Dodaj do ulubionych

hmm nie wiem czy to głupie

05.07.04, 20:19
ale mam pytanko kto z was odwiedza lumpeksy??Mam tu w Saczu ulubiony,ludzie
jakie ciuszki ja już tam kupiłam;)jeśli kogoś zgoryszłam to przepraszam byłam
ciekawa czy ktoś się tam czasami zaopatruje:)pozdrawiam lecąc na film na
poslacie czyli Predatora:)buziaki
Obserwuj wątek
    • ellenai Re: hmm nie wiem czy to głupie 05.07.04, 20:36
      nie odwiedzam lumpeksow ale jak bylam w polsce to owszem,gorszyc to sie nie ma
      czym.Tutaj jest bardzo popularne takie cos co sie nazywa garage sale,gdzie
      ludzie w weekendy sprzedaja swoje uzywane rzeczy i nikogo to nie gorszy ze
      jest to uzywane!pewno sie wszystko pozmienialo w saczu z lumpeksami odkad
      wyjechalam!
    • adam.67 A ja się przyznam! 06.07.04, 12:18
      może dla siebie to w mniejszym stopniu, ale dla dziecka jak najbardziej!!! jak
      widzę co mój Młody potrafi zrobić z ubrankiem (i nawet wyjątkowe proszki z
      wyjątkowych reklam nie są w stanie sobie poradzić...), plus ceny nowych ubranek
      nie należące do najniższych (nasza kochana władza zapewniła nam wyższy VAT, oby
      żyli wiecznie... za nasze pensje ;-))))
      • ellenai Re: A ja się przyznam! 06.07.04, 16:34
        zupelnie sie zgodze adam z toba ze ubrania dla maluchow to swietna sprawa w
        sklepach z uzywana odzieza!tutaj jest powszechne tkz hand me downs,czyli
        przekazywanie sobie uzywanych ciuchow na dzieci!
      • assasin76 masz racje Adam 06.07.04, 16:59
        za naszą pensje żyją sobie te @...ehhh ja widze,że masa kobiet z dziećmi tam
        się zaopatruje;)i dobrze po coś to ma być taki sklep bo jesli nie dla ludzi to
        dla kogo?Ja jestem za:)
        • aleks44 Re: masz racje Adam 06.07.04, 23:22
          ja nosze tez lumpeksowskie ciuchy,wprawdzie wiele osob ktore znam nie przyznaje
          sie do noszenia takowych,ale to wystarczy spojrzec i juz sie o tym wie he he he
          • ellenai Re: masz racje Adam 06.07.04, 23:44
            e tam,przeciez te ciuchy wcale takie zle nie sa i zle nie wygladaja!cmok
            • a_na Re: masz racje Adam 07.07.04, 13:02
              ellenai napisała:
              > e tam,przeciez te ciuchy wcale takie zle nie sa i zle nie wygladaja!cmok

Racja ! mnie sie wiele razy udało kupić nowe rzeczy,jeszcze z metką...;-)
              • ellenai :))))))))))))))))n/t 07.07.04, 16:23

• elp1 a co w tym miałoby niby głupiego być? 08.07.04, 00:10
      Ja uważam, że nic. Wręcz przeciwnie - jednym zbywa, innym się przyda, a więc
      jest dobrze, bo tak być powinno.

Sama nie lubie zakupów i to żadnych zakupów nie lubię, ale jak trzeba a nie mam
      kogo w zakupy "wrobić" to sama je też robię.
      Przyznaję, że czasem zaglądam też do lumpeksów i to jest takie - że może wam
      się wydać dziwne - zaglądanie.
      Gdy gdzie indziej idę z góry wiedząc po co i wychodzę "bez" jak nie ma a "z"
      jak jest, to do lumpeksów bywa, że zaglądam w sposób bardzo podobny jak do
      galerii sztuki i jak mnie coś oryginalnością zachwyci to kupuję (oczywiście
      jeśli wpierw uznam, że nie tylko po to by kupić, ale że używane będzie to co
      kupuję). Czasem można naprawdę tam znależć cos absolutnie odjazdowego,
      szalonego i taka pełna oryginalność i przekonanie, że drugiego identycznego
      choćby ze świeca szukac to się nie znajdzie. Dlatego lubię lumpeksy.
      • lobuzek1 Re: a co w tym miałoby niby głupiego być? 08.07.04, 00:43
        Nie mam nic przeciwko takim sklepom, a wręcz przeciwnie:-)
        Ostatnio z braku czasu jakoś rzadziej tam zaglądam, ale mam kupę fajnych - i co
        najważniejsze - tanich ciuchów tam kupionych. Czasem naprawdę można trafić na
        fantastyczne rzeczy.
        • assasin76 no właśnie 08.07.04, 08:58
          tanie a jakie ładne rzeczy można wyrwać;)cmokusie dla wszystkich z samego ranka
          • ellenai as cmok! 08.07.04, 09:02
            jezus ja nie spie! troche sie zaczynam martwic o siebie!cmok
            • kan_z_oz Re: as cmok! 08.07.04, 11:29
              Gdybym mieszkala w Polsce bylabym 'krolowa lumpeksu'. Odziez w
              Polskich 'lumpeksach' jest lepsza niz w markowych sklepach w Oz. Poza tym
              placenie pelnej ceny to glupota, lub absolutny brak czasu. I tak mozna kupic to
              samo 50% taniej z czasem.
              Pzd
              • ellenai kan a w oz nie ma 08.07.04, 16:05
                czegos takiego jak thrift stores i garage sales?garage sales to jedna z moich
                ulubionych rzeczy!tylko trzeba wczesnie rano sie na takie cos wybrac bo ludzie
                od razu wykupia co lepsze rzeczy! czasem mozna naprawde super rzeczy wynalesc!
                • assasin76 jak byłam w brukselii 08.07.04, 16:18
                  to tam było coś takiego jak stodoła markowe nowe ciuchy za groszę też trzeba
                  było z rana wstać do stodoly gnać:)ale jakie szmatki tyle,że masa ludzi a upał
                  nie sprzyjał lażeniu po sklepie;)do tego3-piętrowym:)
              • assasin76 święte słowa 08.07.04, 16:15
                kan:))ja może nie jestem królową ale księżną można mnie spokojnie tytułować:)
                hehe
            • assasin76 ellenai nie przepracowuj się 08.07.04, 16:15
              zbytnio ok?cmok
              • ellenai Re: ellenai nie przepracowuj się 08.07.04, 16:24
                postaram sie nie przepracowywac,chociaz dzis czeka mnie pracujacy dzien hehe
                cmok kochana
                • assasin76 jestem z tobą i trzymam kciuki 08.07.04, 16:51
                  oby do weekendu:)cmok
                  • ellenai Re: jestem z tobą i trzymam kciuki 08.07.04, 17:06
                    a weekend juz niedaleko !i w sobote ostatnie zakupy przedslubne,w niedziele
                    imprezka dla panny mlodej ktora tu sie nazywa z jakiegos powodu bridal shower!
                    bedzie super!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka