17.01.05, 10:37
Sprzątam i sprzątam... a "to" jest jak hydra wielogłowa...
Obserwuj wątek
    • teresa50 Re: Ufff! 17.01.05, 11:02
      Fajna sygnaturka :-) Ja chyba ważę tyle samo :-))
      • teklat Re: Ufff! 17.01.05, 11:21
        E tam... Ja w ciągu ostatnich 2,5 roku schudłam 14 kilo. A wiem, ze są na tym
        forum lepsi ode mnie :)) Ja już nawet sie nie odchudzam, a dalej tracę
        kilogramy. Ale z zupełnie innych powodów. To są te lepsze strony mojej nowej
        sytuacji :))))))
        • caro333 Re: Ufff! 17.01.05, 11:56
          Trzymaj się! Nie chudnij!:))))))))))
          • teresa50 Re: Ufff! 17.01.05, 12:02
            Widzisz ? W każdej sytuacji są dobre strony :-)
            • caro333 Re: Ufff! 17.01.05, 12:16
              Jasne!:)Tutaj już było o pączuszkach:)))
          • teklat Re: Ufff! 17.01.05, 13:15
            Trzymam się. I chudnę. I zbieram nawet z tego powodu komplementy. Ot co!:))
            Żadne pączuszki. Pamietam o jedenastym przykazaniu....
            • caro333 Re: Ufff! 17.01.05, 13:21
              Kup sobie bardzo dużą lodówkę!:))))
              • teklat Re: Ufff! 17.01.05, 13:25
                Taaaa.... coś na kształt "sławojki".....
                • caro333 Re: Ufff! 17.01.05, 13:31
                  No nie przesadzaj,bo się Henio zniechęci:))))))) (w razie czego,Henryku - służę
                  malowniczym (mam talent!) opisem:)))
                  • teklat Re: Ufff! 17.01.05, 13:38
                    Opisem "sławojki" ma się rozumieć???
                    • caro333 Re: Ufff! 17.01.05, 13:40
                      Jakiej sławojki,jakiej sławojki?!:)))
                      • teklat Re: Ufff! 17.01.05, 13:47
                        cos nie kumam... Co chcesz zatem opisywać? Swoją siedmioosobową lodówkę?
                        :))))
                        • caro333 Re: Ufff! 17.01.05, 13:51
                          Zacznę tak : wyobraź sobie Henryku...okularki.Nieduże,na niedużym nosku...:)))
                          I czy ten wstęp może dotyczyć sławojki!!!???:))
                          • teklat Re: Ufff! 17.01.05, 13:56
                            hmmm... o mnie mówisz? Nie zapomnij o jędzowatym błysku zza okularków...
                            • caro333 Re: Ufff! 17.01.05, 14:01
                              No!"Wreszcie" na to wpadła!A o tym błysku właśnie chciałem na początku
                              wspomnieć.:))Żeby sobie Henio za wiele nie wyobrażał.Już Cię przecież uczynił
                              Augustą...No,no...:)))
                              • teklat Re: Ufff! 17.01.05, 14:09
                                No dobra... skoro wszystko juz jasne, oddalam sie do swoich zadań. :)))
                              • enowak8 Re: Ufff! 17.01.05, 14:10
                                ....rowniez, pieknym, mlodzienczym D'Artagnan'em pelnym zycia, dynamiki i
                                iniciatywy tylko NA SZCZESCIE w odmianie kobiecym . ( Jak widzisz ten Francuz
                                Dumas i jego Trzech muszkieterow zawazyli ciezko na mojej psychice porownawczej )

" TARNOW JEST PIEKNY "....,

...i bardzo przyjazny dzieki Wam !
                                • caro333 Re: Ufff! 17.01.05, 14:17
                                  Właśnie, jestem ciekaw,dlaczego.Ciekawe też,dlaczego Dumas zatytułował
                                  powieść "Trzej Muszkieterowie" kiedy historia dotyczy czterech dzielnych
                                  ludzi.No tak,ale jeden został dopiero na końcu pasowany na
                                  muszkietera.Gaskończyk jeden! Chociaż nie przepadam za aktorem M.Yorkiem,to
                                  jednak jego kreacja D'Artagnan'a najbardziej mi ze znanych filmowych -
                                  odpowiada.Więc który z tych awanturników najmocniej Cię zainspirował?
                                  • teklat Re: Ufff! 17.01.05, 14:27
                                    hehe,,, jeśli mnie pytasz - to oczywiście ... Milady... :))))))))))
                                    • caro333 Re: Ufff! 17.01.05, 14:50
                                      To po co straszyłaś,że odchodzisz do swoich zajęć?Myślałem,że zostaję sam na
                                      sam z Heniem i to jego pytałem,bo sam zgłaszał tę swoją
                                      fascynację "Muszkieterami".A w Twoim przypadku Milady była oczywiście do
                                      przewidzenia...Ale chyba tylko jako jedna z inspiracji,bo przecież nie
                                      zafascynowanie?:)))
                                      • teklat Re: Ufff! 17.01.05, 14:54
                                        A czemu nie? (to do pytania o zafascynowaniem Milady) :)))))
                                        No i teraz mam tzw. myślenice... Czyżbys życzył sobie mieć słodkie tete a tete
                                        z Heniem? To mam sie całkiem usunąć z foruma na tymczasem?
                                        • teklat Re: Ufff! 17.01.05, 14:55
                                          No! Była tam jeszcze fascynująca szkapina D'Artagnana... moze to?
                                          • caro333 Re: Ufff! 17.01.05, 15:02
                                            Nie uciekaj!:)))I nie kokietuj porównaniami do szkapy!..:))Chociaż -"kobieta w
                                            tańcu,koń w galopie,żaglowiec pod pełnymi żaglami"...Kanon piękna...Czy mam
                                            jeszcze coś dopowiadć?..
                                            • caro333 Re: Ufff! 17.01.05, 15:05
                                              PS.A propos Milady.Jędzą może troszkę i jesteś,a może raczej czarownicą,bo to
                                              nie brzmi tak jednoznacznie,ale ja zapamiętałem Milady jako zimną,wyrachowaną
                                              intrygantkę.W Tobie takich cech nie dostrzegam!W ogóle jesteś wrażliwy Raczek
                                              icożezlwemwascendencie!:)))
                                              • teklat Re: Ufff! 17.01.05, 15:15
                                                aaa! Nie doczytałam tego... o tym Raczku...
                                                E tam...
                                            • teklat Re: Ufff! 17.01.05, 15:06
                                              Hmmm... a Ty ciagle o tej żółtej szkapie?
                                              • teklat Re: Ufff! 17.01.05, 15:07
                                                Czy może o "Naszej szkapie?"
                                                • teklat Re: Ufff! 17.01.05, 15:08
                                                  No bo chyba nie o Łysku z pokładu Idy?
                                                  • teklat Re: Ufff! 17.01.05, 15:09
                                                    No - był jeszcze koń trojanski, ale on był rozmiarów Twojej lodówki... to chyba
                                                    też nie... :))
                                                  • caro333 Re: Ufff! 17.01.05, 15:18
                                                    Poczekaj,to którego konia Ty pomalowałaś na żółto?Trojańskiego!??
                                                  • caro333 Re: Ufff! 17.01.05, 15:17
                                                    Ponieważ tu Cię,Teklo, widać, opowiem Ci(dla przestrogi innym)historię z wątku
                                                    obok.Otóż- nasza Agusta nabija sie ze mnie - historia wiersza "Wisławy
                                                    Wisłockiej",pamiętacie...ja Jej chcę odpowiedzieć wprost: witch!uszczypliwa w
                                                    dodatku(taki eufemizm za "jadowita"),chcę to wysłać,a tu ani rusz.System mi
                                                    melduje,ze nie można odpowiedzieć i wysłać postu bo
                                                    cośtamcośtam!...No,ewidentne czary!!Chłopy(seksiści w szczególności) uważajta!!!
                                                    Na tym forum czarują!:)))Strach się bać!Rany Julek,jaki to będzie miało dalszy
                                                    ciąg???:))
                                                  • teklat Re: Ufff! 17.01.05, 15:19
                                                    A widzi pan! :))
                                                  • caro333 Re: Ufff! 17.01.05, 15:29
                                                    Nas dwóch z Heniem zaczarowałaś na pewno.On się tu zaraz zgłosi i
                                                    potwierdzi.Zresztą po co,skoro już dał wyraz..:)))Niejednokrotnie.Inni niech
                                                    mówią za siebie.Idę szukać antyczarów.A!Jedno wiem - od jutra zawiążę sobie
                                                    czerwoną wstążeczkę...Tylko na czym!? Heniu! Radź!
                                                  • teklat Re: Ufff! 17.01.05, 15:35
                                                    Tylko nie pomyl antyczarów z browarami :)))
                                                    Bo Aniołek rzuci na Ciebie taki urok, że Ci buty pospadają.
                                                  • caro333 Re: Ufff! 17.01.05, 15:37
                                                    Dawno już rzucił!Ale,wiesz,co?Ty naprawdę czytasz w moich myślach albo
                                                    telepatycznie podsuwasz mi pewne "natchnienia"...Że też ja o tym wcześniej nie
                                                    pomyślałemmmmmmmmmmmm...:)))))) Ściskam Cię!:))
                                                  • teklat Re: Ufff! 17.01.05, 15:44
                                                    ooo! z pewnością pomyślałeś... A teraz zwalasz na mnie...
                                                    Lubimy mieć ostatnie słowo, co? :)))))
                                      • enowak8 Re: Ufff! 17.01.05, 17:16
                                        caro333 napisał:

> To po co straszyłaś,że odchodzisz do swoich zajęć?Myślałem,że zostaję sam na
                                        > sam z Heniem i to jego pytałem,bo sam zgłaszał tę swoją
                                        > fascynację "Muszkieterami".A w Twoim przypadku Milady była oczywiście do
                                        > przewidzenia...Ale chyba tylko jako jedna z inspiracji,bo przecież nie
                                        > zafascynowanie?:)))

Przepraszam ze sie wtrace. Masz racje caro, milady takze odpowiada ale dla mnie
                                        tylko z tych zasadniczych cech, to znaczy symbol pieknej kobiety bo inne moga
                                        byc cos nie cos kwestionowane ( przynajmnmniej w oryginalnej wersji noweli bo
                                        nie znam filmu ). A D'Artagnan to cos specialnego, jego sposob bycia, wykwintna
                                        osobowosc, odwaga i smialosc, charakter i uczuciowosc, to raczej te cechy mam na
                                        mysli. A moze w takim razie pomyslimy o symbiozie obydwoch postaci z noweli
                                        Dumas'a z pewnymi jednak bardzo juz osobistymi plusami wylacznie naszej Pani o
                                        ktora tutaj nam, specom, chodzi.

" TARNOW JEST PIEKNY ! " i...

ONE takze !.
                                  • qwerty.tarnow Re: Ufff! 17.01.05, 17:23
                                    caro333 napisał:

> Chociaż nie przepadam za aktorem M.Yorkiem,to
                                    > jednak jego kreacja D'Artagnan'a najbardziej mi ze znanych filmowych -
                                    > odpowiada.

A dla mnie w owym filmie to taki strasznie kościsty był. Wychudzony zbytnio.
                                    Lodówkę widać miał rozmiarów nocnika (skoro takie toaletowe porównania
                                    przywołujemy). ;-)
                                  • enowak8 Re: Ufff! 17.01.05, 18:23
                                    caro333 napisał:

> Właśnie, jestem ciekaw,dlaczego.Ciekawe też,dlaczego Dumas zatytułował
                                    > powieść "Trzej Muszkieterowie" kiedy historia dotyczy czterech dzielnych
                                    > ludzi.No tak,ale jeden został dopiero na końcu pasowany na
                                    > muszkietera.Gaskończyk jeden! Chociaż nie przepadam za aktorem M.Yorkiem,to
                                    > jednak jego kreacja D'Artagnan'a najbardziej mi ze znanych filmowych -
                                    > odpowiada.Więc który z tych awanturników najmocniej Cię zainspirował?

A wiec po latach wlasnie Ty wytlumaczyles mi ta sprawe DLACZEGO 3ch a nie 4ch
                                    tych muszkieterow jest w tytule noweli !

Wlasciwie wszyscy mi sie spodobali nim wiecej o nich czytalem. Bo ciag dalszy
                                    tej historii to " 20 lat potem " i " Vicomte de Bragelonne " - 3 tomy, lub
                                    wersja skrocona, " Czlowiek w zelaznej masce ".

A teraz w drodze Pelnej i Prawdziwej Przyjazni ( to znaczy potrojne P ! )jaka
                                    odczuwam dla Ciebie, caro, zdradze Ci cos bardzo osobistego. Od samego poczatku
                                    po przybyciu na Wasze forum, ( pamietasz, ten dziwny spadochroniarz przybyly na
                                    kondorze z biblia tramwajowa pod pacha z jeszcze dziwniejszego kraju ), nie wiem
                                    do dzis dlaczego, poznajac Was nagle, nasunela mi sie mysl zwartego,
                                    eksklusywnego, elitarnego, solidarnego itd klubu w ktorym ni stad, ni zowad
                                    wyladowalem. Zaklocilem nieco, jednak nie za duzo na szczescie, panujacy tam
                                    spokoj i obyczaj i ze tak sie wyraze w innym Unijnym jezyku, " rather don't you
                                    change anything " tak mi sie to zdawalo ,istniejacy tam ( " established " )lad.
                                    Zjawilem sie jakby znikad w dostojnym, milym, kuluralnym towarzystwie elity
                                    Tarnowskiej i jej przyjacieli, wpakowalem sie grubiansko w ich grono, pomylilem
                                    przybrane imiona forumowiczow, narobilem zamieszania na typowo angielskich,
                                    raczej niz polskich, cherbatkach ( na ktorych, cale szczescie odstawiono mnie do
                                    kata, nie zwracajac na mnie uwagi ), poczym przeszlem bezczelnie na "ty" z
                                    dostojnym gentleman'em qwerty'm. ( Co On musial pomyslec wtedy ! ). Czyli
                                    naprawde strach, sumum nieprzyzwoite, ekstrawaganckie, laissez faire, laissez
                                    aller czy cos takiego a jeszcze w innym jezyku Unii, " One hell of a mess " lub
                                    " metida de pata ". A wiec po tym wszyskim utozsamilem Was jakos z moimi
                                    bochaterami z noweli Dumas'a. Teraz brakuje tylko uzupelnic te tableau, jesli
                                    oczywisci na to zezwolicie. Zamiar jak najbardziej szlachetny bo tylko
                                    szlachetnoscia moge Wanm podziekowac za tyle milych chwil spedzanych z Wami.

No koncze bo co za duzo to nie zdrowo, glosi madre staropolskie powiedzenie.

" TARNOW JEST PIEKNIEJSZY Z KAZDYM DNIEM !"

....no i fakt ze tam jestescie WY, Przyjaciele !

• qwerty.tarnow Re: Ufff! 17.01.05, 18:33
                                      Za dużo sobie przypisujesz ujmy, przyjacielu. Więcej wiary w swoją osobowość
                                      internetową i jej zachowanie na tym forum. Naprawdę nie jest źle! :-)
                                      • enowak8 Re: Ufff! TYM RAZEM TO JUZ UFFFFFF !!! 17.01.05, 19:19
                                        qwerty.tarnow napisał:

> Za dużo sobie przypisujesz ujmy, przyjacielu. Więcej wiary w swoją osobowość
                                        > internetową i jej zachowanie na tym forum. Naprawdę nie jest źle! :-)

Tak zapraszajac, qwerty, NIE WIESZ NA CO SIE NARAZASZ !. Te moje wyskoki a nie
                                        zapominaj o kondorze i osiagniecie ludzkosci na Tytanie to dla mnie za blisko.

" TARNOW JEST MIASTEM AMBITNYM, JEGO PULAP W OBLOKACH ",...

bo tak Mu sie nalezy !
                  • enowak8 Re: Ufff! 17.01.05, 16:41
                    Ale prosze bardzo caro a talentu to masz do pozazdroszczenia a najwiekszy to
                    chyba Twoj niezmienny swietny humor. ( Co notabene rozni Cie pozytywnie od
                    Aramisa ! ) Tylko co sa te " slawojki ", prosze ?

" TARNOW JEST PIEKNY " i.....

...pelny kulturalnych ludzi.
                    • lemuriza Re: Ufff! 17.01.05, 17:07
                      Henryku, popatrz jaką mam piękną sygnaturkę:).
                    • qwerty.tarnow Re: Ufff! 17.01.05, 17:28
                      enowak8 napisał:

> Tylko co sa te " slawojki ", prosze ?

Taki kibelek polowy, wersja najuboższa, z serduszkiem wyciętym w drzwiach. I
                      zamkiem na skobelek lub zasuwkę. No i oczywiście ze starymi gazetami zamiast
                      najpotrzebniejszego towaru XX wieku. Przepraszam, że na forum to piszę,
                      ale... ;-)
                      • enowak8 Re: Ufff! 17.01.05, 18:34
                        qwerty.tarnow napisał:

> enowak8 napisał:
                        >
                        > > Tylko co sa te " slawojki ", prosze ?
                        >
                        > Taki kibelek polowy, wersja najuboższa, z serduszkiem wyciętym w drzwiach. I
                        > zamkiem na skobelek lub zasuwkę. No i oczywiście ze starymi gazetami zamiast
                        > najpotrzebniejszego towaru XX wieku. Przepraszam, że na forum to piszę,
                        > ale... ;-)

Twoja uwaga jaknajbardziej istotna mowiac o tych gazetach na tle wlasnie
                        slawojki ( dzieki za wyjasnienie ! ). Co to bedzie jak Chiny osiagna poziom
                        Stanow w swojej ambitnej, drugorzednej konsumpcji tego wlasnie wyrobu ! ( He,
                        he ,he, to ostatnie nauczylem sie od Was ).

" LUBIE TARNOW BO JEST MILY " i...

...takze pozwala mi czuc sie wolnym. Vive la liberte !
                        • teklat Re: Ufff! 17.01.05, 18:51
                          No i proszę, jak sie mój marny wąteczek rozwinął :)))
                          • enowak8 Re: Ufff! 17.01.05, 19:10
                            teklat napisała:

> No i proszę, jak sie mój marny wąteczek rozwinął :)))

A co bedzie dopiero, teclo, jak sie wezmiemy za Chiny ?!

" PIEKNY TARNOW ODPOCZYWA ", ...

..bo jest niestrudzony.
                            • caro333 Re: Ufff! 18.01.05, 07:31
                              Dorzucę jeszcze słówko o sławojkach.Nazwa pochodzi od międzywojennego premiera
                              Sławoja-Składkowskiego,który zalecił budowanie tych przybytków w
                              obejściach.Musiał być niezły...hmmm..,że premier interweniował w sprawie
                              g..hehehehe:)
                      • caro333 Re: Ufff! 18.01.05, 07:35
                        Qwerty napisał:"No i oczywiście ze starymi gazetami zamiast
                        najpotrzebniejszego towaru XX wieku."
                        Trzeba dodać dla ścisłości, że to był towar najbardziej pożądany od Łaby po
                        Władywostok!Na pozostałych obszarach cywilizowanego świata nie było tak
                        źle...:))
                    • caro333 Re: Ufff! 18.01.05, 08:16
                      • lemuriza Re: Ufff! 18.01.05, 10:43
                        dobrze się starasz:)
                      • caro333 Re: Ufff! 18.01.05, 10:43
                        Jeśli zaś idzie o Twoje rozterki co do "wtargnięcia" na tarnowskie
                        forum,potwierdzam mocniej to, co napisał Qwerty-jest nam niezmiernie miło,że
                        nasz Rodak z dalekiej Boliwii dotarł do nas "na tramwaju" i wprowadził tu ze
                        sobą nowe znakomite "smaczki " i klimaty.(tak się teraz u nas mówi).Nie miej
                        więc,Henryku,żadnych rozterek.Rozkoszuj się obcowaniem z niezwykle
                        pięknymi,łagodnymi i mądrymi naszymi Krajankami(???)(No co ja poradzę,że ten
                        nasz język taki nieporadny czasami!?Nic innego nie przychodzi mi do głowy:()Już
                        są dowody,że Panie uwielbiają Cię za charm,szyk,elegancję i
                        uprzejmość.Zrobiłbyś tu na miejscu oszałamiającą furorę!:))Żałuj i zazdrość mi
                        tej bliskości...:)))
                        • teresa50 Re: Ufff! 18.01.05, 11:04
                          Ja ciągle mam nadzieję, że pewnego dnia Henryk zawita do Tarnowa i da nam
                          trochę pryjemności z obcowania z nim "na żywo" :-))
                          • lubona Re: Ufff! 18.01.05, 11:22
                            Tak, ja też mam tę nadzieję. Będzie na pewno miło.
                            • caro333 Re: Ufff! 18.01.05, 11:51
                              Wiadomo,wiadomo...:)))

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka