malopolanin 24.01.02, 10:42 Oglądaliście w dzieciństwie tą super bajkę ? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
georghe Re: 24.01.02, 10:57 hehehe... to była MOC PIEKIELNA !!!!! Co za łajzy chodzące z tych sąsiadów, ale w sumie poczciwe chłopiska. Chętnie bym sobie jeszcze "Sąsiadów" pooglądał. Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: 24.01.02, 10:59 Niestety dawno nie słyszałem, by " szli" w TV. Kiedyś nawet chciałem kupić kasętę z tą bajką. Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: sąsiedzi 24.01.02, 11:01 Ja to chyba gdzieś nie tak dawno widziałem, ale napewno nie była to TV publiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: I jeszcze "wilk i zając" !!! 24.01.02, 11:03 To też był odlot ! Dla dzieciarni w tamtych czasach ruski "Wilk i zając" to było święto, prawie takie samo jak "Królowa śniegu" - nadawana w każdy wieczór wigilijny. Odpowiedz Link Zgłoś
kolor Re: I jeszcze 24.01.02, 11:54 jo mom dwie kaset Somsiaduw. Kupilech w sklepie po 9,9 zlotego:))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolor Re: I jeszcze 24.01.02, 12:03 nie, tych kaset z bajkami to jo widziol chyba z 5:) Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: I jeszcze 24.01.02, 14:55 Odlotowa bajka :)))))) Szkoda, że nie masz na CD :( Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: I jeszcze 24.01.02, 14:59 A " Wodnik Szuwarek" : Pająk chwat, wrzystkim brat :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolor Re: I jeszcze 24.01.02, 15:01 a zwirek i muchomorek, a panna jakas tam i ten motyl - pedalek:)? Odpowiedz Link Zgłoś
kolor Re: I jeszcze 24.01.02, 15:04 kurna, byla taka bajka z pannom i gosciem ze skszydlami i z cylindrem na glowie ktury caly czas gubil:) Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: I jeszcze 24.01.02, 15:16 Aaaaaaaaaaaaa..... no to faktycznie Kolor miał prawo skojarzyć z....... Odpowiedz Link Zgłoś
elzkaj Re: I jeszcze 24.01.02, 18:46 sąsiadów pasjami oglądałam wraz z dziećmi w latach 80 na 1 pr. tv słowackiej. z polskich bajek najmilej wspominam Bolka i Lolka, utkwił mi wpamięci tajemniczy don pedro szpieg z hrainy deszczowców( bajka o smoku wawelskim) czy ktoś pamięta przygody gąski Balbinki i Ptysia wiecznie zakatarzonego gąsiorka? pamiętacie Jacka i Agatkę, misia z okienka, dziadka piaskowego,pomysłowego Dobromira, Reksia,Telesfora...itp Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: I jeszcze 24.01.02, 19:42 Pamiętam Piaskowego Dziadka, Pomysłowego Dobromira, Reksia i jeszcze kilka innych bajek. Dziś powiedziałoby się, że były kultowe. Niestety nie pamiętam Gąski Balbinki, ani Jacka i Agatki. Smoka Telesfora też jak przez mgłę. Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: I jeszcze 24.01.02, 19:57 Pewnie, że pamiętam. To już prawie współczesne czasy. Był w piątek :-) Przed Pnkracym były jeszcze Michały, no i oczywiście Telesfor. Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: I jeszcze 24.01.02, 20:04 Co to był ten telesfor? Pamiętam hasło: pora na telesfora, ale nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: I jeszcze 24.01.02, 20:10 Telesfor był smokiem. A "Pora na Telesfora" to nazwa programu. Emisja była zawsze w piątki po południu. Nie pamiętam w jakim to było okresie, ale chyba gdzieś w połowie lat 70-tych. Elzkaj będzie wiedziała więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: 24.01.02, 20:40 To byla bajka mojego dziecinstwa, chyba zadna inna mi sie tak nie podobala, Disney, Warner Brothers, Hanna-Barbera i inni nawet sie do tego nie umywaja, bo to byla bajka na poziomie, a nie jakies kolorowe mydlenie oczu, nie wspominajac juz o zadnych wspolczesnych Supermanach, Batmanach czy Pokemonach. Panowie zza poludniowej miedzy naprawde maja poczucie humoru zeby zrobic cos co podoba sie i dzieciom i doroslym. Nie moge zapomniec odcinka, jak chlopaki robili ciasteczka, cos tam im nie wyszlo z przepisem, oczywiscie z kuchni zrobili ognisko, a w koncu ciasteczka wykorzystali do wybrukowania podworka :-)) I ten ich gest dlonmi, jakby mowili "Jest OK brachu". Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: 25.01.02, 17:21 Albo jak taprtowali pokój i zatapetowali dzrzwi i okno i nie mieli jak wyjść :) Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: 25.01.02, 20:12 A gdzie wy ludzie dostaliscie kasety z Sasiadami, ja jeszcze nigdzie nie widzialem. Szukac w sklepie, na rynku, na stadionie X lecia??? Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: 25.01.02, 20:44 W tej chwili możesz zalicytować na Allegro. Ktoś sprzedaje 19 odcinków. Odpowiedz Link Zgłoś
ann1 Re: 25.01.02, 17:19 Oczywiście!!!!!!!!! A ostatnio nawet udało mi się spotkać takich zapaleńców, którzy na pamięć pokazywali niektóre gesty sąsiadów i opowiadali o ich różnych "mądrych" pomysłach... i przy okazji obejrzałam ich na nowo!!!!!!! ale z kasety... Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: 25.01.02, 17:21 Ależ ten wątek furorę zrobił :-)) Sąsiedzi się chyba wszystkim podobali. Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: 25.01.02, 17:22 To była kultowa bajka. Jak ktoś wyczai, że są w programie, to dajcie znać! Odpowiedz Link Zgłoś