Dodaj do ulubionych

NOWY SACZ SUPER MIASTO

12.02.03, 18:39
MARZE ZEBY KIEDYS WROCIC DO SUPER MIASTA JAKIM JEST NOWY SACZ
Obserwuj wątek
    • kicior99 Re: NOWY SACZ SUPER MIASTO 14.02.03, 19:47
      ja rowniez
      • Gość: gra70 Re: NOWY SACZ SUPER MIASTO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.03, 19:00
        ja tez, nie ma szans, nawet rodzice sie wyprowadZaja do warszawki do nas, i jak
        tu jechac 6 godz.i nie miec tam domu, a te wspomnienia i cala mlodosc i
        dziecinstwo :((((
        • Gość: pipi Re: NOWY SACZ SUPER MIASTO IP: *.rtk.net.pl 02.06.03, 21:01
          supermiasto superskorumpowane przez supercwaniaków i
          superkretynów
        • elp1 Gra70 to wszystko da się "przeskoczyć" 22.11.03, 21:22
          Gość portalu: gra70 napisał(a):

> ja tez, nie ma szans, nawet rodzice sie wyprowadZaja do warszawki do nas,
          > i jak tu jechac 6 godz.i nie miec tam domu, a te wspomnienia i cala mlodosc
          > i dziecinstwo :((((

naprawdę chcesz?
    • elp1 Anal_destruction , tylko marzysz, czy 22.11.03, 21:23
      anal_destruction napisał:

> MARZE ZEBY KIEDYS WROCIC DO SUPER MIASTA JAKIM JEST NOWY SACZ

może jeszcze coś nt/x?
      • ellenai Re: Anal_destruction , tylko marzysz, czy 22.11.03, 21:24
        Wrocic nigdy pewno nie wroce,ale odwiedze NA PEWNO,jeszcze polaze sobie po
        uliczkach nowosadeckich:))))))) musze, muuuuuuuuuuuuszee:)))))))
        • elp1 jak muuuuuuuuuuuuuuuuuuuusisz to z całą 22.11.03, 21:27
          pewnością się uda, a może nawet razem wypijemy gdzieś kawę,
          albo lody owocowe u Argasińskiego przy Kościuszki spałaszujemy w porcjach
          bisowych?
          • ellenai Re: jak muuuuuuuuuuuuuuuuuuuusisz to z całą 22.11.03, 21:29
            ok, chetnie ,jak tylko przyjade do kraju:))))))ale byloby superrrrrrrrrrrr!!!!
            niestety predko to nie nastapi ale przygotowywac sie juz mozna:))))))wtedy
            bedzie wiecej radosci:))))elp1 trzymam za slowo:)))) heheheh pozdrawiam;)))
            • elp1 trzymaj za co chcesz, ja nie uciekam :) 22.11.03, 21:31
              Czekam. Ale będzie wesolutko. Już to czuję hihihi :)
              • ellenai Re: trzymaj za co chcesz, ja nie uciekam :) 22.11.03, 21:36
                teraz jak cie znam to nie wolno ci uciekac, ehheheh a ze wesolo bedzie to nie
                watpie w to:)))))))
                • elp1 gdzieżbym ja miła uciekac i dlaczego? 22.11.03, 21:53
                  Nowy Sącz to "moje" miasto i dobrze mi tu gdzie jestem.
                  Przyznam Ci się do czegoś.
                  To chyba już taka jakaś moja choroba, że wszystkich dobrych ludzi chciałabym
                  do Nowego Sącza sprowadzić, zaprosić, gościć, ale krótko, bo najlepiej jeśli
                  szybko stają się tu gospodarzami i czują się jak u siebie w domu i to mnie
                  cieszy najbardziej. Rozumiesz to?
                  • ellenai Re: gdzieżbym ja miła uciekac i dlaczego? 22.11.03, 21:59
                    co co napisalas to kwintesencja prawidziwego nowosadecczanina.Tak milych ,
                    goscinnych ludzi ciezko spotkac:))))))))))))Wlasnie dlatego to miasto jest dla
                    mnie tak wazne:)))))))Mnie znajomy z zona potrafil w zeszlym roku wyslac
                    suszonych grzybow zebym miala tutaj prawdziwe swieta z barszczem z uszkami z
                    grzybow zbieranych na Obidzy:))))))Nawet nie wiesz jak wiele to dla mnie
                    znaczylo!!!!!Jestescie niesamowici:)))) Rozumiem to bo tej goscinnosci
                    doswiadczylam:)))) Moje znajome z ktorymi niestety juz kontaktow nie mam byly
                    takie same:))Ja nie mam zlych wspomnien:))) dziekuje ci za te wypowiedz:)))))
                    jestes kochana:))))
                    • elp1 u mnie też grzybki z Obidzy będą na Wigilię 22.11.03, 22:06
                      i też rozdajemy i rozsyłamy je naszym znajomym. One inaczej pachną, inaczej
                      smakują niż z innych stron.
                      Wiesz co? Wrzucę Ci @ przepis na taką potrawę wigilijną, która jest
                      wielopokoleniową tradycją w mojej rodzinie. Jeśli w ten dzień i na Twoim pojawi
                      sie stole, to będzie troszku tak, jakbyśmy przy wspólnym siedziały.

"Mały Książę" miał rację z tym widzeniem. Moje serce widzi, że z Ciebie dobry,
                      ludziom życzliwy człowiek.
                      • ellenai Re: u mnie też grzybki z Obidzy będą na Wigilię 22.11.03, 22:11
                        super,wrzuc przepis koniecznie, ja jeszcze troche tych grzybow mam to sobie
                        zrobie twoje danie:))i bedzie tak jak mowisz:))) wigilia moja tutaj razem z
                        toba:))))) chyba warto zalozyc watek kulinarny ,nie myslisz???zazdroszcze
                        grzybkow z Obidzy, wiesz co?> ja nigdy nie bylam tam,tylko slyszalam i jadlam
                        grzyby stamtad:)))))
                        • elp1 świetny pomysł KUCHNIA SĄDECKA! 22.11.03, 22:18
                          może dobrze będzie zacząć od takiej staruteńkiej, uświęconej właśnie wigilijną
                          tradycją. Poszperam i coś się z pewnością znajdzie.

Mówisz, że grzyby z Obidzy znasz a samej Obidzy nie. Nie martw się. Wszystko
                          przed Tobą. Tylko jadąc w te strony weź wygodne buty do łazikowania po górach
                          i lasach. Nie zapomnij!
                          • ellenai Re: świetny pomysł KUCHNIA SĄDECKA! 22.11.03, 22:22
                            TO zrobie!!!!!!!!!! musze polazic po tych gorach:))))) kocham gory:))))))ale
                            mnie teraz tesknota maltretuje ale to dobrze,bo dzieki temu docenie to co
                            mam:))))))))) elp1 no to zakladaj watek -Kuchnia sadecka:))))
                            • elp1 Re: świetny pomysł KUCHNIA SĄDECKA! 23.11.03, 15:58
                              ellenai napisała:

> elp1 no to zakladaj watek -Kuchnia sadecka:))))

już się robi ;)
                              • ellenai Re: świetny pomysł KUCHNIA SĄDECKA! 23.11.03, 18:55
                                swietnie:))))))))))
                  • adam.67 żeby jakoś zagaić rozmowę... 25.11.03, 12:20
                    Hej, a co powiesz na mój przypadek?
                    W wątku "Dlaczego kochasz Ziemię Sądecką?" (który zresztą - nieskromnie mówiąc -
                    trochę rozkręciłem...) ujawniłem sporo na temat koneksji z NS - przypomnę, że
                    sam nie jestem z NS, ale moja Mama jest rodowitą NS-anką, i moja śp. babcia
                    także, a idąc dalej wstecz to nawet dalej na południe... i pomimo tego, że
                    jestem krakowianinem, to uwielbiam te okolice.
                    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie zamieszkania w Beskidzie Sądeckim, mój
                    celownik jest nastawiony na Dolinę Popradu, gdzie chciałbym stać
                    się "gospodarzem" i poczuć (jak) u siebie w domu. Bardzo chciałbym kiedyś
                    powitać Nowy Rok w górach..., w gronie przyjaciół - takie mam prozaiczne
                    marzenia...
                    Strasznie żałuję, że tak mało znam ludzi z NS, ale może dzięki temu forum uda
                    się zmienić ten stan rzeczy.
                    Pozdrawiam Cię,
                    A.
                    • elp1 nie wiem czy do mnie Twoje pytanie, ale... 25.11.03, 13:17
                      adam.67 napisał:

> Hej, a co powiesz na mój przypadek?
                      interesujący... choroba na punkcie Sącza, Doliny Popradu, gór - znam je obie
                      ...z autopsji ;)

> W wątku "Dlaczego kochasz Ziemię Sądecką?" (który zresztą - nieskromnie
                      > mówiąc trochę rozkręciłem...)
                      czytałam i wiesz co? podoba mi się Twoje rozkręcanie, więc może bądż sobie
                      rozkęcająco nieskromy?

> uwielbiam te okolice.
                      byłoby dziwne gdyby nie hihihi piękne są przecież i mnie samą bardzo
                      zachwycają ;)

> Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie zamieszkania w Beskidzie Sądeckim,
                      > mój celownik jest nastawiony na Dolinę Popradu, gdzie chciałbym stać
                      > się "gospodarzem" i poczuć (jak) u siebie w domu.
                      hmmm... może Ci nawet będę mogła pomóc? pomyślę o tym... rozejrzę się tylko
                      najpierw dobrze by było gdybym wiedziała za czym dokładniej mam sie rozglądać

> Bardzo chciałbym kiedyś powitać Nowy Rok w górach..., w gronie przyjaciół -
                      > takie mam prozaiczne marzenia...
                      Nowy Sącz... to nie góry, ale jeśli naprawdę kochasz Nowy Sącz to może wyskocz
                      na Święta czy Nowy Rok do Sącza?
                      Przyjaciół zabierz z soba i haaajda w drogę! Nowy Sącz czeka...

> Strasznie żałuję, że tak mało znam ludzi z NS, ale może dzięki temu forum uda
                      > się zmienić ten stan rzeczy.
                      Ja "dużo" nie jestem, ale jestem z Sącza więc jeśli chcesz poznać to bardzo
                      proszę.. poznawaj ;)

Wzajemnie - pozdrawiam :)
                      • elp1 jeszcze coś dopowiem ;) 25.11.03, 13:44
                        jeśli chcesz poznawać, to ułatwię Ci poznawanie hihihi ;)

Jestem... okrrropna. A teraz bez szemrania bierz sie do czytania, pisania, dla
                        ułatwienia Ci podpowiem, że od 22.11.03 są w wątkach i taaakie wpisy, kóre
                        odpowiedzią na Twoje posty, więc może bez ociągania odpowiedz na nie i to też
                        będzie jakoweś rozkręcanie i poznawanie równocześnie ;)
                        • adam.67 Re: jeszcze coś dopowiem ;) 25.11.03, 14:18
                          Hej!!
                          Jasne, mój post był do Ciebie, ale dopisało mnie pod innymi postami Twoich
                          rozmówców (tak to działa).
                          Dzięki za odpowiedź :)
                          No to jestem interesującym przypadkiem, fajnie być takowym hi hi hi :)
                          Będę rozkręcał, i może nawet bardziej nieskromnie, jeśli tylko czas pozwoli na
                          to. W każdym razie fajnie, że się komuś spodobało to co robię - bardzo to lubię.

>byłoby dziwne gdyby nie hihihi piękne są przecież i mnie samą bardzo
                          zachwycają ;)
                          no, wszystko kwestia gustu - znam ludzi, którzy jęczą na samo wspomnienie gór
                          ("jak można wlec się w pocie czoła na górę i zaraz z niej złazić???" -
                          autentyczny cytat).

Doceniam chęci Twojej pomocy - każda pomoc będzie cenna i nie pozostanie bez
                          echa. Interesuje mnie stara chałupa, może być do remontu, i jakiś fajny kawał
                          pola (może być gleba rolna, las, nieużytki itede, nawet do 2 hektarów, z
                          Agencją Nieruchomości Rolnych sobie poradzę hi hi hi).

Wiem, NS to nie góry, to dopieroi gra wstępna ;) kocham ten moment, gdy mijam
                          Stary Sącz, jadę przez Barcice.... mniam mniam, poezja !!!

>Ja "dużo" nie jestem, ale jestem z Sącza więc jeśli chcesz poznać to bardzo
                          proszę.. poznawaj ;)
                          Z przyjemnością, bywam czasem w NS (o zgrozo częściej służbowo, ale i prywatnie
                          mi się zdarza, odwiedzam moją pokopaną ciotkę i jej spadkobierców ;))

Pozdr.
                          A.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka