leo48
11.06.11, 05:51
Na moim blogu napisałem, że Wianki mogą być podobne do słynnego Dnia Pruszkowa czyli : "rozpaczliwy brak pomysłów oraz powtarzalność i nuda całości"
- No i wykrakałem. Wczoraj na stronie www Urzędu pojawił się plakat Wianków 2011. Lista atrakcji coraz krótsza, program coraz uboższy. Sztuczne wzajemne wspieranie się zupełnie "nie-wiankowymi" punktami na zasadzie : "my sobie dopiszemy was a za to wy dopiszcie nas". Dni Pruszkowa skrócone były do jednego. Tu na odwrót, pozbierano z dwóch weekendów i z całej okolicy żeby stworzyć sztuczne wrażenie obfitości. Pisałem poprzednio o pięciu zespołach, no to tym razem "w remizie" będzie ich aż siedem, oczywiście najwyższej klasy. Szkoda, że nie dopisano mszy u św Kazimierza i Edwarda. Pies Burbon niedługo zastąpi głowę żbika w herbie naszego miasta i będzie obsługiwał wszystkie okazje łącznie z obchodami świąt państwowych.
O motocyklach nie napisano ale sądzę, że będą. A czerwony piętrowy autobus ? Mógłby przecież jeździć między Potulikiem a Zniczem. Czyżby zapomniano ?