Dodaj do ulubionych

Wojna Tak czy Nie

26.03.03, 12:03
Co myslicie na ten niestety nieunikniony temat , do czego doprowadzi ta
wojna swiat ,kto zyska a kto straci i najwazniejsze czy Polska powinna
brac w tym czynny udzial i w jakim celu .Czy moze ,jak to napisala handzia
nasza nieunikniona i jedyna perspektywa bedzie "kostucha"
Obserwuj wątek
    • georghe Re: Wojna Tak czy Nie 26.03.03, 13:20
      Boluś, w tym Twoim pytaniu brakło mi trzeciej opcji odpowiedzi: "nie mam
      zdania". Z jednej strony jestem "za", a z drugiej "przeciw". Nie chce mi się
      wyjaśniać dlaczego, bo prawdopodobnie i tak wszyscy czują mniej więcej to samo,
      a opinia na "za" lub "przeciw" jest wynikiem rachunku sumienia, których
      argumentów jest więcej.
      • czoobaka Nie 27.03.03, 03:56
        wojna to śmierc młodych i gwałt na kobietach i dzieciach to zło jest największe
        • czoobaka wojna to śmierc młodych i gwałt na kobietach i dzi 27.03.03, 18:16
          ciach to zło jest największe
          • Gość: kate Re: wojna to śmierc młodych i gwałt na kobietach IP: *.dyn.optonline.net 28.03.03, 05:57
            Oczywiscie ze wojna to zlo ...........ale czasami trzeba wybrac pomiedzy wiekszym zlem a mniejszym...........ja
            osobiscie uwazam ze sprawa Iraku powinna byc rozwiazana 12 lat temu,niestety nie zrobilismy tego nalezycie i
            mamy znowu z nimi problem .......wiec czas zajac sie tym problemem tym razem bardzo dokladnie zebysmy kiedys
            mogli spokojnie zyc ,tym razem Husajn ma bron biologiczna .......nastepnym razem moze miec nuklearna a w tedy caly
            swiat manie bedzie piszczl.............a co do polakow bioracych udzial w tej wojnie ........nie pamietam w ktorym roku to
            bylo ale gdzies w polowie 18 wieku walczylismy o wolnosc i niepodleglosc San Domingo..........hej czemu nie Iraku "za
            nasza i wasza wolnosc "chyba to jest Polskim motywem.......bralismy udzial w wiekszosci wojen,jestesmy
            walecznym narodem,a jak wygramy z Irakiem oplaci sie nasz trud i nam i Polsce ..........My amerykanie nigdy nie
            zapominamy o naszych sojusznikach do dzis PUlawski i Koscuszko sa naszymi bochaterami,bo choc byli Polakami to
            walczyli o nasza niepodleglosc.....................tak wiec jestem za wojna.......za mniejszym zlem w przyszlosci

Pozdrawiam Kate
            • Gość: Artur61 Re: wojna to śmierc młodych i gwałt na kobietach IP: *.gimsat.pl 28.03.03, 08:10
              Gość portalu: kate napisał(a):

> Oczywiscie ze wojna to zlo ...........ale czasami trzeba wybrac pomiedzy
              wieksz
              > ym zlem a mniejszym...........ja
              > osobiscie uwazam ze sprawa Iraku powinna byc rozwiazana 12 lat temu,niestety
              ni
              > e zrobilismy tego nalezycie i
              > mamy znowu z nimi problem .......wiec czas zajac sie tym problemem tym razem
              ba
              > rdzo dokladnie zebysmy kiedys
              > mogli spokojnie zyc ,tym razem Husajn ma bron biologiczna .......nastepnym
              raze
              > m moze miec nuklearna a w tedy caly
              > swiat manie bedzie piszczl.............a co do polakow bioracych udzial w
              tej w
              > ojnie ........nie pamietam w ktorym roku to
              > bylo ale gdzies w polowie 18 wieku walczylismy o wolnosc i niepodleglosc San
              Do
              > mingo..........hej czemu nie Iraku "za
              > nasza i wasza wolnosc "chyba to jest Polskim motywem.......bralismy udzial
              w w
              > iekszosci wojen,jestesmy
              > walecznym narodem,a jak wygramy z Irakiem oplaci sie nasz trud i nam i
              Polsce .
              > .........My amerykanie nigdy nie
              > zapominamy o naszych sojusznikach do dzis PUlawski i Koscuszko sa naszymi
              bocha
              > terami,bo choc byli Polakami to
              > walczyli o nasza niepodleglosc.....................tak wiec jestem za
              wojna....
              > ...za mniejszym zlem w przyszlosci
              >
              > Pozdrawiam Kate
              Jesłi chodzi o twój pogląd na wojnę w Iraku to twoja sprawa. Ale to uzasadnie
              nie walki Polaków o wolnośc San Domingo jest do d..y. W 1802 r
              Bonaparte "naszymi rękami"(Legiony Dąbrowskiego), stłumił powstanie
              Mieszkańców wyspy przeciwko Francuzom.Coś ci się pokręciło z nadmiaru
              emocji.Daj sobie na wstrzymanie.
            • romek_z_trzcinicy wojna to śmierc i gwałt na mozgu Kate 28.03.03, 08:46
              Gość portalu: kate napisał(a):
              "a co do polakow bioracych udzial w tej wojnie ........nie pamietam w ktorym
              roku to bylo ale gdzies w polowie 18 wieku walczylismy o wolnosc i
              niepodleglosc San Domingo.........."

Na San Domingo dzielni polacy napierdalali biednych murzynkow bo ci chcieli
              akurat sie wyzwolic spod panowania francuskiego kurdupla. Wiec dalas kolezanko
              dupy z porownaniem.

"za nasza i wasza wolnosc "chyba to jest Polskim motywem.......bralismy
              udzial w w wiekszosci wojen,jestesmy walecznym narodem,a jak wygramy z Irakiem
              oplaci sie nasz trud i nam i Polsce ."

Kurwa jacy my ? Bo zaraz piszesz:

" .........My amerykanie nigdy nie zapominamy o naszych sojusznikach do dzis
              PUlawski i Koscuszko sa naszymi bochaterami,bo choc byli Polakami "

A ty kto wlasciwie jestes ? Zapisz sie do GROMU i jedz napierdalac Husajna a
              na pewno doloaczysz do Pulaskiego i Kosciuszki . I zryj mniej amerykanskich
              kurczakow bo ci po nich calkiem odpierdala.

• bolek71 Re: romek z trzcinicy 28.03.03, 11:08
                romku z trzcinicy powinienes jesc mniej .......... niewiem czego,ale to chyba
                cos toksycznego,bo to nie najlepiej na ciebie wplywa ( kurczaki wcale nie sa
                takie zle)
                A co do wojny kazdy ma swoje zdanie,dla mnie moze i to jest mniejsze zlo tylko
                jak to wylumaczyc niewinnym ludziom ktorzy tam gina???
                • romek_z_trzcinicy do bola z 71 28.03.03, 20:41
                  dobra koles, zdanie kazdy moze miec. Ale jak czytam co ta kate wypisuje to zrec
                  juz nic nie moge bo takie pierdoly jak ona wali to apetytu juz nie mam nawet na
                  golonke.Ma dziolcha salceson zamiast muzgu i niech mi powie: co ona? - polka
                  czy amerykanka a moze malpa z Madagaskaru? no to nara
                  • bolek71 Re:do roma z trzcinicy 29.03.03, 10:00
                    Wojna to powazna sprawa , na pewno za powazna na twoje wyglupy .Uswiadom sobie
                    ze gdzies tam gina LUDZIE ,i to powinno wystarczyc !!!!!!!!!!!!mam nadzieje!
      • bolek71 Re: Wojna Tak czy Nie 28.03.03, 11:16
        georghe napisał:

> Boluś, w tym Twoim pytaniu brakło mi trzeciej opcji odpowiedzi: "nie mam
        > zdania". Z jednej strony jestem "za", a z drugiej "przeciw". Nie chce mi się
        > wyjaśniać dlaczego, bo prawdopodobnie i tak wszyscy czują mniej więcej to
        samo,
        >
        > a opinia na "za" lub "przeciw" jest wynikiem rachunku sumienia, których
        > argumentów jest więcej.

Trzecia opcja napewno nie bylaby skierowana do ciebie bo ty zawsze swoje
        zdanie miales,a mnie rowniez trudno sie ustosunkowac do tej wojny ktora nie do
        konca wydaje sie byc wojna " ...za wasza i nasza wolnosc...."
        Ale co myslisz o wyprawie naszego wojska na wojenke ........
        • georghe Re: Wojna Tak czy Nie 28.03.03, 13:05
          Nie podoba mi się wyjazd naszych żołenierzy do Iraku, ale mogę sobie o tym
          jedynie pogadać.
          Powiedz, Boluś jakie faktycznie panują nastroje wśród amerykanów odnośnie tego
          ataku, chodzi mi o to co mówią ludzie "na ulicy" bo w propagandę telewizyjną
          nie wierzę ani w Polsce ani tym bardziej w Stanach.
          Zdrówko.
          • bolek71 Re: Wojna Tak czy Nie 29.03.03, 09:48
            georghe napisał:

> Nie podoba mi się wyjazd naszych żołenierzy do Iraku, ale mogę sobie o tym
            > jedynie pogadać.
            > Powiedz, Boluś jakie faktycznie panują nastroje wśród amerykanów odnośnie
            tego
            > ataku, chodzi mi o to co mówią ludzie "na ulicy" bo w propagandę telewizyjną
            > nie wierzę ani w Polsce ani tym bardziej w Stanach.
            > Zdrówko.

Nastroje sa chyba te same co w polsce ,mieszane,a podejscie do sprawy jest
            jak najbardziej normalne ,nie ma paniki ani zadnej psychozy strachu ,jak
            wszedzie chyba zaraz po rozpoczeciu wojny w centrum byly manifestacje
            antywojenne a teraz sa troche zaostrzone kontrole w centrum i miasta, na
            peryferiach zawsze bylo duzo policji tak ze chyba nic sie nie zmienilo.
            A co do wyjazdu polskich zolnierzy na wojne mam bardzo krytyczne zdanie ,ale
            nie ma sie co dziwic jaki rzad takie decyzje .
            Jak to Kate napisala ,ze polacy walcza ...za nasza i wasza wolnosc....,dla
            mnie to oni za czesto walczyli za"wasza" i byc moze dlatego jestesmy tu gdzie
            jestesmy niestety.

bolek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka