Dodaj do ulubionych

APEL DO EGZAMINATORÓW

IP: *.eternet.pl / *.pl 07.05.05, 22:44
BARDZO PROSZĘ O ZGŁASZANIE SWYM PRZEŁOŻONYM ABY WYDALI ROZPORZĄDZENIE O
UZNAWANIU PRAC NAPISANYCH W BRUDNOPISIE.
Obserwuj wątek
    • Gość: egzaminator Re: APEL DO EGZAMINATORÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 22:53
      Z tego co widzę wiele osób popełniło ten błąd. DLACZEGO??

Jestem egzaninatorem i zamierzam poprawiać prace, z tego co do tej pory było
      WYRAŹNIE ustalone nie sprawdzamy brudnopisu

Jedyne co wam pozostaje to modlić sie żeby tak wiele osób popełniło ten bład że
      trzeba będzie to zmienic

Ja trzymam kciuki, nie będę przeciwna, chyba że brudnopis będzie nieczytelny
      lub będzie tam tylko plan pracy.

Ale powodzenia i głowy do góry
      • Gość: xxx Re: APEL DO EGZAMINATORÓW IP: *.eternet.pl / *.pl 07.05.05, 23:06
        cieszę się że pani tak myśli
        Czy istnieje możliwość aby zgłosiła pani swemu przełożonemu propozycję
        uznawania takich prac???
        • Gość: asd Do komisji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 23:12
          Z całym szacunkiem, ale błądy tego typu nie powinny eliminować maturzystów.
          Wieloletnia praca nad językiem w celu zdania matury na najwyższym poziomie nie
          może być przekreślona przez ten incydent. ODWOŁUJE SIĘ TERAZ NIE DO ARYKUŁÓW
          TYLKO DO LUDZI: Proszę o rozporządzenie, które głosiłoby , że prace napisane w
          brudnopisie mogłyby być sprawdzane ( oczywiście jeśli oczywiste jest że są one
          wynikiem błędu ) Dziękuje
        • Gość: msi Re: APEL DO EGZAMINATORÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 23:17
          jestem egzaminatorem: i pytanie do zdajacych: cio to jets czytanie e
          zrozumieniem? Po co sa polecenia?Żeby marnowac tusz?Wynagajcie od sieci=bie
          trche odbowiedzialnosci.gdybyście w urzędzi skarbowym wpisali błędnie kwote
          podatku do splacenia zaraz urząd skarbowy wezwałby was do wyjasnienia i
          traktowalby jak potencjalnego oszusta. Litości
      • Gość: julia f. Re: APEL DO EGZAMINATORÓW//alez.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 23:10
        co za nie uwaga.. nie rozumiem jak mozna sobie na to pozwolic, prosze panstaw..
        chodzi mi o maturzystow. tyle czasu jest. spokojnie mozna skonczyc 1h albo pol
        godziny przed koncem III czesci, a oni pisza w brudnopisie i nie widza, ze to
        nie czystopis.. bosz.
        • Gość: msi Re: APEL DO EGZAMINATORÓW//alez.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 23:22
          julia f! popieram cię. Maturzyści to niemowlaki, którym trzeba zmieniac
          pieluchy! Pózniej tacy ludzie beda kreowac nasz kraj lub świat. Nie umieja
          czytac - pech- czas sie nauczyć pracowac w warunkach stresogennych
    • Gość: asd Re: APEL DO EGZAMINATORÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 23:25
      No z tego co widze są państwo cyborgami, którym szkoda jest tuszu na zadania.
      Najbardziej mnie boli, że nie chodzi tu może nawet o rzadną kasę przy
      honorowaniu brudnopisów, ale o ludzką antyempatię i biurokrację.

Pamiętajcie szanowni egzaminatorzy, że właśnie my jesteśmy pierwszym rocznikiem,
      który został ,,ofiarą'' reformy. Przypadki tego typu to jedynie doświadczenie
      dla nas, ale co jest NAJWAŻNIEJSZE przedewszystki i dla was.

Więc zostawmy 8 zł i tusz i zabierzmy się do pracy , aby w przyszłości nie było
      tego typu błędów, a ,,króliczki doświadczalne'' nie zostały po poprostu ofiarami.

Dzięki
      • Gość: msi Re: APEL DO EGZAMINATORÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 00:01
        haha1 cyborgami? Zauważ,mż e wprasie jakos malo informacji o sprawdzających.
        Dlaczego? Po prostu nie robimy totalnego szumu wokół tego co sie dzieje. I
        nieważne ile nam zaplacą. Więc prosze trochę umiarkowaniania w tonie. Ważna
        jest istota sprawy. Egzaminatorzy z pewnoscia beda sprzymierzencami zdajacych,
        To nie jest test tylko dla was - zdajacyh, ale i dla nas egzaminujacych. jednak
        przrez cały rok szkolny powtarzalismy wam procedury i zasady ( ja przynajmniej)
        dotyczace wpisywania odpowiedzi udzielania ic itp. Nie roxumiem jednak waszej
        beztroski zdający - nie podkreslilem tematu albo pisałem w brudnopisie a nie w
        czystopisie. Ludzie - troche powagi sytuacji. A jak w podaniu o prace bedzie
        napisane "niepotrzebne skreslić" a wy podkreslicie właściwe - to beda pretensje
        do pracodawcy, że nie odczytał waszych intencji?
        • Gość: asd Re: APEL DO EGZAMINATORÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 00:11
          Szanowny Egzaminatorze (jak przypuszczam). Zdaję sobie sprawe, że słowa typu
          procedura, ustawa, co by bbyło gdyby.. są najprostszą odpowiedzioł na prośby
          pechowych maturzystów.

Teraz spójżmy na to z innej strony: Czy nowa matura sprawdziła wiedzę i
          inteligencję ucznia który w roztargnieniu i niemałych nerwach napisał w
          brudnopisie swoją pracę. - proszę doszukaj się tu użyteczności i roli tego egzaminu.

Według mnei ogólnie pisanie w brudnopisie to sprawa pomyłki tylko i jedynie
          technicznej, który powinein być kundelkiem (oczywiście w oczywistych przypadkach)

Pozdrawiam
        • Gość: ppp yhm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 00:18
          my nie prosilismy sie o nowa reforme!!! stara matura byla swietna i jakos
          ludzie, ktorzy ja zdawali (i Pan tez) nie sa kolkami z bozej laski. dlaczego
          nie bylo danego problemu na polskim, tylko na ang? Bo co za kurzy mozdzek
          brudnopis umieszcza pod trescia zadania. Czysty debilizm, oczywiescie ktos za
          to wzial pieniazki i postawil sobie wille z basenem za miastem:/ LUDZIE reforma
          ma byc dla ludzi, a nie ludzie dla reformy, kilka osob nie moze dyktowac regul
          dla wiekszosci, to jest absurd na skale naszego kraju. Oswiata chce sie
          upodobnic do zachodnich sasiadow... hahaha to jak jakby chlop chcial zostac
          moznowladca... wpierw trzeba obmyc stopy z gnojowki
          • Gość: asd Re: yhm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 00:33
            Taaa: nic tylko słoma z butów wystaje.
          • Gość: jh Re: yhm IP: *.acn.waw.pl 08.05.05, 00:33
            ja np nie zakreslilem tematu na ktory pisze, nikt nie jest nieomylny, a jesli dodamy do tego na prawde duzy stres to pytanie czy fair jest zabierac rok z zycia komus kto popelnil taki blad.
            poza tym jak juz ktos napisal - jestesmy pierwszym rocznikiem, bledy techniczne sa nie do uniknienia.
            • Gość: elios Re: yhm IP: *.gdynia.mm.pl 08.05.05, 13:03
              I tu jest istota problemu. Ja coprawda napsialem prace tam gdzie nalezy, ale kto normalny umieszcza brudnopis pod zadaniem ??? Zzwyczaj jak by nie aptrzecz czlowiek jest przyzwyczajony, ze na "brudno" to sie psize gdzies z tylu lub jakos tak. Tak tez bylo na polskim ..., brudnopis byl 2 w kolejnosci ..., w dodtaku czysty (nie msuieli marnowac tuszu tak jak na angielskim, wiec dlaczego na agnielsim to robili??), a na angileskim wygladal identycznie jak czystopis. Ja sam na pcozatku chcialem zaczac pisac prace w brudnopisie, ale szczesliwie zajrzalem dalej i rzucilo mi ise oczy, ze tam jest margines. Taka kolejnosc ulozenia poszczegolnych modolow arkusza nie powinna miec miejsca. Brudnopis powinie byc z tylu, jako ostatnia czes arkusza ... .
    • Gość: Bohun Re: APEL DO EGZAMINATORÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 16:18
      OCENIOM CZY NIE !! ??

Po pierwsze chciałem powiedzieć ze mam ten sam problem prace napisałem w Brudnopisie !!

Ale !!

1. mam zaświadczenie o dysleksji, która stwierdza ze mam problemy z rozumieniem tego co przeczytam i takie tam 
      2. NA POLSKIM DZIEŃ WCZEŚNIEJ I W KAZDYM POPRZEDNIM ARKUSZU BRUDNOPIS BYŁ NA KOŃCU PRACY !!
      3. Nie mam ani wyrazu w CZYSTOPISIE
      4. Nauczyciel sprawdzający powiedział ze wszystko jest OK.

Przepisy, przepisami ale chyba każdy przez nieuwagę, zmęczenie czy zdenerwowanie mógł się pomylić… CZY NAPRAWDE MI TEGO
      NIE OCENIA… jeżeli napisze sprostowanie do CKE ??

(w mojej szkole chyba 4 osoby zrobiły taki bład … o 4 wiem)

Do egzaminatorów!!!!!!!!!!

JA wiem ze państwo, TU RZĄDZICIE !! ja wiem ze wy decydujecie czy ocenić moją mature czy nie !!
      ALE NIE BĄDZCIE SŁUŻBISTAMI BEZ SERCA !! CZY JAK BY WASZE DZIECKO SIE POMYLIŁO TO , tylko przez to ze jest nie uważne skreślilibyście JEGO 3 letnią prace ?? CZŁOWIEK POPEŁNIA BŁĘDY !! i nie każemy być EGZAMAINATORĄ miłymi dla nas... nawet nie musicie być na nas patrzeć .. TYLKO MIEJCIE ODROBINE SERCA !! ... większość nauczycieli to katolicy !! A RELIGJA KATOLICKA CHYBA POTĘPIA ZAWIŚĆ I ZŁOŚLIWOŚĆ …
    • Gość: ania Re: APEL DO EGZAMINATORÓW IP: *.eternet.pl / *.pl 08.05.05, 20:33
      proszę dzwońcie do CKE w tej sprawie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka