lemek1 04.02.06, 19:28 moje psy jedza a ok. 5 us$ dziennie moje kury jedza za ok 2 us $ dzienie moj kot je za ok, 1 .5 us4 dzienie moje swinki morskie jedza za ok 2.5 US$ dziennie ADASIU za ile ty jesz??????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lemek1 Re: jestem swinia 04.02.06, 19:30 mysle ze to jest za nizone do tego waz za 7 na tydzien i papuga....................... Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: jestem swinia 04.02.06, 21:39 lemek1 napisał: jestem swinia no coz.Z grzecznosci nie zaprzecze... :) Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: jestem swinia 04.02.06, 21:39 Strasznie tam u was drogo. W Polsce wydałbyś na te zwierzaki 1/3 z tego a za resztę mógłbyś nam zasponsorować jakieś wykwintne rozrywki. Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: jestem swinia 04.02.06, 21:40 0kowita napisała: a za resztę mógłbyś nam zasponsorować jakieś wykwintne rozrywki. Okowito,chcialabys widziec tego "grubasa na rurze"? Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: jestem swinia 04.02.06, 21:43 Nie... ja myslałam o jakimś teatrze, filharmonii.. Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: jestem swinia 04.02.06, 21:46 0kowita napisała: > Nie... ja myslałam o jakimś teatrze, filharmonii.. z...lemkiem? On nie kumaty o czym Ty piszesz... Jezeli ktos urodzil sie w gumiakach,to w gumiakach musi umrzec.Prawo natury.Nawet /wymyslony/ majatek tego nie odmieni-na szczescie/dla lemka/ Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: jestem swinia 04.02.06, 21:48 Przecie nie musiałby z nami do tego teatru chodzić.... wystarczyłoby gdyby zasposorował jak taki bogaty jest. Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: jestem swinia 04.02.06, 22:01 0kowita napisała: > Przecie nie musiałby z nami do tego teatru chodzić... raczej fakt,bo po coz? pytaja lemka:grasz na fortepianie? lemek:nie,poniewaz sie karty slizgaja... :) ps.tez juz nie gram... Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: jestem swinia 04.02.06, 22:04 Jeśli chodzi o karty to mnie ostatnio pasjanse nie wychodzą.... coś złego się pewnie kluje. Czarno widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: jestem swinia 04.02.06, 22:24 lemek1 napisał: > ADASIU za ile ty jesz??????????????????? nie wiem jak ADAS,ale ja tyje za swoje.Sporo obecnie przytylem.:( Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: jestem swinia 04.02.06, 22:47 lemek1 napisał: > moje psy jedza za ok. 5 us$ dziennie czyli za 3razy wiecej niz ty > moje kury jedza za ok 2 us $ dzienie czyli to co psy zostawia/ale tego sie nie sumuje-to odzysk/ > moj kot je za ok, 1 .5 us4 dzienie czyli 1/3 puszki kit-kata/norma 2 puszki dziennie/ zostaje ci zatem 1 i 2/3 puszki na kanapki dla siebie/tez nie dodawaj do kosztow-to odzysk/ > moje swinki morskie jedza za ok 2.5 US$ dziennie ...zwracasz ...im?Faktycznie jestes do przodu??????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
lemek1 dlaczego nia jestem? 06.02.06, 01:24 otoz w kRaju zostala tesciowa w bardzo podeszlym wieku na emeryturze ktora napewno nie jest duza.Przy niej zyje kilkoro wnukow ktorym takze sie nie przelewa.No i tak mysle ze wydaje tutaj setki $ na glupoty a tam rodzina cierpi.Kazdy pieniadz zrobilby tam roznice .A no tak to wyglada. Okolo 8 miesiecy temu poslalem tam kilka tysiecy z poleceniem aby zlozyla do banku i wyciagala je w miare potrzeb.Potrzeby natychmiast sie znalazly , dostalem przez internet zdjecie jednej z wnuczek w czerwonym samochodzie. Wnuczka mature robi w tym roku ,a miedzy czasie wozi rodzinke samochodem.Najgorsze ze skapy lemek na benzyne nie przysyla a z babcinej emerytury naprawde niewiele mozna skubnac przy dzisiejszych cenach benzyny. Pocieszam sie ze im mniej jezdzi tym wieksze ma szanse przezycia... Co do reszty to nie wiem czy zaoszczedzil bym na zwierzakach w Polsce.One jedza np. bekon,watrobke,wolowine rosolowa-psy swinki jedza pomidory,salate,melony itd kury sa najtansze bo jedza ziarno dla quimeta zostawiamy puszki z dog and cat food. Wogole zastanawia mnie to ze ogrodnik ma tak wiele do poqwiedzenia na moj temat a tak malo o sobie. Co do bogactwa to poszukajcie sobie w kRaju np.Dr Jan K . i inni Dla was jak ktos nie skomli to jest Bogaty. HaGD Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: dlaczego nia jestem? 06.02.06, 13:58 Piec dolarow USA to jest pi razy drzwi 16 zł. Z tego co wiemy masz dwa psy. Czyli jeden pies zjada dziennie za 8 zł polskich. Zakładając, że raz mu dasz wątróbkę a raz schab bez kości wychodziloby średnio w Polsce kilogram mięsa dziennie. Żaden pies tyle nie zeżre i nie powinien... jeśli ma byc zdrowy. Pies powinien jeść kaszę, makaron, warzywa (które tu są tak tanie, że dla potrzeb każdego psa to grosiki)a mięso i kości tylko jako dodatek. Oczywiscie można karmić tylko puszkami i tu wyjdzie drożej. Nie wiem dokładnie ile kosztuje kilogramowa puszka psiego żarcia ale za 8 zł to pewnie byłoby więcej niż dwa kilogramy.... to musiałby być lew a nie pies. Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: dlaczego nia jestem? 06.02.06, 14:02 Czytałam co piszesz gdzie indziej (pod jakże wdzięcznym nickiem) na temat tego swojego bogactwa. Wtrącać się tam nie będę bo żal mi tych ludzi co na poważnie chcą z Tobą dyskutować. Niech dyskutują.... Powiem jedno.... zazdroszczę Ci wyobraźni. Ja bym takich kitów nie umiała wstawiać nawet jako anonimowy nick. Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: dlaczego nia jestem? 06.02.06, 14:17 Zdaje się, że psy nie powinny żreć mięsa wołowego i wieprzowego, no chyba że to od rasy zależy.. Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: dlaczego nia jestem? 06.02.06, 14:20 Tego nie wiem... może czegoś niedoczytałam. Zawsze moim psom jakie miałam gotowałam warzywno-kaszową zupę na wieprzowinie lub wołowinie i żyły długo i szczęsliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
lemek1 Re: dlaczego nia jestem? 06.02.06, 15:50 okowito psy pochodzac od wilkow wiec karmienie ich kasza i pomidorami nie wchodzi w rachube.Wczoraj gdy zobaczylem jak corka moja dala im po T-bonie thick cut naprawde potrzaslem glowa.Pies powinien jesc mieso i tylko mieso - reszta to wymysly ludzi.Po drugie-7 czy 8 tys $ na miesiac to nie jest zadne bogactwo za to tutaj sie skromnie zyje.wiedz ze za healt ins. place ponad 1000 ,za samochody 600,za dom 250 i to miesiecznie.Nigdy nie klamalem i rzeczywiscie mam to co mam a ze wasm to wydaje sie duzo to wasz problem.Zabolalo was gdy napisaqlem ze kupilem 2 samochody.Niklt z was nie pomyslal ze moj ins, wzrosl o nastepne 300$ i payment o 700 miesiecznie. Kiedys mialem duza wyobraznie ale bylo to 30 lat temu.Ja od lat sam sie dziwie jak te rachunki place.Nie wiem skad na to biore pieniadze-chyba z banku. Do tego wszystkie dzieci moje pracuja i zarabiaja wcale nie gorzej niz ja.Po 15 latach dziadowania od jakiegos czasu zyje nam sie lzej ,ale nie chcecie zrozumiec ze bogaczy to w kRaju macie np.dr J.K. Mysle ze gdybym wrocil do kRaju w 1990 wcale nie bylo by mi gorzej niz tutaj a moze znacznie lepiej.Ciagle mam do czego wrocic bo posiadam mieszkanie w najpiekniejszym miescie Polski ale i najdrozszym. Problem w tym ze moje psy nie chca zyc w apartamencie nie mowiac o innym towarzystwie.Dlatego zagladam tutaj bo interesuja mnie Bieszczady i gdyby nie tatus to prawdopodobnie bym tam juz byl. Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: dlaczego nia jestem?.. do Lemka 06.02.06, 17:11 Straszliwie duzo piszesz. nic nie skumałam......... Mam ino nadzieje,ze na to forum zaglądasz dla mnie. ajlawiuję namietnie... CMOK Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: dlaczego nia jestem? 06.02.06, 14:23 Żorż co Ty się tak mało tu pokazujesz ? Przecie widzisz jak zrobiło się zabawnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: dlaczego 07.02.06, 07:09 Jakoś mi ten rodzaj humoru nie odpowiada, a poza tym nadal mam moralniaka za moje ostatnie forumowe wybryki. A wracając do piesków i ich diety to wrzucę tu cytat z pewnej bardzo fajnej stronki podkarpackiego hodowcy owczarków niemieckich: "Możemy również karmić psa, nazwijmy to, tradycyjnie - gotowanym jedzeniem. Ja tego nie stosuję, jedynie czasem, podczas wyjątkowo ostrych zim, do karmy dodaję psom niewielką ilość makaronu gotowanego z mięsem, aby dodatkowo pies mógł "nabudować" ochronną warstewkę tłuszczu. Dotyczy to wyłącznie psów kojcowych !!! W tym wypadku podaję mięso końskie. Konina jest bardzo dobrze przyswajanym przez psy mięsem, tak jak baranina, jagnięcina, ryby, kurczak, indyk. Natomiast wieprzowina i wołowina jest, wbrew ww. zabobonom, NAJGORSZYM mięsem dla psa. Mięsa te powodują największą ilość alergii pokarmowych i niewydolności układu trawienia. Dlatego też, żadna dobra firma produkująca suche karmy nie stosuje tych mięs już od co najmniej 4 lat. Wystrzegajmy się różnego rodzaju modnych obecnie "kiełbas dla psów". To, z reguły są ścinki wędlin i mięs wycofanych ze sprzedaży dla ludzi, które przekroczyły termin ważności. Jeżeli już uparliśmy się gotować psu, choć nie ma to żadnego racjonalnego wytłumaczenia, gotujmy mu makaron, ryż brunatny lub kaszę kukurydzianą. Innej kaszy pies nie trawi !!! - Wbrew kolejnemu zabobonowi." alhambra.republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: dlaczego 07.02.06, 10:22 georghe napisał: > Jakoś mi ten rodzaj humoru nie odpowiada, a poza tym nadal mam moralniaka za > moje ostatnie forumowe wybryki. > > No rzeeeeeczywiście. Tak się swoimi wpisami skompromitowałeś, że nic Ci nie pozostaje innego jak poderżnąć sobie żyły pośrodku rynku....NIE PRZESADZAJ ! A z tym psim żarciem to ciekawe... hmm. To my możemy wpieprzać schabowe a pies nie ? Dziwne to. ale.... zainteresowała mnie ta konina. Istnieje jeszcze ten sklep firmowy Jasanu ? Całe wieki tam nie byłam a to chyba Twoje rejony ? Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: dlaczego 07.02.06, 10:26 Jeszcze jedną myślą się podzielę w tym miejscu... Napisałam rezygnację z moderowania, zrobiłam klik-wyślij i................. jaaaaaaaaaaaaaaaaaaka ulga. co mnie teraz obchodzą te wszystkie sensacje tego tam.... Mądry człek z Ciebie Żorż, z Ciebie i z Adasia .....nie na darmo mi mowiliście obydwaj "rzuć to kobieto". Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: dlaczego 07.02.06, 12:10 Sklep istnieje, można tam spokojnie żarełko dla pieska kupić. Ps. To już nie moje rejony :) Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: dlaczego 08.02.06, 09:09 georghe napisał: > Sklep istnieje, można tam spokojnie żarełko dla pieska kupić. Przejdę się celem dokonania zakupu :) georghe napisał: > Ps. To już nie moje rejony :) > > Pisałes tu kiedyś, że budujesz dom. Pewnie skończony. Gratuluję . Odpowiedz Link Zgłoś