Dodaj do ulubionych

Wianki '2011 - wykrakałem

11.06.11, 05:51
Na moim blogu napisałem, że Wianki mogą być podobne do słynnego Dnia Pruszkowa czyli : "rozpaczliwy brak pomysłów oraz powtarzalność i nuda całości"

- No i wykrakałem. Wczoraj na stronie www Urzędu pojawił się plakat Wianków 2011. Lista atrakcji coraz krótsza, program coraz uboższy. Sztuczne wzajemne wspieranie się zupełnie "nie-wiankowymi" punktami na zasadzie : "my sobie dopiszemy was a za to wy dopiszcie nas". Dni Pruszkowa skrócone były do jednego. Tu na odwrót, pozbierano z dwóch weekendów i z całej okolicy żeby stworzyć sztuczne wrażenie obfitości. Pisałem poprzednio o pięciu zespołach, no to tym razem "w remizie" będzie ich aż siedem, oczywiście najwyższej klasy. Szkoda, że nie dopisano mszy u św Kazimierza i Edwarda. Pies Burbon niedługo zastąpi głowę żbika w herbie naszego miasta i będzie obsługiwał wszystkie okazje łącznie z obchodami świąt państwowych.

O motocyklach nie napisano ale sądzę, że będą. A czerwony piętrowy autobus ? Mógłby przecież jeździć między Potulikiem a Zniczem. Czyżby zapomniano ?
Obserwuj wątek
    • tricia.mcmillan Re: Wianki '2011 - wykrakałem 11.06.11, 07:37
      Jeśli Dni Pruszkowa i Wianki uznamy za narzędzie politycznego PR, służącego utrzymaniu władzy, to rzeczywiście dość słabo świadczy to o poziomie wyborców, do których przekaz jest skierowany i dobrze o władzy, która nie przesadza z wydatkami na skuteczny PR.
      :)
    • tricia.mcmillan Re: Wianki '2011 - wykrakałem 11.06.11, 21:04
      Przeczytałem Leo z nudów wpis na twoim blogu o Dniach Pruszkowa i doszedłem do wniosku, że jesteś zawodowym malkontentem. I nie chodzi o to, że permenantnie nic ci się już nie podoba, ale o to, że nie potrafisz zrobić jednego kroku dalej i powiedzieć czego oczekujesz po Dniach Pruszkowa. Dlatego zrobię to za ciebie, bo jestem od ciebie inteligentniejszy i bardziej kreatywny.

Rzeczywiście, Dni Pruszkowa to bezsensowny festyn nastawiony na polityczne public relations. Kiełbasa wyborcza. Próba wycelowania w gusta jak największej liczby wyborców. Stąd ich jarmarczna różnorodność i swojska przaśność. Nie chciałbym być jednak źle zrozumiany. Wszystkie imprezy organizowane tego dnia były atrakcyjne dla większej lub mniejszej grupy mieszkańców. Chodzi jednak o to, że Dni Pruszkowa w obecnej formule nie mają nic wpólnego z Pruszkowem. Równie dobrze mogłyby być dniami Żoch Wielkich, albo Kobylej Głowy. W zasadzie jedynym punktem programu związanym z miastem i jego rejonami był rajd rowerowy - o którym akurat zapomniałeś. Prawdziwa perła w morzu taniego plastiku.

Patrząc na Dni Pruszkowa pod tym kątem zabrakło przede wszystkim powiązania ich z samym miastem i jego historią. W te dni całe miasto powinno stać otworem przed mieszkańcami. Powinniśmy mieć możliwość zwiedzenia dużych pruszkowskich zakładów. Otwarte powinny być muzea, powinniśmy mieć możliwość wysłuchania wykładów na temat historii Pruszkowa i okolic, a w bibliotece publicznej powinniśmy móc spotkać się z wybitnymi pruszkowiakami. Na ulicach powinni czekać przewodnicy, którzy byliby w stanie oprowadzić nas po znanych i mniej znanych miejscach wszystko opatrując ciekawym kometarzem. Po mieście powinien być wytyczony jakiś szlak spacerowy. Część ulic powinno być zamkniętych dla ruchu samochodowego, a stragany i ogródki piwne zamiast być poutykane po kątach powinny stać na środku Bolka Prusa. - no może tu pojechałem za bardzo. Generalnie pomysłów może być milion. Chodzi o to, żeby Dni Pruszkowa stały się rzeczywiście Dniami Pruszkowa, po których mamy poczucie, że wiemy więcej o miejscu w którym mieszkamy, zaczynamy czuć się jego częścią i mamy wrażenie dobrze spędzonego, a nie znowu jakoś zabitego czasu.
      • leo48 Re: Wianki '2011 - wykrakałem 11.06.11, 21:28
        tricia.mcmillan napisał:
        jestem od ciebie inteligentniejszy i bardziej kreatywny

Mylisz się. Jesteś sto razy głupszy. Ja tyle już pozytywnych rzeczy napisałem, że w niektórych kręgach uważany jestem za agenta z Kraszewskiego. Stworzyłem na własny użytek pojęcie "słonecznej strony miasta" i tę jego stronę w wielu miejscach ukazuję. Jesteś zbyt ograniczony, by to dostrzec. Ale to już nie moje zmartwienie.

.
        • tricia.mcmillan Re: Wianki '2011 - wykrakałem 11.06.11, 22:19
          leo48 napisał:

> tricia.mcmillan napisał:
          > jestem od ciebie inteligentniejszy i bardziej kreatywny

I pozostańmy przy tym.
          • leo48 Re: Wianki '2011 - wykrakałem 12.06.11, 06:32
            Pruszkowianka75 prosi, żebyś raczej z nią "podyskutował". Reprezentujecie identyczny poziom blondynizmu. Przychylam się do jej prośby.

Nie będę Wam towarzyszył bo jestem bardzo zajęty.

Powodzenia.

.
            • tricia.mcmillan Re: Wianki '2011 - wykrakałem 12.06.11, 08:15
              leo48 napisał:

> Nie będę Wam towarzyszył bo jestem bardzo zajęty.

Tropieniem kolejnego spisku?
              Napisz koniecznie jak coś odkryjesz.
          • gossart Wykrakałem Wianki - 2011 12.06.11, 09:16
            tricia.mcmillan napisał:
            > leo48 napisał:
            > > > tricia.mcmillan napisał:
            > > jestem od ciebie inteligentniejszy i bardziej kreatywny

Leo48 napisał, mcmillan odpisał, itd. A przecież... kruk krukowi oka nie wykole... ;-)

• leo48 Re: Wykrakałem Wianki - 2011 12.06.11, 11:51
              Nic nie poradzę na to, że pewna, zawsze ta sama menda ma obsesję na moim tle. Odnajdź zakładane przeze mnie wątki i poczytaj...

Traktuję go pobłażliwie ciepłym strumykiem. Kiedyś może poradziłbym mu leczenie. Dziś widzę, że na to jest już za późno. Na ten stan głowy jest tylko jedno skuteczne remedium, a nazywa się gilotyna.

Pozdrawiam i lecę "tropić kolejne spiski". O efektach poinformuję wieczorem.

.
              • gossart Menda w strumyku - 2011 12.06.11, 13:05
                leo48 napisał:
                > zawsze ta sama menda ma obsesję na moim tle.

Ciekawe z jakich to kregów ona przybywa... ?

> Traktuję go pobłażliwie ciepłym strumykiem

Ciepłym... ? To go nie otrzeźwi...

> Na ten stan głowy jest tylko jedno skuteczne remedium, a nazywa się gilotyna.

Jest jeszcze... lewatywa !

• tricia.mcmillan Re: Menda w strumyku - 2011 12.06.11, 16:07
                  gossart napisał:

> Ciekawe z jakich to kregów ona przybywa... ?
                  Odpowiadam. Są to kręgi dla ciebie na pewno niedostępne. :)

> Ciepłym... ? To go nie otrzeźwi...
                  Zależy czego jest to strumień. Ciepłe kluchy na pewno mnie nie poruszą.

> Na ten stan głowy jest tylko jedno skuteczne remedium, a nazywa się gilotyna.
                  > Jest jeszcze... lewatywa !
                  No, w tym przypadku chyba sięgnąłeś do własnych doświadczeń.
                  Doświadczeń radosnych na tyle, że postanowiłeś życzyć ich innym.
                  • gossart Re: Menda w strumyku - 2011 12.06.11, 17:07
                    tricia.mcmillan napisał:
                    > Są to kręgi dla ciebie na pewno niedostępne. :)

Wow... !? :D

> Zależy czego jest to strumień

A gdzie ta inteligencja !? Leo48 cię przecież potraktował swoim doświadczeniem.

> No, w tym przypadku chyba sięgnąłeś do własnych doświadczeń. Doświadczeń radosnych na tyle, że postanowiłeś życzyć ich innym.

To wolisz remedium Leo48, w postaci gilotyny ?

• tricia.mcmillan Re: Wykrakałem Wianki - 2011 12.06.11, 15:59
                leo48 napisał:

> Pozdrawiam i lecę "tropić kolejne spiski". O efektach poinformuję wieczorem.

Przedtem sprawdź, czy nikt cie nie śledzi. :)
                • leo48 Re: Wykrakałem Wianki - 2011 12.06.11, 18:46
                  Trici wczoraj była(a) w Warszawie na "Paradzie". Tam wszechpolacy wyzwali ich od padliny. Padlina dziś musi odreagować, po swojemu czyli plując jadem. Bądźmy tolerancyjni.

A ja dziś wytropiłem aż trzy spiski.

Spisek 1 : Stowarzyszenie Wędkarzy "Żbik" urządziło w Parku Mazowsze zawody wędkarskie oraz piknik dla dzieci niepełnosprawnych z tego ośrodka od zakonnic.

Spisek 2 : Szkoła Muzyczna "Akolada" w oranżerii Muzeum Hutnictwa zorganizowała II Doroczny Koncert Uczniów.

Spisek 3 : Na terenie MOK "Kamyk" odbył się wielogodzinny piknik z bogatym programem artystycznym jako podsumowanie roku kulturalnego.

Masz trzy kolejne okazje do swoich durnowatych prześmiewek. Ja wątpię, żebym znalazł czas i ochotę na odpowiedzi. Byłem zaproszony i wypada się zrewanżować. W ciągu dwóch dni będą albumy zdjęć na Picasa a w swoim czasie parę tekstów w odpowiednich miejscach.

Pochwal się, jak owocnie spędzasz tę niedzielę jako typowy internetowy onanista ? Na tamtych imprezach nie było tego typu osobników bo były to przedsięwzięcia albo społeczne, albo kulturalne. Za wysokie progi.
                  • zibi-pruszkow Re: Wykrakałem Wianki - 2011 12.06.11, 19:33
                    Leo, daj spokój młodemu, też kiedyś byłe młody (co nie znaczy, że teraz jestem stary) i zbuntowany - Ty zapewne też. Też kiedys plułem tu łaciną, z tego sie wyrasta, no chyba, że ktos jest chwastem, wtedy się go wycina lub jest gilotyna.
                  • tricia.mcmillan Re: Wykrakałem Wianki - 2011 12.06.11, 23:41
                    Leo, odpowiem ci tak: chodziłeś, patrzyłeś i i byłes ślepy. A tuż obok była zjawiskowa Natalia.

Natalio.
                    Twoje piekne wykonanie porusza te struny które powinno.
                    Trzymam za Ciebie kciuki.

Natalia Roguś - Taylor Swift „White horse“
                    ucz. P. Wirginii Raj
                    Natalia Roguś - White Horse
                    • leo48 Re: Wykrakałem Wianki - 2011 13.06.11, 04:37
                      Dla tych, którzy nie byli w "Kamyku" informacja : ten program jako całość mógłby konkurować z tym, co oferuje plakat Wianków. Impreza (za wyjątkiem baletu przedszkolaków) odbywała się na terenie przy Ośrodku. Pogoda dopisała, publiczności było mnóstwo, repertuar urozmaicony a smak ogromnego wiśniowego tortu nie do opisania.

Koncert Szkoły "Akolada" nie zaskoczył mnie niczym bo był równie perfekcyjny jak noworoczny, na którym też byłem. Zgodnie z oczekiwaniem młodzi artyści dokonali ogromnego postępu, wykonanie tych samych dzieci było wyraźnie dojrzalsze. Brak jednak w Pruszkowie odpowiedniej sali mogącej swobodnie pomieścić większą widownię.

Jeśli chodzi o zawody wędkarskie, to nie jestem w stanie opisać radości tych dzieciaków, które pod opieką zakonnic z Ośrodka oraz wędkarzy ze Stowarzyszenia "Żbik" wzięły udział w prawdziwych zawodach na łowisku. Dodam tylko, że sam widziałem jak wyciągali parę niezłych okazów. "Prawdziwość" zawodów niech potwierdzi np 2-kilogramowy karp i parę mniejszych trofeów.

.
                  • sqz Re: Wykrakałem Wianki - 2011 13.06.11, 17:44
                    Jak rozumiem leo masz takie samo zdanie jak wszechpolacy o uczestniczących w paradzie równości. Twoje prawo ja uważam wszechpolaków za .................. tutaj wykropkuje bo nie zniżę się do ich poziomu i nie będę ich nazywał tak jak na to zasługują-moim skromnym zdaniem.
                    A tak wogóle to takie prawdziwe meny jak wszechpolaki to powinny się cieszyć że tylu gejów na świecie, bo dzieki temu maja mniejszą konkurencje w walce o kobiety :P
                    • kanchi Re: Wykrakałem Wianki - 2011 13.06.11, 18:32
                      A tak wogóle to takie prawdziwe meny jak wszechpolaki to powinny się cieszyć że tylu gejów na świecie, bo dzieki temu maja mniejszą konkurencje w walce o kobiety :P

Ale wśród wszechpolaków są również kobiety. To nie jest ściśle męska organizacja. Za przemoc odpowiadają mężczyźni, a za całą resztę - kobiety i mężczyźni.

--
                      Еcть y нac грyзин, cтyдент, пo фaмилии Гoридзе, a зoвyт егo Авac, и дoцент Петяев, cтрaшнo тyпoй.
                    • leo48 Re: Wykrakałem Wianki - 2011 13.06.11, 18:41
                      sqz napisał:
                      masz takie samo zdanie jak wszechpolacy

Robert, skąd wyciągnąłeś taki wniosek ? Ja jestem stara komuna czyli lewica, która już nie istnieje bo ją Miller zamordował. Jestem z gruntu tolerancyjny choć zastanawiam się, czy powinna istnieć tolerancja wobec tych, którym ta orientacja pada na mózg.

Tricia był(a) na paradzie i tam ją wszechpolacy spostponowali więc odreagowuje.
                      Tylko tyle napisałem. Nie wiem tylko, dlaczego toto mnie sobie upodobało.
                      Ja jestem od zawsze hetero i taki pozostanę do końca dni swoich.

A tolerancyjny jestem. Jeszcze...

.
                      • gossart Re: Wykrakałem Wianki - 2011 14.06.11, 10:16
                        leo48 napisał:
                        > Tricia był(a) na paradzie

Był czy była, oto jest pytanie ? Może coś wytłumaczy... -:)

• tricia.mcmillan Re: Wykrakałem Wianki - 2011 15.06.11, 07:20
                        Leo spójrz na poniższą konwersację i przeanalizuj sobie swoje słownictwo i nienawiść jaka wyziera z każdego twojego zdania.

tricia.mcmillan: jestem od ciebie inteligentniejszy i bardziej kreatywny.
                        leo48: Mylisz się. Jesteś sto razy głupszy. Jesteś ograniczony.
                        tricia.mcmillan:: Pozostańmy jednak przy moim.
                        leo48: Menda ma obsesję na moim tle. Traktuję go pobłażliwie ciepłym strumykiem. Kiedyś może poradziłbym mu leczenie. Na ten stan głowy jest tylko jedno skuteczne remedium, a nazywa się gilotyna. A teraz idę tropić kolejne spiski.
                        tricia.mcmillan:: Wcześniej sprawdź czy nikt cię nie śledzi.
                        leo48: Pochwal się, jak owocnie spędzasz tę niedzielę jako typowy internetowy onanista.
                        tricia.mcmillan:: załącza link z niedzielnego koncertu
                        leo48: Trici wczoraj była(a) w Warszawie na "Paradzie". Tam wszechpolacy wyzwali ich od padliny. Padlina dziś musi odreagować, po swojemu czyli plując jadem. Tricia był(a) na paradzie i tam ją wszechpolacy spostponowali więc odreagowuje. Nie wiem tylko, dlaczego toto mnie sobie upodobało. Ja jestem od zawsze hetero i taki pozostanę do końca dni swoich.
                        A tolerancyjny jestem. Jeszcze...
                        • leo48 Re: Wykrakałem Wianki - 2011 15.06.11, 07:52
                          Jak tam główeczka ? Nic nie lepiej ? Widać, widać...

.
                          • tricia.mcmillan Re: Wykrakałem Wianki - 2011 15.06.11, 08:15
                            leo48 napisał:
                            > Jak tam główeczka ? Nic nie lepiej ? Widać, widać...

Twoja? Zdecydowanie coraz gorzej.
                            Popluj tutaj jeszcze. To umiesz robić najlepiej.
                          • tricia.mcmillan Re: Wykrakałem Wianki - 2011 15.06.11, 08:17
                            A, i nie zapomnij jeszcze wszystkiego wyboldować i poskarżyć się jaki jesteś nękany na swojej ścianie płaczu.
                            • leo48 Re: Wykrakałem Wianki - 2011 15.06.11, 08:23
                              Mnie tylko zdecydowanie dziwi postawa adminów, którzy tolerują tak ewidentny trolling. Szereg kolejnych wątków, zresztą nie tylko moich jest zapaskudzanych kretyńskimi wpisami jednego osobnika posługującego się kolejnym nickiem.

Bardzo prosiłbym adminów o ocknięcie się z letargu.

.
                              • gossart Re: Wykrakałem Wianki - 2011 15.06.11, 08:39
                                leo48 napisał:
                                > Bardzo prosiłbym adminów o ocknięcie się z letargu.

Żarty ci się trzymają... -:))
                                • leo48 Re: Wykrakałem Wianki - 2011 15.06.11, 09:00
                                  gossart napisał:
                                  Żarty ci się trzymają... -:))

Może nie żarty. Raz mi się nawet udało. Admin na moją interwencję, choć z pewnym ociąganiem usunął nienawistny wpis, którego sam nie raczył zauważyć. Ociąganie było zrozumiałe bo autorem wpisu był członek grupy, z którą adminowi zdarza się chodzić na piwo.

Mam nadzieję, że z tym kimś on na piwo nie chadza.

.
                              • tricia.mcmillan Re: Wykrakałem Wianki - 2011 15.06.11, 16:58
                                Leo, dobra rada:
                                Piłeś, nie pisz.
                                • leo48 Re: Wykrakałem Wianki - 2011 15.06.11, 21:34
                                  tricia.mcmillan napisał(a) :
                                  A, i nie zapomnij... .... na swojej ścianie płaczu.

Nie wahasz się z niskich pobudek i w szyderczy sposób posługiwać się najświętszymi symbolami Twojej wiary ?

PS - dostałem parę maili i sms-ów z radą, żebym dał sobie siana i nie napalał "zboka i zakompleksionego debila" (to były cytaty). Posłucham rady.

.
                                  • tricia.mcmillan Re: Wykrakałem Wianki - 2011 15.06.11, 22:34
                                    leo48 napisał:

> posługiwać się najświętszymi symbolami Twojej wiary ? Dostałem parę maili i sms-ów z radą, żebym dał sobie siana i nie napalał "zboka i zakompleksionego debila"

Sądząc z antysemickiej poetyki oraz dosadnej frazeologii to Zibi coś do ciebie skrobnął.
                                    • leo48 Re: Wykrakałem Wianki - 2011 15.06.11, 22:41
                                      Zaiste dziwne. Apel, byś uszanował własną wiarę poczytujesz mi za antysemityzm ? Przewrażliwienie i przerosty fantazji. Ale, jak już wspomniałem, na leczenie za późno. Dobrej nocy.

.
                                      • tricia.mcmillan Re: Wykrakałem Wianki - 2011 15.06.11, 22:46
                                        leo48 napisał:
                                        > Zaiste dziwne. Apel, byś uszanował własną wiarę poczytujesz mi za antysemityzm

Ponieważ sugerowanie, że ktoś jest Żydem w ustach ludzi twojego pokroju jest jednocześnie wyrokiem.
                                    • zibi-pruszkow Re: Wykrakałem Wianki - 2011 15.06.11, 22:42
                                      tricia.mcmillan napisał:
                                      > Zibi coś do ciebie skrobnął.
                                      >
                                      akurat w tym błocie taplać się nie mam ochoty ... a swoją drogą, ciekawe, który z Was pierwszy pójdzie po rozum do głowy i nie da się sprowokować do ciągnięcia tego wątku.
                                      • leo48 Re: Wykrakałem Wianki - 2011 15.06.11, 23:08
                                        Zibi, skoro nic do mnie nie skrobnąłeś to znaczy, że komuś odwaliło i znów go śledzą nawet kajzerki albo my i wszyscy wokół knujemy kolejny spisek. Biedna kreatura :)

.
                                        • tricia.mcmillan Re: Wykrakałem Wianki - 2011 15.06.11, 23:32
                                          leo48 napisał:
                                          > komuś odwaliło i znów go ś
                                          > ledzą nawet kajzerki albo my i wszyscy wokół knujemy kolejny spisek. Biedna kre
                                          > atura :)

Przypominasz mi Golluma, najdroższy.
                                          Ostatecznie pewnie kiedyś ci wybaczę te obelgi.
                                          • humptyangel Re: Wykrakałem Wianki - 2011 16.06.11, 00:33
                                            Przepraszam, że łokciami wepchnę się w interesującą dysputę, ale sądzę, że macie fioła. Czemu? Gdyż tricia.mcmillan napisał bardzo rzeczowy post w tym wątku - chodzi mi o pierwszy wpis. Trochę użył ironii wobec leo. Leo dał się sprowokować i się zaczęło. No bo przecież nie można napisać np.: tricia.mcmillan, masz bardzo ciekawą wizję, ale jednak uważam, że stawianie ogródków piwnych wszędzie nie jest dobre.

Szczerze - dla mnie pomysł z wejściem do zakładów jest świetny. Sam byłem na dniach otwartych laboratorium drogowego TPA na Parzniewskiej - dla mnie świetna sprawa. Ale nie tylko dla mnie, ponieważ na Pikniku Naukowym 2011 SISKOM prezentował przekroje konstrukcji nawierzchni dróg (otrzymane od TPA) - ludzie byli tym żywo zainteresowani.

Leo, co do imprez wymienionych przez Ciebie - cieszę się, że są takie ciekawe inicjatywy, ale naprawdę nie wiem skąd czerpać o nich informacje
                                            • leo48 Re: Wykrakałem Wianki - 2011 16.06.11, 05:32
                                              humptyangel napisał:
                                              Leo dał się sprowokować

Oto istota całej tej niesmacznej sprawy. Tylko to się powtarza do znudzenia. Jeśli ktoś ma tak dalece posuniętą obsesję, to trudno mówić o zdrowych zmysłach. Powiem krótko : to przygłup.

Jeśli chodzi o to, że naprawdę wokół nas dużo się dzieje to fakt ale trochę zbyt słabo niektóre rzeczy są nagłaśniane. Rewelacyjna promocja parzniewskiego laboratorium uszła uwadze wielu mieszkańców a i tak były tam tłumy. Byłem również i napisałem o tym tekst "Beton lżejszy od powietrza ?" w poprzednim numerze Głosu Pruszkowa.

Imprezy odbywające się w mieście i okolicy śledzę (to słowo niektórym budzi dzikie skojarzenia) głównie w internecie (zazwyczaj WPR oraz strona www.brwinow24.pl bo oni bardzo dużo miejsca poświęcają nam). Mam też jednak dużo prywatnie zaprzyjaźnionych ludzi, którzy zapraszają mnie osobiście na swoje imprezy jak np żbikowskie wędkowanie czy po raz kolejny koncert w szkole muzycznej.

Ostatnio informację nawet w nadmiarze pozyskuję z Redakcji Głosu i nie jestem w stanie być wszędzie, gdzie nas zapraszają. Gdyby to forum było trochę inne, mógłbym tu pewne rzeczy rekomendować ale to za każdym razem kończyłoby się podobnym bagnem jak to, z którym właśnie mamy do czynienia.

