Dodaj do ulubionych

Katrina:(((((((((

29.08.05, 01:03
ma uderzyc w nowy orlean rano! dzieki Bogu daleko jestem od tego!nigdy nie
bede mieszkac w luizjanie ,florydzie etc.Wlasnie przez to ze tak
niebezpiecznie moze byc.Caly nowy orlean ewakuowany,dla mnie to jest
niewyobrazalne .................ja mam nadzieje,ze nie bedzie tak zle jak
mowia:(
Obserwuj wątek
    • dunajec1 Re: Katrina:((((((((( 29.08.05, 01:46
      No wlasnie Ellen,a jednak ludzie mieszkaja i chwala,moja corka np.mieszka w
      St.Petersburg na Florydzie,huragany jej groza,a jednak nie przeprowadzi sie
      gdzie indziej ,bo tam jej dobrze,i o czym tu gadac?A inni?Tak samo,domy
      papierowe,wiatr szybko wezmie,ale szybko sie odbuduje,interes kwitnie,i na tym
      to w tym kraju polega,zebym ja byl bogaty,Ty musisz zgubic,lub na odwrot,
      Free Country?
      • ellenai Re: Katrina:((((((((( 29.08.05, 04:18
        o holender,to ty sie musisz teraz martwic ostatnio o corke!niby katrina omija
        teraz floryde ale i tak jest strasznie jak pokazuja w tv te korki,te
        ewakuacje!,nigdy nie bylam w new orleans ale przypuszczam ze jest pieknie i
        ludzie lubia to miejsce.
        Domy na szczescie wlasnie sa papierowe,tak ze zdmuchnie ich bez wielkich
        strat,tam nie mozna budowac wielkich solidnych domow,bo bedzie jeden wielki
        niebezpieczny fruwajacy gruz.Jestem bardzo ciekawa co bedzie rano:((((((
        Tak sie mowi ze powinno sie wyniesc z miejsc gdzie jest niebezpiecznie,no ale
        gdzie jest bezpiecznie?u mnie jest wielkie ryzyko tornad,takich co to cale
        miejscowosci zmiata z powierzchni ziemi,niszczy uprawy zabija bydlo a ludzie
        ciagle tu sa................
        • aleks44 Re: Katrina:((((((((( 29.08.05, 09:21
          tak to straszne,ludzie straca dach nad glowa w przeciagu kilku chwil,zeby tylko
          ofiar w ludziech nie bylo,tak sie wszystko na tej naszej kochanej Ziemi
          poprzestawialo,kataklizmy,anomalia ,az strach pomyslec co nas jeszcze czeka.
          jak by u nas zaczeli budowac takie domu papierowe,chyba by nie bylo problemu z
          mieszkaniami,a tak czeka sie kilkanascie lat,oczywiscie jak sie ma pieniadze.
          Co kraj to obyczaj,teraz jeszcze ten podatek VAT na budownictwo,zgroza
          • majak_m Re: Katrina:((((((((( 29.08.05, 13:47
            Niestety, u Nas to chyba stawianie takich "papierowych" domów jest bezsensowne.
            Jak to ogrzewac w zimie ;)
            • ellenai Re: Katrina:((((((((( 29.08.05, 16:26
              papierowe domy to u nas nie sa koniecznie i wymagane.
              Huragan wlasnie niedawno uderzyl ,oko ominelo nowy orlean,i sila huraganu sie
              nieznacznie zmniejszyla,ale i tak koszmar:(na dodatek superdome w nowym
              orleanie gdzie sie tysiace ludzi schronilo ma juz wyrwana dziure:(
              a ceny paliwa poszly w gore,bo rafinerie stoja przez huragan,eh:(
              • aleks44 Re: Katrina:((((((((( 29.08.05, 23:18
                moze nie calkiem papierowe,ale np.z drewna
                w krajach Skandynawskich,w ktorych zima,temp.sa znacznie nizsze od
                naszych,,malo sie buduje z betonu,lecz z drewna.Sa to lekkie konstrukcje,ktore
                ociepla sie welna mineralna i plytami gipsowymi.Mam kolege ktory tam od
                jakiegos czasu przebywa i pracuje przy takich domach.
                • ellenai Re: Katrina:((((((((( 29.08.05, 23:33
                  no tak bo to nie jest taka droga technologia a skuteczna
    • ellenai Re: Katrina:((((((((( 01.09.05, 21:27
      wiecie co?tego co sie dzieje w Nowym Orleanie nie da sie opisac! to jest jedna
      straszna,wielka tragedia!jest coraz gorzej!
      u mnie paliwo potrafilo skoczyc do gory calego dolara!no bo rafinerie w zatoce
      nie pracuja:(
      • dunajec1 Re: Katrina:((((((((( 02.09.05, 00:31
        Nie wiem ile placisz,dzisiaj u mnie najtansza 3,30,kuuuuurrrrrka siwa.
        • ellenai Re: Katrina:((((((((( 02.09.05, 00:35
          dolarow amerykanskich dunajec?????????????????jak tak to chryste
          panie,wspolczuje ci! ja place jak wczoraj,3.15,ale barylka ropy poszla w dol
          dzis wiec moze i paliwo bedzie ciut tansze
          • dunajec1 Re: Katrina:((((((((( 02.09.05, 02:37
            No przeciez nie innych,wczoraj tankowalem ta najdrozsza za 3.25,a dzisiaj byla
            za 3,75,widzisz?za jeden dzien jak skoczylo?Co bedzie dalej?To pytanie.
            • ellenai Re: Katrina:((((((((( 02.09.05, 04:06
              u nas poszla dzis pare centow w dol!ufffff,ale nie wiadomo na jak dlugo,ja
              jeszcze nie musze tankowac auta ale kiedys wyjezdze to co mam w baku i bedzie
              ciezkie zderzenie z rzeczywistoscia:(
              • aleks44 Re: Katrina:((((((((( 02.09.05, 09:22
                wlasnie czytalem o tym co sie dzieje w Nowym Orleanie,to strasza tragedia,z
                dnia na dzien tysiace ludzi stracilo dach nad glowa.Dobrze ze wojsko bedzie
                moze sie troszke uspokoi i bedzie bezpieczniej
                • ellenai Re: Katrina:((((((((( 02.09.05, 09:36
                  to jest dla mnie nie do wyobrazenia! ja Bogu dziekuje ze tu jestem!
                  tez zastanawia mnie co w ludziach potrafi byc takiego ze dopuszczaja sie takich
                  strasznych rzeczy ze trzeba bronia ich powstrzymywac przed
                  atakami,gwaltami,kradzieza...................straszne
                  • aleks44 Re: Katrina:((((((((( 02.09.05, 18:04
                    slyszalem wypowiedz:"kradne bo musze dzieci nakarmic....",to troszke
                    zmienia ,ale fakt pozostaje faktem
                    • ellenai Re: Katrina:((((((((( 02.09.05, 18:52
                      ja to mowie,ze jezeli kradna zywnosc,ubrania ,artykuly pierwszej potrzeby to
                      jest to koniecznosc,ale jezeli ktos kradnie bron,lodowki czy telewizory to juz
                      jest zwyczajna glupota i pazernosc!ludzie sa zdesperowani,ogrom tego
                      zniszczenia jest tak koszmarny ze ciezko nad tym zapanowac! to sie tak mowi ze
                      jest latwo,ale jak sie jest na miejscu to jest gorzej!wielu ludzi jest samych
                      sobie winnych,zamiast spieprzac z miasta w niedziele to zostali w NO,no i po co?
                      dziwna ta ludzka logika!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka