30.12.13, 12:15
całkiem nieświadomie przeżyliśmy kolejną apokalipsę big_grin
ja postuluję o ogłaszanie daty każdego końca świata, jako święta międzynarodowe, z czerwoną kartką w kalendarzu big_grin
toż jest to prawdziwa okazja do świętowania !! big_grin
ludzkość przeżyła kolejną zagładę big_grin

NASA: w 2013 roku czeka nas apokalipsa

Ame­ry­kań­scy na­ukow­cy z NASA (Na­ro­do­wa Agen­cja Ae­ro­nau­ty­ki i Prze­strze­ni Ko­smicz­nej) wiesz­czą na Ziemi apo­ka­lip­sę z po­wo­du gi­gan­tycz­nej burzy ma­gne­tycz­nej, która ma na­dejść w 2013 roku - po­da­je ser­wis korrespondent.​net.

Jak wynika z raportu Richarda Fischera, szefa oddziału NASA zajmującego się obserwacją Słońca, temperatura na jego powierzchni szybko rośnie i w 2013 roku należy oczekiwać, że "idealna burza magnetyczna" nadejdzie.

Amerykańscy naukowcy już wcześniej ostrzegali, że podobna burza grozi globalną katastrofą.

W dzisiejszych warunkach, zdaniem naukowców NASA, burza wielkości tej z 1859 roku mogłaby zniszczyć cały system energetyczny krajów uprzemysłowionych. "Gdyby tak potężna burza magnetyczna uderzyła dziś w USA, tylko w pierwszym roku po katastrofie jej koszty sięgnęłyby 2 bln dol., czyli byłyby 20 razy większe niż te poniesione w związku z huraganem »Katrina «, który w 2005 r. spustoszył Nowy Orlean" - pisali w 2009 roku w specjalnym raporcie amerykańscy naukowcy.

Naukowcy z NASA wezwali amerykańskie władze do przygotowania się na wszelkie możliwe techniczne kataklizmy, jakie może spowodować nawałnica, która przyjdzie ze Słońca.

aż się chce zaśpiewać...........

jeszcze Ziemia nie zginęła, póki my żyjemy....... big_grin big_grin big_grin

wiadomosci.onet.pl/nauka/nasa-w-2013-roku-czeka-nas-apokalipsa/hf7zy
Obserwuj wątek
    • tropem_misia1 Re: a bo 30.12.13, 12:38
      czeka na "Ragnarök"

tedy kolego nie oczekuj cudów jeno uzbrój się w ......cierpliwość .tongue_out
      • fenikss.2972 Re: a bo 30.12.13, 12:42
        cześć Misiu big_grin

zaraz przygotuję kalendarium przeszłych i przyszłych końców świata big_grin
        • tropem_misia1 Re: a bo 30.12.13, 12:44
          o!
          to miłe...

na Sylwestra będziemy sobie życzyć przeżytych,a niebyłych i udanych nowych końców świata....
          • fenikss.2972 Re: a bo 30.12.13, 12:46
            najpierw za Wiki big_grin

przy okazji - dowiedziałem się skąd pochodzi tradycja świętowania Sylwestra big_grin
            bo nie wiedziałem - czyli przyjemne z pożytecznym big_grin

Daty

rok 375-400 – datę końca świata wyznaczył św. Marcin z Tours
            992 rok – jedna z teorii głosiła, iż w Wielki Piątek wypadło Święto Zwiastowania; biblijna tradycja chrześcijańska (oparta na Księdze Objawienia) głosiła, iż oznacza to początek panowania Antychrysta.
            31 grudnia 999 – ze względu na powszechnie uznawany millenaryzm uważano, że koniec świata nastąpi 31 grudnia w roku 999. Gdy nie nastąpił, lud w Rzymie zaczął świętować, co zapoczątkowało tradycję zabaw sylwestrowych, nazwanych tak od imienia wówczas panującego papieża Sylwestra II.
            1412 – koniec świata według św. Wincentego z Ferrary[1].
            20 lutego 1524 – zapowiedź powszechnego potopu przez Johannesa Stoefflera[2].
            31 grudnia 1999 i 2000 – kolejne „okrągłe” daty związane z millenaryzmem; potencjalny koniec świata związany z Y2K.
            21 grudnia 2012 – ostatni dzień podany w kalendarzu Majów[3]. Według niektórych interpretacji (m.in. Patricka Geryla) właśnie wtedy miał nastąpić koniec świata.
            2060 – rok, w którym według Isaaca Newtona ma nastąpić koniec świata[4].
            • 1zorro-bis Re: a bo 30.12.13, 12:47
              ......"jeszcze Ziemia nie zginęła, póki my żyjemy..."
              NIE! Poki my.....pijemy!big_grinbig_grinbig_grin
              • fenikss.2972 Re: a bo 30.12.13, 12:51
                tyż racja big_grin big_grin big_grin

po tym są najlepsze wizje big_grin

a tu - do koloru do wyboru big_grin

strefatajemnic.onet.pl/przepowiednie
                1zorro-bis napisał:

> ......"jeszcze Ziemia nie zginęła, póki my żyjemy..."
                > NIE! Poki my.....pijemy!big_grinbig_grinbig_grin
                >
                • fenikss.2972 Re: a bo 30.12.13, 12:54
                  poddaję się................sad

big_grin big_grin big_grin

krotkidystans.redblog.poranny.pl/2013/02/15/koniec-swiata-2013-deszcz-meteorytow-i-abdykacja-papieza-a-przepowiednie/
                  • fenikss.2972 Re: a bo 30.12.13, 13:02
                    kurdeeee.........................big_grin

czary.pl/magia/magia-przepowiednie-konca-swiata.php
                    • hardy1 Re: a bo 30.12.13, 20:03
                      Dzień dobry, po chwilowym niepisaniu.

Jak widać i czytać -
                      przepowiednie
                      trza olać.
                      Świętych trza olać.
                      Wróżbitów trza olać.
                      Nawiedzonych uczonych trza olać.
                      Wtedy można pić, żryć i długo żyć.

I z tą nieprzepowiednią (a więc sprawdzalną codziennie, w przeciwieństwie do niesprawdzalnych przepowiedni) żyję. Przeżyłem już kilka końców świata, przeżyję jeszcze kilka nowych.
                      Jak to dobrze olewać przepowiednie świętych i inszych nawiedzonych. Jak to dobrze popukać w czółko, zapędzać w kozi róg różnych nawiedzonych i uduchowionych, przesądnych i tarociarzy, orbsiarzy i wróżkarzy.
                      • fenikss.2972 Re: a bo 30.12.13, 20:13
                        HOWK big_grin

hardy1 napisał:

> Dzień dobry, po chwilowym niepisaniu.
                        >
                        > Jak widać i czytać -
                        > przepowiednie
                        > trza olać.
                        > Świętych trza olać.
                        > Wróżbitów trza olać.
                        > Nawiedzonych uczonych trza olać.
                        > Wtedy można pić, żryć i długo żyć.
                        >
                        > I z tą nieprzepowiednią (a więc sprawdzalną codziennie, w przeciwieństwi
                        > e do niesprawdzalnych przepowiedni) żyję. Przeżyłem już kilka końców świ
                        > ata, przeżyję jeszcze kilka nowych.
                        > Jak to dobrze olewać przepowiednie świętych i inszych nawiedzonych. Jak to dobr
                        > ze popukać w czółko, zapędzać w kozi róg różnych nawiedzonych i uduchowionych,
                        > przesądnych i tarociarzy, orbsiarzy i wróżkarzy.
                        • hardy1 Re: a bo 30.12.13, 20:22
                          Lepiej uważaj. Podobno to tylko na mnie uroki nie działają. Ale ja jestem tym wyjątkiem, więc pozostali...wink
                          • fenikss.2972 Re: a bo 30.12.13, 20:26
                            czekaj..............to było jakoś tak

myślisz że mnie.......................big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin

• hardy1 Re: a bo 30.12.13, 20:38
                              Nie myślę. Twierdzę. Masz pewne jak w banku.
                              Tylko nie wiem, przez kogo będziesz... - przez Rudkę czy Zorra. Strzeż się obojga wink
                              • fenikss.2972 Re: a bo 30.12.13, 20:45
                                no kurde
                                się nie bałem końca świata, ale teraz toś mię wystraszył strasznie suspicious

hardy1 napisał:

> Nie myślę. Twierdzę. Masz pewne jak w banku.
                                > Tylko nie wiem, przez kogo będziesz... - przez Rudkę czy Zorra. Strzeż się oboj
                                > ga wink
                                • hardy1 Re: a bo 30.12.13, 20:55
                                  ... bo końca świata nie doczekamy za naszego życia, ale to to masz jak w banku... lepiej kikuj na jedną i drugiego wink
                                  • hardy1 Re: a bo 30.12.13, 20:57
                                    PS. I uważaj na szpilki i lalki o kształcie koguta... wink
                                    • fenikss.2972 Re: a bo 30.12.13, 20:59
                                      że Voo Doo ?? suspicious

hardy1 napisał:

> PS. I uważaj na szpilki i lalki o kształcie koguta... wink
                                      • hardy1 Re: a bo 30.12.13, 22:20
                                        nie chciałem tak brutalnie... ale dobrze robisz, że woo dy unikasz wink
                                        • fenikss.2972 Re: a bo 30.12.13, 22:26
                                          a czasem tak by się człowiek ...............tylko po co ? big_grin

hardy1 napisał:

> nie chciałem tak brutalnie... ale dobrze robisz, że woo dy unikasz wink
                                          • hardy1 Re: a bo 30.12.13, 22:28
                                            jak to "po co"?
                                            Po to, aby poczuć szpilki... chciałem rzec - mrowienie wink
                                            • fenikss.2972 Re: a bo 30.12.13, 22:30
                                              mrowienie to ja już mam big_grin
                                              i nóż mi się w kieszeni otwiera, to czasem kujnie big_grin

hardy1 napisał:

> jak to "po co"?
                                              > Po to, aby poczuć szpilki... chciałem rzec - mrowienie wink
                                              • hardy1 Re: a bo 30.12.13, 22:38
                                                To się nazywa nóż? Hmm... I on się, hmm... otwiera? I odczuwasz wtedy mrowienie? Hmm... I kujnie czasem... hmmm... a którą?... chciałem rzec - kogo?
                                                wink
                                                • fenikss.2972 Re: a bo 30.12.13, 22:40
                                                  skoro w kieszeni to mnie w..........nogę chyba nie ? suspicious

• hardy1 Re: a bo 30.12.13, 22:50
                                                    nooo... że w nogę, to o to Ciebie nawet nie podejrzewam wink Są lepsze miejsca na ciele wink
                                                  • fenikss.2972 Re: a bo 30.12.13, 22:53
                                                    nożem ???? suspicious

hardy1 napisał:

> nooo... że w nogę, to o to Ciebie nawet nie podejrzewam wink Są lepsze mie
                                                    > jsca na ciele wink
                                                  • hardy1 Re: a bo 30.12.13, 23:29
                                                    Jeżeli wolisz, to nazywaj nożem... wolę tak, jak nasz wieszcz to nazywał, ale tą razą nie będę cytował, bo sens zmieniło...wink
                                                  • fenikss.2972 Re: a bo 30.12.13, 23:34
                                                    Hardyyyyyyyyyyyy
                                                    czy Ty znowu świntuszysz.... ? big_grin big_grin big_grin big_grin

hardy1 napisał:

> Jeżeli wolisz, to nazywaj nożem... wolę tak, jak nasz wieszcz to nazywał, ale [
                                                    > i]tą razą [/i]nie będę cytował, bo sens zmieniło...wink
                                                  • hardy1 Re: a bo 30.12.13, 23:39
                                                    Jaaa?! To uczycielka, z lat mych młodzieńczych... ażem wtedy się zawstydał... i tak do dzisiaj mi zostało. Nie cytuję, a Ty byś chciał od razu, że tak sparafrazuję - kawał na ławę wink
                                                  • fenikss.2972 Re: a bo 30.12.13, 23:41
                                                    grunt to wiedzieć, czego się chce big_grin

hardy1 napisał:

> Jaaa?! To uczycielka, z lat mych młodzieńczych... ażem wtedy się zawstydał... i
                                                    > tak do dzisiaj mi zostało. Nie cytuję, a Ty byś chciał od razu, że tak sparafr
                                                    > azuję - kawał na ławę wink
                                                  • hardy1 Re: a bo 30.12.13, 23:47
                                                    Byle nie jak w tym dowcipie o facecie, który walił młotkiem... i miał przyjemność, jak nie trafił wink
                                                  • fenikss.2972 Re: a bo 30.12.13, 23:49
                                                    o perwersjach to nie z Tobą będę gadał big_grin big_grin big_grin

hardy1 napisał:

> Byle nie jak w tym dowcipie o facecie, który walił młotkiem... i miał przyjemno
                                                    > ść, jak nie trafił wink
                                  • fenikss.2972 Re: a bo 30.12.13, 20:58
                                    kurde weź mnie nie strasz suspicious

hardy1 napisał:

> ... bo końca świata nie doczekamy za naszego życia, ale to to masz jak w
                                    > banku... lepiej kikuj na jedną i drugiego wink
                                    • hardy1 Re: a bo 30.12.13, 22:23
                                      Że tym razem Rzymian sparafrazuję - twarda prawda, ale prawda wink
                                      Na pocieszenie dodam, że od 2008 roku nawet banki nie są pewne wink
                                      • fenikss.2972 Re: a bo 30.12.13, 22:27
                                        ale że za co oni mnie..... suspicious

hardy1 napisał:

> Że tym razem Rzymian sparafrazuję - twarda prawda, ale prawda wink
                                        > Na pocieszenie dodam, że od 2008 roku nawet banki nie są pewne wink
                                        • hardy1 Re: a bo 30.12.13, 22:34
                                          Że sparafrazuję niejakiego Wyszyńskiego (co mnie dzisiaj z tymi parafrazami?) - znajdźcie mi Koguta, a "za co?" już się znajdzie
                                          ... chociażby na tym forum wink
                                          • fenikss.2972 Re: a bo 30.12.13, 22:37
                                            no miałem właśnie pytać, czym żeś się zaraził big_grin

a co masz do mojego forum suspicious

hardy1 napisał:

> Że sparafrazuję niejakiego Wyszyńskiego (co mnie dzisiaj z tymi parafrazami?) -
                                            > znajdźcie mi Koguta, a "za co?" już się znajdzie
                                            > ... chociażby na tym forum wink
                                            • hardy1 Re: a bo 30.12.13, 22:47
                                              Jak to, czym? Za dużo kiedyś czytałem... to zaraza taka. Czas kradła wink

Co mam do Twojego forum? Że sparafrazuję pewnego Rzymianina - przybyłem, zobaczyłem, napisałem wink
                                              • fenikss.2972 Re: a bo 30.12.13, 22:52
                                                kurdeeeeeeeee
                                                żeby to tylko nie było bardzo zakaźneeeee

..........że sparafrazuję Miszcza G.

I jak ten głupiec u foruma wrót
                                                Stoję - i tyle wiem, com wiedział wprzód.

hardy1 napisał:

> Jak to, czym? Za dużo kiedyś czytałem... to zaraza taka. Czas kradła wink
                                                >
                                                > Co mam do Twojego forum? Że sparafrazuję pewnego Rzymianina - przybyłem, zob
                                                > aczyłem, napisałem wink

• hardy1 Re: a bo 30.12.13, 23:35
                                                  Zaraziłeś się parafrazą.
                                                  A uprzedzałem -
                                                  teraz nowe
                                                  na Dworzec wlazą wink

A u foruma wrót
                                                  lepiej stój,
                                                  niż u wrót wód...
                                                  zwłaszcza markowych.
                                                  Lepiej browarek
                                                  z Lechowych lub Żywcowych wink

Że sparafrazuję sam siebie - lepiej mniej pić, aby więcej żyć wink
                                                  • fenikss.2972 Re: a bo 30.12.13, 23:39
                                                    mądry do głupoty przyzna się bez trudu
                                                    głupi zaś zaprzeczy.............oczekując cudu ....big_grin
                      • hardy1 Re: a bo 30.12.13, 20:18
                        PS. Muszę przyznać, że bardzo lubię przechodzić pod drabiną, lubię, jak czarny kot przebiega mi drogę, wstaję lewą nogą. Przyznaję, że moją nieżyjącą ciotkę prawie doprowadziłem do furii, kiedy udowodniłem, że jej wachlowanie wahadełkiem nad jedzeniem na stole (które miało coś tam wykazywać, złą czy dobrą potrawę) jest kompletną bzdurą. Wziąłem jej wahadełko (które miało się wahać w każdej dłoni) i...w mojej dłoni nawet nie drgnęło! wink Oczywiście dowiedziałem się, że to tylko dlatego, że byłem "bezbożnikiem", a więc pozbawionym uduchowionej mocy.
                        Jej leczenie raka u zakonników i modły, odrzucenie konwencjonalnego leczenia, skończyło się tak, jak można było się spodziewać. A lekarze wykryli raka w bardzo wczesnym stadium, w dużym stopniu nawet wtedy uleczalnym.
                        A ja ciągle żyję, mimo obśmiewania wszystkich przesądów i przepowiadanych końców świata. Widocznie jako "bezbożnik" jestem tak wredny, że mnie się nawet rzucane na mnie uroki nie imają wink
                        • fenikss.2972 Re: a bo 30.12.13, 20:24
                          no
                          najgorszy wariant, to dać się zabić szarlatanowi
                          a takich sytuacji jest niestety bardzo dużo
                          tak więc trzymaj się sceptyzmu big_grin tak jak i ja big_grin
                          • hardy1 Re: a bo 30.12.13, 20:31
                            Trzymam. Wszelkie indywidua od przepowiedni i wróżenia po chwili uciekają ode mnie jak od zarazy. Jakoś nie mam współczucia dla ich ciężkiej pracy ku chwale i uratowania ludzkości wink
                            • fenikss.2972 Re: a bo 30.12.13, 20:35
                              jak znajdziesz czas, w wątku o łowcach duchów jest link do fantastycznego artykułu o zabawie Randiego - nota bene iluzjonisty, który jednak z całą stanowczością walczył z bandą szarlatanów i pseudonaukowców
                              • hardy1 Re: a bo 30.12.13, 20:41
                                Dzięki. Jak znajdę więcej czasu, z chęcią poczytam o podobnym mnie niedowiarkowi, jak się domyślam, do tego znającemu sztuczki wyłudzaczy pieniędzy.
                                • fenikss.2972 Re: a bo 30.12.13, 20:46
                                  zrobił w jajo naukowców i spierdzielił im eksperymenta za pół miliona baksów.
                                  poczytasz to zobaczysz smile
    • fenikss.2972 Re: cud 30.12.13, 12:41
      no to dalej big_grin

MOSKWA, Rosja – Edward Snowden, hacker-uciekinier z Agencji Bezpieczeństwa Narodowego (NSA) ujawnił we wtorek, że seria rozbłysków słonecznych jest ustawiona na najbliższe miesiące, zabijając setki milionów ludzi. Dokumenty dostarczone przez Snowdena udowodniają, że od 14 lat Central Intelligence Agency (CIA) wiedziała, że do tego dojdzie. Od tego czasu rządy świata po cichu stara się przygotować do tego zjawiska.

Edward Snowden przekazał dokumentację składają się z 4472 stron, z której wynika dużo więcej rzeczy, które zostaną opublikowane już niebawem.

Ogromny impuls elektromagnetyczny z rozbłysków słonecznych tzw. „Killshot uszkodzi większość światowych systemów elektrycznych”, powiedział Snowden. „Ludzie, których życie jest najbardziej zagrożone są to osoby starsze i wykorzystujące aparaturę medyczną do podtrzymania życia.”

Ludzkość zapłaci najbardziej tragiczną cenę za swoje technologicznego uzależnienia. Wiedza, którą posiadam a jest ukrywana przez rządy światowe doprowadziła mnie do tego aby wyemigrować z USA, które zataja wszelkie informacje przed obywatelami, którzy powinni je znać i móc się przygotować na nadchodzące wydarzenia.

www.koniec-swiata.org/edward-snowden-w-ciagu-kilku-miesiecy-dojdzie-do-poteznych-rozblyskow-na-sloncu-zgina-milionu-ludzi/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka