dunajec1 06.03.05, 06:44 dobrze pisze Twoj nick? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rita100 Re: Czesc Kgeorge! 06.03.05, 20:41 a gdziesz jest ? Wołam Cię , wołam Cie z daleka ..... pamiętacie tą piosenkę Trubadurów ? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Czesc Kgeorge! 06.03.05, 22:06 Dunajec - siedze sobie przed monitorkim i chodze po forach, tak się plątam, czasmi rozmyślam by zejść całkowicie z nich, bo czasmi spotyka sie ludzi, którym wszystko żle. Widzisz, ze wiosna nie nadchodzi, nie zieleni sie i ciążko - trzeba jeszcze grzać. Czasmi wchodze na stronkę z wierszmi i dzis taki mi sie spodobał: A jeśli zabraknie na koncie pieniędzy I w kącie zagnieździ się bieda Po rozum do głowy pobiegnę, niech powie Co sprzedać, by siebie nie sprzedać Zapiszę śniegiem w kominie Zaplotę z dumy warkoczyk I zanim zima z gór spłynie Wrócę... /i będę spowrotem A jeśli nie znajdę w swej głowie rozumu To paszport odnajdę w szufladzie Zapytam go może, on pewnie pomoże Poradzi jak sobie poradzić A jeśli zabraknie Ci w sercu nadziei Bo powrót jest zawsze daleko Przypomnij te słowa, zaśpiewaj od nowa Bym wiedział, że ktoś na mnie czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
kgeorge Re: Czesc Kgeorge! 06.03.05, 22:16 >Czesc Kgeorge! >dunajec1 06.03.2005 06:44 + odpowiedz Witaj!!!!!!! Czym sobie zasłużyłem, że znalazłem się na tak zaszczytnym miejscu. >dobrze pisze Twoj nick? Pozdr. Co by być precyzyjnym to powinno być tak K. George ale to już nie istotny szczegół. pozdrowienia K. George Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Czesc Kgeorge! 07.03.05, 00:20 A kiedys pisales,ze byles w moich stronach na smutnej uroczystosci,a ja chcialem wiedziec,jezeli mozesz powiedziec w ktorej to miejscowosci,moze znam? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Czesc Kgeorge! 07.03.05, 20:49 Dunajec - jak daleko mieszkasz od Wieliczki - jaki jest czas pokonania taką odleglosć ? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Czesc Kgeorge! 07.03.05, 21:51 O,jest to dosyc daleko,musisz dojechac do Nowego Targu,a z tamtad jeszcze ok.pol godz.kierunek Bukowina Tatrzanska,ale nie dojezdza sie do niej,ale szczeguly to puzniej,chcesz odwiedzic moje strony? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Czesc Kgeorge! 08.03.05, 21:49 wyobrażam sobie często jeżdziłam z dziecmi na narty do Bukowiny - trasa strasznie niebezpieczna pod Bukowiną, tam przy drodze rożnie las i droga najczęściej jest zlodowaciała, bo slońce nie dochodzi. Jak tam wpadłam w poślizg, tak zatrzymałam się po przeciwnej stronie barierki, jak wysiadłam to byłam galaretą na widok doliny w którą bym wpadła gdyby nie ta barierka. Udało mi sie szczęśliwie dojechać do Bukowiny. Szkoda , że bliżej nie mieszkasz, w lecie można by zwiedzić Wieliczkę. Jak to sie mówi, czyli jesteś ciągle na wczasach jak mieszkasz w górach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Czesc Kgeorge! 09.03.05, 00:06 Widzisz jak daleko mialem do szkoly?A co do zwiedzenia Wieliczki,mysle ze w czerwcu mi sie to uda,prawdopodobnie bede mial troche luzu,to moze ,zobaczymy. A swoja droga, to fajnie sie w gorach jezdzi,zwlaszcza zima,prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Czesc Kgeorge! 09.03.05, 21:53 tylko na nartach ale teraz wyjątkowo jest niebezpiecznie trzeba uwazać opony zimowe nawet na wiosnę musicie mieć :) Odpowiedz Link Zgłoś
kgeorge Re: Czesc Kgeorge! 11.03.05, 23:04 Grule ze solom Lista Fiks-śtajna Tam podsłuchać, tego nagrać w duse napluć honór sargać ukraść, zwinąć, zaonacyć bedzies cosik w świecie znacył! Jedyn Taki ukrod liste Jego scęście osobiste Dwieście pięćdziesiąt tysięcy Co tak mało? Kany więcej? Przecie jest nos miliony Kozdy scęścio upragniony! (z kozdego nazwiska choćby po złotówce tak sie Fiks-śtajnowi uroiło w główce bo kozdy warsawiok chętnie do składecke coby w telewizji pokozać mordecke) Reśta milijonów same fołeśniki Krętoce, kapusie, dzikie posmycniki Ale to za mało, bo som jesce stwory Co miaucom, scekajom, abo ryjom nory: - Po piyrse - krety te dziuroryje - Kreta na liste, potem za syje Kołatka, kornika, polnego konika, psa, kota, muche, starom komuche Z ludzi - garbatych bo sie cajom I głuchoniymych- bo sie migajom Grobarzy za to, ze w grobach pijom Cnotliwe panny- bo sie nie gzijom... Telo na razie, w tym wielgim poście Jedyn drugiego cięzory noście... Razem z prababkom uzmyślała Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Czesc Kgeorge! 12.03.05, 02:58 No prosze, a gdzie Ty to uslyszal? albo ja wiem jak to nazwac? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Czesc Kgeorge! 12.03.05, 21:04 nazwiemy to przyśpiewkami góralskimi Kgeorga Przecież wrócił z gór i to cały, nawet narty nie złamał :) Dunajec, powiedz jaka jest Twoja ulubiona piosenka ? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Czesc Kgeorge! 12.03.05, 22:33 O,jako jednej ulubionej to moze nie mam,bo jak mi sie jakas podoba to nuce co po chwila,o teraz mi przychodzi na mysl Cymu moz ma mila zaplakane ocy Co sie na Cie spojrze ni mogym spac w nocy. No i inne tez.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kgeorge Re: Czesc Kgeorge! 12.03.05, 22:49 "BACIARKA" Hej baciarujcies chłopcy hej bo baciarki trzeba Hej kto nie baciaruje hej nie idzie do nieba Hej baciarujcies chłopcy hej jak jo baciarowoł Hej ani jednej nocki hej w Chałpie nie nocowoł Hej baciar jo se baciar hej o jednej koszuli Hej jesce mnie dziewcyna hej do siębie przytuli Hej baciar jo se baciar hej stare baciarzysko Hej jus mnie nic nie ciesy hej ino gorzołcysko Odpowiedz Link Zgłoś
kgeorge Re: Czesc Kgeorge! 12.03.05, 23:10 >• Re: Czesc Kgeorge! >dunajec1 07.03.2005 00:20 + odpowiedz >A kiedys pisales,ze byles w moich stronach na smutnej uroczystosci,a ja >chcialem wiedziec,jezeli mozesz powiedziec w ktorej to miejscowosci,moze znam? Zapewne nie znasz, bo jak powiada Staszek z Łącka, jest to wioska za trzecią górą, licząc od miejscowości gdzie produkują najlepszą gorzałę w Polsce. Nazywa się Siekierczyna. Jest do niej bliżej z Jurgowa niż z Krakowa. Dlatego napisałem, że byłem w Twoim sąsiedztwie. pozdrowiena dla Ciebie i gór Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Czesc Kgeorge! 13.03.05, 06:01 No,przecie,do Jurgowa to jo mom na skroty 15 km.a jak Siekierczyna,nie ,nie wiem gdzie to jest ,ale bede wiedzial jak na mape popatrze,widzisz ja i po naszemu teraz gadam,przepraszam tz.gwarowy ze tak nazwe. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Czesc Kgeorge! 13.03.05, 20:57 dobre to będzie na wycieczki letnie, teraz to z domu sie nie chce ruszać Odpowiedz Link Zgłoś