teklat 17.01.05, 10:37 Sprzątam i sprzątam... a "to" jest jak hydra wielogłowa... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teresa50 Re: Ufff! 17.01.05, 11:02 Fajna sygnaturka :-) Ja chyba ważę tyle samo :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Ufff! 17.01.05, 11:21 E tam... Ja w ciągu ostatnich 2,5 roku schudłam 14 kilo. A wiem, ze są na tym forum lepsi ode mnie :)) Ja już nawet sie nie odchudzam, a dalej tracę kilogramy. Ale z zupełnie innych powodów. To są te lepsze strony mojej nowej sytuacji :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
teresa50 Re: Ufff! 17.01.05, 12:02 Widzisz ? W każdej sytuacji są dobre strony :-) Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Ufff! 17.01.05, 13:15 Trzymam się. I chudnę. I zbieram nawet z tego powodu komplementy. Ot co!:)) Żadne pączuszki. Pamietam o jedenastym przykazaniu.... Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Ufff! 17.01.05, 13:31 No nie przesadzaj,bo się Henio zniechęci:))))))) (w razie czego,Henryku - służę malowniczym (mam talent!) opisem:))) Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Ufff! 17.01.05, 13:47 cos nie kumam... Co chcesz zatem opisywać? Swoją siedmioosobową lodówkę? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Ufff! 17.01.05, 13:51 Zacznę tak : wyobraź sobie Henryku...okularki.Nieduże,na niedużym nosku...:))) I czy ten wstęp może dotyczyć sławojki!!!???:)) Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Ufff! 17.01.05, 13:56 hmmm... o mnie mówisz? Nie zapomnij o jędzowatym błysku zza okularków... Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Ufff! 17.01.05, 14:01 No!"Wreszcie" na to wpadła!A o tym błysku właśnie chciałem na początku wspomnieć.:))Żeby sobie Henio za wiele nie wyobrażał.Już Cię przecież uczynił Augustą...No,no...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Ufff! 17.01.05, 14:09 No dobra... skoro wszystko juz jasne, oddalam sie do swoich zadań. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
enowak8 Re: Ufff! 17.01.05, 14:10 ....rowniez, pieknym, mlodzienczym D'Artagnan'em pelnym zycia, dynamiki i iniciatywy tylko NA SZCZESCIE w odmianie kobiecym . ( Jak widzisz ten Francuz Dumas i jego Trzech muszkieterow zawazyli ciezko na mojej psychice porownawczej ) " TARNOW JEST PIEKNY "...., ...i bardzo przyjazny dzieki Wam ! Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Ufff! 17.01.05, 14:17 Właśnie, jestem ciekaw,dlaczego.Ciekawe też,dlaczego Dumas zatytułował powieść "Trzej Muszkieterowie" kiedy historia dotyczy czterech dzielnych ludzi.No tak,ale jeden został dopiero na końcu pasowany na muszkietera.Gaskończyk jeden! Chociaż nie przepadam za aktorem M.Yorkiem,to jednak jego kreacja D'Artagnan'a najbardziej mi ze znanych filmowych - odpowiada.Więc który z tych awanturników najmocniej Cię zainspirował? Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Ufff! 17.01.05, 14:27 hehe,,, jeśli mnie pytasz - to oczywiście ... Milady... :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Ufff! 17.01.05, 14:50 To po co straszyłaś,że odchodzisz do swoich zajęć?Myślałem,że zostaję sam na sam z Heniem i to jego pytałem,bo sam zgłaszał tę swoją fascynację "Muszkieterami".A w Twoim przypadku Milady była oczywiście do przewidzenia...Ale chyba tylko jako jedna z inspiracji,bo przecież nie zafascynowanie?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Ufff! 17.01.05, 14:54 A czemu nie? (to do pytania o zafascynowaniem Milady) :))))) No i teraz mam tzw. myślenice... Czyżbys życzył sobie mieć słodkie tete a tete z Heniem? To mam sie całkiem usunąć z foruma na tymczasem? Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Ufff! 17.01.05, 14:55 No! Była tam jeszcze fascynująca szkapina D'Artagnana... moze to? Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Ufff! 17.01.05, 15:02 Nie uciekaj!:)))I nie kokietuj porównaniami do szkapy!..:))Chociaż -"kobieta w tańcu,koń w galopie,żaglowiec pod pełnymi żaglami"...Kanon piękna...Czy mam jeszcze coś dopowiadć?.. Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Ufff! 17.01.05, 15:05 PS.A propos Milady.Jędzą może troszkę i jesteś,a może raczej czarownicą,bo to nie brzmi tak jednoznacznie,ale ja zapamiętałem Milady jako zimną,wyrachowaną intrygantkę.W Tobie takich cech nie dostrzegam!W ogóle jesteś wrażliwy Raczek icożezlwemwascendencie!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Ufff! 17.01.05, 15:15 aaa! Nie doczytałam tego... o tym Raczku... E tam... Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Ufff! 17.01.05, 15:09 No - był jeszcze koń trojanski, ale on był rozmiarów Twojej lodówki... to chyba też nie... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Ufff! 17.01.05, 15:18 Poczekaj,to którego konia Ty pomalowałaś na żółto?Trojańskiego!?? Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Ufff! 17.01.05, 15:17 Ponieważ tu Cię,Teklo, widać, opowiem Ci(dla przestrogi innym)historię z wątku obok.Otóż- nasza Agusta nabija sie ze mnie - historia wiersza "Wisławy Wisłockiej",pamiętacie...ja Jej chcę odpowiedzieć wprost: witch!uszczypliwa w dodatku(taki eufemizm za "jadowita"),chcę to wysłać,a tu ani rusz.System mi melduje,ze nie można odpowiedzieć i wysłać postu bo cośtamcośtam!...No,ewidentne czary!!Chłopy(seksiści w szczególności) uważajta!!! Na tym forum czarują!:)))Strach się bać!Rany Julek,jaki to będzie miało dalszy ciąg???:)) Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Ufff! 17.01.05, 15:29 Nas dwóch z Heniem zaczarowałaś na pewno.On się tu zaraz zgłosi i potwierdzi.Zresztą po co,skoro już dał wyraz..:)))Niejednokrotnie.Inni niech mówią za siebie.Idę szukać antyczarów.A!Jedno wiem - od jutra zawiążę sobie czerwoną wstążeczkę...Tylko na czym!? Heniu! Radź! Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Ufff! 17.01.05, 15:35 Tylko nie pomyl antyczarów z browarami :))) Bo Aniołek rzuci na Ciebie taki urok, że Ci buty pospadają. Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Ufff! 17.01.05, 15:37 Dawno już rzucił!Ale,wiesz,co?Ty naprawdę czytasz w moich myślach albo telepatycznie podsuwasz mi pewne "natchnienia"...Że też ja o tym wcześniej nie pomyślałemmmmmmmmmmmm...:)))))) Ściskam Cię!:)) Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Ufff! 17.01.05, 15:44 ooo! z pewnością pomyślałeś... A teraz zwalasz na mnie... Lubimy mieć ostatnie słowo, co? :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
enowak8 Re: Ufff! 17.01.05, 17:16 caro333 napisał: > To po co straszyłaś,że odchodzisz do swoich zajęć?Myślałem,że zostaję sam na > sam z Heniem i to jego pytałem,bo sam zgłaszał tę swoją > fascynację "Muszkieterami".A w Twoim przypadku Milady była oczywiście do > przewidzenia...Ale chyba tylko jako jedna z inspiracji,bo przecież nie > zafascynowanie?:))) Przepraszam ze sie wtrace. Masz racje caro, milady takze odpowiada ale dla mnie tylko z tych zasadniczych cech, to znaczy symbol pieknej kobiety bo inne moga byc cos nie cos kwestionowane ( przynajmnmniej w oryginalnej wersji noweli bo nie znam filmu ). A D'Artagnan to cos specialnego, jego sposob bycia, wykwintna osobowosc, odwaga i smialosc, charakter i uczuciowosc, to raczej te cechy mam na mysli. A moze w takim razie pomyslimy o symbiozie obydwoch postaci z noweli Dumas'a z pewnymi jednak bardzo juz osobistymi plusami wylacznie naszej Pani o ktora tutaj nam, specom, chodzi. " TARNOW JEST PIEKNY ! " i... ONE takze !. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Ufff! 17.01.05, 17:23 caro333 napisał: > Chociaż nie przepadam za aktorem M.Yorkiem,to > jednak jego kreacja D'Artagnan'a najbardziej mi ze znanych filmowych - > odpowiada. A dla mnie w owym filmie to taki strasznie kościsty był. Wychudzony zbytnio. Lodówkę widać miał rozmiarów nocnika (skoro takie toaletowe porównania przywołujemy). ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
enowak8 Re: Ufff! 17.01.05, 18:23 caro333 napisał: > Właśnie, jestem ciekaw,dlaczego.Ciekawe też,dlaczego Dumas zatytułował > powieść "Trzej Muszkieterowie" kiedy historia dotyczy czterech dzielnych > ludzi.No tak,ale jeden został dopiero na końcu pasowany na > muszkietera.Gaskończyk jeden! Chociaż nie przepadam za aktorem M.Yorkiem,to > jednak jego kreacja D'Artagnan'a najbardziej mi ze znanych filmowych - > odpowiada.Więc który z tych awanturników najmocniej Cię zainspirował? A wiec po latach wlasnie Ty wytlumaczyles mi ta sprawe DLACZEGO 3ch a nie 4ch tych muszkieterow jest w tytule noweli ! Wlasciwie wszyscy mi sie spodobali nim wiecej o nich czytalem. Bo ciag dalszy tej historii to " 20 lat potem " i " Vicomte de Bragelonne " - 3 tomy, lub wersja skrocona, " Czlowiek w zelaznej masce ". A teraz w drodze Pelnej i Prawdziwej Przyjazni ( to znaczy potrojne P ! )jaka odczuwam dla Ciebie, caro, zdradze Ci cos bardzo osobistego. Od samego poczatku po przybyciu na Wasze forum, ( pamietasz, ten dziwny spadochroniarz przybyly na kondorze z biblia tramwajowa pod pacha z jeszcze dziwniejszego kraju ), nie wiem do dzis dlaczego, poznajac Was nagle, nasunela mi sie mysl zwartego, eksklusywnego, elitarnego, solidarnego itd klubu w ktorym ni stad, ni zowad wyladowalem. Zaklocilem nieco, jednak nie za duzo na szczescie, panujacy tam spokoj i obyczaj i ze tak sie wyraze w innym Unijnym jezyku, " rather don't you change anything " tak mi sie to zdawalo ,istniejacy tam ( " established " )lad. Zjawilem sie jakby znikad w dostojnym, milym, kuluralnym towarzystwie elity Tarnowskiej i jej przyjacieli, wpakowalem sie grubiansko w ich grono, pomylilem przybrane imiona forumowiczow, narobilem zamieszania na typowo angielskich, raczej niz polskich, cherbatkach ( na ktorych, cale szczescie odstawiono mnie do kata, nie zwracajac na mnie uwagi ), poczym przeszlem bezczelnie na "ty" z dostojnym gentleman'em qwerty'm. ( Co On musial pomyslec wtedy ! ). Czyli naprawde strach, sumum nieprzyzwoite, ekstrawaganckie, laissez faire, laissez aller czy cos takiego a jeszcze w innym jezyku Unii, " One hell of a mess " lub " metida de pata ". A wiec po tym wszyskim utozsamilem Was jakos z moimi bochaterami z noweli Dumas'a. Teraz brakuje tylko uzupelnic te tableau, jesli oczywisci na to zezwolicie. Zamiar jak najbardziej szlachetny bo tylko szlachetnoscia moge Wanm podziekowac za tyle milych chwil spedzanych z Wami. No koncze bo co za duzo to nie zdrowo, glosi madre staropolskie powiedzenie. " TARNOW JEST PIEKNIEJSZY Z KAZDYM DNIEM !" ....no i fakt ze tam jestescie WY, Przyjaciele ! Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Ufff! 17.01.05, 18:33 Za dużo sobie przypisujesz ujmy, przyjacielu. Więcej wiary w swoją osobowość internetową i jej zachowanie na tym forum. Naprawdę nie jest źle! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
enowak8 Re: Ufff! TYM RAZEM TO JUZ UFFFFFF !!! 17.01.05, 19:19 qwerty.tarnow napisał: > Za dużo sobie przypisujesz ujmy, przyjacielu. Więcej wiary w swoją osobowość > internetową i jej zachowanie na tym forum. Naprawdę nie jest źle! :-) Tak zapraszajac, qwerty, NIE WIESZ NA CO SIE NARAZASZ !. Te moje wyskoki a nie zapominaj o kondorze i osiagniecie ludzkosci na Tytanie to dla mnie za blisko. " TARNOW JEST MIASTEM AMBITNYM, JEGO PULAP W OBLOKACH ",... bo tak Mu sie nalezy ! Odpowiedz Link Zgłoś
enowak8 Re: Ufff! 17.01.05, 16:41 Ale prosze bardzo caro a talentu to masz do pozazdroszczenia a najwiekszy to chyba Twoj niezmienny swietny humor. ( Co notabene rozni Cie pozytywnie od Aramisa ! ) Tylko co sa te " slawojki ", prosze ? " TARNOW JEST PIEKNY " i..... ...pelny kulturalnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Ufff! 17.01.05, 17:07 Henryku, popatrz jaką mam piękną sygnaturkę:). Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Ufff! 17.01.05, 17:28 enowak8 napisał: > Tylko co sa te " slawojki ", prosze ? Taki kibelek polowy, wersja najuboższa, z serduszkiem wyciętym w drzwiach. I zamkiem na skobelek lub zasuwkę. No i oczywiście ze starymi gazetami zamiast najpotrzebniejszego towaru XX wieku. Przepraszam, że na forum to piszę, ale... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
enowak8 Re: Ufff! 17.01.05, 18:34 qwerty.tarnow napisał: > enowak8 napisał: > > > Tylko co sa te " slawojki ", prosze ? > > Taki kibelek polowy, wersja najuboższa, z serduszkiem wyciętym w drzwiach. I > zamkiem na skobelek lub zasuwkę. No i oczywiście ze starymi gazetami zamiast > najpotrzebniejszego towaru XX wieku. Przepraszam, że na forum to piszę, > ale... ;-) Twoja uwaga jaknajbardziej istotna mowiac o tych gazetach na tle wlasnie slawojki ( dzieki za wyjasnienie ! ). Co to bedzie jak Chiny osiagna poziom Stanow w swojej ambitnej, drugorzednej konsumpcji tego wlasnie wyrobu ! ( He, he ,he, to ostatnie nauczylem sie od Was ). " LUBIE TARNOW BO JEST MILY " i... ...takze pozwala mi czuc sie wolnym. Vive la liberte ! Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Ufff! 17.01.05, 18:51 No i proszę, jak sie mój marny wąteczek rozwinął :))) Odpowiedz Link Zgłoś
enowak8 Re: Ufff! 17.01.05, 19:10 teklat napisała: > No i proszę, jak sie mój marny wąteczek rozwinął :))) A co bedzie dopiero, teclo, jak sie wezmiemy za Chiny ?! " PIEKNY TARNOW ODPOCZYWA ", ... ..bo jest niestrudzony. Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Ufff! 18.01.05, 07:31 Dorzucę jeszcze słówko o sławojkach.Nazwa pochodzi od międzywojennego premiera Sławoja-Składkowskiego,który zalecił budowanie tych przybytków w obejściach.Musiał być niezły...hmmm..,że premier interweniował w sprawie g..hehehehe:) Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Ufff! 18.01.05, 07:35 Qwerty napisał:"No i oczywiście ze starymi gazetami zamiast najpotrzebniejszego towaru XX wieku." Trzeba dodać dla ścisłości, że to był towar najbardziej pożądany od Łaby po Władywostok!Na pozostałych obszarach cywilizowanego świata nie było tak źle...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Ufff! 18.01.05, 10:43 Jeśli zaś idzie o Twoje rozterki co do "wtargnięcia" na tarnowskie forum,potwierdzam mocniej to, co napisał Qwerty-jest nam niezmiernie miło,że nasz Rodak z dalekiej Boliwii dotarł do nas "na tramwaju" i wprowadził tu ze sobą nowe znakomite "smaczki " i klimaty.(tak się teraz u nas mówi).Nie miej więc,Henryku,żadnych rozterek.Rozkoszuj się obcowaniem z niezwykle pięknymi,łagodnymi i mądrymi naszymi Krajankami(???)(No co ja poradzę,że ten nasz język taki nieporadny czasami!?Nic innego nie przychodzi mi do głowy:()Już są dowody,że Panie uwielbiają Cię za charm,szyk,elegancję i uprzejmość.Zrobiłbyś tu na miejscu oszałamiającą furorę!:))Żałuj i zazdrość mi tej bliskości...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
teresa50 Re: Ufff! 18.01.05, 11:04 Ja ciągle mam nadzieję, że pewnego dnia Henryk zawita do Tarnowa i da nam trochę pryjemności z obcowania z nim "na żywo" :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: Ufff! 18.01.05, 11:22 Tak, ja też mam tę nadzieję. Będzie na pewno miło. Odpowiedz Link Zgłoś