okima 04.11.10, 13:27 Witam ! Czy ktoś może mi napisać (coś dobrego lub złego) o deweloperze fib murawski? Zastanawiam się nad kupnem mieszkania na ul. Kościuszki. Czy on dobrze buduje i jak się mieszka w budynkach zbudowanych przez tego dewelopera? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wfe416n Re: deweloper fib murawski 04.11.10, 14:01 Kościuszki 48 - słyszałem że nie ciekawie było, wiem ze mieszkańcy czytają forum możne otrzymasz odpowiedź. Dwie zakończone inwestycje blisko siebie może warto przejść się i popytać. Co do samej inwestycji - wg mnie ciekawa lokalizacja - blisko PKP, park, sklepy, centrum miasta tylko wyjazd z posesji uciążliwy, aby dojechać gdziekolwiek trzeba przejechać pół miasta - Daszyńskiego jest jednokierunkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia175 Re: deweloper fib murawski 04.11.10, 14:32 Fib budował blok w ktorym miesci sie poczta ( na Kosciuszki 28). Z tego co wiem mioeszkancy mieli przeogromne problemy z developerem ktory wynajal parter UCIAZLIWEJ Poczcie. Glosno, praca w nocy, stukanie, wzoki widlowe, zastawianie wjazdu do garazy itp. MASAKRA. Ludzie z pierwszego pietra maja do dzis pieklo. Developer doskonale wiedzial ze tam bedzie sortownia i ze to poroniony pomysł. ale coz... kasa. Nie wiem jak wyglada sytuacja obecnie ale ja osobiscie nie kupilabym mieszkania u tego developera. nigdy nie wiadomo co bedzie na dole i na jaki fantastyczny pomysl wpadnie tym razem. swoja droga byl na ten temat reportarz w tvp regionalnej - moze bedzie w archiwum;) Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: deweloper fib murawski 04.11.10, 17:42 sylwia175 napisała: > Developer doskonale wiedział ze tam będzie sortownia i ze to poroniony pomysł. Tak naprawdę to wszyscy o tym wiedzieli, nie tylko przyszli mieszkańcy - tylko nikt nie chciał w to uwierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia175 Re: deweloper fib murawski 04.11.10, 14:35 wszystko pieknie opisałam i post mi zjadlo:( napisze tylko tyle- idz na kosciuszki 28 i zadzwon po jakikolwiek numer mieszkania i spytaj. FIB urzadził im istna gehenne wynajmujac parter mega glosnej sortowni Poczty. To co ci ludzie przechodza to istny koszmar. Tyle w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
kita1979 Re: deweloper fib murawski 04.11.10, 16:07 długo już ta kamienice budują:) tyle wiem - guzdrzą się Odpowiedz Link Zgłoś
okima Re: deweloper fib murawski 05.11.10, 11:53 Dzięki za informacje. Jestem naprawdę zainteresowana tym budynkiem i chciałabym jeszcze się czegoś dowiedzieć o jakości tzn. czy ściany są proste, nie przemarzają, czy dach nie przecieka, jak jest z tynkami, czy nic nie pęka, a może są jakieś rysy, czy trzeba robić gładź? Wiem, że tych pytań jest dużo, ale naprawdę bardzo mi zależy. I jeszcze jedno pytanie: czy hałas od ulicy jest uciążliwy? A drugiej poczty na tej samej ulicy to się nie obawiam... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: deweloper fib murawski 05.11.10, 12:05 okima napisała: > I jeszcze jedno pytanie: czy hałas od ulicy jest uciążliwy? Jeszcze nie ale może być, w planach jest przebicie tunelu drogowego między Kościuszki a Waryńskiego, wtedy moze byc uciążliwy > A drugiej poczty na tej samej ulicy to się nie obawiam... ale za to są pociągi Odpowiedz Link Zgłoś