wfe416n 07.06.10, 09:13 Normalnie wstyd - 130 miejsce. www.lech.pl/main_pagePomożecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wfe416n Re: Trasa zimnego Lecha 07.06.10, 09:18 Coś nie wyszło: www.lech.pl/main_page Pomożecie? Odpowiedz Link Zgłoś
miroslaw.szczepanski Re: Trasa zimnego Lecha 07.06.10, 10:39 Wykorzystywanie przez Kompanię Piwowarską S.A. w swojej letniej akcji reklamowej skojarzeń pochodzących z dowcipu nawiązującego do śmierci Prezydenta RP we Smoleńsku uważam za podłe. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.jasinski Re: Trasa zimnego Lecha 07.06.10, 11:08 Czy naprawdę uważasz, że takie kampanie projektuje się z dnia na dzień? I czy naprawdę uważasz, ze jak ktoś wymyśli dowcip, który godzi w uczucia części społeczeństwa producent musi zmieniać swoje działania? Odpowiedz Link Zgłoś
zibi-pruszkow Re: Trasa zimnego Lecha 07.06.10, 11:49 Mirku z całym szacunkiem, ale piszesz jak pacjenci zakładu opieki zdrowotnej z placówki położonej w dzielnicy Tworki ... co ma akcja promocyjna kampanii piwowarskiej do tragedii smoleńskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
miroslaw.szczepanski Re: Trasa zimnego Lecha 07.06.10, 12:16 Panowie, Nie mam najmniejszych wątpliwości, że skojarzenia jakie budzi reklama po katastrofie we Smoleńsku były przedmiotem dyskusji wewnątrz Kompanii Piwowarskiej, a decyzja o publikacji została podjęta z pełną świadomością dwuznacznej wymowy użytego hasła. Jeśli nawet zostało ono przygotowane wcześniej, specjaliści od reklamy z premedytacją wykorzystali okazję. Właśnie to skrycie się, za aż nadto oczywistą, tarczą dwuznaczności, kiedy zawsze można z miną niewiniątka powiedzieć: "Ależ przecież my nie mieliśmy nic złego na myśli", uważam właśnie za cyniczne, małoduszne i podłe. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.jasinski Re: Trasa zimnego Lecha 07.06.10, 15:08 Ależ nie trzeba mieć wątpliwości - sami przyznali, że to analizowali i kampania wystartowała z opóźnieniem. Pomyśl chwilę dlaczego... Akurat ten producent nie słynie ze skandalizujących pomysłów i sądzę, że mocno się zastanawiali czy powstałe skojarzenie im nie zaszkodzi. No ale oczywiście mogę być naiwny i się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
miroslaw.szczepanski Re: Trasa zimnego Lecha 07.06.10, 18:19 > sami przyznali, że to analizowali i kampania > wystartowała z opóźnieniem. Przyznam, że tym bardziej jestem zdegustowany ostatecznie podjętą decyzją. Reklama apeluje albo do ludzi niedojrzałych do głębszej refleksji, których bawi samo zestawienie banalnego hasła piwnego i makabrycznego kontekstu (tutaj stawiałbym na młodzież) albo do mniej lub bardziej skrywanej wrogości w stosunku do ostatniego prezydenta RP (tutaj obstawiam elektorat antypisowski, u którego ma wywołać chichot). Tym samym wpisuje się w klasyczny wzorzec czarnego PR, poetyki wyszydzania i zakamuflowanej nienawiści uprawiany przez lata w mediach, którego czołowym przedstawicielem był (i chyba pozostał) pan Palikot. Osobiście mam już tego stylu powyżej dziurek w nosie, ale jak widać jeszcze się nie zgrał. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.jasinski Re: Trasa zimnego Lecha 07.06.10, 20:39 Niestety nie zgadzam się. Ja uważam, że skojarzenie o którym piszemy mają wyłącznie osoby idealizujące postać śp. Lecha Kaczyńskiego. Idąc dalej tym tropem Kompania Piwowarska powinna zmienić markę piwa "bo się kojarzy"... A przykładów wyszydzania i nienawiści (wcale niezakamuflowanej) jest całe mnóstwo - i wcale nie jestem przekonany która strona prowadzi w tym pożałowania godnym wyścigu. Też mi się ten styl nie podoba, ale ponieważ także osoby młode wchodzące do polityki czy dziennikarstwa przejmują ten sposób opisywania rzeczywistości, musisz się uzbroić w cierpliwość :) Odpowiedz Link Zgłoś
miroslaw.szczepanski Re: Trasa zimnego Lecha 07.06.10, 22:59 > Też mi się ten styl nie podoba, ale ponieważ także osoby młode wchodzące do > polityki czy dziennikarstwa przejmują ten sposób opisywania rzeczywistości, > musisz się uzbroić w cierpliwość :) :) Dopóki opinia dwóch panów spod Tesco proszących o bezinteresowne wsparcie znaczy więcej od zdania laureata nagrody Nobla, dopóty w polityce będzie liczył się show, powiedzonka z konceptem, celne riposty, demagogia, kontrastowe zestawienia, a wykreowany przez media idol, choćby codziennie pokazywał swoim wyborcom to, co kultowy pieśniarz Borysewicz na jednym z koncertów, pozostanie obiektem uwielbienia i podziwu. Do czasu, oczywiście, pojawienia się innego, modniejszego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sqz Re: Trasa zimnego Lecha 08.06.10, 11:17 Ludzie miejcie litość, nie dorabiajcie do wszystkiego ideologii. dajcie pożyc normalnie bez lęku że co by człowiek nie powiedział to urazi uczucia religijne albo inne wzniosłe uczucia. Nie przesadzajmy, toczymy normalne zycie i normalny człowiek nie ma skojarzeń zimnego Lecha z nieżyjącym prezydentem, dopiero ci co podnoszą krzyk w obronie imienia zmarłego ukierunkowują całą resztę i zaczyna się wojna. A osobiście jest mi obojetne co sie komu z czym kojarzy od tego są specjaliści a zimny Lech najlepszy jest przy meczyku Ligi Mistrzów:) Odpowiedz Link Zgłoś
algaria przepraszam a już myślałam 07.06.10, 13:02 Że chodzi o trasę konduktu żałobnego naszego tragicznie zmarłego byłego prezydenta - zgodnie z ostatnimi dowcipami w tym temacie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: przepraszam a już myślałam 07.06.10, 13:24 no i jak zwykle, miało być o piwie a jest o polityce. Do d....py, chyba trzeba odpocząć od forum. Odpowiedz Link Zgłoś