lozil 27.10.06, 21:14 Co ciekawego dzieje się w tej pięknej miejscowości. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vfv Re: Witam Lipinki. 03.11.06, 16:45 Lipinki są w powiecie gorlickim . Pytaj na forum Gorlic. Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: Witam Lipinki. 28.11.06, 23:09 Do końca życia Lipinki będą mi się kojarzyć z pewną hecą, która miała miejsce w jednym z warszawskich/krakowskich teatrów, kiedy to nieco zmęczeni "rolnicy " z Lipinek spóźnili się na spektakl, a że trafili akurat na jedną ze sztuk niejakiego Szekspira, akurat ze sceny padło patetyczne pytanie: - skąd przybywacie dzielni rycerze ? odpowiedź równie bezceremonialna i doniosła : - SKR LIPINKI !!! Szczera prawda. Czasy PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Witam Lipinki. 29.11.06, 16:19 >Do końca życia Lipinki będą mi się kojarzyć z pewną hecą, nie tylko Tobie,jak zobaczylem jakis czas temu ten post ,to mialem napisac o blednych rycerzach z SKR.Zastanawialem sie tylko,czy jeszcze ktos to pamieta. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
klasztorny Re: Witam Lipinki. 29.11.06, 18:19 HeHe, nie słyszałem tego, i naprawde się ubawiłem Jeśli to naprawde miało miejsce to myśle sobie tak troche sentymentalnie że takie czasy już chyba nie wrócą-czasy świetnego humoru. I od razu przypomniało mi sie pare różnych śmiesznych sytuacji z czasu PRLu :) chociaż już niewiele pamiętam-byłem wtedy zbyt młody. Odpowiedz Link Zgłoś
chlujek Re: Witam Lipinki. 10.12.06, 20:41 Ta opowiesc (legendarna) istnieje w roznych wersjach - zmieniaja sie tylko SKRy, na lokalne. Odpowiedz Link Zgłoś