aniag232 09.01.07, 22:42 Szukam sprawdzonej ekipy (nie musi byc firma), która postawi mi dom z bali drewnianych, stan surowy zamkniety. Jesli znaciue kogos takiego, to prosze o namiary. Z góry dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kate-ww Re: budowa domu 11.01.07, 09:04 słyszałam o takiej fimie, która na zlecenie buduje drewniane domy zob. sobie na strone www.stomasz.pl Odpowiedz Link Zgłoś
majak_m Re: budowa domu 11.01.07, 19:38 Ale u nich musisz pewnie kupic dom, żeby go złożyli. A masz juz jakis projekt, ktory chcesz zlozyc, czy tez szukasz jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
aniag232 Re: budowa domu 20.01.07, 17:38 dziekuje za pomoc, juz znalezliśmy odpowiednią ekipe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anaila Re: budowa domu 02.03.07, 21:19 a możesz dać jakieś namiary, sugestie, gdzie takich ludzi sie znajduje? Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: budowa domu 03.03.07, 06:41 aniag232 napisała: juz znalezliśmy odpowiednią ekipe. teraz SPRAWDZ ,czy spelniaja warunki-fachowcy z papierami,czy "zlote raczki". I doglebnie sprawdz ubezpieczenie po/przy tejze Firmie robocie. Wszystko:od wody po gaz i elektryke -detale-co jest w "gwarancji"-i co jest w ubezpieczeniu. MUSISZ sprawdzic wszystkie "niuanse" zanim podpiszesz kontrakt. Nie wierz,ze dostajesz jakis super "bonus".Takie cos nie istnieje.Pozniej koszty wykazuja blad...nabrania sie,ze cos mozna dostac od Firmy za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
aniag232 Re: budowa domu 04.03.07, 23:16 własciwie, to ci ludzie stawiaja nam "tylko" sciany zewnetrzne, no i działowe. Bede polecac (lub nie :)) dopiero, jak mi wybudują. Do instalacji mamy osobne ekipy, zaprzyjaźnione. A dom budujemy z bali prostokątnych. Odnośnie szukania sprawdziliśmy wiele firm, w wiekszości jednak mieli bardzo odlegle terminy dlatego nie mozemy skorzystać. Zauważyłam, że wiele wartych polecenia ekip nie ogłasza sie w internecie i można do nich dotrzec w zasadzie przez znajomych znajomych lub przyjezdzając bezpośrednio na plac budowy i kontaktując sie z kierownikiem. A z włanego doświadczenia wiem, że najskuteczniej jest po prostu zapytać mieszkańców już stojącego domku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś