Dodaj do ulubionych

Warszawa wybrała PO, a Pruszków?

21.11.10, 22:11
są pierwsze wyniki sondażowe, jak Wam się podobają?
Obserwuj wątek
    • czarek_29 Re: Warszawa wybrała PO, a Pruszków? 21.11.10, 22:51
      Ma ktoś jakieś przecieki odnośnie wyborów w Pruszkowie??
      • radoslavvv Re: Warszawa wybrała PO, a Pruszków? 21.11.10, 23:46
        Starzynski popłynął ?
      • monika3411 Re: Warszawa wybrała PO, a Pruszków? 22.11.10, 06:12
        Będzie druga tura. Pan Starzyński zmierzy się z panem Gawkowskim. Wyborcy pana Osińskiego zagłosują na pana Starzyńskiego i zostanie on na czwartą kadencję. To taka moja prywatna czarna wizja.
        • leo48 Re: Warszawa wybrała PO, a Pruszków? 22.11.10, 07:33
          Dziwne, że do tej pory nie ma nawet wstępnych wyników. Brwinów na portalu już podał z ilością głosów. Guzik odpadł, Falkowski i Kosiński zmierzą się w drugiej turze.

A u nas pan Osiński musiał odpaść choćby z uwagi na skandalicznie nieudolną kampanię. Może szkoda bo to podobno bardzo przyzwoity człowiek. Ale czy to dziś jest w cenie ?

.
          • zibi-pruszkow Re: Warszawa wybrała PO, a Pruszków? 22.11.10, 08:22
            na portalu pruszkowskim wciąz na pierwszym miejscu widnieje oświadczenie Prezydenta, w którym czytamy: "Przykro mi, że w miejsce rzeczowej dyskusji ..." i tak się zastanawiam, z kogo pan Stażyński idiotę robi, z nas czy z siebie? Kto chylił się od publicznej debaty?

Co do p. Osińskiego,miałem okazje poznać, jako człowiek rzeczywiście osoba godna szacunku, natomiast w polityce liczą się barwy, a tu p. Osiński reprezentuje najbrzydsze ugrupowanie.

Układ sił się nie zmienił, w stolicy nadal rządzić będzie Bufetowa, województwem Struzik i jeżeli w Pruszkowie zostanie Starzyński to mamy powtórkę z rozrywki na kolejne 4 lata.
            • leo48 Re: Warszawa wybrała PO, a Pruszków? 22.11.10, 08:32
              Zibi, nie śledzę tej przepychanki zbyt gorliwie ale czy nie mylisz się co do Struzika. Wydawało mi się, że miał startować na szeryfa Płocka. lepiej żeby został tam gdzie był bo my już sie przyzwyczailiśmy zwalać na niego winę za naszą pruszkowską nieudolność.
              • zibi-pruszkow Re: Warszawa wybrała PO, a Pruszków? 22.11.10, 08:37
                rzeczywiście, ale co to za różnica czy to będzie struś czy bocian lub inne PSLowskie zwierzątko, grunt że nie będzie z SPP, to wystaczy, żeby powiedzieć "on nie od nas, on nam przeszkadza".
    • milena666 Znamy nieoficjalne wyniki wyborów 22.11.10, 08:42
      wiadomosci.wpr24.pl/znamy_nieoficjalne_wyniki_wyborow
    • radoslavvv Starzynski jednak... 22.11.10, 09:30
      no to mamy murowane 4 lata marazmu i wykorzystanie funduszy unijnych na poziomie zenujacym !!!

wiadomosci.wpr24.pl/znamy_nieoficjalne_wyniki_wyborow
      • sylwia175 Re: Starzynski jednak... 22.11.10, 09:37

Nie wiem ludzie chyba sa slepi skoro na niego głosuja:( kolejne zmanowane 4 lata....
        • uwol Re: Starzynski jednak... 22.11.10, 10:00
          Nie, ludzie nie są slepi. Ludzie - w przeciwieństwie do was - znają to miasto i znają Starzyńskiego. I dobrze widzą, co się tutaj zmieniło. Nazywanie ich "moherami" ( wpr24.pl)dowodzi, że wy - obcy - o niczym nie macie pojęcia. O funduszach unijnych, o których tyle ujadacie, mozliwościach finansowych samego Pruszkowa - wogóle o niczym. Gdyby Starzyński przegrał te wybory, dopiero byście mieli partyjniactwo. Myslicie, że Grupa Wsparcia WPR i Ska ma jakiś pomysł na miasto( wiem - kino, komunikacja, kołchoz..) Oj, dzieci, dzieci..Nie podoba się tutaj? Droga wolna.
          • radoslavvv Re: Starzynski jednak... 22.11.10, 10:50
            Uwol a mozesz mnie uswiadomic co sie zmienilo od czasu jak panuje Pan Starzynski?
            Co do srodkow unijnych to mysle ze pokazuje to brak kreatywnosci i najzywczajniej wiedzy wsrod rzadzacych. Ale moze (tego nie wiemy) czesc projektow jest w fazie realizacji?
            Nie slyszalem ani jednej wypowiedzi Pana Starzynskiego co on na to i jak wygladaja fakty.
            A fakty sa takie ze Grodzisk pozyskal kilka razy wiecej srodkow i miasto sie istotnie zmienia
        • leo48 Re: Starzynski jednak... 22.11.10, 10:02
          To było do przewidzenia. Już w połowie października to opisałem na blogu
          pruszkowianie.blog.onet.pl/Burmistrz-czestuje-ciasteczkam,2,ID415486951,n
          a potem na brwinowskim portalu. Wyraźnie zaznaczyłem brak w Pruszkowie alternatywy dla starej ekipy i dla porównania ukazałem Brwinów, gdzie z tamtejszych organizacji pozarządowych wyłoniła się grupa zdolna skutecznie dać zmianę w samorządowej sztafecie. Właśnie poradzili sobie z Guzikem, którego nawet referenda nie były w stanie usunąć.

Spróbujmy zmądrzeć do następnych wyborów. Mamy na to cztery lata.
          Aż czy tylko ?
    • tricia.mcmillan Do panującego Prezydenta 22.11.10, 10:49
      (na melodię Miałeś Chamie Złoty Róg)

Zostaniesz prezydentem,
      Dla platformy natrętem
      Prezydentem bycie
      Gorzej dożywocie
      Oj chłopie aleś tępem!
      Oj chłopie aleś tępem!

Najtrudniejsza kadencja
      U Wojciecha erekcja
      Za plecami knują