W najbliższą sobotę rekomenduję cały dzień w Brwinowie, gdzie odbędzie się II Dzień Sportu a po nim w GOK cykl filmowy o Wojciechu Siemionie. Ubiegłoroczną imprezę opisałem i sfotografowałem, co zapoczątkowało moją stałą współpracę z Portalem, gdzie zamieściłem już kilkadziesiąt felietonów i relacji:

www.brwinow24.pl/2010/06/sportowa-sobota/

Można w sezonie wiosenno letnim takich imprez znaleźć w najbliższej okolicy mnóstwo, ale trzeba czasem wstać od monitora. Na własny i znajomych użytek wrzucam albumiki zdjęć na Picasa. Od marca czyli w ciągu niewiele ponad 3 miesięcy zamieściłem ich ponad 50 a to oznacza, że co najmniej tyle razy jednak sprzed komputera się ruszyłem. Dodam tylko, że jedynie parę z tych spotkań było ograniczone zaproszeniami a cała reszta ogólnie dostępna.

Nie każdemu odpowiada określony typ imprez ale jeśli pominiemy kobylaste masowe imprezy miejskie, to zawsze można wybrać coś z oferty MDK Kamyk, MOK Pałacyk, Książnica, Muzeum, czy Spółdzielnia Mieszkaniowa (do wczoraj jeszcze Klub na Niepodległości i Dom Kultury na Hubala ale od 1 lipca niestety już tylko Hubala).

Do zobaczenia w plenerze.

.
                                          • biotyt Re: Wykrakałem Wianki - 2011 17.06.11, 05:32
                                            tricia.mcmillan napisał:
                                            > Przypominasz mi Golluma, najdroższy.

Najdroższy... !?
                                            • leo48 Re: Wykrakałem Wianki - 2011 17.06.11, 05:51
                                              Ja już zaznaczyłem, że byłem, jestem i pozostaję hetero. Gotów jestem poddać się testom :)))
                                            • tricia.mcmillan Re: Wykrakałem Wianki - 2011 17.06.11, 10:10
                                              biotyt napisał:

> Najdroższy... !?

"Najdroższy", "my precious", to ulubione powiedzonko Golluma jednej z najobrzydliwszych, choć równocześnie najbardziej tragicznych postaci Śródziemia. Gollum opętany przez Jedyny Pierścień stał się istotą nikczemną, paloną od środka złem i paranoicznie pożądającą Pierścienia, który go jednocześnie niszczył. To do Pierścienia Gollum zwracał się właśnie "Najdrooożżżsssszy".
                                              • zibi-pruszkow Re: Wykrakałem Wianki - 2011 17.06.11, 10:28
                                                tak zupełnie na marginesie, tylko winny sie tłumaczy.
                                                • tricia.mcmillan Re: Wykrakałem Wianki - 2011 17.06.11, 12:00
                                                  zibi-pruszkow napisał:
                                                  > tak zupełnie na marginesie, tylko winny sie tłumaczy.

To było do mnie? Że niby jestem coś komuś winny?
      • plebejski_uciekinier Re: Wianki '2011 - wykrakałem 16.06.11, 17:29
        @tricia.mcmillan

To chyba jeden z najlepszych twoim postów na tym forum od kiedy je czytam. Serio, szczególnie porównując do tych, raczej niewysokich lotów. Zgadzam się z twoją opinią całkowicie i co do Leo, i co do Dni Pruszkowa. Powiem więcej, podoba mi się twoja wizja jakby to mogło wyglądać.
        • leo48 Re: Wianki '2011 - wykrakałem 16.06.11, 17:48
          No cóż, de gustibus...

Ja ostatnio w bardzo krótkim czasie miałem okazję wysłuchać Miłosza w recytacji Zamachowskiego i w wersji śpiewanej Dominiki Świątek a także być na spotkaniu z Antkowiakiem i Kisielewskim oraz Bajorem śpiewającym repertuar Grechuty i Jonasza Kofty. Była też Maja Komorowska oraz reżyser Majewski a nawet w niedzielę w Kamyku znakomita interpretacja Gałczyńskiego. A to zaledwie część tego, co się dzieje.

Jeśli ktoś preferuje alternatywę jaką jest "umpa, umpa" i piwo na Zniczu, to ma do tego prawo. Tylko to jeszcze nie powód, by zwolennika innego modelu kultury obrzucać inwektywami. To nie uleczy kompleksów.

.
          • kwika Re: Wianki '2011 - wykrakałem 17.06.11, 10:50
            Gdzie szukać informacji o impreazach? Zapraszam na www.forumpruszkow.pl. Tam w zakładcie Co, gdzie,kiedy jest kalendarz imprez.
            • leo48 Re: Wianki '2011 - wykrakałem 17.06.11, 11:26
              kwika napisał:

Gdzie szukać informacji o impreazach? Zapraszam na www.forumpruszkow.pl. Tam w zakładcie Co, gdzie,kiedy jest kalendarz imprez.

Skorzystałem z zaproszenia i zajrzałem do "kalendarza imprez". Owszem ogromny wybór, ale gdzieś w Łomiankach i Izabelinie. W opisaną przeze mnie niedzielę 12 czerwca, gdy nie byłem w stanie odwiedzić wszystkich pruszkowskich imprez, kalendarz proponował jedynie koncert organowy w kościele o godz 19-tej. Pewnie wartościowa muzyka ale czy poza tym Pruszków był tego dnia martwy ?

.
              • kwika Re: Wianki '2011 - wykrakałem 17.06.11, 11:44
                Zdziwiłbym się gdybyś Leo nie zabrał głosu w tej sprawie. I jak to często bywa przesadzasz. Przecież są tam imprezy nie tylko z Izabelina, Łomianek i Pruszkowa, ale także Podkowy Leśnej, Ożarowa, Błonia, Nadarzyna.
                Może kalendarz nie jest doskonały, ale zawiera informacje o największej liczbie imprez odbywających się w Pruszkowie i okolicy. A może ktoś widzi możliwości usprawnienia, zrobienia go bardziej atrakcyjnym, przyjaznym, zawierającym jeszcze więcej informacji to zachęcam do współpracy.
                • leo48 Re: Wianki '2011 - wykrakałem 17.06.11, 12:18
                  kwika napisał:
                  Zdziwiłbym się gdybyś Leo nie zabrał głosu w tej sprawie

Założyłem wątek i chyba naturalne, że się w nim odzywam mimo, że cały czas ktoś próbuje go wykoślawić. Jeśli chodzi o Twoje wyjaśnienie to ono nic nie wyjaśnia. Napisałem o konkretnym dniu , kiedy Pruszków pękał w szwach od wydarzeń a ten "kalendarz" nie raczył tego zauważyć. Określenie, że nie jest on doskonały to jaskrawy eufemizm. Kiedyś wytknąłem parę wyrywkowo wybranych błędów i dezinformacji i gdybym chciał to robić nadal, musiałbym na to poświęcić mnóstwo czasu bo ciągle od tego aż się tam roi.

Na szczęście nikt tego nie czyta, co łatwo możesz sprawdzić na brwinow.com jeśli porównasz ilość otwarć wątku między dwoma kolejnymi Twoimi anonsami. Bywają np dwa :) Czyli sztuka dla sztuki. Napisałeś kiedyś, że ktoś to musi robić. Nie jestem pewien ale powtórzę, że jeśli już coś robić to rzetelnie.

.
              • kanchi Re: Wianki '2011 - wykrakałem 17.06.11, 17:51
                Owszem ogromny wybór, ale gdzieś w Łomiankach i Izabelinie.

Może Łomianki ciut za daleko, ale Izabelin leży w prostej linii 20-30 minut drogi od Pruszkowa. Pomijam skrajny przypadek, gdy ktoś jedzie przez Gdańsk bądź wybiera jakąś inną dłuższą trasę.
                • leo48 Re: Wianki '2011 - wykrakałem 17.06.11, 18:18
                  kanchi napisał:
                  Izabelin leży w prostej linii 20-30 minut drogi od Pruszkowa

Nie bierzesz pod uwagę, że ktoś chciałby skorzystać z komunikacji publicznej ?
                  Jaki jest czas dostania się tam w taki sposób ?

.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka