Dodaj do ulubionych

Nowa siedlecka strona

20.04.06, 00:45
pojawiła się nowa siedlecka stronka :) z tego co widzę zapowiada się dość
ciekawie: www.sksc.org.pl
Obserwuj wątek
    • tramwajsiedlecki Re: Nowa siedlecka strona 20.04.06, 11:03
      www.sksc.org.pl/
      Tak jest bardziej dostępne. Dlaczego nie napisałeś, że jest to poprostu
      oficjalna strona Stowarzyszenia "Klub Samorządowy Centrum"?
      • 12b5 Re: Nowa siedlecka strona 20.04.06, 11:28
        nie wiem czy nie powinniście iść na jazzik lepiej. zdarzyło mi się rozmawiać z
        niektórymi panami z tej strony i powiem tyle są jeszcze bardziej niezrozumiali
        niż te śmierdzące angielskie standardy jazzowe. co wy myślicie, że będziecie
        biesiadować za nasze pieniądze, robić sobie strony a my będziemy jeździli po
        takich ulicach? ta strona nie zmieni waszego splamionego korupcją i
        nieuczciwością wizerunku. darmozjady żywicię się krwawicą Siedlczan. do
        roboty!!!!!
      • fafarafa6 Re: Nowa siedlecka strona 20.04.06, 11:37
        dalem link i to wystarczy, jak ktos bedzie ciekawy to sobie sprawdzi :)
    • rysiek777 Re: Nowa siedlecka strona 20.04.06, 11:38
      no i super, może wreszcie coś się zacznie w tym mieście zmieniać...
      • kartonmleka Re: Nowa siedlecka strona 20.04.06, 20:41
        W tym mieście dawno już się nic nie działo. To będzie pewnie jakaś zadyma. Czyżby kolejna gala boksu w Siedlcach?
        • lamancha007 Re: Nowa siedlecka strona 21.04.06, 09:10
          bylam na tej stronie. nawet, nawet. z tą sondą to niezły pomysl, bo wziełam nawet w niej udział.
          • 12b5 strona kłamców!!!! 21.04.06, 09:47
            Czemu podkręcanie z tą stroną, że fajna i tak dalej. Jest to zwykła podpucha
            tylko po to by się mogli wylansować pajace typu Dobij... and Grel... a tak
            naprawdę to nie zrobili oni nic a wręcz przeciwnie zadłużyli nasze miasto tak
            strasznie, że nie wiem kiedy się pozbieramy. Przez takich polityków jak oni
            staliśmy się pieprz...m powiatem. Mieszkania drogie, nie remontują dróg,
            zakładają agencje ochrony i obstawiają wszystkie urzędy tylko z racji tego, że
            mają układ w mieście. Nie ze mną te numery propagandziści. Bierzcie się do
            roboty albo wyniesiemy Was z tych urzędów. Bojkot coraz bliżej. Sami
            chcieliście rozpocząć wojnę więc ją macie. Moje imię to Scorpion może wam coś
            to mówi radni? wykorzystujecie swoje pozycje do swych interesów ale dosyć już
            tego!!! wszystko będzie Wam wyliczone na Sądzie ostatecznym chociaż Ty Grel...
            to nawet w Boga nie wierzysz boś z SLD startował a teraz nagle blisko Platformy
            i w katolickim występujesz. Obłuda Wasza przekracza granice dobrego smaku
            chociaż nie jestem pewien czy obłuda ma dobry smak. Żegnam Was i mam nadzieję
            że to miasto powróci kiedyś do czasów swojej świetności. Nie stanie się jednak
            tak dopóty te pokrzywione uśmiechami sztucznymi twarze będą nadal przy żłobie.
            Jeśli w naszym mieście polityk staje się dobrym politykiem tylko dzięki firmie
            reklamowej która zajmuję się jego promocją to niczego dobrego dla mieszkańców
            tutaj nie widzę.
            • fafarafa6 Re: strona kłamców!!!! 21.04.06, 10:50
              12b5, chyba jestes jedna z niewielu (jesli nie jedyna) osoba na tym forum,
              ktora nie wie, kto naprawde rzadzi w Siedlcach... zanim cos napiszesz to otworz
              oczy i rozejrzyj sie a nie puszczasz slogany jak jakis oszolom z lpr-u.
              • 12b5 Re: strona kłamców!!!! 21.04.06, 11:06
                Prawda w oczy kole i nie pozwoli Wam już spać za te przekręty. Więc
                zaniechajcie tej propagandy a weźcie się za pracę dla dobra naszego miasta bo
                takie macie stanowiska, że coś możecie zrobić ale Wy nie robicie nic a nic. A
                wiem kto tutaj rządzi bo ja rządzę samym sobą a wami rządzą jeszcze bardziej
                pokrętne partyjne szuje. To mówię ja Scorpion.
                • fafarafa6 Re: strona kłamców!!!! 21.04.06, 11:38
                  oj, cos sie slabo czujemy chyba dzisiaj, 12b5... wydaje mi sie, ze Ty nie
                  rzadzisz samym soba tylko rzadza Toba te postaci, z ktorymi rozmawiasz... to
                  mowilem ja, Jarząbek :)
                • bogini_nocy Re: strona kłamców!!!! 21.04.06, 11:40
                  12b5 napisał:

> Prawda w oczy kole i nie pozwoli Wam już spać za te przekręty. Więc
                  > zaniechajcie tej propagandy a weźcie się za pracę dla dobra naszego miasta bo
                  > takie macie stanowiska, że coś możecie zrobić ale Wy nie robicie nic a nic. A
                  > wiem kto tutaj rządzi bo ja rządzę samym sobą a wami rządzą jeszcze bardziej
                  > pokrętne partyjne szuje. To mówię ja Scorpion.

Może mogłabym się z Tobą po części zgodzić, gdyby nie fakt, że jesteś
                  pospolitym złodziejem.
              • krzycho1252 Re: strona kłamców!!!! 21.04.06, 11:08
                A to nie mała manipulacja? Ilu członków SM słyszało o czymś takim? Ilu
                rzemieślników?
                Przyjaciele:
                Popierają i wspierają nas:
                Członkowie Spółdzielni Mieszkaniowej w Siedlcach
                Rzemieślnicy Cechu Rzemiosł Różnych
                Studenci Administracji na Akademii Podlaskiej w Siedlcach
                Wodniacy Siedleckiego Wodnego Ochotniczego
                Pogotowia Ratunkowego
                Stowarzyszenie Kultura - Oświata - Samorządność
                Stowarzyszenie Wspólne Siedlce
                www.sksc.org.pl/przyjaciele.php

• 12b5 Re: strona kłamców!!!! 21.04.06, 11:17
                  Tzw adoracja. Kółka wspierania samych siebie. Razem chodzicie na jazzik? Chyba
                  tak.
                  Szalała szalała...

mnie popierają Gospodynie wiejskie
                  Pijaki Miejskie
                  anarchiści ulicy
                  sportowcy z Pogoni

pozdrawiam Scorpion

• bambii Re: strona kłamców!!!! 21.04.06, 11:26
                  > Ilu członków SM słyszało o czymś takim?

ja słyszałem , i conajmniej 10 członkow ktorych znam tez słyszało, bedziesz
                  robił spis powszechny ?:)
                  • krzycho1252 Re: strona kłamców!!!! 21.04.06, 11:42
                    bambii zapytał:
                    >będziesz robił spis powszechny ?:)
                    Nie. Robię reklamę.

• bambii Re: strona kłamców!!!! 21.04.06, 11:57
                      Sobie ? :))))
                      • krzycho1252 Re: strona kłamców!!!! 21.04.06, 14:30
                        Sobie, nie i stronie jak w tytule też nie.
                • fafarafa6 Re: strona kłamców!!!! 21.04.06, 11:33
                  hmmm, tak czytam i nie widze w tym zadnej manipulacji. przeciez nie jest
                  napisane, ze popiera ich SM (wszyscy lub jako instytucja) tylko, ze czlonkowie,
                  tak samo wodniacy, rzemieslnicy, studenci itp.
                • misiio Re: strona kłamców!!!! 21.04.06, 22:47
                  krzychu, jestem członkiem spółdzielni z os Sokołowska i też o tym wiem i
                  popieram.
                  • krzycho1252 Re: strona kłamców!!!! 21.04.06, 23:02
                    misiio napisał:

> krzychu, jestem członkiem spółdzielni z os Sokołowska i też o tym wiem i
                    > popieram.
                    to już jest wasz jedenastu.Ty bambii i jego dziesięciu kolegów. Nie byłem
                    przeciw i nie jestem.
                    • bambii Re: strona kłamców!!!! 22.04.06, 08:15
                      Aj mowisz jakos tak jak Judasz (popularny ostatnio) ;)
            • rysiek777 Re: strona kłamców!!!! 21.04.06, 11:21
              > Moje imię to Scorpion

A moje imię czterdzieści i cztery ;P Człowieku, zastanów się co piszesz bo chyba Ci się nazwiska władz naszego miasta pomyliły... pozdrawiam
            • rysiek777 Re: strona kłamców!!!! 21.04.06, 11:21
              > Moje imię to Scorpion

A moje imię czterdzieści i cztery ;P Człowieku, zastanów się co piszesz bo chyba Ci się nazwiska władz naszego miasta pomyliły...
            • andylmf szukamy młodych do pracy propagandowej 21.04.06, 15:35
              podoba mnie się to co piszesz bardzo mi się podoba bo mnie wyręczasz dzięki
              szepnę jeszcze tylko słówko tym studentom z administracji którzy tak "gremialnie" popieraja to coś
              skupcie się studenci bo nie bede powtarzał:
              Łapczywy na władzę Dobi...ski (nadawałby się nawiasem mówiąc pod tym względem do SLD albo conajmniej PSL co ja mówię ZSL), i farbowany z czerwonego na pomarańczowo - niebieskiego, niutalentowany pseudomalarzyna greluk i kilku innych cwaniaków szuka siły pociągowo plakatowej na miasto do wyborów dajcie na luż bo sie klejem do tapet jesienią pozatruwacie a przecież to początek roku akademickiego i na uczelnie trzeba ruszać a nie po słupach dzrewach i innych "miejscach propagandy " skakać
              bo ztym że ta spóldzielnia dob.... i gre.... to taka znowu inicjatywa młodych to bym nie przesadzał nie tacy oni znowu młodzi i nie tacy bezineresowni jak to na tej strponie próbują nam wcisnąć
              pozdrawiam i życzę instynktu najlepiej nagiego politycznego instynktu młodzi administratorzy polscy
              • bambii Re: szukamy młodych do pracy propagandowej 21.04.06, 15:40
                Kochany, beret ci sie zsunął na oczy, Krzycho 1252 ma dobre gumki do tego, idź z
                nim pogadaj, widze ze złapiecie wspólną "platormę porozumienia". :P
                • andylmf Re: szukamy młodych do pracy propagandowej 21.04.06, 15:42
                  jak nie masz argumentów to ci się automat z beretami włącza pod twarzo czaszką i już jesteś ktoś prawda??
                  cieszę sie że myślisz stereotypami a mie mózgiem dzięki temu jesteś nieszkodliwy
                • andylmf Re: szukamy młodych do pracy propagandowej 21.04.06, 15:44
                  tym beretem domyślam sie zareagowałeś na słowo polscy na końcu mojego wpisu gratuluję
                  • bambii Szukamy lekarza dla andylmf 21.04.06, 15:56
                    W taki sposób reaguje na nacjonalistyczne(PiSopodobne) zachowania co niektórych.
                    Reaguje tak na oszołomów którzy w imie wyższych celów (czasem z Bogiem na
                    ustach) obrażają publicznie innych ludzi cytat :

"niutalentowany pseudomalarzyna greluk i kilku innych cwaniaków"

nie mający godności i wystarczająco odpowiedzianości cywilnej (nie pisze o
                    honorze bo to ciebie nie dotyczy) aby podpisać sie pod tymi wypocinami na forum.

Tacy ludzie to zakała społeczeństwa opluwający wszystkich, masonów, cyklistów bo
                    to ich wina.
                    Beret jest tu przenośnią , swoistym klasyfikatorem który daje możliwość
                    odróżniania normalność od reszty, cieszę sie ze jestes po stronie reszty bo
                    utwierdza mnie to w przekonaniu ze stoję po właściwej stronie tej wyliczanki.
                    • andylmf Re: Szukamy lekarza dla andylmf 21.04.06, 16:19
                      twój monopol na prawdę i wiara w siebie jest napradę budująca
                      a beret jako kryterium normalności i anormalności .....jeszcze bardziej mnie utwierdza w przekonaniu po której stronie (w stosunku do tego typu poglądów) chcę stac....
                      skoro ci się podoba ten doraźny twór samorządowy obliczony tylko i wyłącznie na szkodzenie aktalnemu prezydentowi i na nic słownie NIC więcej to twoja sprawa (choć nawiasem mówiąc działalność obliczona jedynie destrukcję czegoś bez wizji budowania czegoś lepszego jest poprostu niepoważna)
                      ja mam przypuszczenie graniczące z pewnoącią że zmienisz zdanie co do oceny centrum ale podejrzewam że niestety dopiero po wyborach do samorządów
                      pzdr
                      • rysiek777 Re: Szukamy lekarza dla andylmf 21.04.06, 17:06
                        andylmf, nie wydaję mi się żeby ten, jak to nazwaleś "doraźny twór samorządowy" został stworzony tylko po to żeby zaszkodzic obecnemu prezydentowi. Przeczytałem wszystkie teksty na stronie tego stowarzyszenia i nie zauważyłem w nich nich obraźliwego czy kłamliwego pod adresem pana S. w przeciwieństwie do Twoich wypowiedzi, w których tak stanowczo określasz swoją opinię o przedstawicielach Centrum wyzywając ich od "łapczywych na władzę", "cwaniaków" czy "pseudomalarzyn". Ale cóż, taka postawa świadczy tylko o Tobie...
                        Co do studentów administracji: każdy ma prawo popierac i reprezentowac taką opcję jaka mu się podoba i nie do Ciebie nalezy "nawracanie" ich. Trochę wiecej tolerancji (głównie politycznej) życzę...
                      • aktoto_aktoto Alternatywa? 21.04.06, 17:12
                        Trudno powiedzieć dziś, co byłoby alternatywą dla obecnie rządzących w mieście. Ale jakichś sukcesów wielkich to chyba nasze miasto dawno już nie widzialo. A z tym Stadlerem to też bylo szumu! Ile to mialo być miejsc pracy! Wydaje się, że jakaś alternatywa jest potrzebna (pytanie jaka?).
                      • bambii Re: Szukamy lekarza dla andylmf 21.04.06, 18:07
                        > twój monopol na prawdę i wiara

twoj monopol na obrazanie innych zostanie u ciebie

> a beret jako kryterium normalności i anormalności

czy ty wiesz co to znaczy przenosnia ? bo mam wrazenie ze masz problemy ze
                        zrozumieniem tekstu pisanego.

> skoro ci się podoba ten doraźny twór samorządowy

widzisz .. jako członkowi Młodzierzy Wszechpolskiej trudno ci zrozumiec ze nie
                        odnosze sie do tworu ale do prezentowanego stanowsika a doklanie do obrazania
                        innych, napisz kim jestes co robisz, to to ocenimy wspolnie na forum czy jestes
                        lokalnym "cwaniaczkiem" czy nie, chyba ze nie masz czym sie pochwalic a to by
                        wszystko wyjasniało.

> NIC więcej to twoja sprawa

jaka ? moja ?? juz kiedys pisalem ze skladanie literek to nie to samo co
                        czytanie ze zrozumieniem ...

Przeczytaj dokładnie co napisałem a potem postaraj sie zweryfikowac swoja
                        odpowiedz, czy napisalem cokolwiek o stowarzyszeniu Centrum i moim stosunku do
                        niego. Ale twoja wiara w nieomylnosc jak widze jest wielka, czasami warto
                        zastanowic sie zanim sie cos napisze.
              • fafarafa6 Re: szukamy młodych do pracy propagandowej 21.04.06, 15:46
                ehhh, co za swiat... kolejny oszolom, zwolennik teorii spiskowej. co do
                studentow to maja prawo sie angazowac w taka dzialalnosc. rozumiem, ze gdyby
                byli po innej stronie to byloby ok i nie przeszkadzaloby Ci, ze skacza po
                slupach? i jeszcze jedno: administrator to moze byc np. budynku, w tym
                przypadku nalezy uzyc administratywista (trudne slowo).
                • andylmf Re: szukamy młodych do pracy propagandowej 21.04.06, 15:47
                  słowo łatwe tylko że śmieszne
                  ale po części zgoda niech będzie Pracownicy Administracji
                • andylmf Re: szukamy młodych do pracy propagandowej 21.04.06, 15:50
                  fafarafa6 napisał:

co do
                  > studentow to maja prawo sie angazowac w taka dzialalnosc. rozumiem, ze gdyby
                  > byli po innej stronie to byloby ok i nie przeszkadzaloby Ci, ze skacza po
                  > slupach?

nie było by ok nie chodzi o to że oni skaczą po słupach tylko o to jakimi argumentami ich sie dio tego skłania
                  wizją powszechej wspaniałości bezinteresowności liderów blebleble a najbarzdej obietnicami wiesz czego......
                  • aktoto_aktoto Re: szukamy młodych do pracy propagandowej 21.04.06, 16:28
                    Ja nie widzę, aby teraz jacyś mlodzi po słupach łazili. A tak w ogóle to po drzewach dużo zawieszała, jeśli chodzi o młodzież - MW.
                    • andylmf dla jasności 21.04.06, 20:44
                      nie lubię sie tłumaczyć gdy nie muszę ale zrobię wyjątek
                      nie jestem z ligi i się z nią nie zgadzam prawie w niczym
                      może w jednym nie godzę się z podziałem polaków na mohery i niemohery taki
                      podział nie istnieje realnie i jest na siłę tworzony
                      a ostrość mojej krytyki czasem wynika z tego że chcę się takiemu tworzeniu
                      podziałów przeciwstawić
            • damdamdam Re: strona kłamców!!!! 04.05.06, 12:39
              do 12b5 poczytaj sobie
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=40965109
    • obserwator.ws Re: Nowa siedlecka strona 21.04.06, 16:37
      Na tej stronie podoba mi sie jedynie sonda. Jak widac glosy spoleczenstwa sa
      odmienne od wystapienia komendanta Policji. Bo nasze miasto, bezpiecznym nie
      jest...
      • aktoto_aktoto Re: Nowa siedlecka strona 21.04.06, 16:43
        Myślę podobnie, na 1000-leciu też cuda się dzieją
        • 12b5 ochrona radnych to wybawienie 21.04.06, 20:49
          Tak właśnie firmy ochroniarskie zakładane przez radnych i obstawiające placówki
          miejskie dadzą nam więcej bezpieczeństwa ale przede wszystkim więcej pieniędzy
          dla tak wspaniałych samorządowców. Apropo pseudo malarstwa to tylko czekać jak
          w urzędach siedleckich będą wisiały dzieła słynnego radnego, który kiedyś bywał
          słynnym malarzem, który występował w teleexpresie i razem z panem O. z SLD
          wręczał swoje obrazy biednym dzieciom. Szkoda tylko, że robi to wyłącznie przed
          kamerami. Nakaz wieszania dzieł radnego w urzędach. Paragraf taki a taki i
          staje się nie tylko znanym politykiem ale również malarzem. Może w skrócie
          udało mi się przybliżyć ideę pseudo malarstwa.
          • siedlczanin11 Re: ochrona radnych to wybawienie 22.04.06, 16:52
            12b5...nie wiem kim jesteś, nie wiem dokąd zmierzasz, czym się zajmujesz, nie
            wiem co masz do mnie. Jesli naprawdę masz mi coś do powiedzenia to możesz mnie
            spotkac w każdej chwili i powiedzieć mi to w oczy. Jako osobę publiczna łatwo
            mnie znaleźć w tym mieście.
            Pisząc takie kłamstwa, tak przekręcając rzeczywistość, wspaniale manipulujesz
            ludźmi. Nawet nie wiesz co piszesz. Nie wiesz co to są Grelowiska, nie wiesz
            jaka to idea i czemu służy - jeśli się coś mówi publicznie to trzeba być
            odpowiedzialnym za swoje słowa i przygotuj się najpierw by wydawać swoje sądy i
            opinie, które są kłamstwem. Nie wiem także co to jest idea pseudo malarstwa w/g
            Ciebie - moze wytłumaczysz wszystkim? Takze nie wiesz że obrazy nie daję
            biednym dzieciom tylko licytujemy je na Grelowiskach i innych imprezach
            charytatywnych a pieniądze z aukcji Ci którzy licytują obrazy, sami
            bezpośrednio przekazują placówkom opiekuńczo-wychowawczym czyli na potrzeby i
            radość dzieci. Co do kamer...są tylko na najważniejszych moich imprezach by
            dawać przykład innym, by zarażać innych, że można pomagać i czerpać z tego
            radość i satysfakcję a poza tym prowadzę działalność informacyjną by ludzie
            zobaczyli co można zrobić i jak oraz że są takie placówki, instytucje, takie
            dzieci, którym powinniśmy pomagać. Przez taką działalność medialną i te
            instytucje mają łatwiej gdy poszukuja pomocy, choćby wsparcia sponsorów.
            Twój pomysł z wieszaniem moich obrazów w urzędach jest beznadziejny. Moje
            obrazy wiszą we właściwych miejscach. Sa to mieszkania i domy wielu ludzi,
            takze moich przyjaciół, ich firmy, restauracje, hotele, salony samochodowe, są
            i w urzędach ale nie siedleckich. Ja się o to nie proszę i nie mialem nigdy
            takich myśli. Artystą malarzem będę zawsze - to moja pasja i życie, a działanie
            w samorządzie jest kolejnym krokiem w mojej działalności społecznej, uważam że
            w moim przypadku jest to naturalna droga rozwoju jednostki w społeczeństwie,
            osoby, która prowadzi działalność artystyczną, kulturalną, społeczną i
            charytatywną.
            Ty pewnie nie wiesz o czym mówię bo nigdy nie pomyślałeś o tym i nie masz nawet
            takich potrzeb, co możesz więcej zrobić w społeczeństwie dla innych lub dla
            rozwoju miasta poza oczywiściem pisaniem kłamstw na forum.
            Przesyłam Ci pozytywne myśli i energię...
            www.greluk.siedlce.net.pl
            Podaję linka do mojej strony byś zapoznał się z tym co robię i więcej nie
            kłamał publicznie. Ciekaw jestem powodów takiego Twojego działania...
    • mariano_d Re: Nowa siedlecka strona 21.04.06, 20:57
      Mam nadzieję, że strona ta będzie żyła dzięki akywności jej autorów ale także
      dzięki Wam, którzy korzystają z internetu jako środka komunikacji. Niestety, na
      łamach prasy nie zawsze możemy prezentować własne stanowiska, dlatego też
      pomysł ze stroną www.
      Strona powstała dzięki inicjatywie studentów, to oni ją tworzą kosztem własnego
      czasu. Pieniądze podatników są bezpieczne - strona opłacona została ze środków
      własnych stowarzyszenia (składki członkowskie). Nie naszym celem jest
      dokopywanie komukolwiek tylko prezentowanie własnych opinii, z którymi możecie
      lub nie się zgadzać - demokracja (jeszcze) istnieje.
      Pozdrawiam
      • bydlaq Re: Nowa siedlecka strona 21.04.06, 21:22
        Strona żyje wystarczy popatrzeć na jej wzrost oglądalności. To jeśli chodzi o
        ilość. Jeśli natomiast o jakość to wpisy powyższe pokazują wiele.
      • 12b5 nie możecie w realnym świecie? 21.04.06, 21:27
        wolicie wirtualnie. a chodzicie po ulicach czy może tylko obserwujecie z kamery
        zamocowanej na tygodniku? wyjdźcie do wiernych (waszego elektoratu) pomóżcie im
        żyć a nie chowacie się za słowem sterylnym wysublimowanym przez Was dokładnie.
        tutaj nikt nie może wyrazić innej opini niż Wasza czy o to chodzi? ja wolę
        dotknąć a nie kupować kota w worku a takie jest właśnie kupowanie samochodu
        przez Allegro. ja wolę z giełdy wziąć i nacisnąć na maskę sprawdzając
        amortyzatory, lekko przygazować, potem wyjechać sprawdzić przeguby a Was nie
        dotknę bo reklamujecie się jak bardzo słaby towar. wolę kogoś z polecenia a nie
        wykreowanego przez internet pajaca.
        • fafarafa6 Re: nie możecie w realnym świecie? 21.04.06, 21:54
          jesli Ci nie odpowiada swiat wirtualny to dlaczego piszesz na tym forum???
          udzielaj sie w swiecie rzeczywistym!
          • 12b5 Re: nie możecie w realnym świecie? 21.04.06, 22:05
            wyłapuję manipulatorów którzy lubią przenikać ze swoich wirtualnych propagand w
            rzeczywistą politykę. namierzyłem na forum taki przypadek i badam go
            stwierdzając że praca samorządowca w internecie na nic się zda a nawet zakrawa
            o kpinę z naszych podatków. tak panowie D. i G. nie mydlijcie oczu elektorowi
            wirtualnemu my wolimy powieści z różnymi przejściami z jawy w krainę wirtualną
            a nie czystą i wyraźną politykę. to mamy w rzeczywistości a jak widać Wy
            zostajecie powoli odpychani a nawet odrealniani.
        • rysiek777 Re: nie możecie w realnym świecie? 21.04.06, 22:23
          > wolicie wirtualnie. a chodzicie po ulicach czy może tylko obserwujecie z kamery zamocowanej na tygodniku?

Strona internetowa jest jedną z form prezentacji swoich poglądów i KAŻDY ma do tego prawo. Ty również możesz uruchomić swoją stronę i przekonywać na niej np. o wyższości kupna samochodu na giełdzie nad zakupami na Allegro... Na tym polega właśnie wolność słowa.

> tutaj nikt nie może wyrazić innej opini niż Wasza czy o to chodzi?

Chyba najlepszym dowodem na to, że sie mylisz jest sam fakt istnienia tego forum, tego wątku i tego że tak intensywnie się w nim udzielasz. Poza tym z tego co widze na stronie o której mówimy jest możliwość komentowania tekstów, czyli pole do popisu dla Ciebie.

I wreszcie: Co ma do tego wszystkiego malarstwo jakiegos radnego? Wydaję mi się, że po prostu kończą Ci się argumenty i zaczynasz zwyczajny bełkot...
          • fafarafa6 Re: nie możecie w realnym świecie? 21.04.06, 22:25
            nie, nie koncza mu sie. on tych argumentow nigdy nie mial...
          • 12b5 Re: nie możecie w realnym świecie? 21.04.06, 22:30
            więc mówię do Was tak jak sobie tego życzycie czyli prosto i zrozumiale. słowa
            krytyki to też opinia a wątek malarstwa jest tutaj zwykłą coca colą której mamy
            szczególnie latem bardzo dużo. mówi do Was Scorpion który zdycha po wbiciu w
            ofiarę swego jadu. mam nadzieję że ugryzłem śmiertelnie. dużo słońca dziś było
            chyba mi głowę wypaliło.
            • fafarafa6 Re: nie możecie w realnym świecie? 21.04.06, 22:35
              miało byc prosto i zrozumiale a tu nagle jakas coca-cole. głowę to wypaliło Ci
              juz dawno. czy to, ze wbiłeś juz swój jad oznacza, że zginiesz i więcej nie
              będziesz nas katował swoimi postami?
            • rysiek777 Re: nie możecie w realnym świecie? 21.04.06, 22:44
              Widzisz, może jakbyś więcej coca-coli pił to byś się schłodził i by Ci mózgu... tzn. głowy nie wypaliło. Swoją drogą szkoda bo było tak zabawnie :P
              • fafarafa6 Re: nie możecie w realnym świecie? 21.04.06, 22:46
                hehehe :D
                • 12b5 Re: nie możecie w realnym świecie? 21.04.06, 22:57
                  Wierzycie w reikarnację jeśli nie to czas najwyższy odrodziłem się by ugryźć
                  ponownie. obserwuję Wasze zmagania w wyścigu kto lepszym samorządowcem i
                  zastanawiam się dlaczego na tej dtronie pierwszy pojawia się okularnik a za nim
                  dopiero malarz. czyżby przywódctwo w stadzie było na tyle klarowne. no może to
                  alfabetycznie ale i tak poniekąd bardzo się tam sami kąsacie dlatego użyję
                  swojego jadu dopiero wtedy gdy zaczniecie mnie drażnić. na razie okularnik
                  zostaje wybrany baranem przywódcą. a reszta to stado. w stadzie bezpieczniej. w
                  dodatku macie swoją samorządową ochronę. mówi do Was Scorpion zmartwychwstały
                  po zadaniu kąśnięcia w okolice samorządu.
                  • fafarafa6 Re: nie możecie w realnym świecie? 21.04.06, 23:04
                    a choroba postepuje...
                  • kamn Re: nie możecie w realnym świecie? 21.04.06, 23:09
                    12b5 - trzymaj się!
                    Ja trzymam Twoją stronę.
                    A propo: studenci administracji popierają działalność polityczną? - politologji
                    to bym jeszcze zrozumiał. I jeszcze jedno: wszyscy studenci?, ilu jest tych
                    popierających?
                    • krzycho1252 Re: nie możecie w realnym świecie? 21.04.06, 23:13
                      bambii zapytałby cię -"spis powszechny robisz?" albo wezwał lekarza.
                    • fafarafa6 Re: nie możecie w realnym świecie? 21.04.06, 23:15
                      a nie moga?
      • krzycho1252 Re: Nowa siedlecka strona 21.04.06, 22:57
        mariano_d napisał:
        "Niestety, na łamach prasy nie zawsze możemy prezentować własne stanowiska,
        dlatego też pomysł ze stroną www."
        Mogłeś być "młodym wilkiem" co prasa ogłosiła za nim dostałeś
        komisje,podkomisje i misje.Mogłeś. Cóż władza zapachniała? W końcu po to
        startuje się w wyborach? "Demokracja (jeszcze) istnieje" i tu się zgadzam.
        Taka jedna dawała studentom ulotki... ale to było dawno, któż by to pamiętał.
        A co z K.J. co w Radzie Miasta jest w "Centrum" a na stronie nie ma?

• krzycho1252 Re: Nowa siedlecka strona 21.04.06, 23:05
          "Młody wilk" Kozaczyński, "młody wilczek" Greluk przypominam,bo to trzy i pół
          roku temu było.
        • krzycho1252 Re: Nowa siedlecka strona 21.04.06, 23:08
          Przeprasam K. J, jest.
          • bambii Re: Nowa siedlecka strona 22.04.06, 08:26
            Czas na urlop Krzycho1252 ;)
        • mariano_d Re: Nowa siedlecka strona 22.04.06, 08:37
          Dostałem komisje, podkomisje, misje - jaśniej proszę co rozumiesz pod pojęciem
          dostałeś i jak się to przekłada na stwierdzenie - władza zapachniała. A poza tym
          skąd wiesz, że mi ona jakoś szczególnie pachnie, bo śmiem przypuszczać, że nie
          bardziej niż tobie. Każdy z nas może prowadzić aktywny tryb życia, udzielać sie
          na polu rodziny, w organizacjach, stowarzyszeniach gdziekolwiek jeszcze sobie
          wymyśli. Czy to, że ktoś jest bardziej aktywny niż inni przekreśla go? W polskim
          piekiełku widzimy w nim od razu cwaniaka, malwersanta, złodzieja, masona, "żyda"
          itd. Krytykuj, ale odnoś się do faktów, czynów, słów, a nie wydumanych powodów,
          które istnieją tylko w chorych wyobraźniach - i wcale nie sugeruję, że jest to
          Twoja przypadłość, wręcz przeciwnie - uważam Cię za mądrego adwersarza, którego
          czasami ponoszą emocje. Pozdrawiam
          • bambii Re: Nowa siedlecka strona 22.04.06, 08:54
            Krzycho1252 "podupadł" na zdrowiu, jakiś chyba zmęczony, przesilenie wiosenne ?
    • kinguch Re: Małe me spostrzeżenie 21.04.06, 23:05
      Stronę oglądam, czytam... O treści wole narazie nie pisać, przeczytam dokładnie
      to się może wypowiem :D
      Cele szczytne.
      Ale zastanawiam mnie brak kobiet?? Cóż to sami mężczyźni w Siedlcach się
      udzielają??? Bronią i nadzorują??
      Oj przepraszam doliczyłam się trzech pań! Ale dalej coś mało!!! A gdzie
      równouprawnienie?? No i czemu tak mało??
      Na 21 osób, jakie zostały tam przedstawione trzy panie???
      Pozdrowienia K
      • bambii Re: Małe me spostrzeżenie 22.04.06, 08:28
        Mariano ! słyszysz ?!? jak to z tymi kobietami jest ? przyjmiesz do Centrum
        kinguch ??
        • mariano_d Re: Małe me spostrzeżenie 22.04.06, 08:40
          Zapraszam - szczególnie, że od wielu miesięcy zastanawiam się, która to ze
          studentek ma taką słabość do Śląska ;)
          • kinguch Re: Małe me spostrzeżenie 22.04.06, 11:04
            mariano_d napisał:

> Zapraszam - szczególnie, że od wielu miesięcy zastanawiam się, która to ze
            > studentek ma taką słabość do Śląska ;)

Rąbka tajemnicy uchylę i napiszę że administracja nie lubi pedagogiki,
            szczególnie jednej specjalności! więc co ja tam miałabym robić?? płacić
            składki?? i siedzieć cicho ??? ;D
            Mariano powiem ci że nigdy chyba na to nie wpadniesz która z rzeszy studentów
            to ja!!! Ale któregoś dnia powiem ci piękniej niż zwykle dzień dobry ;D
            A słabość do Śląska mam ogromną, a do Ślązaków szczególną :D
            Pozdrowienia K
            • obserwator.ws Re: Małe me spostrzeżenie 22.04.06, 11:19
              Oby prasa nie przerobila tego tekstu na molestowanie na AP ;) Sami wiecie jak
              to jest w Polsce :)
            • mariano_d Re: Małe me spostrzeżenie 22.04.06, 11:19
              Pedagogika też ma swoich przedstawicieli.
              Siedzieć cicho - eeeee nie. Takich nam nie trzeba :)
              Tajemnica - nie lubię tajemnic;)
              • obserwator.ws Re: Małe me spostrzeżenie 22.04.06, 11:24
                Lud tez nie lubi tajemnic. To kto zamierza kandydowac na pierwszego w grodzie
                moheru? Mariano, masz swoje informacje, podziel sie ;)
                • bambii Re: Małe me spostrzeżenie 22.04.06, 13:27
                  PO podobno Kulickiego wystawiło ....
                  • bydlaq Re: Małe me spostrzeżenie 22.04.06, 13:38
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=40618423
                    sprzeczne informacje czy czy celowa propaganda
                    • bambii Re: Małe me spostrzeżenie 22.04.06, 14:08
                      Już pisalem co myślę o plotkach.
              • kinguch Re: Małe me spostrzeżenie 22.04.06, 11:29
                mariano_d napisał:

> Pedagogika też ma swoich przedstawicieli.
                > Siedzieć cicho - eeeee nie. Takich nam nie trzeba :)
                > Tajemnica - nie lubię tajemnic;)

Hmmmm, jednego???(Cały czas się na rzeczonej stronce opieram). Administracja
                dalej górą.
                Cicho bym nie siedziała, bo ja krzykliwa, ale dalej to nie to, o co mi chodzi ;D
                Nikt nie lubi tajemnic!!! Ale ja jeszcze przez jakiś czas tajemniczym(no może
                nie do końca) obserwatorem będę ;D

• obserwator.ws Re: Małe me spostrzeżenie 22.04.06, 11:32
                  Mariano, ja Ci tak, z dobrego serca radze, uwazaj na tego kobiecego demona ;)
    • bambii Kto się boi ? 22.04.06, 08:51
      Dzisiaj przejrzalem ta strone i powiem szczerze ze ten atak wściekłości co
      niektórych chyba wynika z tego tesktu :

"Zarzut działania na szkodę budżetu stawia bowiem pod znakiem zapytania
      pozytywne skwitowanie Prezydenta. Kto działał na szkodę budżetu? Czy do
      malwersacji dochodziło za wiedzą czy też być może inspiracją Prezydenta M.
      Symanowicza? Zdaniem Klubu Radnych Centrum pytania te wymagają wyjaśnień."

Źródło : www.sksc.org.pl/

Czy więc andylmf jest jednym z kumotrów i pupili M.S. i opluwajac ludzi na tej
      stronie realizuje czyjść plan ?
      Kto się boi Stowarzyszenia ?
    • aktoto_aktoto Re: Nowa siedlecka strona 22.04.06, 16:40
      Wydaje się, że dzisiaj chyba coś na stronie zmienili.
      • 12b5 Re: Nowa siedlecka strona 22.04.06, 16:46
        Jeżeli te szpetne twarze to może się zdecyduję. Tylko wcześniej niech ktoś
        powie czy tych pajaców w garniturach tam nie ma. Okularnik Malarz etc etc.
        • siedlczanin11 Do człowieka o nicku 12b5 22.04.06, 16:54
          12b5...nie wiem kim jesteś, nie wiem dokąd zmierzasz, czym się zajmujesz, nie
          wiem co masz do mnie. Jesli naprawdę masz mi coś do powiedzenia to możesz mnie
          spotkac w każdej chwili i powiedzieć mi to w oczy. Jako osobę publiczna łatwo
          mnie znaleźć w tym mieście.
          Pisząc takie kłamstwa, tak przekręcając rzeczywistość, wspaniale manipulujesz
          ludźmi. Nawet nie wiesz co piszesz. Nie wiesz co to są Grelowiska, nie wiesz
          jaka to idea i czemu służy - jeśli się coś mówi publicznie to trzeba być
          odpowiedzialnym za swoje słowa i przygotuj się najpierw by wydawać swoje sądy i
          opinie, które są kłamstwem. Nie wiem także co to jest idea pseudo malarstwa w/g
          Ciebie - moze wytłumaczysz wszystkim? Takze nie wiesz że obrazy nie daję
          biednym dzieciom tylko licytujemy je na Grelowiskach i innych imprezach
          charytatywnych a pieniądze z aukcji Ci którzy licytują obrazy, sami
          bezpośrednio przekazują placówkom opiekuńczo-wychowawczym czyli na potrzeby i
          radość dzieci. Co do kamer...są tylko na najważniejszych moich imprezach by
          dawać przykład innym, by zarażać innych, że można pomagać i czerpać z tego
          radość i satysfakcję a poza tym prowadzę działalność informacyjną by ludzie
          zobaczyli co można zrobić i jak oraz że są takie placówki, instytucje, takie
          dzieci, którym powinniśmy pomagać. Przez taką działalność medialną i te
          instytucje mają łatwiej gdy poszukuja pomocy, choćby wsparcia sponsorów.
          Twój pomysł z wieszaniem moich obrazów w urzędach jest beznadziejny. Moje
          obrazy wiszą we właściwych miejscach. Sa to mieszkania i domy wielu ludzi,
          takze moich przyjaciół, ich firmy, restauracje, hotele, salony samochodowe, są
          i w urzędach ale nie siedleckich. Ja się o to nie proszę i nie mialem nigdy
          takich myśli. Artystą malarzem będę zawsze - to moja pasja i życie, a działanie
          w samorządzie jest kolejnym krokiem w mojej działalności społecznej, uważam że
          w moim przypadku jest to naturalna droga rozwoju jednostki w społeczeństwie,
          osoby, która prowadzi działalność artystyczną, kulturalną, społeczną i
          charytatywną.
          Ty pewnie nie wiesz o czym mówię bo nigdy nie pomyślałeś o tym i nie masz nawet
          takich potrzeb, co możesz więcej zrobić w społeczeństwie dla innych lub dla
          rozwoju miasta poza oczywiściem pisaniem kłamstw na forum.
          Przesyłam Ci pozytywne myśli i energię...
          www.greluk.siedlce.net.pl
          Podaję linka do mojej strony byś zapoznał się z tym co robię i więcej nie
          kłamał publicznie. Ciekaw jestem powodów takiego Twojego działania...
          • siedlczanin11 Jeszcze do człowieka o nicku 12b5 22.04.06, 17:43
            Aha...jeszcze bym zapomniał bo także nie wiesz.
            Jestem osobą bezpartyjną - nigdy nie należałem do żadnej partii i nie będę
            należał. Oczywiście startowałem z listy SLD-UP i jestem w Klubie Radnych SLD.
            Uważam, że z tymi ludźmi można tworzyć pomosty współpracy ponad partyjnej, a to
            jest podstawa działania w samorzadzie. Tego niestety nie mogę powiedzieć o
            skrajnej prawicy typu LPR i części prawicy typu PiS... A szkoda...bo idąc do
            samorządu myślałem, iż wspólnie można wiele zrobić dla rozwoju miasta i Jego
            mieszkańców. Niestety się rozczarowałem, widząc taką lokalną politykę, zresztą
            nieudolna, w radzie miasta i we władzach miasta. Radni niewiele mogą - nowa
            ustawa dała tak wielką władzę Prezydentom, Burmistrzom, Wójtom, że są oni
            wręcz "Królami" lub innaczej mówiąć "Panami Na włościach" i zapomnieli o idei
            samorządności i o tym, że mają służyć społeczeństwu, mieszkańcom naszego miasta
            bo po to byli wybrani. Obserwuję po prostu zwykłe administrowanie miastam, brak
            działań proprzedsiębiorczych, rozwojowych, menegerskich, wyjście do
            potencjalnych inwestorów, chaotyczne zrywy inwestycyjne szczególknie w latach
            wyborczych. Stąd w naszym mieście marazm, śpiaczka, brak programów by zdobywac
            środki zewnętrzne - unijne.
            To wstyd by miasto 80-tysiecznie nie miało takich programów. To wstyd że miasto
            80-tysięczne nie ma basenu, hala sportowa niewymiarowa sypie się i przecieka,
            przy szkołach nie ma sal o określonych wymiarach i normach, gdzie pieniądzę na
            łatanie dziur w ulicach kończą się już w czerwcu, gdzie zalew jest już
            właściwie bajorkiem i władze unikają tego tematu co dalej z tym zbiornikiem,
            gdzie bezrobocie wzrasta a tylko dlatego jest w skali kraju tak małe bo tysiace
            Siedlczan rano wyjeżdża pociagami do innych miast do pracy (szczególnie do
            Warszawy), gdzie wiele obiektów po prostu ulega degradacji - choćby przykład
            lodowiska czy stadionu (to zresztą jest jeszcze inny temat), gdzie jedną
            decyzją ogłasza się upadłość wielkiego zakładu jakim był Stalchemak, zwalniając
            przy tym z pracy kilkaset osób w chwili kiedy zakład zaczął produkcję i miał
            już zbyt na swoje produkty za granicą, gdzie ustanowione są bardzo enigmatyczne
            układy i zależności np. w Spółce Miasta PEC (to takze jest odrębny temat, który
            prędzej czy później musi byc poruszony), gdzie każdy pomysł innych osób niż
            prawicy a w szczególności bliskiego otoczenia Pana Prezydenta M.Symanowicza
            upada zanim jeszcze zacznie się nad nim dyskusja, gdzie dług miasta w roku 2004
            wynosił 53% w skali budżetu i bylismy miastem na prawach powiatu na 1 miejscu w
            Polsce! w zadłużeniu - ranking taki podała gazeta "Wspólnota Samorządowa",
            nasze media o tym pisały - radni do zadłużenia miasta nic akurat nie mają
            natomiast widzę, że najlepiej jest zrzucić winę na radnych - bzdura! To takze
            odrebny temat.
            Wiele bym tutaj jeszcze wymieniał ale powoli...myślę, że będzie o tym coraz
            częściej i głośniej się mówiło i o wielu innych sprawach.
            Dlatego własnie z kilkoma radnymi, wieloma środowiskami, będącymi ponad
            polityką, z wieloma stowarzyszeniami pozarządowymi i środowiskowymi - przy ich
            wsparciu, założylismy Stowarzyszenie Klub Samorządowy Centrum - Platformę
            Samorządową, by skupić ludzi dla których nasze miasto jego kondycja
            ekonomiczna, jego gospodarka i rozwój nie są obojetne.
            Nam nie jest to obojetne.
            Gorąco zapraszamy tych, którzy myślą podobnie...12b5 także.
          • 12b5 Do Malarza!!!! 22.04.06, 17:45
            szkoda że o kłamstwo podejrzewa się dzisiaj kogoś kto pisze prawdę ale cóż
            świat polityki to jedno wielkie kłamstwo do którego się przyzwyczailiście i
            jeżeli ktoś mówi prawdę to dla Was wydaję się to niemożliwe więc posądzacie go
            o fałsz. Miło że próbujesz wyjść z twarzą z tak wielkiego krętactwa które tutaj
            przedstawiłem. Jest tylko jeden mankament. Ty nie masz już twarzy. Twoja twarz
            to jedynie gazety samorządowe które sam stworzyłeś nie znam innego artychy
            który tak silnie zaangażował się w politykę no może ten z Budki Suflera ale z
            niego to zawsze był cwany gość. Miło że się odezwałeś a co do tego co nakazuje
            mi wyciągać Twoje brudy to powiem tak zależy mi na tym mieście więc maluj dalej
            swoje obrazy a nie przenosisz miraże na deski Domu Partii. Sld czy nie?
            Pozdrowienia od Scorpiona.
            • siedlczanin11 Do 12b5 22.04.06, 20:18
              Ja Ciebie nie podejrzewam o kłamstwo - ja stwierdzam, że to co mówisz (piszesz)
              jest kłamstwem. Ja polityki nie wymysliłem ale niestety polityka rządzi naszą
              rzeczywistością - nie jestem politykiem w negatywnym znaczeniu jakie Ty
              postrzegasz. Polityka to szerokie pojęcie. Miło mi, że zestwiłeś mnie z takim
              artystą i politykiem jakim jest wokalista Budki Suflera. Są jeszcze sportowcy,
              działacze sportowi, ludzie mediów - dziennikarze, są reżyserzy filmowi, twórcy
              programów telewizyjnych, krytycy sztuki, twórcy kultury, są osobowości
              znakomite w polskiej polityce i tego się nie wstydzą. Dobrze, że wzbogacają tę
              naszą scenę polityczną, wnoszą coś innego niż "rasowi" politycy. Działają przez
              pryzmat tego co sami zrobili - osiągnęli i mają coś do powiedzenia - nie
              znaleźli sie od tak w polityce - długo na to pracowali, na swoje nazwiska, ja
              zresztą także. Nie wiem o jakich mirażach mówisz bowiem oprócz malarstwa
              zajmuję się wieloma innymi rzeczami w wielu obszarach i dziedzinach życia.
              Pozwolisz że nie będę wymieniał ale skieruję Cię ponownie na moją stronę w
              necie.
              Nie wiem o jakich brudach mówisz? jak na razie to brudami nazywasz swoje
              opinie, spostrzeżenia ogólne co do działalności rady miasta i samorządu. Ja
              swój mandat radnego wykonuję z godnością i honorem - poszedłem na radnego jako
              idealista - twórca kultury i działacz społeczny, nie dla swoich partykularnych
              interesów.
              Wiesz Scorpion...z Tobą da się rozmawiać tylko Ty jakoś jesteś uprzedzony do
              działalności samorządowej - politycznej i personalnie do ludzi, nie znając ich
              tak naprawdę.
              Więc zapraszam Cię...miło mi bedzie Cię poznac i porozmawiac o tym wszystkim a
              potem dopiero wydawaj opinie o ludziach gdy już ich poznasz lepiej. Bo tak
              naprawdę to nic o nich nie wiesz
              • bambii Re: Do 12b5 22.04.06, 23:06
                To jest człowiek który po porażce dzialań PiS jest w głębokiej depresji, zawalił
                mu się świat świat widzany jako idealny. Krzycho1252 wyszedł z twarzą stara się
                bornić ale unika dyskusji, ja to rozumiem, natomiast ten przypadek w swym
                zakłamaniu będzie staral się obrzucić wszystkich błotem (czy może czymś
                gorszym). Prononuje wsadzić go do swojego pliku KF , wtedy nie widac tych
                wynurzeń ;)
                Zresztą mam wrażenie że to kolejne oblicze dr_flicka.
                • bambii Re: Do 12b5 22.04.06, 23:16
                  A moze to szef gabinetu prezydenta ? :)
                • krzycho1252 Re: Nowa poprawność 23.04.06, 11:25
                  bambii miedzy innymi napisał:
                  "To jest człowiek który po porażce dzialań PiS jest w głębokiej depresji,
                  zawalił mu się świat świat widzany jako idealny..... natomiast ten przypadek w
                  swym zakłamaniu będzie staral się obrzucić wszystkich błotem (czy może czymś
                  gorszym)."
                  12b5 nigdzie nie deklarował, że jest czy był sympatykiem PiSu więc dlaczego
                  miałby świat mu się zawalić. W wypowiedziach siedlczanina11 dostrzegłem piekno,
                  dobro i troche mniej ale jednak prawdy. Ty mających inne zdanie chętnie byś
                  kasował lub wysyłał na leczenie. Nowa poprawność polityczna po bambii'emu.
                  Przy Przewodniej Niedzieli nie będę się kłócił.
                  • bambii Re: Pisowa poprawność 23.04.06, 13:11
                    > Nowa poprawność polityczna po bambii'emu.
                    [cut]
                    > Ty mających inne zdanie chętnie byś
                    > kasował lub wysyłał na leczenie.

nie poprawność ale poziom dyskusji, chcesz uzywac haseł "półgłówek" ,
                    "zasraniec" itp jak niektorzy na forum to prosze bardzo zalozcie sobie forum nie
                    moderowane i tam dowoli obrazajcie wszystko i wszystkich.

Piszesz o pieknie , dobru i prawdzie, ta Twoja prawda jakby inaczej wyglada w
                    swietle dziennym, prawda z wyborów tez jakby wyblakła , niechetnie wraczasz do
                    tamtych prawd. Kiedys o prawde w postaci 3 mln mieszkan dalbys sie zabic - nie
                    pamietasz ? A prawda o posle Tchorzewskim i zlwikdowanych pociagach do Wawy ? a
                    prawda o posle Tchorzewskim i zapewnieniach co do inwestycji Stadlera w Siedlach
                    to juz inna prawda ?
                    a nieeeee ..... przepraszam to jest wlasnie nowa poprawnosc !

> Przy Przewodniej Niedzieli nie będę się kłócił.

Ja chcialbym podyskutowac, nie wiem o co chcesz sie kłócić
                    • krzycho1252 Nowa poprawność 23.04.06, 20:09
                      Zauważyłeś chyba,że używam trochę innego języka ale się innym nie dziwię.
                      W telewizjach (na razie prywatnych) kwitnie swoiste przyzwolenie na różne takie
                      gadki. Przykład:
                      "Czy nie kupilibyście zasikanych przeze mnie majtek?" - pyta swoich gości w
                      dzisiejszym programie Kuba Wojewódzki. Odpowiedzi na to delikatne pytanie będą
                      starali się udzielić Tomasz Raczek i Jan Wieczorkowski już o godzinie 22.35. na
                      antenie telewizji Polsat"
                      muzyka.interia.pl/info/infid/739968
                      Po takim pytaniu ty, jak i ja pewnie trzasnąłbyś drzwiami i wyszedł. A oni...
                      Wyższe poczucie humoru...
                      • bambii Re: Inna poprawność 23.04.06, 20:55
                        > że używam trochę innego języka ale się innym nie dziwię.

i wlasnie takiemu zacnemu uzytkownikowi naszego forum sie dziwie, a dziwie sie
                        na to przyzwolenie do brudnych chwytów.

> W telewizjach (na razie prywatnych) kwitnie swoiste przyzwolenie

idziesz z prądem ?

> Przykład:

ten gosc dawno zdeklasyfikował sie w moich kategoriach normalnosci, czysta
                        "komercha" z przejaskawionym indywiduum - ale nie chce tutaj pisac na ten temat,
                        szkoda czasu.

> Wyższe poczucie humoru...

napisałbym raczej : inne
                  • bambii Re: Nowa poprawność 23.04.06, 13:17
                    A tak swoja droga dziwie sie ze stajesz ramie w ramie z takim czyms jak 12b5
                    ktory wyglada na to ze przeobrazil sie ze znanego dr, czyzby cel uswiecal srodki ?
              • 12b5 Do Malarza!!!! 23.04.06, 11:50
                czemu w każdej swojej wypowiedzi musisz mi podprogowo wciskać, że jesteś naj.
                Ja widziałem Twoje dzieła i pozwól, że sam ocenię. Apropo miraży w polityce to
                te Twoje zdjęcia kiedy zamieniasz się w Św. Mikołaja etc. etc. Przecież nie
                jesteś mikołajem i wszyscy o tym wiedzą. Chodziło mi o to, że masz obcykane
                działanie medialne, które buduje wokół Ciebie jak na warunki siedleckie jakąś
                tam osobę publiczną. Ale jak jest w rzeczywistości i czy nie wykorzystujesz
                swojego stanowiska do promocji swojej osoby to bym się sprzeczał. Chyba, że
                znowu skłamałem albo jestem złodziejem jak mnie tutaj co niektórzy zwą by
                odwrócić uwagę. W każdym bądź razie miło, że bronisz się bo Twój przyjaciel D
                schował się jak mysz pod miotłę.
                • siedlczanin11 Do 12b5... 23.04.06, 20:43
                  Hmm...widzę, że nie potrafisz wyjaśnić o co Ci chodzi z tymi mirażami -
                  wcisnąłeś tutaj nagle zdjęcie z Mikołajem w Extra Gazecie...nie wiem co ma
                  piernik do wiatraka. Jak mówiłem, żyję, pracuję i tworzę w Siedlcach ponad 20
                  lat. Więc jestem znany wielu ludziom, z nimi wzrastałem, z nimi działałem w
                  wielu róznych projektach czy artystycznych, czy kulturalnych czy całkiem
                  innych. Zawsze byłem z wieloma ludzmi, w róznych środowiskach. Mam przyjaźnie w
                  wielu różnych środkowiskach - Ty nawet nie masz o tym pojęcia, gdyz umiem
                  rozmawiać ze wszystkim i mam szacunek dla ludzi i ich poglądów. Ci ludzie,
                  którzy teraz są i działają w różnych obszarach życia publicznego, mediach itp.
                  znają mnie od ponad 20 lat, wiedzą jaki jestem i na co mnie stać. Jeśli mi
                  ufają to znaczy, że przez te lata jestem sobę i nic nie muszę naciągac co do
                  mojej osoby. Widzę, że Ty albo masz jakieś załamanie nerwowe, albo jakieś
                  kompleksy albo po prostu frustracje związane z...
                  I jeszcze jedno...nie zajmuję żadnych stanowisk w tym mieście...ani w Urzędzie
                  Miasta jak Ty sugerujesz? Co TY 12b5 wymyślasz??? Po co Ty to w ogóle robisz???
                  • 12b5 Do Malarza!!!! 23.04.06, 21:03
                    Co się tak denerwujesz. Co do Twoich stosunków z dziennikarzami to słyszałem
                    różne zdania i co nie którzy nawet twierdzą że więcej Ci nie pomogą bo
                    naobiecywałeś im co nie miara (jeden z miraży)a potem nagle zapominałeś o nich.
                    Apropo Twoich przyjaźni to bardzo brzydko się wyrażają o tobie takie uznane
                    postacie jak Nowak, który to ponoć na zajęciach opowiada o Twoich kiczach
                    śmiejąc się z tego po pachy. Także zwróć uwagę na swoich przyjaciół. Czy oby
                    nie masz ich tylko wtedy gdy czegoś od Ciebie chcą. Wiem tylko tyle z
                    psychoanalizy, że jeżeli ktoś u kogoś często doszykuje się kompleksów to na
                    początku powinien przefiltrować samego siebie co polecam. Nie chciałem tego
                    pisać ale sam prowokujesz. Robię to wszystko po to, bo zaczynam Cię lubić i
                    chyba powoli stajesz się moim przyjacielem. Czekam z niecierpliwością na Twoje
                    posty. Ale uważaj bym nie okazał się kolejnym z rzędu Nowakiem który to z
                    zazdrości o popularność Twoich prac powoli podcina Ci skrzydła. Jeżeli Twoje
                    macki sięgają tak daleko by uniemożliwić mu kreowanie złego Twego wizerunku to
                    użyj ich. Uważaj na przyjaciół. Mam nadzieję, że Ci dziennikarze i artyści to
                    nie byli Twoi przyjaciele. Trzymaj się i maluj.
                    • siedlczanin11 Do 12b5 23.04.06, 22:41
                      E tam...nie przesadzaj - jednostkowa sytuacja i chyba wiem o co chodzi - ten
                      obraz wciąż czeka - jest duży i ja nie mam czym go zawieźć tej osobie - wiem o
                      kim mówisz ale z tą osoba akurat się przyjaźnię i pewnie Ci to powiedział
                      humorystycznie bez złych emocji i intencji więc to jest nadinterpretacja z
                      Twojej strony... Poza tym nie obiecuję nigdy czegoś co nie jestem w stanie
                      wypełnić.
                      Co do osób ze środowiska malarskiego to odpowiem tak: "nie będziesz prorokiem
                      wśród swoich", czy to środowiska zawodowego czy nawet środowiska w którym
                      mieszkasz. Nie sądzę by artysta malarz T.N. tak o mnie mówił bo to normalny
                      wywarzony facet. Natomiast faktem jest, że kiedyś zaproponowałem by siedleccy
                      niektórzy artyści i artystki podarowały obrazy swoje (choć po jednym) na aukcję
                      na Grelowisko i niestety nie odpowiedzieli pozytywnie. Ja rozumiem, że jak ktoś
                      w danej branży odnosi sukces to inni już nie chcą mu pomagać ale...przecież to
                      jest znana idea - dla Dzieci.
                      Natomiast na każde Grelowisko pomagają mi swoimi obrazami artyści z całej
                      Polski i to znane nazwiska, wymienię choćby Franciszka Maśluszczaka, Stanisława
                      Chomiczewskiego, Andrzeja Owczarka czy Paulina Pokorny-Zieba ale także
                      wspaniali artyści z Siedlec: Pan Marian gardziński czy Iza Staręga z malarstwa
                      czy Piotr Tołwiński i Bogusław Skarus - artyści fotograficy, za co im bardzo
                      gorąco dziękuję. Więc nie jest tak źle.
                      Wiesz...obce mi są emocje zawiści i zazdrości - nie mam w sobie czegoś takiego,
                      natomiast bardzo mnie cieszy jeśli moi Przyjaciele są zdrowi, piękni i bogaci.
                      Nasza mentalność, nasze piekiełko to taka rzeczywistość, że zamiast równać do
                      tych lepszych - tych wyżej, to staramy się ich złapać i ściągnąc do siebie,
                      niżej - do dołu. Ja taki nie jestem - nie rozumiem więc tego.
                      Co do Przyjaciół... masz rację...póki jest się na fali, póki ubarwia się życie
                      Przyjaciołom, póki jest się kimś i coś mogą mieć od Ciebie czy przez Ciebie to
                      są. Tak...wielu Przyjaciół mi nawet o tym mówi i ostrzega mnie. Ale ja może
                      jestem naiwny i idealistyczny - wierzę jednak, ze świat i ludzie są dobrzy i
                      każdemu daję kredyt zaufania. Co bedzie kiedyś...NIE WIEM.
                      Coraz mniej mam czasu na malowanie - przegrywa ta moja pasja z działaniem w
                      samorządzie i organizacjami imprez ale radzę sobie.
                      Zorganizuję teraz w czerwcu 20 Grelowisko 2006 i 3 Festiwal Dziecięcy 2006 i
                      znowu w wakacje wezmę się za malowanie.
                      Gorąco Cię pozdrawiam...

• 12b5 do Malarza!!! 24.04.06, 00:32
                        poczułem się trochę jakby Mesjasz do mnie zagaił a to tylko Ty. Żadnych
                        problemów nie masz. Ok. Każdy by tak chciał. Fajnie, że promujesz innych
                        artystów z grona wzajemnej adoracji. Oni Ciebie a Ty im się odwdzięczasz.
                        Szkoda tylko, że u nas artystów wyznaczają ludzie którzy potem nimi manipulują.
                        Mówię tutaj o albumach w których się podpisuje artystów np.: grafik malarz
                        reżyser i każe się im robić jakieś pozy a i tak wiadomo, że ten który robi taki
                        album jest na piedestale a reszta została że tak powiem zgwałcona. I Ci
                        zgwałceni chodzą potem i myślą, że należą do elity. Mówię tutaj o ludziach
                        fotografowanych tylko po to by mieć z tego jakąś korzyść. Modelami są
                        przeważnie dyrektorzy, kierownicy ośrodków radni. Nie wyczuwasz, że nie chodzi
                        tutaj o żadną przyjaźń. Każdy się bogaci i próbuje dla siebie więcej wyrwać.
                        Rzygać mi się chce gdy na to patrzę. Ale cóż co niektórzy mają dobrą zabawę i
                        to właśnie oni wychodzą na artystów a wy stajecie się ludźmi podpisanymi. Nie
                        wiem jak Ciebie podpisano i czy Cię tam umieszczono ale jeśli udało Ci się
                        przed tym uciec to spróbuj teraz Ty sfotografować tych cwaniaków. Kto pierwszy
                        sfotografuje bądź nakręci film ten nigdy tego nie żałuje. Podoba mi się to co
                        robisz z modelkami. Twój pomysł. Ty zacząłeś akcję w Siedlcach. Tylko szkoda mi
                        znowu modeli. Wiem czemu nie chcieli siedleccy bufoni oddać Ci swoich prac na
                        szczytny cel. Może boją się, że to Ty się na tych dziełach podpiszesz bo taka
                        opinia chodzi o Tobie wśród historyków sztuki. Plagiator. Nie denerwuj się. Ja
                        tylko cytuję. Znowu pojedyńczy przypadek robi syf. Ja o Tobie chciałbym tylko
                        dobrze ale niestety opinię Twoją szarpią jak psy Ci którzy zazdroszczą Ci tego,
                        że potrafisz się wykreować. Spokojnej nocy. Fajnie kombinujesz.
                        • siedlczanin11 Do 12b5 24.04.06, 10:53
                          Wychodzi na to, że przejęlismy ten wątek na naszą prywatną rozmowę...pewnie
                          wielu tu kibicuje i czeka na jakieś wyjatkowe wieści - może skandale...
                          Co do tego wydawnictwa z fotografiami ludzi - osobowości tego miasta,
                          oczywiście że wiele osób tam brakowało ale to przez objętość jaką mogła mieć ta
                          książka. Myślę, że autor chciałby wiele wiecej osób tam umieścić. Także tam
                          byłem i miałem, uważam że wyjątkowe zdjęcie - wygladałem tam jak topielec (było
                          to z imprezy halloweenowej) i dla wielu było najgorsze ale może przez to
                          wyjatkowe w tym wydawnictwie.
                          Co do modelek...bolało mnie, że w mieście ,w którym tak mocno są organizowane
                          Wybory Miss Ziemi Siedleckiej i potem tak mocno siedlczanie są widoczni i
                          udzialeją się w Wyborach Miss Polonia, nic sie nie dzieje i nic się nie robi
                          dla tych dziewczyn, które były tam, wygrywały etc. Czyli były tylko
                          wykorzystane do zrobienia imprezy, do zarobienia w danej chwili a potem...radz
                          sobie sama - fajna przygoda była. Dlatego z Beatą Radomyską załozyliśmy Agencję
                          Be MODEL by dziewczyny te mogły na kogoś liczyć w tej dziedzinie. Czasem była
                          jakaś praca w Siedlcach, czasem Warszawa a nawet Poznań. Zdarzały się prace na
                          pokazach w tych miastach i praca hostess...ale nie męczmy tymi tematami
                          forumowiczów, ktorzy tutaj są by wydawać swoje opinie o stronce:
                          www.sksc.org.pl
                          Nigdy pod żadną pracą kogokolwiek z twórców się nie podpisałem - czasem maluję
                          jakieś parakopie dla potrzeb aukcji czy poprostu ktoś chce mieć taką pracę z
                          historii malarstwa polskiego czy europejskiego w swoim domu. To były np. obrazy
                          Juliusza Kossaka, Alfreda wierusza-Kowalskiego, Eugeniusza Zaka czy Józefa
                          Chełmońskiego, które były wystawiane na aukcji grelowiskowej i one osiągały
                          najwyzsze kwoty, od 4000 do 15000 zł.! - można je zobaczyć na mojej stronce.
                          Co do kreowania...takie mamy czasy, ze teraz trzeba być menegerem samego siebie
                          a nie siedzieć i czekać aż ktoś Cię odnajdzie i zaprosi do współpracy czy da
                          Ci "rynek zbytu" Twojej twórczości. Myślę, że się odnalazłem w tych czasach,
                          choć wielu moich kolegów z kręgu kultury i sztuki niestety nie weszło i nie
                          zrozumiało tych nowych czasów i takiej formy działania, takiej formy
                          autopromocji.
                          Stwierdzasz jaki jest świat - taki jest cały świat i my tego nie wymyśliliśmy
                          ani nie zmienimy, choć możemy przykładem swoim pokazywać, że są jeszcze inne
                          wartości, inni ludzie, którzy się na to nie zgadzają. Najważniejsze to być sobą
                          i pracować. Pracą można tylko na to wpływać - przecież to jednostki tak
                          odznaczają się w naszych umysłach i naszej rzeczywistości.
                          • krzycho1252 Re: Do 12b5 24.04.06, 15:54
                            siedlczanin11 napisał
                            " Wychodzi na to, że przejęlismy ten wątek na naszą prywatną rozmowę...pewnie
                            wielu tu kibicuje i czeka na jakieś wyjatkowe wieści - może skandale..."
                            Skandale w Siedlcach? Strona mało ciekawa to się od biedy przeczyta waszą
                            dyskusję (na co bambii by sobie nie pozwolił). "Najważniejsze to być sobą i
                            pracować". Jestem pewien,że pracujesz ale tak zostawić SLD za sobą...
                            • siedlczanin11 Do Krzycha1252 24.04.06, 17:08
                              Proponuję wnikliwie czytać to co ja piszę i nie wracać już do tego
                              tematu...nigdy nie należałem do SLD i nie będę nigdzie należał. Pomimo kilku
                              propozycji wybrałem wtedy listę osób, z którymi można tworzyć pomosty
                              współpracy ponad partyjnej - a tacy są ludzie i radni SLD. Więc nie wiem po co
                              znowu poruszasz tę kwestię.
                              Obecnie świadomość społeczna jest tak duża w naszym mieście, że moglismy
                              stworzyć odpowiednie stowarzyszenie i przy nim integrować inne stowarzyszenia
                              pozarządowe - środowiskowe. W końcu jest taki to twór, który może zapraszać
                              ludzi nie obojętnych na naszą rzeczywistość, tych którzy nigdy nie chcieli
                              wstępować do jakichkolwiek partii. Czas aby w samorzadzie naszego miasta
                              zasiedli ludzie a nie partie polityczne, które prowadzą rozgrywki i na górze w
                              sejmie i senacie i na dole w samorządach. Dlatego dajemy szansę i zapraszamy
                              ludzi, którzy stronili od polityki a mają wielki potencjał osobowościowy i
                              społeczny. To także szansa dla naszego miasta, ktore niestety tkwi w maraźmie
                              gospodarczym i ekonomicznym i jest spragnione nowych inwestycji i sukcesu.
                              • krzycho1252 Re: Do Siedlczanina11 24.04.06, 20:24
                                Ściemiasz bracie. Piszesz "Czas aby w samorządzie naszego miasta
                                zasiedli ludzie a nie partie polityczne, które prowadzą rozgrywki i na górze w
                                sejmie i senacie i na dole w samorządach. Dlatego dajemy szansę i zapraszamy
                                ludzi, którzy stronili od polityki a mają wielki potencjał osobowościowy i
                                społeczny" a ja myślę,że umieścicie tych "stroniących od polityki" na
                                pierwszych miejscach list wyborczych "Centrum". Może też i na liście PO?
                                Wiem,że można wejść z ostatniego miejsca na liście(Greluk i Tomaszewski). O SLd
                                wspomniałem (wiem,że nie należysz) mając na myśli klub radnych lewicy. Z
                                pragnieniem inwestycji i sukcesu zgadzam się, spragniony.
                                • heja12 Re: Do krzycha1252 24.04.06, 20:36
                                  Czas aby w samorządzie naszego miasta
                                  > zasiedli ludzie a nie partie polityczne, które prowadzą rozgrywki i na górze
                                  w
                                  > sejmie i senacie i na dole w samorządach. Dlatego dajemy szansę i zapraszamy
                                  > ludzi, którzy stronili od polityki a mają wielki potencjał osobowościowy i
                                  > społeczny" a ja myślę,że umieścicie tych "stroniących od polityki" na
                                  > pierwszych miejscach list wyborczych "Centrum".
                                  Po części się z tym zgadzam niestety, mimo całej sympatii do członków
                                  Stowarzyszenia (bez krzty partyjności i polityki)
                                  • 12b5 do Polityka!!! 25.04.06, 09:44
                                    Denerwujesz mnie swoimi oszustwami. Chcesz tego bym załatwił plakat jakim się
                                    reklamowałeś by wejść do samorządu. Ewidentnie było tam napisane SLD.
                                    współczuję Twoim przyjaciołom, którzy przestają być trendi. Wtedy też ich
                                    zostawiasz klejąc się do tych na topie? Straszne jest to że teraz od tego się
                                    wykręcasz. Tak samo jest i w Twoim malowaniu podpinasz się tam gdzie lepsze
                                    poparcie społeczne. Malarz z SLD już wtedy to mnie odrzuciło od Twojego
                                    tworzenia bo stosujesz takie myki, że jak popularny impresjonizm to go
                                    malujesz. Miałem się włączyć do jakiegoś Twojego projektu ale lepiej rób coś
                                    sam bądź z partią, która jest na topie a ja w tej chwili nie jestem znany.
                                    Szkoda mi trochę Ciebie. Zatraciłeś Swoje Ja. Nie wiesz do kogo należysz. Za
                                    chwilę napiszesz pewnie, że jesteś niezależny. Lepiej pójść nad Zalew i
                                    posłuchać ptaków niż polityków malarzy. A nazwiska które stosujesz myślisz że
                                    robią jakieś wrażenie? Powiedz jeszcze że znasz Artura Orzecha. Za chwilę
                                    będziesz się chwalił i tym. Stary współczuję Twojej żonie bądź kochance która
                                    musi łykać takie bzdury. Chociaż to pewnie jakaś modelka a te za wiele nie
                                    główkują i na nich Artur Orzech robi wrażenie.
                                    • siedlczanin11 Do 12b5.. 25.04.06, 14:32
                                      Nie jestem politykiem lecz samorządowcem - a to jest różnica.
                                      Co do moich znajomości i przyjaźni ze znanymi ludzmi, politykami, aktorami,
                                      piosenkarzami, artystami, ludzmi mediów...nie będę wymieniał bo nie chcę Cię
                                      już bardziej frustrowac i pognębiać. Co do Artura Orzecha - tak, jest to mój
                                      brat przyrodni i jest to wyjatkowa przyjaźń więc jak trzeba będzie Jego pomocy
                                      to on dla mnie będzie zawsze - a ja dla niego.
                                      A tak poza tym jeśli chcesz pogadać merytorycznie to jestem do dyspozycji ale
                                      na jakieś Twoje kłamstwa i zaczepki nie bedę reagował.
                                      A tak w ogóle to co ja Ci zrobiłem..?
                                  • siedlczanin11 Samorząd... 25.04.06, 14:08
                                    Niestety...w obecnych czasach trudno znaleźć ludzi - liderów, którzy nie otarli
                                    się o politykę. Ja jako bezpartyjny także startowałem z listy partyjnej gdyż
                                    tak stworzona jest metoda liczenia głosów, że promuje duże ugrupowania
                                    polityczne. Stąd stowarzyszenia, nie mające poparcia przez duże partie nie
                                    powchodziły do rady miasta - to wiemy choćby z ostatnich wyborów.
                                    Ludzie, chcący coś zrobić w naszej rzeczywistości jednak muszą się gdzieś
                                    skupić i integrować - my dajemy propozycję bycia w Stowarzyszeniu, które
                                    zaprasza wszystkich, niezależnie od poglądów politycznych i społecznych,
                                    przynależności partyjnej i religijnej ale mających jeden wspólny cel:
                                    Praca dla rozwoju naszego miasta w każdej dziedzinie życia, praca dla
                                    podniesienia jakości życia w naszym mieście, wspólne działanie tak jak tego
                                    oczekują nasi Mieszkańcy.
                                    Pozdrawiam...
                                    • krzycho1252 Re: Samorząd... 25.04.06, 14:21
                                      siedlczanin11 napisał:
                                      "my dajemy propozycję bycia w Stowarzyszeniu, które zaprasza wszystkich,
                                      niezależnie od poglądów politycznych i społecznych, przynależności partyjnej i
                                      religijnej ale mających jeden wspólny cel: praca dla rozwoju naszego miasta w
                                      każdej dziedzinie życia, praca dla podniesienia jakości życia w naszym mieście,
                                      wspólne działanie tak jak tego oczekują nasi Mieszkańcy."
                                      Słusznie napisał."Dajemy propozycjee bycia" a sobie szanse.To pod
                                      nazwą "Platforma Obywatelska i Samorządowa" nie można w Siedlcach wystartować ?
                                      "Stąd stowarzyszenia, nie mające poparcia przez duże partie nie
                                      powchodziły do rady miasta - to wiemy choćby z ostatnich wyborów." Duże partie
                                      też nie np. Samoobrona. A taki STS wszedł w bloku "Prawica razem" jak dobrze
                                      pamiętam. O politykę i partie trzeba się niestety ocierać.Ubolewam nad tym.

• bambii Re: Do Krzycha1252 24.04.06, 20:47
                                  Zupełnie przez przypadek trafiłem na Twoja wypowiedź i powiem szczerze kończę
                                  właśnie swoje drugie magisterium i skłaniam się do pomysłu przyłączenia i
                                  podpisania się własnym nazwiskiem pod tą inicjatywą, bo czasu na działalność
                                  społeczną będę miał teraz więcej.
                                  Co więcej stary nie jestem więc nie zarzusisz mi że należałem do SLD, KGB, NSDAP
                                  czy UB a nie na tyle młody żeby mozna mi było zarzuciś brak doświadczenia tak
                                  biznesowego jak i życiowego.

>Z pragnieniem inwestycji i sukcesu zgadzam się, spragniony.

Moze sie przylaczys i popchniesz osobiście ten wózek a nie stoisz z boku i
                                  krytykujesz ?
                                  • energy.m Re: Do Krzycha1252 24.04.06, 20:58
                                    Bambii kochany bardzo się cieszę,że w końcu zaczniesz się udzielać. Już kiedyś
                                    miałeś taką wskazówkę, że powinieneś zacząć udzielać się osobiście.I gratuluję
                                    2fakultetów mimo powiedzenia,że jak ktoś jest od wszystkiego to jest do
                                    niczego. Wierzę,że u Ciebie jest inaczej...
                                    > Moze sie przylaczys i popchniesz osobiście ten wózek a nie stoisz z boku i
                                    > krytykujesz
                                    Nie krytykuję a na "przyłącza" nie mam niestety czasu.Pozdrawiam
    • aktoto_aktoto Re: Nowa siedlecka strona 24.04.06, 18:32
      No i co słychać? Ten post nosi numer 99. Zastrzegam go sobie na koszulce (numer). Czy w SKSC ktoś nosi ten numer?
      • heja12 Re: Nowa siedlecka strona 24.04.06, 20:07
        A ja powiem tak. Mirek piękne kwiaty maluje, choć był też zachwycający pejzaż.
        Mariusz i spółka chcą góry przenosić i wolno im - to wolny kraj, ale w cuda to
        chyba nie uwierzę, ani w "cudowne" przemiany zarówno poszczególnych osób jak i
        sytuacji w naszym mieście. Może za kilkanaście lat, jak młodzi i
        już "dorobieni" przejmą władzę. A co do strony - przynajmniej zdjęcia można
        pooglądać- jak w konkursie pięknopści. Może zagłosujemy na najbardziej
        fotogenicznego członka/członkinię? Ja typuję ciemne kolory włosów...
        • fafarafa6 Re: Nowa siedlecka strona 24.04.06, 20:11
          no dobra, zobaczymy na kogo stawiasz :)
          • heja12 Re: Nowa siedlecka strona 24.04.06, 20:23
            Spośród kobiet wyboru nie ma - jedynie Agnieszka G.ma ciemne włosy, ale za to
            wśród "płci brzydszej" choć nie ma wszystkich zdjęć (a pewnie niektórzy
            okazaliby się w tej materii bezkonkurencyjni)I - Marek N., potem Błażej,
            Rafał, no i wyróżnienie dla Łukasza - choć młodziutki i jaśniutki(nie znam w
            realu) a i jeszcze sekretarz jest niezły jak na blondyna
            • fafarafa6 Re: Nowa siedlecka strona 24.04.06, 20:29
              No ladnie :) ciekawe co na to "mlodzutki" Łukasz :)
              • heja12 Re: Nowa siedlecka strona 24.04.06, 20:32
                Tylko fotogeniczność oceniamy, nie? brak odniesienia do wizerunku w realu.
                • siedlczanin11 Re: Nowa siedlecka strona 25.04.06, 14:12
                  Niestety...w obecnych czasach trudno znaleźć ludzi - liderów, którzy nie otarli
                  się o politykę. Ja jako bezpartyjny także startowałem z listy partyjnej gdyż
                  tak stworzona jest metoda liczenia głosów, że promuje duże ugrupowania
                  polityczne. Stąd stowarzyszenia, nie mające poparcia przez duże partie nie
                  powchodziły do rady miasta - to wiemy choćby z ostatnich wyborów.
                  Ludzie, chcący coś zrobić w naszej rzeczywistości jednak muszą się gdzieś
                  skupić i integrować - my dajemy propozycję bycia w Stowarzyszeniu, które
                  zaprasza wszystkich, niezależnie od poglądów politycznych i społecznych,
                  przynależności partyjnej i religijnej ale mających jeden wspólny cel:
                  Praca dla rozwoju naszego miasta w każdej dziedzinie życia, praca dla
                  podniesienia jakości życia w naszym mieście, wspólne działanie tak jak tego
                  oczekują nasi Mieszkańcy.
                  Pozdrawiam...i zapraszam...
                  • 12b5 Pawie. Ale po czym? 25.04.06, 16:19
                    nie mówiłem że z tym Orzechem będziesz się przechwalał ale wiesz gdzie mi to
                    chodzi. Wy nie zakładacie samorządowego stowarzyszenia tylko chcecie założyć
                    swoją partię i łapiecie leszczy. Ostrzegam wszystkich przed byciem partyjnym
                    ponieważ w pewnym momencie będziecie musieli, powtarzam - musieli!! głosować na
                    swoich przywódców. Po to właśnie robi się też albumy ze słynnymi etc. etc. Krąg
                    niczym w Amway. Coś takiego my zakładamy wy pracujecie dla dobra partii Wy
                    nazwaliście stowarzyszeniem podobnie ale całkiem ciekawy przewrót. Na lekcji WF-
                    u dostalibyście jednak słabszą ocenę bo, za mało techniki. W zespole nie może
                    być tak, że gra tylko jeden. Publiczność lubi gdy każdy coś zaprezentuje a
                    widzę że niektórzy ze stowarzyszenia to tylko zdjęcia i wyścig za tym który
                    ładniejszy. Coś w tym głębiej siedzi. Kto zna chociaż trochę język
                    psychoanalizy wie, że Elton John robi na tym karierę. Chyba się nie obrazicie?
                    Żony dla dobra kariery Wam wybaczą. Pawiujcie dalej a najlepiej będzie jak
                    rozłożycie Swoje ogony.
                    • siedlczanin11 Re: Pawie. Ale po czym? 25.04.06, 20:00
                      Takie czasy (zresztą zawsze takie były) każdy ma do tego prawo - Ty także.
                      Każdy ma także prawo krytykować - Ty także.
                      Ale jeśli krytykujesz to podaj alternatywne rozwiązania bo sama krytyka dla
                      krytyki...
                    • siedlczanin11 Re: Pawie. Ale po czym? 25.04.06, 20:01
                      Takie czasy (zresztą zawsze takie były) każdy ma do tego prawo - Ty także.
                      Każdy ma także prawo krytykować - Ty także.
                      Ale jeśli krytykujesz to podaj alternatywne rozwiązania bo sama krytyka dla
                      krytyki...
                      Nikt tutaj nie każe się zapisywać do partii i czego takiego nie będzie -
                      gwarantuję.
    • aktoto_aktoto Re: Nowa siedlecka strona 25.04.06, 23:03
      Szkoda, że nie ma emotikonów!!!
      • bambii Re: Nowa siedlecka strona 26.04.06, 09:00
        A o co chodzi ?
        • aktoto_aktoto Re: Nowa siedlecka strona 26.04.06, 12:30
          A nic takiego. Po prostu chwila słabości ...
          • krzycho1252 Re: Nowa siedlecka strona 26.04.06, 22:31
            Po czymś? Czy z czegoś ta słabośc?
            • aktoto_aktoto Re: Nowa siedlecka strona 27.04.06, 00:15
              Aaaaaa taka sobie dolegliwość. Z racji, że jestem empatyczny, to cierpię razem z miastem ... Gdybym był żartownisiem to bym powiedział: Zatrułem się nadmiarem inwestycji.
    • bambii Re: Nowa siedlecka strona 28.04.06, 10:45
      "Do grona naszych przyjaciół dołączyło Stowarzyszenie "Siedlczanie Dzieciom"
      wspierające dzieci z ubogich rodzin."

Co to za organizacja ?
      • krzycho1252 Re: Nowa siedlecka strona 28.04.06, 10:53
        Z lenistwa nie zajrzałeś?
        www.siedlczaniedzieciom.pl/
        "Stowarzyszenie "Siedlczanie Dzieciom" jest organizacją charytatywną (non-
        profit), która wspiera dzieci z ubogich rodzin.

Fundusze przez nas zdobywane dzięki organizowaniu różnych imprez oraz dzięki
        Państwa dobremu sercu pozwalają zdobywać serca i uśmiech dzieci."

• aktoto_aktoto Nowa sonda 28.04.06, 20:48
      Na tej stronie www.sksc.org.pl jest nowa sonda - przyznam dość ciekawa. Znowu ciągną ten temat bezpieczeństwa, tylko chyba poszli w szczegóły. Widzieliście?
      • kinguch Re: Nowa sonda 30.04.06, 13:46
        aktoto_aktoto napisał:

> Na tej stronie www.sksc.org.pl jest nowa sonda - przyznam dość ciekawa. Znowu
        c
        > iągną ten temat bezpieczeństwa, tylko chyba poszli w szczegóły. Widzieliście?

Widzieliśmy ;)
        Ale uczucia mieszane mam!! Ważna sprawa nasze bezpieczeństwo, choć ja przyznam
        szczerze czuje się bezpiecznie(pewnie dlatego że nigdy w paszczę nie
        dostałam ;)).
        Moja cicha propozycja jest taka, że najpierw warto zająć się kulturą,
        zagospodarowaniem czasu mieszkańcom(szczególnie tym młodym, co leją po
        twarzach).

"5. nauka, edukacja, oświata i wychowanie;
        6. krajoznawstwo oraz wypoczynek dzieci i młodzieży;
        7. kultura, sztuka, ochrona dóbr kultury i tradycji;
        8. upowszechnianie kultury fizycznej i sportu;"

Więc nie bardzo wiem, po co narazie taka sonda... No ale cóż... Ja tylko
        obserwuje :D

Pozdrowienia K
        • bambii Re: Nowa sonda 30.04.06, 14:11
          > Więc nie bardzo wiem, po co narazie taka sonda...

> pewnie dlatego że nigdy w paszczę nie
          > dostałam ;)).

i wszystko jasne ;)
        • mariano_d Re: Nowa sonda 30.04.06, 14:25
          > Więc nie bardzo wiem, po co narazie taka sonda
          Ze sprawozdań komendanta policji wynika, ze w Siedlcach jest bezpiecznie.
          Świadczą o tym syatysyki policyjne i przekonanie policji oich skuteczności.
          Stąd też inicjatywa studentów, którzy w wyniku obiektywnych przyczyn - zdarzało
          się, że "dostali w papę" - postanowili zwórcić uwagę na problem subiektynego
          odczucia bezpieczeństwa mieszkańców Siedlec (przynajmniej w tej częsci jaką
          jest Park). Kolejna sonda jest kontyuacją akcji i ma na celu diagnozę innych
          miejsc, które uważamy za niebezpieczne. Jest to ważne choćby z tego względu, że
          przed nami moniotorowanie miasta.
          Może zamiast zlecać Sopotowi badania telefoniczne wystarczą p. Prezydentowi
          wyniki sondy internetowej :)
          Podsumowanie obydwu sond w najbliższym czasie.
          Pozdrawiam
          • siedlczanin11 Re: Nowa sonda 30.04.06, 15:55
            Dla nas taka sonda to takża właściwa forma rozmowy z Mieszkańcami miasta. na
            razie jest o bezpieczeństwie, przecież bezpieczeństwo to podstawowy warunek
            egzystencji dla innych działań i realizacji społecznych, a będą inne z każdej
            dziedziny życia i obszaru naszych zainteresowań. Stowarzyszenie samorządowe
            prowadzi przede wszystkim dialog społeczny a nie wirtualną działalność opartą
            tylko na umysłach naszych członków i sympatyków. Chcemy wiedzieć od Mieszkańców
            co należy w naszym mieście zmieniać, tworzyć, jakie dziedziny życia są
            zaniedbane - pragniemy by Mieszkańcy współtworzyli razem z nami naszą wspólną
            rzeczywistość. Nie jesteśmy ludżmi nie wiadomo skąd i oderwanymi od naszego
            miasta - jesteśmy integralną częścią społeczeństwa i chcemy działać dla niego.
            • mlody965 Re: Nowa sonda 30.04.06, 18:20
              siedlczanin11 napisz co postanowiliście w sprawie Radnych , którzy Was wykiwali
              w głosowaniu za absolutorium w zamian za .jak czytałem na forum , jakieś
              korzyści dla ,latorośli
              • lenorr Re: Nowa sonda 02.05.06, 10:52
                stajesz się nudny
                • emememss Re: Nowa sonda 02.05.06, 18:24
                  o młodego ..."WAS" a ciebie nie
            • kinguch Re: Nowa sonda 30.04.06, 18:40
              siedlczanin11 napisał:

> Dla nas taka sonda to takża właściwa forma rozmowy z Mieszkańcami miasta. na
              > razie jest o bezpieczeństwie, przecież bezpieczeństwo to podstawowy warunek
              > egzystencji dla innych działań i realizacji społecznych, a będą inne z każdej
              > dziedziny życia i obszaru naszych zainteresowań. Stowarzyszenie samorządowe
              > prowadzi przede wszystkim dialog społeczny a nie wirtualną działalność opartą
              > tylko na umysłach naszych członków i sympatyków. Chcemy wiedzieć od
              Mieszkańców
              >
              > co należy w naszym mieście zmieniać, tworzyć, jakie dziedziny życia są
              > zaniedbane - pragniemy by Mieszkańcy współtworzyli razem z nami naszą wspólną
              > rzeczywistość. Nie jesteśmy ludżmi nie wiadomo skąd i oderwanymi od naszego
              > miasta - jesteśmy integralną częścią społeczeństwa i chcemy działać dla niego.
              eghmmmmm mam rozumieć, że nie jestem mieszkańcem naszego miasta???
              Daje myśl, moje spostrzeżenia i reszta należy do was!!! Pomysłów mam wiele,
              ale, jako że wypowiadam się na forum mam zamilknąć??? A może stowarzyszenie
              opiera się tylko na spostrzeżeniach jego członków, a nie mieszkańców(oj
              przepraszam ja nie mieszkaniec, bo cóż z tego że tu się urodziłam, tak jak i
              cała moja rodzina, mieszkam i chce jak najlepiej dla miasta, widać "mieszkańcy"
              to jakaś wyselekcjonowana grupa ;P)

Bezpieczeństwo bezpieczeństwem, a inne dziedziny życia są równie ważne i nie
              powinny być pomijane, jednak ja mam dziwne wrażenie, że są.
              Pozdrowienia od bacznego obserwatora i ogromnego sympatyka ślązaków ;)
              • kinguch Re: PS 30.04.06, 18:50
                A może też warto się zastanowić skąd się bierze u nas w mieście
                niebezpieczeństwo??? Chyba nie tylko warto przeciwdziałać, czemuś, co już ma
                miejsce, warto też postarać się by w umysłach kilku dzieciaków nie zrodził się
                jakiś pomysł, który mógłby zaszkodzić bezpieczeństwu innych jego mieszkańców!!!

To może jednak dwie sondy???
                • aktoto_aktoto Re: PS 30.04.06, 21:14
                  kinguch napisał:
                  A może też warto się zastanowić skąd się bierze u nas w mieście
                  niebezpieczeństwo??? Chyba nie tylko warto przeciwdziałać, czemuś, co już ma
                  miejsce, warto też postarać się by w umysłach kilku dzieciaków nie zrodził się
                  jakiś pomysł, który mógłby zaszkodzić bezpieczeństwu innych jego mieszkańców!!!
                  To może jednak dwie sondy???

Do tego, aby w umysłach kilku dzieciaków nie zrodził się jakiś pomysł, który mógłby zaszkodzić bezpieczeństwu mieszkańców Siedlec trzeba odpowiedniego działania władz, a nie jakiejś sondy.

• kinguch Re: PS 30.04.06, 23:36
                    aktoto_aktoto napisał:
                    > Do tego, aby w umysłach kilku dzieciaków nie zrodził się jakiś pomysł, który
                    >mógłby zaszkodzić bezpieczeństwu mieszkańców Siedlec trzeba odpowiedniego
                    >działan
                    > ia władz, a nie jakiejś sondy.

Do tego żeby władze zaczęły coś robić trzeba mieć gotowy pomysł wraz z całym
                    planem działania. A żeby wiedzieć, co zrobić, trzeba też wiedzieć, co takich
                    kilku dzieciaków chciałoby robić(co by ich zainteresowało).
                    Ot i rozwiązane pytanie, po co sonda...

PS
                    Kółko czytelnicze można zrobić zawsze, ale czy masz pewność, że takowe będzie
                    funkcjonowało dla "kilku dzieciaków”(które teraz dają w "papę"), że ktoś będzie
                    na nie chodził...
                    Chyba warto zapytać zainteresowanych "MIESZKAŃCÓW"
                    • bambii Re: PS 01.05.06, 00:00
                      Zacznij więc działać ;)
                      • kinguch Re: PS 01.05.06, 00:04
                        Mogę zacząć, ale cóż z tego, pleców brak :P
                    • aktoto_aktoto Re: PS 01.05.06, 16:57
                      kinguch napisał:
                      Do tego żeby władze zaczęły coś robić trzeba mieć gotowy pomysł wraz z całym
                      planem działania. A żeby wiedzieć, co zrobić, trzeba też wiedzieć, co takich
                      kilku dzieciaków chciałoby robić(co by ich zainteresowało).
                      Ot i rozwiązane pytanie, po co sonda...
                      Kółko czytelnicze można zrobić zawsze, ale czy masz pewność, że takowe będzie
                      funkcjonowało dla "kilku dzieciaków”(które teraz dają w "papę"), że ktoś
                      będzie na nie chodził... Chyba warto zapytać zainteresowanych "MIESZKAŃCÓW"

Co do tej sondy (jako METODA) to trochę się przekonałem. Nie sądzę jednak, że ci "zainteresowani MIESZKAŃCY" = "dzieciaki, które dają w papę innym" zaglądają do internetu na stronę www.sksc.org.pl czy inną i uczestniczą tam w sondach ich dotyczących. To moim zdaniem praktycznie mało realne ...
                      Taką sondę, co ci "zainteresowani MIESZKAŃCY" chcieliby robić, zamiast dawać w papę innym, to należałoby przeprowadzić np. na osiedlach, a nie w internecie.
                      • kinguch Re: PS 01.05.06, 19:36
                        oj oj żebyś się nie zdziwił!!!
          • obserwator.ws Re: Nowa sonda