Dodaj do ulubionych

Jaślanie, nie bójmy się !

IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.02, 11:46
Drodzy współmieszkańcy miasta Jasła, nie bójmy się. Jesteśmy wszak miastem
Świętego Antoniego i pod jego opieką żaden polityk krzywdy nam zrobić nie
może.Czy to pan Kozak, który nie wiadomo jak wygląda choć przecież wszyscy go
znamy,czy to pan Balik, który dawno temu przekroczył wiek emerytalny a wciąż
rwie się do władzy, czy to pan Raczoń , który tak dzielnie walczył o kładkę
nad torami a kładki i tak nie będzie, czy to jakiś inny pachnący wodą
kolońską pan (lub może jakaś miła pani ) - żaden z nich nas nie skrzywdzi.
Bez względu na to kto wygra w wyborach będziemy żyć jak żyjemy a sprawy będę
toczyć się same.Może nawet już żaden zakład pracy nie padnie bo chyba już
wszystko padło co paść miało.Kto by nie zasiadł w ratuszu do niczego złego
nas nie doprowadzi.Nie bójmy się !
Obserwuj wątek
    • jepat Re: Jaślanie, nie bójmy się ! 12.10.02, 12:05
      Podobno politykom leżą na sercu sprawy lokalnej społeczności,ale dobrze
      Gertrudo że pokazujesz pazurki.
    • Gość: Zdzisek Re: Jaślanie, nie bójmy się ! IP: *.gimsat.pl 12.10.02, 14:27
      Mnie się wydaje,że chodzi im w pierwszej kolejności o stołki,a potem jeśli
      chęci starczy to coś dla miasta zrobią.Była niedawno zorganizowana "FETA" w MDK-
      u na której prezentowano "zawodników" jednej z ekip i było widać,że
      najważniejsze jest przejęcie "WADZY",a nie "jakieś tam" problemy lokalne.
      • Gość: Piotrek Proste rozwiązanie IP: *.ipt.aol.com 12.10.02, 14:37
        Idąc przykładem gminy bieszczadzkiej (Leska ?) należy dać wynagrodzenie tym ...
        w okolicy 100 zł. Od razu będzie widać kto chce coś zrobić, a kto jest świnią u
        koryta.
        • jepat Re: Proste rozwiązanie 12.10.02, 14:40
          To Piotrze dobry przykład aczkolwiek z małym wyjątkiem.Czasami samo bycie
          przy korycie daje korzyści niewymierne i trudne do oszacowania przez
          fiskusa ,np.wiesz jakie są plany na przyszłość pod zabudowe..
          • Gość: Piotrek Re: Proste rozwiązanie IP: *.ipt.aol.com 12.10.02, 14:47
            Pomijając układy można zmniejszyć wydatki gminy. Na układy nie ma rady - jak to
            mówią ...
            • jepat Re: Proste rozwiązanie 12.10.02, 15:11
              Gość portalu: Piotrek napisał(a):

Na układy nie ma rady - jak to mówią ...

Różne są układy,najczęściej są kojarzone negatywnie.Uważam jednak że są
              też zdrowe stosunki międzyludzkie a to też układy.Najważniejsze żeby w takich
              układach obie strony miały korzyści z tej znajomości,wtedy można się motywować
              nawzajem,natomiast jak jedna ze stron czerpie korzyści kosztem drugiej to już
              jest manipulacja.
              • Gość: Piotrek Re: Proste rozwiązanie IP: *.ipt.aol.com 12.10.02, 15:24
                jepat napisał:

> Różne są układy,najczęściej są kojarzone negatywnie.Uważam jednak że

> też zdrowe stosunki międzyludzkie a to też układy.Najważniejsze żeby w takich
                > układach obie strony miały korzyści z tej znajomości,wtedy można się
                motywować
                > nawzajem,natomiast jak jedna ze stron czerpie korzyści kosztem drugiej to już
                > jest manipulacja.

Polityka to układy, a na to płaci manipulowane społeczeństwo. Tak było, jest i
                będzie. Pozostaje nadzieja ze kiedyś będzie w Polsce tak jak teraz jest w tym
                względzie w USA. Tutaj nie da się kraść jawnie i bezczelnie, tak to nie boli ...
                • jepat Re: Proste rozwiązanie 12.10.02, 15:58
                  Z tego wychodzi że jestem egoista,wogóle mnie nie interesuje co ktoś robi ze
                  społeczeństwem ,ja pilnuje swojego ogródka.W trosce o społeczeństwo kupiłem
                  samochód z katalizatorem.
                  • Gość: Piotrek Re: Proste rozwiązanie IP: *.ipt.aol.com 12.10.02, 17:13
                    A czy w trosce o społeczeństwo płacisz podatki od WSZYSTKICH przychodów ???
                    • jepat Re: Proste rozwiązanie 12.10.02, 18:31
                      Gość portalu: Piotrek napisał(a):

> A czy w trosce o społeczeństwo płacisz podatki od WSZYSTKICH przychodów ???

A czemu pytasz ???
                      • Gość: Piotrek Re: Proste rozwiązanie IP: *.ipt.aol.com 12.10.02, 18:34
                        No bo ponoć troszczysz się o społeczeństwo ...
                        • jepat Re: Proste rozwiązanie 12.10.02, 18:45
                          Chodzi o katalizator ???? :-))) ,może rzeczywiście dobry papcio ze mnie
                          bo ja jeszcze odpady segreguje .Ma się tych cech społecznie pozytywnych :-)))))
      • Gość: Gertruda Re: Jaślanie, nie bójmy się ! IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 16:35
        Chodzi o :
        Władzę, zaszczyty, uśmiechy, ordery, sztandary, wstęgi, orkiestry dęte, msze ku
        czci, bale charytatywne, zadowolone i pięknie ufryzowane żony, ustawione
        dzieci, brak bezrobotnych w rodzinie, zezwolenia, pozwolenia, układy,układy,
        układy, układziki i to coś co ustawia człowieka do końca życia.Pieniądze też
        gdzieś tam są po drodze ale najważniejsze to dobre samopoczucie i pewna
        przyszłość.
        Nic na to nie poradzimy. Ktoś musi wygrać.
        • Gość: Piotrek Re: Jaślanie, nie bójmy się ! IP: *.ipt.aol.com 13.10.02, 16:52
          Gość portalu: Gertruda napisał(a):

> Chodzi o :
          > Władzę, zaszczyty, uśmiechy, ordery, sztandary, wstęgi, orkiestry dęte, msze
          ku
          > czci, bale charytatywne, zadowolone i pięknie ufryzowane żony, ustawione
          > dzieci, brak bezrobotnych w rodzinie, zezwolenia, pozwolenia, układy,układy,
          > układy, układziki i to coś co ustawia człowieka do końca życia.Pieniądze też
          > gdzieś tam są po drodze ale najważniejsze to dobre samopoczucie i pewna
          > przyszłość.
          > Nic na to nie poradzimy. Ktoś musi wygrać.

A to wszystko robi się dla społeczeństwa które się reprezentuje.
          Społeczeństwem zauważanym przed wyborami jest ogół jasielskiej i nie tylko
          populacji.
          Społeczeństwem zauważanym po wyborach jest rodzinka, kumple i ew. rozdzinka
          kumpli.

Takie polskie bagienko służenia społeczeństwu.
    • gadacz Jaślanie, bójmy się ! 14.10.02, 09:04
      Gość portalu: Gertruda napisał(a):
      Bez względu na to kto wygra w wyborach będziemy żyć jak żyjemy a sprawy będę
      > toczyć się same.Może nawet już żaden zakład pracy nie padnie bo chyba już
      > wszystko padło co paść miało.Kto by nie zasiadł w ratuszu do niczego złego
      > nas nie doprowadzi.Nie bójmy się !

Mam inne zdanie na ten temat - w branży której pracuje rozstrzygnięcia
      przetargowe organizowane przez UM czu Urząd Rejonowy czy Pracy zapadały do
      1998 roku w bardzo normalny sposób. Przetargi były rozstrzygane w sposób
      jasny i nie budzący wątpliwości naszych czy też konkurencji. Rocznie z 14-15
      ogłaszanych przetargów wygrywaliśmu 5-6 . Byliśmy konkurencyjni i wiarygodni.
      Od jesieni 1998 do dnia dzisiejszego nie wygraliśmy ani jednego przetargu
      ustępując miejsca jednej firmie, która zawłaszczyła sobie 99 % przetargowej
      oferty. Innym firmom podrzucanych jest 1 % ochłapów. Cena braku "politycznej
      poprawności" i bycia poza układem naszego lokalnego bagienka. Zresztą w innych
      branżach jest bardzo podobnie - wygrywają firmy spoza miasta, albo
      zaprzyjaźnione - kazda z branż ma swojego faworyta - innym zamyka się gęby
      ochłapami. Dlatego się boję - bo proces rozpieprzania lokalnych miejsc pracy
      przez obecny zarząd jest bardzo widoczny - zresztą sama to przyznajesz że co
      miało paść to padło - dodam, że co jeszcze dyszy niedługo padnie. ...naprawdę
      trzeba się bać...!!! i głosować. Proszę się tylko przyjżeć jak za obecnego
      Zarządu rósł podatek od nieruchomości - jak wywindowano go przez 3 lata do
      niebotycznych rozmiarów, by w roku wyborczym cynicznie ogłosić że w ramach
      wspomagania przedsiębiorczości się go nie podwyższa, jak tworzy się rodzinne
      oligarcie w urzędach, jak tworzy sie niesprawiedliwy system finansowania
      różnych instytucji ...i mógłbym tak jeszcze i jeszcze..
      • Gość: Gertruda Re: Jaślanie, bójmy się ! IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.02, 18:10
        Głosować ? Ale na kogo ? Czyżbyś znał kandydatów, którzy gwarantują
        przeprowadzanie uczciwych przetargów, kórzy przy deficycie budżetu miasta nie
        będą podnosić podatku od nieruchomości, którzy będę myśleć o miejscach pracy
        dla obywateli miasta a nie o miejscach pracy dla rodziny, którzy , którzy,
        którzy.........itp itd ? Ja o takich nie słyszałam i myślę, że takich nie ma.
        Dlatego zostanę przy swoim. Nie bójmy się, bo dla takich jak ja i te parę
        tysięcy osób, które nie mają i nie będą miały krewnych i znajomych w ratuszu
        zmiana władz (lub pozostanie starej ekipy) nie ma żadnego znaczenia.
        • Gość: Piotrek Krótko, jasno, węzłowato: IP: 207.30.78.* 14.10.02, 18:59
          Racja. Głosowanie na tych "wujów" to jest groteska. Nie wierzę w uczciwość tych
          ludzi, jeśli nawet taki się trafi !?!? musi dostosować się baaaaaaaaaardzo
          szybko do reszty. Jak nie, to wykopią go w ciągu tygodnia.

A my będziemy słyszeć: że wybudowano piękną fonatnnę na rynku, że wysafaltowano
          i posprzątano i wytyczono ... itd itp. Oczywiście przetargi wygrała firma
          znanego (od dwóch lat) wykonawcy (prywatnie np. bratanka - co nie ma ponoć
          ŻADNEGO znaczenia ;-) która zaoferowała najniższą (sic!) cenę, która
          zaoferowała (potem) dwa aneksy do umowy na sumę ..., która zaoferowała ...

Rzygać mi się chce jak głupim i złodziejskim narodem są Polacy, nie dziwię się
          absolutnie że są "polish jokes" że są wizy do USA, że wjeżdżając choćby tutaj
          do USA traktowani jesteśmy jak złodzieje przyjeżdżający pracować na czarno
          (ważne: 90% racji!!!), żal mi że znajomi Niemcy przyjeżdżają do Polski
          samolotem bo samochodem się boją, żal mi kolegi który pożyczywszy samochód we
          Francji przyjechał do Warszawy, a samochód (Ford Focus) postawił pod blokiem -
          ten samochód już o 22-giej pojechał z innym właścicielem, żal mi tej głupiej
          bezradności gdy patrzę na polskie sądy dające w zawieszeniu kary za kradzież
          kilkudziesięciu mln zł...

Mnie jest cholernie żal, a pan z ratusza nazwie to "zaradnością życiową" - ot
          taka mała różnica. Tak go wychował PRL w kradzieży "niczyjego" czyli "radzeniu
          sobie w życiu".

I będzie dopiero musiało wymrzeć pokolenie albo dwa złodzieji i krętaczy aby
          było w miarę normalnie w tym uczciwym! rozmodlonym (95% katolików) kraju.

Żal mi, że albo tego nie dożyję, albo będę już staruszkiem z "zainwestowaną c-
          ZUS-dnie" rentą wystarczającą na mleczko i bułeczkę.

Naprawdę mi żal.

zgorzkniały
          Piotrek
        • gadacz Do Gertrudy 16.10.02, 08:37
          I tak już za dużo robię kampani na tym forum.. nie chcę pisać że znam - bo nie
          znam super uczciwych kandydatów. Ale wiem że za poprzednich zarządów było
          inaczej - normalniej . Też nie mam nikogo w "białym domu" i nie liczę na
          jakiekolwiej profity - mam tylko nadzieję że obecny quasi mafijny układ trafi
          szlag .
          A mówienie przez obecny zarząd w kampani że oni zbudowali drogę - oni
          ściągneli pieniądze do Jasła - to wierutne bzdury - kasę dla miasta przez 4
          lata załatwiał Zając + Rzońca . Obaj przez swoich byłych puplików wykopani
          brutalnie poza obecny układ. Zając osłabił mnie kandydowaniem od Wrzodaka. Jak
          można w taki sposób tracić twarz ?!
          • Gość: Gertruda Re: od Gertrudy do Gadacza IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.02, 19:54
            Choć Ty jeszcze wierzysz w sprawiedliwość a ja już nie - myślę, że zgodnie
            zakończymy naszą rozmowę stwierdzeniem "niech ich wszystkich czlag
            trafi !".Może jeszcze "niech żyje anarchia"???? Choć anarchiści to dopiero są
            świry.
            Ja w każdym razie na wybory nie idę. Nie będę się opowiadać za żadną mafią.
            (A Zajączek to się faktycznie wygłupił.Żal.....)
            • milenik11 Re: od Gertrudy do Gadacza 16.10.02, 21:29
              ...czyli wszystko wraca do normy...czyli do tego:na mysl o tzw polityce chce mi
              sie rzygac...bleeeeeeeew....
    • Gość: SZAK Re: Jaślanie, nie bójmy się ! IP: milea:* / 192.168.1.* 16.10.02, 22:01
      TYLKO BEZ NAZWISK !! BEZ POLITYKI !! A TU BAGNO :))))) ŻAŁOSNE PA SZAK :((((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka