Dodaj do ulubionych

Wybory 2005 =]

05.09.05, 14:57
Myślicie, że S. Zając w nadchodzacych wyborach ma szansę dostać się do
Parlamentu? I czy może mi ktoś powiedzieć kim jest pan Janusz Kołodziej
kandydujący z Jasła z listy LPR? Ktoś o podobnym nazwisku montuje chyba
materiały w jasielskiej kablówce...

Patrząc na wyniki sondy w ejaslo.pl obaj panowie mają największe szanse.

Chociaż i LPR i PiS ze swoimi socjalistycznymi planami gospodarczymi nie są
moim marzeniem, to dobrze byłoby mieć znów kogoś z Jasła w Sejmie. Bo za
czasów gdy Zając tam był to dużo dla miasta załatwił.
Obserwuj wątek
    • jasielskieulice Re: Wybory 2005 =] 05.09.05, 19:08
      Janusz Kołodziej jest przedsiębiorcą budowlanym ze Skołyszyna. Fajnie by było
      mieć reprezentanta w parlamencie, bo ci, którzy byli w tej kadencji niewiele
      zdziałali dla naszego miasta (mowa o pani Łukacijewskiej z PO, pana
      Kalenieckiego z SLD i pana Wrzodaka z LPR, którzy mieli swoje biura poselskie w
      naszym mieście).
      • adas49 Re: Wybory 2005 =] 05.09.05, 19:49
        Czy to prawda,ze S.Zajac nalezal juz do wiekszosci partii jakie sa w Polsce?
        Ponoc to koniunkturalista bez zadnych zasad, doczepi sie do tego komitetu,
        ktory ma akurat najwieksze notowania...Chcecie, zeby taki czlowiek kojarzyl sie
        z Jaslem?
        Zreszta nie sadze, aby wiekszosci jasielskiej to przeszkadzalo...wam chyba
        wystarczy, zeby klomba postawil na rynku, przecial jakas wstege pod kosciolem
        parafialnym albo zasponsorowal czwartoligowa druzyne miotaczy ogniem a
        bedziecie zadowoleni, ze "cos" sie dzieje...
        Od czasow Rzymian starozytnych populizm w sumie nic nie traci ze swej
        obezwladniajacej tlumiska mocy...

• inny.obserwator Re: Wybory 2005 =] 05.09.05, 20:11
          Tak, dokładnie adasiu. Nam wystarczy, że będąc wicemarszałkiem sejmu pomagał
          załatwiać pieniądze na drogę południową, że załatwił kase na chodniki, że za
          jego i Naszkiewicza czasów szpital został bardzo unowocześniony i kilka innych,
          mniej ważnych spraw.

Zresztą o ile dobrze pamiętam to Zając dostał najwięcej głosów z całego
          województwa do lokalnego sejmiku. A partie może i zmienia, ale wciąż trzyma się
          przy tych skrajnieprawicowych - Zchn, LPR, PiS.

Lepszy Zając, co był w kilku partiach nic Ci obecni, co może i partii nie
          zmieniają, ale nic dla nas nie zrobili.
          • adas49 Re: Wybory 2005 =] 05.09.05, 20:24
            Spoko - jesli Jaslanie utozsamiaja sie z programami partii "skrajniepracowych"
            to glosujcie sobie z blogoslawienstwem miejscowego plebana na S.Zajaca i
            cieszcie sie jak dzieci droga poludniowa w kraju rzadzonym przez PiS wespol z
            Romanem Giertychem...

• inny.obserwator Re: Wybory 2005 =] 05.09.05, 20:37
              Niestety skrajna prawica tu zawsze wygrywa. Podczas wyborów samorządowych chyba
              byliśmy jedynym województwem, w którym wygrała LPR.

Ale gdy i tak wiadomo, że Kaczory będą współrządzić Polską lepszą strategią
              jest głosowanie na Zająca niż kogoś z jasielskiego PO, kto się na posła nie
              nadaje =]
          • adas49 Re: Wybory 2005 =] 05.09.05, 20:36
            inny.obserwator napisał:
            >że załatwił kase na chodniki,

Gdzie te "zalatwione" chodniki widzisz? Ten tor przeszkod wokol Rynku to sa
            niby te chodniki?

>że za
            > jego i Naszkiewicza czasów szpital został bardzo unowocześniony i kilka innych

kwa,kwa...a najwiekszy Oddzial w szpitalu czyli Interna nadal wyglada jak
            reklikt z lat 70tych. Szkoda mi tylko lekarzy i pielegniarek, ktorzy musza tam
            pracowac, bo zima zapewne wieje z okien, ze ho ho!
            • inny.obserwator Re: Wybory 2005 =] 05.09.05, 20:45
              Ale za to bardzo ładnie odnowiono neurologię, oddano do użytku bardzo
              nowoczesną pracownię kardiologiczną, całkowicie odnowiono i wyposażono w
              nowoczesny sprzęt blok operacyjny, kupiono tomograf, wyremontowano oddział
              dziecięcy. Jeszcze trochę tego było, ale dokładnie nie pamiętam.

Poza tym jasielski oddział porodowy zajął pierwsze miejsce w województwie
              podkarpackim w rankingu "rodzic po ludzku" i w Jaśle mamy trzy nowoczesne
              karetki, jakich niepowstydziłyby się najlepsze zachodnie szpitale. Oddano także
              do użytku nowoczesne centrum rehabilitacji.

To wszystko za czasów Zająca i Naszkiewicza. Teraz niby też się coś tam dzieje,
              ale jakby mniej. A chodniki głównie koło dworca i koło szpitala. Ulice
              Dworcowa, Staszica, Lwowska, Jana Pawła II i przy drodze południowej.
              • adas49 Re: Wybory 2005 =] 05.09.05, 21:02
                Kilka oddzialow odnowiono, ale gdyby tego nie zrobiono to pies z kulawa noga by
                sie w Jasle nie leczyl i najwiekszy pracodawca w regionie utonal by we wlasnych
                dlugach, bo NFZ by nic a nic nie zaplacil.

To, ze kupiono tomograf to nic wielkiego. Szpital bez tomografu to jak
                gwalciciel bez przyrodzenia.
                "wyposazono w nowoczesny sprzet blok operacyjny" - kurna chata, powiedz to
                jasielskim chirurgom (nie ortopedem) a poprawisz im humor.

A propos "rodzienia po ludzku" na ginekologi - czyzby to marszalek Zajac we
                wlasnej osobie tak wspaniale wplywal na atmosfere porodowki?

Szpital w Jasle tak jak i wiekszosc jednostek lecznictwa w Polsce dziala w
                miare dobrze tylko i wylacznie dlatego, iz lekarze jak i pielegniarki zarabiaja
                w nim skandalicznie malo.

Czy nie jest Jaslanom wstyd , ze lecza ich lekarze pracujacy za 1400 zlotych
                brutto?

Wspomniales cos o wspanialych chodnikach na ul Jana Pawla. Cos Ci sie chyba
                pomieszalo, bo wygodniej jest chodzic po kamienistej miedzy niz po tym wyrobie
                chodnikopodobnym...
                • inny.obserwator Re: Wybory 2005 =] 05.09.05, 21:30
                  Ale ja tylko podałem konkretne przykłady na to, że za kadencji Zająca i
                  Naszkiewicza zrobiono więcej dla miasta niż robi obecna władza. Nie chodziło mi
                  o wielkość tych sukcesów. Chociaż pierwsze miejsce w województwie w rankingu GW
                  cieszy.

W Szczecinie mają swojego Jurczyka, którego w żaden sposób nie mogą odwołać, a
                  same straty przez niego. Prezydent Krakowa kilka dni przed przyjazdem Busha
                  doprowadza do międzynarodowego skandalu. W Opolu kilkunastu radnych stanęło
                  przed sądem, a ich proces obserwuje cała Polska. W Starachowicach - wiadomo.
                  Tylko chciałem podkreślić, że nasz burmistrz, nasi politycy i posłowie nie
                  dość, że niczego nie spieprzyli i nie ukradli, to jeszcze zrobili coś dobrego.
                  I warto to docenić, a nie dyskredytować Zająca za to, że zmienił partię. Rokita
                  tez zmienił, a będzie premierem. Nieszczęsne Kaczory też zmieniły i też w
                  sondazach przodują.
                  • adas49 Re: Wybory 2005 =] 05.09.05, 21:57
                    inny.obserwator napisał:
                    >Chociaż pierwsze miejsce w województwie w rankingu GW
                    > cieszy.

Nie zapomnij jeszcze dodac, ze niebywalym sukcesem waszej wladzy z burmistrzem
                    na czele jest to, ze za ich kadencji Jaslo jest na drugim miejscu w ilosci
                    postow ze wszystkich forow reginalnych Podkarpacia na GW.

• inny.obserwator Re: Wybory 2005 =] 05.09.05, 22:42
                      Czyli rozumiem, że dyskusja między nami na ten temat zakończona? =]
                      • janusz65 Re: Wybory 2005 =] 06.09.05, 10:31
                        Inny.obserwator ile ty masz lat? Taką naiwną propagandę wyborczą to widziałem
                        ostatnio u działaczy młodzieżowych organizcji socjalistycznych.
                        Panu Zającowi już dziękujemy.
                        • inny.obserwator Re: Wybory 2005 =] 06.09.05, 15:07
                          Sugerujesz, że jestem ze sztabu wyborczego albo odpowiadam za PR Zająca? =]
                        • cuski Zgadzam sie z Januszem !!! 07.09.05, 04:17
                          Zgadzam sie z Januszem !!!
                          Weto, wierszom pochwalnym dla Zajaca !!!
      • cuski Jasielskieulice ! 07.09.05, 04:14
        Jasielskieulice, nie wiem kim jestes, ale mowisz do rzeczy !!!
        Znam Janusza osobiscie i zycze mu zdobycia mandatu !!!

PS. 1 Szkoda, ze nie bede mogl oddac na niego glosu :-(
        PS. 2 Dlaczego My Polonia Amerykanska musimy glosowac na tych z Warszawki ???
        PS. 3 Zapraszam na moje forum !!!
        • inny.obserwator Re: Jasielskieulice ! 07.09.05, 07:24
          Obydwie partie to tragedia, ale żeby na LPR? Znowu będziemy wyjątkiem w całej
          Polsce, jak u nas to wygra...
    • cuski Mam nadzieje, ze ... 07.09.05, 04:10
      Mam nadzieje, ze zaden "siersciuch" nie otrzyma mandatu poselskiego,
      ani senatorskiego !!!
    • georghe Re: Wybory 2005 07.09.05, 09:43
      Aż mnie jęzor swędzi żeby sobie użyć na co niektórych wypowiadających sie w tym
      wątku, ale sobie daruję bo byłoby ostro i "nieparlamentarnie"
      Powiem tylko tyle, że gdyby każdy z dotychczasowych posłów z miasta czy regionu
      zrobił dla nas tyle co Zając to znacznie lepiej by sie nam żyło.
      Pas.
      • inny.obserwator Re: Wybory 2005 07.09.05, 13:29
        Warto jeszcze dodać, że wybierając Kołdzieja z LPR tracimy szanse na
        jakiekolwiek dodatkowe pieniądze dla Jasła. Przecież LPR, który uzyska 10 proc.
        mandatów w sejmie nie będzie miał nic do gadania w sprawie podziału środków.
        Natomiast zając kandyduje z PiS, co oznacza, że będzie członkiem koalicji
        rządzącej. A to ona będzie o wszystkim decydować.

Miejmy swojego polityka u władzy, doświadczonego polityka, który już coś dla
        nas zrobił, a nie wybierajmy posła z fanatycznego LPR, z którego wszyscy się
        śmieją. Jak widać Janusz i Cuski chcą mieć Jaślanina pomiedzy Giertychami,
        posłem Pękiem, Wrzodakiem, Macierewiczem i ojcem Rydzykiem. Wtedy wybudują nam
        conajwyżej nową plebanię dla księży, a nie obwodnicę.
        • ouimet Re: Wybory 2005 08.09.05, 04:52
          inny.obserwator napisał Wtedy wybudują nam
          > conajwyżej nową plebanię dla księży, a nie obwodnicę.

chlopcze,teraz poprzyj poprzednie konkretami.
          Gdzie i kto i kiedy zamiast obwodnicy/jakiejs/ zbudowal nowa plebanie...

prooooosze.Az mnie korci,aby ci przyklasnac....ale czekam na konkrety.

Jezeli nie podasz takowych,bede pisal o tobie,ze jestes dupek....Na wszystkich
          dostepnych mi Forach.
          • inny.obserwator Re: Wybory 2005 08.09.05, 07:36
            A Ty czemu się tak oburzyłeś? Jesteś wyznawcą Rydzyka?
      • adas49 Re: Wybory 2005 07.09.05, 21:46
        georghe napisał:
        > Aż mnie jęzor swędzi żeby sobie użyć na co niektórych wypowiadających sie w
        tymwątku, ale sobie daruję bo byłoby ostro i "nieparlamentarnie"

Alez nie krepuj sie, ulzyj sobie.
        Emocje krepowane moga sie obrocic przeciwko Tobie i zapadniesz na jedna z
        chorob, w krorych duza role odgrywaja niewyeksponowane emocje. Na przyklad
        impotencje.

> Powiem tylko tyle, że gdyby każdy z dotychczasowych posłów z miasta czy
        regionu zrobił dla nas tyle co Zając to znacznie lepiej by sie nam żyło.
        > Pas.

No tak - nie wazne jakie kto ma poglady - wazne zeby rzucil kasa na chodniki.
        A ja z kolei powiem tyle - gdyby kazdy z naszych prezydentow zrobil dla Polski,
        tyle co Hitler dla III Rzeszy zanim wpakowal sie w IIWS, to bylibysmy mocarnym
        krajem. Ka pe wu co chccialem powiedziec czy nie bardzo?
        • inny.obserwator Re: Wybory 2005 07.09.05, 22:01
          Bo chodzi o kasę, upiększanie miasta, remonty, budowy dróg, godne
          reprezentowanie miasta. Bo Kołodziej z LPRu to wstyd. A jak będą dobre drogi,
          to będzie większa szansa na rozwój regionu i inwestycje. Nieważne, że jest
          skrajnieprawicowy, bo to nam w życiu niczego nie zmienia. Ważne, że jest
          skuteczny. I to nie ma związku z populizmem, jak wspomniałeś na początku =]

Ale adasiu. Mogę mieć jedno pytanie, na które uzyskam od Ciebie konkretną
          odpowiedź? Jeśli tak, to pytam: Jeśli nie Zając, to kto i dlaczego???
        • georghe Re: Wybory 2005 08.09.05, 07:47
          Do Adasia..
          Pyskujesz na Zająca /z góry lepiej widać - nie ? /, ale pewnie wiesz o nim
          tyle co Ci Cuski napisze. Nie znasz człowieka, nie wiesz że jego "posłowanie"
          i pomoc ludziom nie sprowadzała się tylko to kilku metrów chodnika.

Mam na to dowody proszę Pana.
          adas napisał:
          Alez nie krepuj sie, ulzyj sobie.
          Emocje krepowane moga sie obrocic przeciwko Tobie ......

Co też mi nie powiesz panie wszystko wiedzący. A wiesz, że denerwować się za
          czyjąś głupotę to zamach na własne zdrowie ?
          Dlatego - bez odbioru.
          • cuski Georghe ... !!! 08.09.05, 20:01
            Georghe, znam Zajaca osobiscie i wiem jaki to jest czlowiek !!!
            Wiem o jego ciemnych stronach i przekretach, ktore udalo mu sie zalatwic
            podczas swojej kadencji... dlatego drazni mnie ta osoba, szczegolnie wtedy,
            gdy ze zlozonymi raczkami zajmuje pierwsze lawki w kosciele !!!
    • cuski Ciekawe ile placi ... ? 07.09.05, 15:33
      Ciekawe ile Zajac placi co niektorym za propagande polityczna ???
    • apolityczny Re: Wybory 2005 =] 07.09.05, 23:47
      A ja myślę, że Zając w tych wyborach podzieli los Kozaka z poprzednich.
      Lechowski może zabrać mu za dużo głosów. I tu się zastanawiam czy lepiej mieć
      parlamentarzystę choć nie z ulubionej partii czy żadnego.
      • inny.obserwator Re: Wybory 2005 =] 08.09.05, 00:24
        Nie ma się co zastanawiać =]

Weź pod uwagę to, że Zająca wiele różni od Kozaka:
        1) Na Podkarpaciu SLD nigdy nie cieszyło się popularnością. Tu rządzi prawica.
        2) Zajac był marszałkiem i dużo dla miasta zrobił. Ma dobre układy z samorządem.
        3) Zając miał najwiecej głosów w wyborach do sejmiku.
        4) Kozak kandydując zamieszany był w kilka spraw (Urząd Skarbowy w Limanowej) i
        do polityki dopiero chciał wejść.
        • apolityczny Re: Wybory 2005 =] 08.09.05, 00:38
          Chyba mnie nie zrozumiałeś. Pamiętasz jak w ostatnich wyborach konkurentka z
          listy "odebrała" Kozakowi mandat?
          • inny.obserwator Re: Wybory 2005 =] 08.09.05, 07:35
            Ta nauczycielka z "dziewiątki"?
            • apolityczny Re: Wybory 2005 =] 08.09.05, 11:33
              Nie pamiętam już gdzie ta Pani uczy ale nie jest to w tej chwili istotne. Dalej
              podtrzymuję teze, że Zając może nie wejść dzięki koledze z Jasła z tej samej
              listy. A te parę tysięcy głosów będą de facto na goscia z przemyskiego a chyba
              On nie zadba o Nas
              • inny.obserwator Re: Wybory 2005 =] 08.09.05, 13:55
                Na nasz okręg wyborczy przypada 11 mandatów. A ten kolega z listy, to nie wiem
                kto. Więc może więcej ludzi też nie wie =] W każdym razie Zając ma drugie
                miejsca na liście, jest pełno jego plakatów na miescie i wydaje mi się, żę oni
                wiedzą, co robią...

Zresztą o sile nazwiska "Zając" świadczy też to, że ostatnio w wyborach do rady
                miasta dostał się Stanisław Zając - tylko, że jakiś inny, dużo starszy. Nie
                wiem skąd on się wziął i nie wydaje mi się, aby dostał się do Rady Miasta ze
                względu na swoją osobowość, pomysły i poglądy...
                • apolityczny Re: Wybory 2005 =] 08.09.05, 15:36
                  Pisałem o Nim, w którymś poście wyżej. Chodziło mi o Lechowskiego, który też
                  jest z Jasła i też parę głosów zbierze (startował w wyborach na burmistrza i
                  ileś tam głosów miał). Drogi Inny... ja tu nie piszę koniunkturalnie jak Ty
                  tylko chłodno kalkuluję.
                  • cuski Nie trzeba geniusza ... !!! 08.09.05, 20:07
                    Nie trzeba geniusza, aby sie domyslic, ze "Obserwator" pracuje w sztabie
                    wyborczym siersciucha !!!
                    • inny.obserwator Re: Nie trzeba geniusza ... !!! 08.09.05, 20:13
                      "I co mi zrobisz?" =]

P.S. Cytat z adasia =]
      • cuski Re: Wybory 2005 08.09.05, 20:03
        Lechowski i Zajac, to jedna spola !!!
        Zarowno jeden, jak i drugi wyloza sie w tych wyborach !!!
    • adas49 Re: Wybory 2005 =]...inny obserwator 08.09.05, 14:32
      inny obserwator napisal:
      >Ale adasiu. Mogę mieć jedno pytanie, na które uzyskam od Ciebie konkretną
      ?odpowiedź? Jeśli tak, to pytam: Jeśli nie Zając, to kto i dlaczego???

Nie interesuje sie tym, na kogo mozecie glosowac w Jasle bo nie bede bral
      udzialu w wyborach w waszym okregu.
      To, ze S.Zajac wedlug mnie jest nieciekawa osobowoscia wynika dla mnie tylko z
      jednego - jego koniunkturalizmu i jak sami piszecie "ukladow" i "ukladzikow".
      Nikt nie napisal ani nikt nie slyszalem aby byl na przyklad inteligentny itd.
      Obraz jaki wylania mnie sie przed oczami na dzwiek nazwiska "Zajac" jest taki:
      karierowicz.

Przykro mi, ale jakos nie przemawia do mnie argumentacja typu, ze to "swojski
      chlop" i jakby co to cus tam "zalatwi".

A z drugiej strony - jaki elektorat, taki przedstawiciel w sejmie..
      • inny.obserwator Re: Wybory 2005 =]...inny obserwator 08.09.05, 14:51
        Ale nawet jakbyś się interesował, to byś - moim zdaniem - nie znalazł lepszego
        kandydata. Inteligentyny jest, w koncu był adwokatem, sędzią. Kulturalny i
        elegancki też. Dwa razy miałem okazję zamienić z nim kilka słów. Raz na
        cmentarzu (nie pamiętam już dokładnie co to było), a drugi raz, gdy był u nas w
        szkole...

adas49 napisał:

> Przykro mi, ale jakos nie przemawia do mnie argumentacja typu, ze to "swojski
        > chlop" i jakby co to cus tam "zalatwi".

Ale w przypadku Zająca istnieje jakaś argumentacja. Bo w przypadku innych
        kandydatów mało kto potrafi się wypowiedzieć. Nawet tych, co obecnie są
        posłami. Nie znam, nie wiem kim byli i nie słyszałem, żeby cokolwiek dobrego
        zrobili. Nie tylko dla nas, ale ogólnie. Jakbyśmy ich wybrali, to znów byłoby
        tak, jakby ich w ogóle nie było =]

• cuski Odkrywam tylko naga prawde !!! 08.09.05, 20:14
          To, ze ktos jest adwokatem nie znaczy, ze jest inteligentny !!!
          Tak jak juz powiedzialem wczesniej znam Stasia osobiscie i wiem,
          co to za ziolko !!!

PS. Czy wiecie, ze ten adwokacina byl przed rokiem 1980
          (przed powstaniem "Solidarnosci") sedziom w Krosnie ???
          Nic nie sugeruje !!!
          Odkrywam tylko naga prawde !!!
          • inny.obserwator Okowito 08.09.05, 20:27
            Okowito, chyba niektórym powinnaś przypomnieć o tym, o czym mi często
            przypominasz =] I w ogóle jak w dyskusji na tematów lokalnych polityków pojawia
            się Cuski, to zaraz za nim pojawiać się powinna moderatorka - żeby całego
            wątku, jak dotąd fajnego, nam nie popsuł.

I dla tych, którzy nie wiedzą sprostowanie cuskowych sugestii:
            "Był sędzią, adwokatem, doradcą "Solidarności", w okresie stanu wojennego
            obrońcą w procesach politycznych".

ludzie.wprost.pl/sylwetka/?O=32761
            • apolityczny Re: Okowito 08.09.05, 20:58
              Inny to chyba jednak Ty psujesz watek namolnie agitując za jednym z Kandydatów.
              I jeśli już cytujesz jakiś wątek to dla równowagi zacytuj co pisze niżej. Mogę
              pomóc, w skrócie chodzi o to, że Zając podzielił ZChN. Jednocześnie nie neguje
              Jego zasług dla Solidarności.
              A tak przy okazji to czym teraz sie werbuje młodzież do działania wieszania
              plakatów i agitowania bo myślę, że nie robicie tego dla idei jak było jeszcze
              parę latek temu.
              • cuski Apolityczny 08.09.05, 21:11
                Apolityczny, zarowno ja jak i TY doskanale wiemy, czym byly marszalek przyciaga
                do siebie mlodych bezrobotnych :)))
                Kaska, kaska i jeszcze raz kaska !!!
                Idealow juz nie ma... jest zwykle wyrachowanie !!! ;-)
              • inny.obserwator Re: Okowito 08.09.05, 21:30
                Apolityczny, myślisz, że Amerykanie jak stawiali w swoich ogródkach tabliczki z
                napisem "Bush" to też dostawali pieniądze? A "Młodzież wszechpolska" za
                pikietowanie "Langenorta" tez coś dostała? :) I czy w sztabie wyborczym
                polityka pracowałby nastolatek myślący tylko o swojej maturze i swojej stronie
                internetowej? =]

Tym razem naprawdę dla idei. Chociaż zbyt wiele patosu w tym zdaniu. Może jakoś
                inaczej by to nazwać?

I na koniec... Chyba sam Zając nie za bardzo chciałby mi płacić za polecanie go
                na forum, na którym nie jestem lubiany i raczej =]
                • inny.obserwator Apolityczny 08.09.05, 21:32
                  Przepraszam za błąd. Tam coś dopisałem, potem usunąłem i zostało
                  samo "raczej" :)

A Cuskiego ignoruję, bo to do niczego nie prowadzi...
                  • ouimet Re: Inny 09.09.05, 01:49
                    nadal czekam na poparcie Twojego " wniosku o:plebania zamiast asfaltowej drogi...

podajac nawiazanie do O.Rydzyka-Ktorego z nas chciales obrazic ?
                    • ouimet Re: Inny zapytany #2 11.09.05, 04:44
                      ouimet napisał:

> nadal czekam na poparcie Twojego " wniosku o:plebania zamiast asfaltowej drogi.
                      > podajac nawiazanie do O.Rydzyka-Ktorego z nas chciales obrazic ?

Inny.obserwator-jako bedacy tworca tzw.opinii/wszak dzialasz w "tvn"-nie/jednak
                      bede napastliwie domagal sie potwierdzenia teksto-faktu,albo bardzo
                      zauwazalnego odwolania tegoz tekstu na stronach ogolnie dostepnych...Nie tylko
                      f.Jaslo.
                      Moda nie zawsze sluzy urodzie...
                      W temacie poruszonym/plebania zamiast drogi asfaltowej/ bede konsekwentnie dazyl
                      do uzasadnienia Twojego tekstu...Mam nadzieje ze mi pomozesz,skoro tak
                      publicznie napisales.Majac dowody,mozemy tym "czarnym"/nie dotyczy klubu
                      sportowego/udowodnic co nieco...
                      • inny.obserwator Re: Inny zapytany #2 11.09.05, 09:54
                        Ouimet, a chodzisz też w "trójkach" gnębiących kioskarzy i organizujesz lokalne
                        koła przyjaciół ojca dyrektora? Rozumiem też, że jak jeszcze raz powiem coś
                        złego na temat LRPu to naślesz na mnie młodzież wszechpolską?
                        • ouimet Re: Inny zapytany #2 13.09.05, 21:02
                          inny.obserwator napisał:

> Ouimet, a chodzisz też w "trójkach" gnębiących kioskarzy
                          NIE-chlopaczku-nie chodze

> organizujesz lokalne koła przyjaciół ojca dyrektora?
                          NIE-chlopaczku-nie organizuje

>Rozumiem też, że jak jeszcze raz powiem coś złego na temat LRPu to naślesz na
                          mnie młodzież wszechpolską?
                          NIE-chlopaczku-nie nasle

I chlopaczku- zacznij rozumiec to o czym myslisz...

ps.tzn. jestes juz dorosly?
                          ps2."golenie" skory i polucje nocne nie swiadcza jeszcze o doroslosci.To tak dla
                          wyjasnienia niedomowien na przyszlosc.Dyskutujmy/wymieniajmy poglady w tematach
                          watkow...
                          :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
            • cuski Bull shit !!! 08.09.05, 21:08
              Bull shit !!!
              Tak bronil mojego wujka, ze wujek z wygrana sprawa 2 lata kiblowal w pierdlu !!!

PS. Poznajcie prawdziwe oblicze tego adwokaciny !!!
              • senecio Re: Bull shit !!! 09.09.05, 14:46
                cuski napisał:

> Bull shit !!!
                > Tak bronil mojego wujka, ze wujek z wygrana sprawa 2 lata kiblowal w
                pierdlu !!
                > !
                >
                > PS. Poznajcie prawdziwe oblicze tego adwokaciny !!!

Ciebie okularniku powinien bronić i to tak abyś dostał co najmniej piątkę
                • cuski Re: Bull shit !!! 09.09.05, 19:50
                  Okularow nie nosze, wiec nie do kogo to bylo !!!
            • 0kowita Re: Okowito 08.09.05, 21:16
              inny.obserwator napisał:

> Okowito, chyba niektórym powinnaś przypomnieć o tym, o czym mi często
              > przypominasz =] I w ogóle jak w dyskusji na tematów lokalnych polityków
              pojawia
              >
              > się Cuski, to zaraz za nim pojawiać się powinna moderatorka - żeby całego
              > wątku, jak dotąd fajnego, nam nie popsuł.
              >
              > I dla tych, którzy nie wiedzą sprostowanie cuskowych sugestii:
              > "Był sędzią, adwokatem, doradcą "Solidarności", w okresie stanu wojennego
              > obrońcą w procesach politycznych".
              >
              > ludzie.wprost.pl/sylwetka/?O=32761

Moderator nie jest od pouczania tylko od sprzątania.
              Owszem, Ciebie czesto pouczam ale nie z racji moderowania ale z racji sporej
              róznicy wieku a takze dlatego iż uważam Cię za człowieka inteligentnego, ktory
              z moich "poczeń" może wyciagnąc jakieś wnioski.
              Pouczam Cię z zyczliwości a nie dlatego, że mam tu jakąś władze.

Cuskiego poczac nie będę.
              Jeżeli ( w moim mniemaniu) załamie regulamin - wytnę ... nic więcej zrobic nie
              mogę.

Mogę tylko (i Cuskiemu i Tobie )polecic do przeczytania :
              forum.gazeta.pl/forum/1,59000,2810934.html
    • pjopaw system wyborczy 08.09.05, 14:35
      W Polsce mamy taki system wyboru do parlamentu, że przede wszystkim głosuje się
      na LISTĘ WYBORCZĄ, a dopiero w drugiej kolejności na OSOBĘ. Dlatego mniejsze
      znaczenie ma na kogo na danej liście się głosuje, ważne ile głosów przypada na
      daną listę wyborczą. Im więcej głosów NA LISTĘ tym więcej osób Z LISTY ma szansę
      wejść. To tak w sporym uproszczeniu.

W ostatnich wyborach do sejmiku wojewódzkiego pan Zając startował z listy LPR i
      nabił im bardzo dużo głosów, było to teoretycznie najsilniejsze stronnictwo w
      sejmiku. I co z tego? Wykolegowali pana Zająca, LPR się wewnętrznie pokłucił, a
      do władzy doszło PSL z SLD i Samoobroną (w prawicowym, teoretycznie, województwie).

Ja nie będę głosował ani na LPR ani na PiS (bo ich programy zwłaszcza
      gospodarcze mi nie odpowiadają. LPR to oszołomstwo zresztą). Pan Zająca sobie
      cenię, ale ważniejszy dla mnie jest całokształt niż partykularyzm. Jakbyśmy
      mieli dobry samorząd (jakiego niestety nie mamy) to sam powinien sobie radzić ze
      sprawami lokalnymi, bez podpierania się kimś w Warszawie. To wszystko powinno
      funkcjonować w oparciu o rzetelną pracę a nie "załatwianie" i kolesiostwo.
      Pozdrawiam.
      • adas49 Re: system wyborczy..pjopaw 08.09.05, 14:49
        pjopaw napisał:
        Jakbyśmy
        > mieli dobry samorząd (jakiego niestety nie mamy) to sam powinien sobie radzić z
        > e
        > sprawami lokalnymi, bez podpierania się kimś w Warszawie. To wszystko powinno
        > funkcjonować w oparciu o rzetelną pracę a nie "załatwianie" i kolesiostwo.
        > Pozdrawiam.

I to jest pierwsze rozsadne zdanie jakie przeczytalem w tejze dyskusji.
        Ludzie glosuja na Zajaca, bo wierza, ze cos im "da", "zalatwi", "skombinuje".Nie
        patrza szerzej - z jakiej partii pochodzi, z kim sie zadaje, jaka ma przeszlosc.
        Widza tylko te kilka kilometrow "zalatwionej" drogi.

Dopoki w mentalnosc Polakow wpisana bedzie aprobata dla ukladow ,"kolesiostwa",
        nepotyzmu - dopoty w Polsce beda afery.
        • inny.obserwator Re: system wyborczy..pjopaw 08.09.05, 14:56
          Przeszłość i osobowość ma w porządku - jak już powyżej pisałem. A z tym
          samorządem... Jakikolwiek by on nie był, to zawsze lepiej, żeby miał swojego
          człowieka w Warszawie.

I spójrzmy na internetowe ankiety. Prowadzi ktoś z LPRu. Przed tym się brońmy
          =] PO (ze swoim dobrym planem gospodarczym) jakoś się w Jaśle nie liczy. I
          pewnie dlatego, że nie wystawili dobrego kandydata. Szkoda.
    • adas49 Re: Wybory 2005 =]...georghe 08.09.05, 14:42
      Do Adasia..
      Pyskujesz na Zająca /z góry lepiej widać - nie ? /, ale pewnie wiesz o nim
      tyle co Ci Cuski napisze. Nie znasz człowieka, nie wiesz że jego "posłowanie"
      i pomoc ludziom nie sprowadzała się tylko to kilku metrów chodnika.

Wiesz co Ci powiem? Nie musze znac imc wacpana (wasza jak wiedze chlube)
      S.Zajaca. Wystarczy mi wiadomosc, ze nalezy do PiSu (ktorych program wyborczy
      jest dla mnie nie do zaakceptowania) a wczesniej byl czlonkiem ZCHNU, LPRu czy
      jekiejs tam innej partii jak to powiedzial Obserwator "sklrajnieprawicowej"

To mi wystarczy, by opedzac sie od takich ludzi jak od gazu lzawiacego.
      Zdaje sobie sprawe, ze Was (Jaslan)zapewne kompletnie nie interesuje, jakie
      poglady glosi PiS, jacy ludzie sa kolegami partyjnymi waszego idola Zajaca.
      Wam wystarczy, ze zrobi festyn parafialny, rozda piwsko, postawi tego klomba
      albo szumnie oglosi, ze "zalatwil" pare kilometrow asfaltu i juz radosc i
      szczescie gosci w waszych sercach (jakby to ujal proboszcz jakijs jasielskiej
      parafi agitujacy za ex-marszalkiem).
      W sumie - wasza sprawa, glosujcie sobie jak chcecie...
      Ja bym tam glosu nie przylozyl do zwyciestwa PiSu, ot tyle.

• pio300 Re: Wybory 2005 =]...georghe 18.09.05, 20:35

> Wiesz co Ci powiem? Nie musze znac imc wacpana (wasza jak wiedze chlube)
        > S.Zajaca. Wystarczy mi wiadomosc, ze nalezy do PiSu (ktorych program wyborczy
        > jest dla mnie nie do zaakceptowania) a wczesniej byl czlonkiem ZCHNU, LPRu czy
        > jekiejs tam innej partii jak to powiedzial Obserwator "sklrajnieprawicowej"
        >
        > To mi wystarczy, by opedzac sie od takich ludzi jak od gazu lzawiacego.
        > Zdaje sobie sprawe, ze Was (Jaslan)zapewne kompletnie nie interesuje, jakie
        > poglady glosi PiS, jacy ludzie sa kolegami partyjnymi waszego idola Zajaca.
        > Wam wystarczy, ze zrobi festyn parafialny, rozda piwsko, postawi tego klomba
        > albo szumnie oglosi, ze "zalatwil" pare kilometrow asfaltu i juz radosc i
        > szczescie gosci w waszych sercach (jakby to ujal proboszcz jakijs jasielskiej
        > parafi agitujacy za ex-marszalkiem).
        > W sumie - wasza sprawa, glosujcie sobie jak chcecie...
        > Ja bym tam glosu nie przylozyl do zwyciestwa PiSu, ot tyle.

To może powiesz na jakie ugrupowanie ty będziesz głosował i które popierasz.
        Bo cóż najłatwiej jest krytykować.
        A jakby tak rzeczowo do tego podejść wg mnie to wogóle nie powinno sie
        głosować,bo nikt nie jest bez winy,każda partia ma grzeszki i kandydaci także(
        w większości)

Poza tym to nikt inny jak PiS chce skończyć właśnie z tymi układami.
        I dlatego ich popre "nawet nogami".

Tylko mi nie mów że PO to uczciwa partia,bo nie chce umierać ze śmiechu...

A poza tym to chyba dobrze że ludzie chcą głosować na kogoś kogo znają niż na
        tajemniczego pana X czy Y ,który sie dobrze wypromował w przeciągu kilku
        miesięcy.
        • zuzanna6 Re: Wybory 2005 =]...georghe 22.09.05, 21:00
          hmmm ja mam dwie opcje, Mazowiecki z demokratami, albo Tusk z PO, jeszcze sie
          waham...ogladam dzielnie wszystkie debaty...nie zawsze wszystko
          rozumiem...zawsze byłam wierna Unii Wolności...jeszcze nie wiem
          • inny.obserwator Re: Wybory 2005 =]...georghe 22.09.05, 21:12
            A co takiego widzisz w Unii Wolności/Demokratach?

W sytuacji, gdy niewielka ilość głosów dzieli PO i PiS rozsądniejsze byłoby
            głosowanie na PO niż "marnowanie" głosu na coś, co pewnie nie wejdzie do sejmu.
            Być może to uleganie sondażom, ale bardziej rozsądne =]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka