Dodaj do ulubionych

Plus dla MZO

07.12.10, 07:46
Jednak nie wszystkie służby dały ciała wobec pierwszego śniegu zwanego "gwałtownym atakiem zimy". Nawet w porach roku poza klęskami żywiołowymi ekipy MZO zawsze dotrzymują terminu według grafika i opróżniają pojemniki aż do wieczora.

Tym razem rzeczywiście przez bardzo źle odśnieżony teren mają kolosalne utrudnienia i nie wyrobili się wczoraj więc dziś już przed 7-mą rano obudzili wprawdzie tym łoskotem całą peryferyjną uliczkę ale robotę wykonali.

Nie ma o czym pisać ? Uważam, że jest bo coraz trudniej dziś znaleźć tych, którzy sumiennie robią to co do nich należy. W zeszłym roku miałem do nich pretensje, że mi przywalali oczyszczony chodnik śniegiem z jezdni. Może w tym roku tak nie będzie...

.
Obserwuj wątek
    • zibi-pruszkow Re: Plus dla MZO 07.12.10, 09:44
      Leo, z całym szacunkiem, ale bredzisz jak połamany. Dlaczego drogi są nieodśnieżone? Bo żydy z MZO wolą kosić kaskę w Ursusie i tam robotę dobrze wykonują, na swoim podwórku chlew tolerują, coś wiem o tym, bo ostatnio pieszko śmigam do pracy ... w końcu, zgodnie z myślą przewodnią mości nam panującego "sport to zdrowie", a ja nawet nie muszę korzystać z obiektów miejskich aby sport uprawiać :)
      Tak więc jak kierownictwo MZO dojdzie do wniosku, że odśnieżając ulice ułatwia sobie prace w postaci łatwiejszych dojazdów do śmietników, to będę very happy.
      • giez2 Re: Plus dla MZO 07.12.10, 09:45
        o w mordę... Wykrakałem. Już wziąłeś opierdziel. I na cholerę Ci to było?
      • kubera21 Re: Plus dla MZO 01.04.11, 12:21
        co wy gadacie za głupoty
    • giez2 Re: Plus dla MZO 07.12.10, 09:44
      oj, nie wiem Leo, czy to dobry pomysł był z tym postem. Już sam jego tytuł niedobry.. Jaki "plus"? Co za "plus"? I co to wogóle za chwalenie MZO?
      Martwisz mnie. Za chwilę dowiemy się, że jesteś utajonym agentem z Kraszewskiego, albo masz układ z Kąckim, albo ktoś z Twojej rodziny jeździ śmieciarką..
      Chyba się zdekonspirowałeś.
      • leo48 Re: Plus dla MZO 07.12.10, 09:53
        Domyślałem się, że ktoś zarzuci, że to też MZO. Zgoda ale samiśmy sobie zgotowali ten los. Śledziłem przy tym pierwszym intensywnym opadzie. Jeszcze sypało a już po uliczkach jeździła odśnieżarka. Tylko że na osiedlu, gdzie każdy ma spore podwórko, samochody stały sobie zaparkowane przed domami na niezbyt szerokich uliczkach i to raz po jednej, raz po drugiej stronie. Bardzo to źle świadczy o inteligencji ich właścicieli. Pług mógł obok nich przejechać ale odgarnąć nie miał gdzie.

Dla wyjaśnienia przyznam się :
        1. Jestem agentem Kraszewskiego 16
        2. Mam układy z Kąckim i nie tylko
        3. Pół mojej rodziny pracuje w MZO
        a ja na pół etatu również

Z czegoś przecież trzeba żyć

.
        • zibi-pruszkow Re: Plus dla MZO 07.12.10, 12:17
          co do inteligencji współmieszkanców Pruszkowa, to także mam mieszane uczucia ... dziś widziałem jak babulka plastikowa łopatką wygarniała śnieg spod auta, bo nie wiadomo kiedy jaśnie pan odjedzie, a kiedy ktoś sobie nogę tam skręci, a mogła metalową łopatą i wcale nie ostrożnie, przecież to nie jej wina, że jakiś debil zaparkował na środku chodnika kilkunastoletnim rzęchem ściągniętym zza granicy, no ale przecież złom musi stać pod oknem, żeby sąsiad, którego nawet na hulajnogę nie stać zazdrościł ... ale widziałem też, jeepa z przyczepionym pługiem z przodu, taki może po osiedlu śmigać między autami, tylko nie wiem czy to prywatne cacko było, czy miejskie ... nie chwal Leo dnia przed zachodem słońca, zima dopiero co się zaczęła.
          • leo48 Re: Plus dla MZO 07.12.10, 12:33
            Zibi, sam widzisz, że jednak czasem się zgadzamy ale z reguły tylko częściowo. Nawet dzięki temu trafiłeś "do literatury" bo wspomniałem o tym w najnowszym tekście na moim blogu.

Nadal twierdzę, że sami się zadepczemy jeśli nie nauczymy się społecznej dyscypliny. Centrum należy bezwzględnie rozkorkować za pomocą restrykcyjnie ustalonych i konsekwentnie egzekwowanych zasad parkowania (a nie garażowania na ulicach).

Drugim ważnym elementem jest dyscyplina i kultura jazdy. Ostre karanie za wymuszanie pierwszeństwa lub za wyprzedzanie "na zakazie" wykluczy sytuacje, w których kretyn tak się zachowujący powoduje banalne otarcie lakieru czy urwanie lusterka a rezultatem jest dwugodzinny korek bo pojazdy tarasują drogę w oczekiwaniu na policję.

Tylko że do tego chyba jeszcze nie dorośliśmy. Czekamy na kompletny zawał.

.
            • zibi-pruszkow Re: Plus dla MZO 07.12.10, 12:51
              Leo, dopóki "Twoi mocodawcy" z Kraszewskiego nie opracują planu zagospodarowania przestrzennego miasta Pruszkowa, ale takiego prawdziwego planu dla całego miasta, a nie 4 uliczki na krzyż, to nic się nie zmieni, bo tam gdzie dziś jest parking jutro może być sklep ... co do karania kierowców, to jednak proponowałby surowe karanie recydywy, gdyż czasami każdemu z nas pali się grunt pod nogami zmuszeni jesteśmy łamać przepisy, aby zdążyć, ale recydywa drogowa, powinna być ostro karana, jestem za.
              • leo48 Re: Plus dla MZO 14.12.10, 10:55
                I tak już się wydało, że jestem agentem z Kraszewskiego i wspólnikiem Kąckiego więc mi nic nie zaszkodzi i mogę nadal ich chwalić.

Wczoraj po południu odśnieżarka z tych co to podobno nigdzie ich nie widać, wyjeżdżając z mojej uliczki na główną, paskudnie zawaliła na znacznym odcinku mój odśnieżony chodnik stertą ciężkiego zbrylonego śniegu.

Napisałem rano maila na stronę MZO i po dwóch godzinach przyjechała maszyna a pracownik łopata porządnie odrzucił zbity zlodowaciały śnieg.

To normalne ? Jeśli tak to uznajmy, że MZO pracuje normalnie :)

Ps - A ja jeszcze wczoraj pozwoliłem sobie z nich żartować :
                forum-pruszkow.flog.pl/wpis/2037546/nasza--zima--zla/.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka