Dodaj do ulubionych

Do właścicieli psów !!!

21.11.06, 08:59
Bardzo Was proszę o dopilnowanie, alby Wasze pieski załatwiały swoje potrzeby
fizjologiczne POZA BLOKIEM !!!

Od jakiegoś czasu jakiś pies notorycznie leje po schodach, po ścianie i
szanownemu właścicielowi nie przyjdzie do głowy, żeby to posprzątać. Widać
lubi wąchać szczyny swoich pupilków, ale bardzo proszę -nie zmuszajcie do
tego pozostałych mieszkańców tego bloku.
Obserwuj wątek
    • shaddock A może to pies sąsiada, biegający luzem? 21.11.06, 09:58
      anetamr napisała:
      > Bardzo Was proszę o dopilnowanie, alby Wasze pieski załatwiały swoje potrzeby
      > fizjologiczne POZA BLOKIEM !!!

Przedwczoraj wieczorem widziałem go biegającego po patio, znowu ktoś nie
      zamknął drzwi.
      • anetamr Re: A może to pies sąsiada, biegający luzem? 21.11.06, 10:54
        Niestety nie. Ponieważ nabudzone jest wewnątrz klatki, na schodach, a na klatkę
        schodową drzwi są zamknięte. To niestety któryś z sąsiadów nie sprząta po swoim
        psie.

Powiedzcie mi skąd się biorą ludzie, którym nie przeszkadza robienie psiej
        ubikacji na schodach?
        • tytus61 Re: A może to pies sąsiada, biegający luzem? 21.11.06, 19:00
          Jest taki brązowo-rudy mały pies, który notorycznie biega bez smyczy i załatwia
          się to na trawie na patio, to pod słupami. Niestety właściciele (starszy Pan z
          brodą lub młodszy) nie reagują na to. Czy im to nie przeszkadza, że jest
          nasrane i nalane w miejscu gdzie sami oni przechodzą codziennie? Wynika z tego,
          że nie przeszkadza i wręcz się dobrze z tym czują - ciekawe co mają w
          mieszkaniu na podłodze?

Zwracajcie uwagę tym panom. Jeżeli to nie pomoże to pozostaje zgłosić ten fakt
          na straż miejską. Może jakieś kolegium przemówi im do rozsądku.
          • shaddock To są dwa psy, niemal identyczne :-) 21.11.06, 19:27
            Na początku też nie odróżniałem.
        • shaddock Re: A może to pies sąsiada, biegający luzem? 21.11.06, 19:25
          anetamr napisała:
          > Niestety nie. Ponieważ nabudzone jest wewnątrz klatki, na schodach,
          > a na klatkę schodową drzwi są zamknięte. To niestety któryś z sąsiadów
          > nie sprząta po swoim psie.

O której klatce mówisz? Namierzenie psa/właściciela nie powinno być trudne, w
          bloku jest pewnie nie więcej niż 15 psów.
    • sasiad222 Re: Do właścicieli psów !!! 21.11.06, 19:10
      Problem wydaje mi się nie dotyczy tylko miejsc wewnątrz budynku.
      Ja codziennie obserwuję ten problem na wąskim skrawku trawnika od strony garaży.
      Sa tam wyprowadzane codziennie pieski, które załatwiają się na tej jedynej w
      obrębie bloku zielonej trawie.
      Czy problem dla was jest wyprowadzić psy 100 metrów dalej poza obręb bloku?
      Jeżeli tak, to może chociaż wyprowadźcie je pod swoje okno. Niech tam się
      załatwią a nie pod oknami sąsiadów.
      To naprawdę śmierdzi i wierzcie mi, że rzuca się w oczy na tak małym skrawku
      zieleni.
      Są ludzie, którzy potrafią poświęcić na spacer z psem kilka minut więcej i
      odejść z dala od bloku. Jest to z pewnością bardzie pożyteczne zarówno dla psa
      jak i dla nas wszystkich.
      Spółdzielnia powinna postawić tam jakieś tabliczki z zakazem wyprowadzania
      psów.
      • tomzik40 Re: Do właścicieli psów !!! 23.11.06, 09:29
        Witam sąsiada z II etapu, który czujnie obserwuje wąski skrawek trawnika od
        strony garaży. Gratuluje, iż tak czujny obserwator od razu zauważył, iż trawa
        jest zielona! Cóż za niezwykłe odkrycie! Co do obrębu bloku - ktoś w
        spółdzielni powinien Pana poinformować, iż obręb bloku czy też naszego osiedla
        kończy się na murze przy garażach. Trawnik (zielony) za murem jest więc poza
        obrębem bloku - nie muszę więc uskuteczniać spacerów 100 metrów dalej.
        Natomiast parking samochodowy mam od strony akna (w obebie bloku) i tam dopiero
        smierdzi. Samochody, śmietnik...proponuje aby parkować 100 metrów dalej i
        będzie git. Będdzie czyste powietrze.
        Co do tabliczek - teren ten nie jest własnością spółdzielni więc tabliczek tam
        postawić nie mogą.
        Smutne jest, że znajdują się ludzie, którym przeszkadzają psy. Ale na to już
        poradzić nic nie mogę...
        Pozdrawiam
        • adwinter Re: Do właścicieli psów !!! 23.11.06, 09:39
          Smutne jest, że znajdują się ludzie, którym przeszkadzają psy. Ale na to już
          > poradzić nic nie mogę...

wiesz...smutne to jest to, że ci co maja psy nie rozumieją że nam one w ogóle
          nie przeszkadzają...chodzi tylko o tych właścicieli co nie potrafią po nich
          posprzątać i tych którzy twierdza że jak piesek zrobi siusiu na ściane to
          przeciez nic sie nie dzieje....DZIEJE się...naprawdę....sierdzi...
          Ale na to już
          > poradzić nic nie mogę... MOŻESZ... pomyśl a poradzisz...
          • vanilia25 Re: Do właścicieli psów !!! 23.11.06, 11:02
            Sasiad 222 sam ma pieska (wiec psy mu nie przeszkadzaja) i wychodzi z nim na
            trawnik miedzy ulica szwai a lubostron. Da sie? A oczywiscie ze sie da.
            Pozdrawiam
        • sasiad222 Re: Do właścicieli psów !!! 23.11.06, 12:02
          Do tomzik40 i noemi27 i innych zwolenników piesków załatwiających się pod
          oknami:

Ja widzę, że chyba nie rozumiecie problemu do końca. Czy to, że przed
          trawnikiem stoi mur będący granicą działki, oznacza to, że psy mogą się tam
          złatwiać?
          Jeżeli tak sądzicie to tak samo może się pies załatwić obok twojej wycieraczki
          przed wejściem do twojego mieszkania i własciciel psa powie, że to juz nie jego
          właśność i go to nie interesuje. I co przyznacie mu wtedy rację czy nie?
          A co jeżeli załatwi się na środku pseudo chodnika 10 cm za granicą działki
          spółdzielni. Jest to OK?

Ja nie mam nic przecikwo temu, że ludzie mają psy. Ja też mam i potrafię wyjść
          z nim na spacer albo w kierunku ulicy Lubostroń albo w kierunku Bobrzyńskiego.
          To, że jest błoto to jest to inny problem, który nie usprawiedliwia problemu
          załatwiania się psów pod oknami. A to, że do was nie docierają prośby ludzi,
          którym to przeszkadza to tylko i wyłącznie świadczy o was. Nie o waszych psach
          tylko o was. Ja sobie zdaję sprawę z tego, że mieszkając na wsi psy biegają
          wokół domu i załatwiają się gdzie im pasuje a właściciele rozdeptują to i im
          nie przeszkadza. Ich wola. Ale teraz mieszkacie w mieście i na osiedlu na
          którym mieszka więcej osób.
          Tabliczka z zakazem, o której wspominałem tez może nie rozwiązać problemu. Ten
          problem mogą rozwiązać tylko sami właściciele psów.
          • noemi27 Re: Do właścicieli psów !!! 23.11.06, 13:45
            Źle to świadczysz o sobie samym Drogi Sąsiedzie, bo zdaje się, że widzieliśmy
            się nie raz i nie przypominam sobie, żebyś zwrócił chociaz raz uwagę, że taki
            proceder Ci przeszkadza.
            Poza tym, jak Sąsiad Ci mówi "dzień dobry", to wypadałoby choćby przez
            grzeczność, niekoniecznie z sympatii, odpowiedzieć. :-)
            Apelujesz do mnie i do Tomzika40, ale takich jak my jest więcej, którzy
            wyprowadzają tam psiaki - jest to jedyne miejsce, gdzie mogą pobiegać luzem,
            bez smyczy w ciągu tygodnia. Więc to nie lenistwo, a raczej swoboda tłumaczy
            cały incydent.
            Ja ze swojej strony przemyśle sprawę i postaram się wygospodarować więcej czasu
            rano na spacer.
            A tak na marginesie, to wolałabym gościć Sąsiadów na dobrej kawie niz
            przepychać się na forum. Czasem warto grzecznie poprosic, skoro się widzimy
            prawie codziennie.
            Pozdrawiam.
        • anetamr Re: Do właścicieli psów !!! 23.11.06, 12:55
          > Smutne jest, że znajdują się ludzie, którym przeszkadzają psy. Ale na to już
          > poradzić nic nie mogę...

Absolutnie nie przeszkadzają mi psy. Mało tego - bardzo je lubię. I nie mogę
          znieść jak się je tak męczy trzymając w zamknięciu przez cały dzień. Inna
          sprawa, że ten pies wyje niemiłosienie i wszyscy w II klatce bez względu na to
          czy lubią psy, czy też nie lubią psów muszą tego wycia słuchać śednio po 10
          godzin dziennie. Akustyka ścian w naszym bloku jest jaka jest. I zakładanie
          słuchawek na uszy niewiele pomaga.

Nie przeszkadzają mi psy - pzeszkadza mi znęcanie się nad psami i "umilanie"
          życia sąsiadom.
        • abc112 Re: Do właścicieli psów !!! 23.11.06, 13:33
          Obojetnie czy trawnik nalezy do spoldzielni czy nie, trzeba miec na tyle
          kultury, zeby sprzatac po swoim piesku.
          • tomzik40 Re: Do właścicieli psów !!! 24.11.06, 08:20
            Odcinek od strony Uniwesru to pas w którym nikt nie chodzi więc psy mogą się
            tam swobodnie załatwiać. Oddalony jest od okien więc nie sądze aby psie kupy
            czuć było na taką odległość i były bardzo widoczne.
            Więcej jest na chodnikach i innych miejscach petów po paierosach i nikomu to
            nie przeszkadza...
      • noemi27 Re: Do właścicieli psów !!! 23.11.06, 11:11
        Na jakim "skrawku zieleni"?? Człowieku, ochłoń. Zieleń, to tam może kiedyś
        będzie, jak Univers skończy budowę, a narazie to jest skrawek przy budowie,
        rozkopany i błotnisty. Poza tym jest poza obrębem bloku, o którym piszecie.
        Ja rozumiem, że nikt nie lubi tego typu zapachu, ale pokaż mi miejsce, gdzie
        rano przed praca można wyjść z psem??? Gdzie jest to twoje 100 metrów???
        A co do pieska w klatce II, który notorycznie zalewa klatkę, to już zwróciłam
        uwagę sąsiadowi, ale sąsiad jest niereformowalny. Kupił sobie pieska i ma w
        nosie, że pies wyje cały dzień podczas jego nieobecności.Już nie mówiąc o
        obsikiwaniu klatki.
        Pozdrawiam.
        • asjja1 Re: Do właścicieli psów !!! 23.11.06, 14:33
          Włączę się do tej idiotycznej dyskusji bo już niewytrzymuję..
          Oczywiście że z psem należy mnimum raz dziennie wyjść na długi spacer np na
          łąki,ale tak się składa że póki dookoła mamy wszędzie budowę to na krótkie
          siusiu niema gdzie wyjść z psem.
          Jedni straszą napadami w późnyxh godzinach wieczornych na ulicy szwai gdzie
          ciemno jest jak w ... i do tego to błoto,z drugiej strony ujadające dwa
          wilczury za ogrodzeniem i jeżdżące tiry,traktory,samochody i ludzie z wózkami
          na spacerze.Jak tu wyjść i dać psu pobiegać??Oczywiście że jedynym bezpiecznym
          miejscem jest pójść przed garaże bo jest w miarę bezpiecznie.i nieprzesedzajcie
          że śmierdzi i świeci się w nocy!!Chyba co poniektórzy z luneta siedzą cały
          dzień ...wtedy to faktycznie taka kupa psia wydawać się może monstrualna.
          wiadomo że póki wszędzie jest budowa a jeszcze trochę będzie to trzeba zacisnąć
          zęby zarówno przy tym jak ktoś rano lub w nocy chce szybko wyprowadzić psa jak
          i budząc się przy akompaniamencie wiertarek,młotów pneumatycznych i ton błotach
          spływających ulicą szwai.
          • noemi27 Re: Do właścicieli psów !!! 23.11.06, 15:06
            Masz rację Asija, zupełnie się z Toba zgadzam. Rano to jeszcze można pójść
            na "łąkę", ale faktycznie jak się z pracy wraca to juz ciemno jak w ... i
            strach nawet do Żabki się ruszyć na pieszo, a co dopiero z małym psem/mi na
            spacer w kierunku Lubostroń.
            Popieram twoje zdanie, póki budowa się nie skończy, musimy to przetrzymać.
            Pozdrawiam
            • qqlio Re: Do właścicieli psów !!! 23.11.06, 15:18
              I w ten oto sposob sma siebie rozgrzeszylas za przeszlosc i na przyszlosc.
              Gratuluje
            • precesja Re: Do właścicieli psów !!! 23.11.06, 15:37
              > Popieram twoje zdanie, póki budowa się nie skończy, musimy to przetrzymać.

Uwaga tłumaczę:
              "Nasze pieski nadal będą srały i obszczywały jak dotąd. Mamy do tego prawo bo
              na Szwaji jest nocą ciemno i jest błoto."
          • precesja Re: Do właścicieli psów !!! 23.11.06, 15:14
            > Oczywiście że z psem należy mnimum raz dziennie wyjść na długi spacer np na
            > łąki,ale tak się składa że póki dookoła mamy wszędzie budowę to na krótkie
            > siusiu niema gdzie wyjść z psem.

Bez przegięć z tym że nie ma gdzie pójść. Może mieszkając w scisłym centrum z
            przestrzenią jest problem ale moze psa wziąć tutaj?:

www.dobaku.pl/gdzie_jestem.php?a=jbvpr
            miejsca od cholery, przestrzenie pomiędzy kościołem a cmentarzem nie mało. Ale
            oczywiście szanownym właścicelom nie chce się ruszyć i dlatego ich pupile
            obsrywają i obsikują przestrzeń budynku.

A dodatkowo łąki za Bobrzyńskiego, przestrzeń aż do Pychowic. Ale to łaskawie
            za dalego dla psiarzy. Ale psiarze chcieli by mieć psy ale żadnych obowiązków.
            Najlepiej jak by psy same się wyprowadzały.

>... i do tego to błoto,z drugiej strony ujadające dwa
            > wilczury za ogrodzeniem i jeżdżące tiry,traktory,samochody i ludzie z wózkami
            > na spacerze.
            straszne, zwłaszcza te tiry jadące przez Szwaji, a co maszz do wilczurów -
            przecież kochasz zwierzaki.

normalnie ręce opadają zwłaszcza jak się czyta taki tekst:
            > że śmierdzi i świeci się w nocy!!Chyba co poniektórzy z luneta siedzą cały
            > dzień ...wtedy to faktycznie taka kupa psia wydawać się może monstrualna

proponuję każdemu wolno puszczonemu psu wałęsającemu się po budynku zakleić
            tyłek taśmą szarą do pakowania paczek. Przynajmniej niczego nie obsra.

> zęby zarówno przy tym jak ktoś rano lub w nocy chce szybko wyprowadzić psa
            jak
            > i budząc się przy akompaniamencie wiertarek,młotów pneumatycznych i ton
            błotach
            na chałąs jest Straż Miejska a psu trudno udowodnić obsranie chodnika

• asjja1 Re: Do właścicieli psów !!! 23.11.06, 15:50
              No wspaniale,sami sobie iddzcie na łąki po ciemku..tyle tam latarni!!istny
              wieczorny spacernik!!Czepiacie się niesamowicie.A już najlepsze jest osądzanie
              czy ktoś wychodzi na dłuższe spacery czy nie,albo że mu się niechce.Uwierzcie
              że dla własciciela psa niema nic ważniejszego jak jego pies...bo nie wykłóca
              się o kretyńskie problemy,bo niezgląda ludziom wscibsko do okien i ich oczernia
              na forum i nie dzowni przy każdej okazji na straż miejską.
              A może z dziećmi idzcie w zimie wieczorem na miły spacerek po łąkach,o
              najlepiej do pychowic!?
              • qqlio Re: Do właścicieli psów !!! 23.11.06, 16:20
                Czy to takie dziwne,ze posiadanie psa niesie za soba nowe obowiazki? Nie
                rozumiem, dzisiaj sie tego dowiedzialas?
                Porownanie do dzieci jest zabawne ale nietrafione - no, chyba ze dzieci tez beda
                sie zalatwiac na trawnikach
              • vanilia25 Re: Do właścicieli psów !!! 23.11.06, 16:26
                No nie, teraz to we mnie zagotowalo!!!
                Rozumiem ciemno, grozno itp.
                Ale chwila, jak w domu zalatwi sie wam piesek to zostawiacie ta kupe lub siuski
                i omijacie az wyschnie?????????????
                No pomyslcie troche, chyba woreczki w domu kazdy ma. A jak nie to mozna sobie
                kupic w zoologicznym!!!!!!!!!! Sama mialam psa i wiem jak ze zwierzatkami
                jest. Nie wyobrazam sobie patrzec jak piesek robi kupe na trawniku po czym
                odejsc z nim jakby nigdy nic zostawiajac to paskudztwo same sobie.

Bo... plac zabaw to zle w poblizu bloku!!!! Tak,... bo glosne, rozdarte dzieci
                itp, a psy szczajace i robiace kupy to ok!!!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam naprawde wyluzowanych sasiadow
              • arcus_caelestis Re: Do właścicieli psów !!! 23.11.06, 16:34
                Jestem właścicielem psa. Chodzę z psem na spacery w różnych dzikich porach i
                wyobraźcie sobie że mam gdzie chodzić, starczy wysilić wyobrażnie, założyc
                porządne buty i nie ma problemu. Nie sram psem pod blokiem. Nie szczam psem pod
                oknami. Da się. Więc prosze o nie wrzucanie psiarzy i "psiarzy" do jednego wora.

A i jeszcze jeden drobiazg. Jak komus przeszkadza srający, szczający, wyjący
                pies to proponuje porozmawiac z właścicelami zwierzaka, skutkuje lepiej niż
                ubliżanie sobie na forum.

Pozdrawiam sąsiadów.
                • ptys124 Re: Do właścicieli psów !!! 23.11.06, 19:35
                  Co tu dykutować o wyprowadzaniu psów 100 metrów od bloku skoro są tacy
                  właściciele psów, którzy urządzili pieskowi sralnię na swoim balkonie metr od
                  okien sąsiadów. Nietrudno sobie wyobrazić smród od "kolekcji" kupek nie
                  sprzątanych od nie wiem ilu dni...

Najnormalniej w świecie jest to dla mnie krępujące iść i poprosić
                  o "nietrzymanie tych kup na balkonie".

• ptys124 Re: Do właścicieli psów !!! 23.11.06, 19:48
                  Oczywiście nie dotyczy to wszystkich właścicieli psów. Większość psiaków w
                  naszej klatce to przesympatyczne zwierzaki i bardzo się cieszę, że są i przy
                  okazji pozdrawiam tych prawdziwych psiarzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka