met_aa 26.09.06, 16:58 Wczoraj był ostatni dzień zarejestrowania Komitetów Wyborczych. Czy komuś jest wiadome jakie Komitety Wyborcze zostały zarejestrowane z terenu naszej gminy . A może odezwą się one same ? Czy się wstydzą ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
student6 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.09.06, 17:15 Jutro będe w Krajowym Biurze Wyborczym i jeżeli uzyskam takie informacje - zamieszczę taką informację. Odpowiedz Link
student6 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 27.09.06, 09:27 Dzwoniłem do Krajowego Biura Wyborczego i powiedziano mi, że jest pzygotowywana baza, która wkrótce bedzie gotowa. Baza znajdzie się na stronie www.pkw.gov.pl Odpowiedz Link
student6 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 29.09.06, 18:12 Oto lista zarejestrowanych w gminie Radzymin Komitetów Wyborczych Wyborców: Z prawem zgłaszani kandydatów TYLKO NA RADNYCH DO RADY GMINY: 1. KWW Wsi Nadma 2. KWW Krzysztofa Chacińskiego 3. KWW Ziemia Radzymińska 4. KWW Elżbiety Wołynko 5. KWW Kowalski 6. KWW Marii Gruzd 7. KWW Barbary Kobylarz Jedyny komitet wyborczy wyborców mogący zgłaszać kanydatów na radnych do rady gminy, powiatu i na burmistrza to: 1. KWW Hanny Karpińskiej Oprócz w/w w wyborach będą brały udział partie polityczne. Informacji o partiach, które wystawią swoje listy w Radzyminie, jeszcze nie posiadam. Ale jak tylko taką wiedzę posiądę zamieszczę tą informację. Odpowiedz Link
met_aa Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 29.09.06, 19:44 dla ciekawskich www.pkw.gov.pl/pkw2/index.jsp?place=Menu01&news_cat_id=2455&layout=1 www.pkw.gov.pl/pkw2/index.jsp?place=Lead07&news_cat_id=2455&news_id=17729&layout=1&page=text Odpowiedz Link
student6 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 29.09.06, 19:53 Właśnie stąd czerpałem inspirację Odpowiedz Link
159357nn Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 00:11 przeanalizowałem listy i tak mamy 73 kandydatów prawie w przedziale wiekowym : 20-29 lat 9 osób 30-39 lat 12 osób 40-49 lat 22 osoby 50-59 lat 24 osoby 60-69 lat 6 osób w tym 31 kobiet 42 mężczyzn Odpowiedz Link
159357nn Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 00:19 ja dopiero pzyjechałem z pracy , ale moze ktoś był dziś na spotkaniu z ministrm ochrony środowiska i podzieli się wiadomościami Odpowiedz Link
student6 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 08:29 Ja niestety tez byłem w pracy Odpowiedz Link
wyborca131 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 10:32 Spotkanie udało się, ponieważ m.in. przybyło na nie wielu mieszkańców, którzy są zatroskani tym, co się dzieje w naszej gminie Radzymine. Ponad to pan minister prof. Jan Szyszko zagwarantował pomoc w ulepszaniu naszej małej ojczyzny (np. budowa kanalizacji w całej gminie) pani mgr Elżbiecie Żmijewskiej - bezpartyjnej kandydatce na burmistrza. Odpowiedz Link
student6 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 10:40 Dla mnie jak ktoś firmuje swoje plakaty logiem partii, nawet jeśli sam do tej partii nie należy nie jest tak do końca bezpartyjny. Odpowiedz Link
wyborca131 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 10:46 Jest. Student mylisz pojęcia, bo mieć popracie to co innego niż należeć do ugrupowania. Odpowiedz Link
student6 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 11:02 Nie mylę pojęć. Powiedziałem, że dla MNIE jeżeli ktoś nie należy do partii ale firmuje swoje plakaty logiem jakiejś partii, to przecież nie robi tego tylko dla tego, że mają wspólne ideały. Taki kandydat liczy również na to że część elektoratru partii poprze go w nadchodzących wyborach. Taki kandydat korzysta z protekcji partii udzielającej poparcia (mam nam myśli protekcję w pozytywnym tego słowa znaczeniu) nie można więc powiedzieć że jest bezpartyjny. Przezydenci RP obejmująć urząd zrzekają się cżłonkostwa w partii, a jak jest wszyscy wiemy. Odpowiedz Link
student6 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 11:03 To jest oczywiście moje zdanie i mam prawo je mieć. Odpowiedz Link
wyborca131 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 11:09 Studencie nie było Cię na spotkaniu, więc masz prawo nie wiedzieć, że tak nie jest. Nie głoś herezji, zachowaj swoje zdanie dla siebie. Lepiej powiedz dlaczego twoja strona jest nieaktywna, z chęcią zapoznam się z Twoim programem. Odpowiedz Link
student6 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 11:13 Ubolewam nad tym, że nie byłem na spotkaniu, ale skoro ty na nim byłeś to mam nadzieję że zdasz nam relację. Odpowiedz Link
159357nn Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 11:16 szanowny wyborco zamiast droczyć się ze studentem , napisz choć krótka relację ze spotkania , Odpowiedz Link
159357nn Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 11:20 a może zaprosisz kandydata na forum i przedstawicie program Odpowiedz Link
orleando Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 11:26 Trzeba było zwolnić się z pracy, w końcu nie co dzień przyjeżdża minister. Odpowiedz Link
student6 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 11:30 Zamiast pouczać powiedzcie co działo się podczas tego spotkania. Odnoszę wrażenie że nic merytorycznego skoro nikt nie chce nic powiedzieć. Udowodnijcie mi że się mylę. Odpowiedz Link
radzyminianka1 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 11:59 Drogi wyborco Jeżeli dla ciebie 20 osób, które przyszły na spotkanie jest wielką ilością mieszkańców to gratuluję frekwencji. Ja byłam na spotkaniu i wiem ilu było mieszkańców. Chciałam głosować na Panią Żmijewską, ale jeżeli się tak kłamie to ja nie oddam głosu na tą panią. Myślę, że bardzo dobrze ocenił tą panią jeden z uczestników tego spotkania mówiąc, że będąc Burmistrzem zrobiła tylko bałagan w gminie. W tak świętym miejscu jakim jest dom parafialny nie powinno się kłamać!!!!!! Z tego co sobie przypominam to ta pani 4 lata temu startowała z Platformy Obywatelskiej. Jak będą wybory następne za 4 lata to być może wystartuje z SLD albo jeszcze z innej partii aby tylko dostać się do żłoba. Odpowiedz Link
student6 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 12:05 4 lata temu p. Zmijewska startowała z komitetu "Wspólnie dla miasta i gminy Radzymin". Ponawiam prośbę o relację ze spotkania. Odpowiedz Link
radzyminianka1 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 12:09 Ale napewno była popierana przez Platformę Obywatelską Odpowiedz Link
orleando Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 12:15 Radzyminianka powstrzymaj swoje emocje i nie siej nieprawdy, jesli chodzi o ścisłość to osób na spotkaniu było dwa razy wiecej niż podajesz. Prawdopodobnie masz jakiś interes finansowy z tego, że tak piszesz. A jednyną osobą, która tu kłamie jesteś ty. Wsyd! Pani Żmijewska nigdy nie startowała z Platformy Obywatelskiej. Bałagan w naszej gminie narobili obecni rządzący razem z p. Piotrowskim na czele, wydając pieniądze gminne i zadłużając ją w ten sposób, aż na 12 milionów, eliminując inwestorów i okłamując przy tym mieszkańców. Odpowiedz Link
edka10001 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 13:32 Nie wiesz o czym mówisz. Dopiero przy tych obecnie rządzących nie ma bałganu, poprowadzono wiele inwestycji, w mieście widać, że coś się dzieje i to na lepsze. Jeśli piszesz o eliminowaniu inwestorow i oklamywaniu mieszkańców przez obecne władze to podawaj konkretne przyłady, a nie takie puste gadanie. Mam nadzieję , że Pani Żmijewska dostanie "aż" tyle głosów ile było mieszkańcow na spotkaniu Odpowiedz Link
robaczek441 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 13:41 z pewnością p. Piotrowski nawet tyle nie dostanie głosów Odpowiedz Link
edka10001 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 13:55 dostanie, ja sama mam więcej rodziny, niż było na spotkaniu z Pania Żmijewską i wszyscy zagłosują na Pana Piotrowskiego. Odpowiedz Link
edka103 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 12:15 Sam sobie odpowiedziałeś, nie ma co komentować. Ksiądz Proboszcz, który w niedzielę na wszystkich mszach tak promował Panią Żmijewską chyba wreszcie sie zawstydził, bo szybko uciekł.Słyszałam, że członkowie radzyminskiego PiS-u wystąpili z pretensjami do powiatowego pełnomocnika PiS-u, dlaczego wprowadza zwyczaje z czasów komuny i przywozi w " teczce" kandydata na Burmistrza popieranego przez PiS, skoro koło w Radzyminie tej Pani nie popiera, a mocno się o to starała. Jak nie udało się u nas - to poszła do władz powiatowych PiS- u, coś mi to za bardzo ptrzypomina komunę. Odpowiedz Link
orleando Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 12:22 Wsyd!!Wstyd!! żeby tak nagadywać na samego proboszcza, który poszedł do kościoła odmawiać różaniec o mądrość dla rządzących!!Ponad to proboszcz był obecny podczas wizyty ministra. A skarga BYŁYCH członków radzymińskiego Pis-u była wręcz żałosna, no niestety jeżeli nie dotrzymalli umowy z p. Jackiem Domańskim to nie mogli dalej sprawować swoich funkcji. Odpowiedz Link
orleando Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 12:40 Koło PiS z przewodniczącym p. Lenartem nie istnieje!!!!!!!!! Odpowiedz Link
radzyminianka1 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 12:59 Kogoś ponoszą nerwy jak mówi się prawdę. Wiem teraz że nie będę głosować na tą panią. Byłam na spotkaniu więc wiem o czym mówię a wzrok jeszcze mam dobry. Wiem też na pewno, że Pani Żmijewska sympatyzowała z Platformą Obywatelską. Żadnego bałaganu w gminie nie widzę a tak profesjonalnych i miłych pracowników rzadko się spotyka. (załatwiałam wiele spraw). Burmistrza Piotrowskiego nie znam za dobrze, ale sprawił na mnie wrażenie osoby kompetentnej i dbającej o gminę. Wystarczy tylko wyjść na miasto i zobaczyć efekty gminnych inwestycji. Już na początku kampania pani Żmijewskiej zawiodła mnie, bo po prostu nie znoszę kłamstwa a już nie dopuszczalne jest dla mnie wtrącanie kościoła w politykę. Odpowiedz Link
orleando Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 13:23 Pani Żmijewska nigdy nie symaptyzowała z Platformą Obywatelską. Ja będę głosował na p. Żmijewską bo jest to kompetentna osoba,z wykształceniem, doświadczeniem i zasadami moralnymi, nie tak jak p. Piotrowski, który chyba zapomniał, że ma służyć mieszkańców, czerpie z tego korzyści, głosi homilie i nic z tego nie wynika, jego postawa przypomina postawę Stefka Burczymuchy. Odpowiedz Link
radzyminianka1 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 13:39 Drogi orleando Bardzo ponoszą cię nerwy. Rozumię że prawda boli, ale nie musisz się tak denerwować. Już nawet nie wiesz co pisać. Napij się kawy i policz do 10. To bardzo pomaga. Nie rób złej kampanii dla pani Żmijewskiej. Bo twoje zachowanie jest poniżej krytyki. Ja tylko zareagowałam na nieprawdę dotyczącą ilości mieszkańców biorących udział we wczorajszym spotkaniu. A wyborca131 który to napisał już się nie odzywa - co jednoznacznie przyznaje się do kłamstwa. Odpowiedz Link
robaczek441 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 13:50 Widzisz radzyminianka niektórzy ludzie pracują, a nie się obijają i piszą kłamstwa (tak jak ty) na forum. Zapewne nie jest Ci obce powiedzenie "Czy się stoi czy się leży 500 złotych się należy". Wyobraź sobie, że ja też byłem na tym spotkaniu i nie podzielam twojego zdania, co więcej jestem zażenowany poziomem twoich wypowiedzi z rodzaju: "nie oddamy wam naszego stołka, naszych zabawek" Pozdro dla tatusia. Na pewno boli Cię, prawda, że mieszkańcy mają tez rozum i nie godzą się na to co wyrabiali rządzący w naszej gminie przez ostatnie cztery lata. Odpowiedz Link
radzyminianka1 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 13:58 edka10001 26.10.06, 13:32 + odpowiedz Nie wiesz o czym mówisz. Dopiero przy tych obecnie rządzących nie ma bałganu, poprowadzono wiele inwestycji, w mieście widać, że coś się dzieje i to na lepsze. Jeśli piszesz o eliminowaniu inwestorow i oklamywaniu mieszkańców przez obecne władze to podawaj konkretne przyłady, a nie takie puste gadanie. Mam nadzieję , że Pani Żmijewska dostanie "aż" tyle głosów ile było mieszkańcow na spotkaniu • Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy robaczek441 26.10.06, 13:41 + odpowiedz z pewnością p. Piotrowski nawet tyle nie dostanie głosów Robaczku tą odpowiedzią sam przyznajesz rację że było 20 osób. Gratuluję odwagi do przyznania mi prawdy Odpowiedz Link
radzyminianka1 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 14:10 Chciałabym cię uświadomić, że jestem na rencie. Jestem osobą niepelnosprawną i wyśmiewanie się z mojego kalectwa jest nie na miejscu. Czy cały komiet pani Żmijewskiej ma zamiar ludzi niepełnosprawnych w ten sposób traktować? Żeby pozdrowić tatę będę musiała udać się na cmentarz. Robaczek się przyznał, że było mało osób odpowiedzią wcześniejszą. Pozdrawiam Odpowiedz Link
edka10001 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 13:44 Moja sąsiadka w wyborach rok temu była w Komisji Wyborczej z ramienia Platformy i zgłosiła ją tam Pani Żmijewska, która też była w Komisji zgłoszona przez Platformę, więc chyba miała z nimi kontakt-gdy sondaze mowiły, że Platforma wygra wybory do Sejmu - gdy przegrała, to "Pani" zmieniła sympatie. Nigdy nie widziałam,zeby jako Burmistrz slużyła ludziom, za to uwaza się za alfę i omegę- właśnie to przypomina Stefka Burczymuchę. W Ząbkach , gdzie obecnie pracuje Rada sie na niej poznała - Burmistrz proponował Radzie powołanie Pani Żmijewskiej na Skarbnika - i Rada się nie zgodziła, więc chyba nie jest ona aż tak wspaniala, jak się przedstawia. Odpowiedz Link
edka10001 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 13:14 Jeśli po takim potraktowaniu P.Lenart wypisze się z PiSu to wcale się nie zdziwię A swoją drogą, co znaczą znajomości - Pan od powiatowego PiSu pracuje w Powiecie, Pani Żmijewska też pracowała, więc się dobrze znają, miała ułatwiony dostęp. Odpowiedz Link
orleando Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 13:24 P. Lenart został usunięty dyscyplinarnie. Odpowiedz Link
orleando Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 13:28 .. W trybie natychmiastowym, żeby dobre imię PiS-u nie zostało skalane przez ludzi, dla którch jedynym priorytetem jest własna korzyść. Odpowiedz Link
159357nn Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 13:47 Pisząc takie stwierdzenia - OSKARŻENIA TRZEBA MIEĆ dowody !!!!!! Odpowiedz Link
159357nn Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 13:50 a więc poprzyj swoje stwierdzenia , bo inaczej pewnie niektóre osoby pomówione ci nie darują Odpowiedz Link
159357nn Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 15:32 i wnet nie wiemy co było przedmiotem spotkania i jaki był przebieg , tak więc apeluje do ludzi co byli na spotkaniu , napiszcie kilka słów Odpowiedz Link
wars27 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 27.10.06, 07:57 witam, a o jakim spotkaniu mowa?? zaś co do wyborów to P. Żmijewska nie ma najmniejszych szans! tyle wam powiem!!a przekonacie się że mówiłem prawdę po wyborach! słyszałem że gdzie się nie uda to wszędzie ją gonią za te bzdury co chodzi i opowiada!!) z kim bym nie rozmawiał to każdy na nią narzeka, mimo tego że już nie jest wiele lat Burmistrzem! straszna paniusia się z niej podobno zrobiła! słyszałem też że z Ząbek też ją pogonili! o co chodzi z tym Lenartem??? przecież ani Żmijewska ani Piotrowski nie startują z PISu z tego co wiem, więc nie wiem w czym problem??!! Lenart wyleciał??!! a to i bardzo dobrze bo zawsze uważałem go za...!! pozdrawiam, wars27 Odpowiedz Link
elizabeth40 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 27.10.06, 14:49 Witam !!! Szanowny Wyborco 131 co się tak obnosisz z mgr Pani Żmijewskiej zaptyaj lepiej ile dołżyła do tych studiów, czt też może dokładał do tego UMiGR z naszych podatków. Teraz magistrów jak przysłowiowych "psów". Ja też do nich należe i nie podkreślam tego na każdym kroku, a Pani Ż ciągle, mało tego obnosi sie ze swoim profesjonalizmem wszędzie gdzie się tylko da. Wszyscy jesteśmy profesjonalistami w swojej dziedzinie. Miałam okazje widziec szanowną Panią jak podchodzi do swojej prywaty dysponując nie swoimi środkami kiedy nie była jeszcze burmistrzem. Odpowiedz Link
wyborca131 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 27.10.06, 17:27 Kochani Radzyminiacy! Pozwolę sobie zabrać głos w dyskusji na temat PiSu radzymińskiego. 4-lata temu obecny burmistrz Radzymina p.Piotrowski startował z list PiSu, jednak nie wszyscy wiedzą, że kilka miesięcy wcześniej przed wyborami był w grupie inicjatywnej powołującej do życia partię Platformę Obywatelską (źródło WIEŚCI PODWARSZAWSKIE wiosna 2002). Po wyborach burmistrz zapomniał o Prawie i Sprawiedliwości. Przez te 4 lata do partii Prawo i Sprawiedliwość w Radzyminie wstąpiły 4 osoby, to było miesiąc temu, wychodzi średnio jedna osoba rocznie(zarzut pełnomocnika powiatowego PiS). Jest to rekord świata w tej materii. Zadziwiliśmy Francuzów, Amerykanów, Hiszpanów, Włochów, Portugalczyków etc. Poza tym te cztery osoby były nielojalne wobec twórcy PiS pana Jacka. Była to jedna z wielu przyczyn rozwiązania koła PiS w Radzyminie. To chyba coś znaczy.. Dlaczego o tym piszę? Bowiem ta czwórka przybyła na spotkanie z ministrem pożalić się na to, że ich koło zostało rozwiązane i ich kandydat na burmistrza nie dostał poparcia PiSu w wyborach samorządowych. To chyba o czymś świadczy..Dlatego są to ludzie sfrustrowani, pałający nienawiścią... podejrzewam m.in., że niektórzy z nich piszą na łamach forum, dlatego nie dziwią mnie wcześniejsze teksty... Jako Radzyminiak z krwi i kości wstydzę się za nich.. Odpowiedz Link
aa9612 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 27.10.06, 17:42 "Proszę nie kłamać i zachować choć resztki godności". Obecny Burmistrz nie startował 4 lata temu z Prawa i Sprawiedliwości. Brak tej podstawowej wiedzy w zestawieniu ze - zdawałoby się - znakomitą znajomością szcegółów działalności PiS w Radzyminie przekresla tych szcegółów wiarygodność. Stąd pozwolę sobie na porzypuszczenie w Twoim stylu:"jesteś człowiekiem sfrustrowanym i pałającym nienawiścią". Odpowiedz Link
wars27 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 27.10.06, 18:03 wyborco131, po pierwsze primo: nie z PISu(Prawo i Sprawiedliwość) tylko z PISu (Prawo i Samorządność) a to znacząca różnica! przynajmniej tak było na plakatach. a jesli to dla Ciebie to samo to już inna sprawa. po drugie: pierwszy raz słyszę żeby obecnie urzędujący powoływał do życia PO, a tym bardziej jeśli by się tym zajmował to prawdopodobnie startował by z jej listy! a z tego co wiem jest bezpartyjny i bardzo dobrze!! po trzecie natomiast odnośnie tego spotkania- to są rozgrywki polityczne i zawsze ktoś będzie miał swojego faworyta, takiego czy innego! gminny miał swojego a powiatowy innego! więc pojawił się problem i wcale się nie dziwię że poszli się pożalić! innymi słowy poszli bronić swojego honoru i mieli rację! bo to by był powrót do PRLu jakby dali powiatowemu wejść sobie na głowę!! skandalem natomiast jest to że gminny nie dostał pełnomocnictwa do wystawienia swojego kandydata bo P. Żmijewska i inni z powiatu uknuli spisek i chcieli załatwić obecnego! tak przynajmniej wskazuje logika z tego całego bałaganu! a jestem nawet dumny z tego że się nie dali zastraszyć i się postawili!! tak właśnie powinno być! to są ludzie z charakterem a nie jakieś śmiecie którzy się dają zastraszyć i zdradzają przyjaciół!!! a kolega jak się wstydzi to niech wsadzi głowę w piasek jak struś i siedzi cichutko!! regards, wars27 Odpowiedz Link
przyjacielbyly Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 27.10.06, 19:26 Studencie Informacje ze spotkania będą w prasie bo na spotkaniu był pan z prasy. Z komitetu p.Ż nik nic nie chce mówić. Bo nic chyba tam nie było ciekawego. Twoje jak i radzyminianki wypowiedzi na tym forum są na poziomie. Ja slyszalam od jej znajomych ze rok temu byla w komisji z PO. Odpowiedz Link
radek44 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 27.10.06, 19:58 TV poinformowała w następnym roku z unni możemy dostać 67+13 na rolnicywo 20 bedzie szło bezpośrednio a reszte będzie dzieliła Warszawa , a zatem pytanie do kandydatów ile i na jakie cele i w jaki sposób będą w stanie "wyciągnąć " kasę dla miasta ? Odpowiedz Link
przypominacz1 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 27.10.06, 21:12 >>Pani Żmijewska nigdy nie symaptyzowała z Platformą Obywatelską. Ja będę głosował na p. Żmijewską bo jest to kompetentna osoba,z wykształceniem, doświadczeniem i zasadami moralnymi, nie tak jak p. Piotrowski, który chyba zapomniał, że ma służyć mieszkańców, czerpie z tego korzyści, głosi homilie i nic z tego nie wynika, jego postawa przypomina postawę Stefka Burczymuchy<< Orleando Orlando! Chyba zazdrościsz, że tak mądrze przemawia Burmistrz i to z pamięci. Chcę poinformować, że jak Burmistrzem była p. Żmijewska to przemówienia dla niej właśnie pisał obecny Burmistrz Piotrowski bo sama nie potrafiła. Po spotkaniu z ministrem nic nie wskazuje na to, aby przybyło jej elokwencji. Będzie musiała chyba powtórzyć naukę i to od podstawówki. Oj kamienie będzie się jadło jak się mówiło do męża. Pozdrowienia od przypominacza!!!! Odpowiedz Link
radzyminianka1 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 28.10.06, 14:12 Piszę w sprawie jutrzejszej Debaty. Zastanawiam się czy będzie ona obiektywna. Jak pamiętam 4 lata temu twoja mama startowała do rady z listy p. Żmijewskiej. Czyli z nią symatyzowała. Czy pytania będą przez was układane czy też mieszkańcy będą zadawać pytania. Pytam się bo 4 lata temu pani Żmijewska nie była na debacie bo po prostu się bała - cykora miała. Nie jest krasomówczynią więc nie wiedziałaby jak odpowiadać na pytania. No chyba że wcześniej poznałaby pytania, nauczyłaby się na pamięć i być może bez kartki recytowała jak wiersz. Moim zdaniem taką debatę powinny przeprowadzić jakieś media nie związane z żadnym kandydatem - tylko nie Radio MAryja, Telewizja TRWAM i Nasz Dziennik. Jeżeli tym pytaniem cię zraziłam to bardzo przepraszam. Odpowiedz Link
przypominacz1 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 28.10.06, 14:27 Dzisiaj w furtce znalazłem ulotkę p. Marty Rajchert z PiS która kandyduje do Rady Powiatu. Przeczytałem program i włosy mi dęba stają. Ta Pani chyba nie wie gdzie startuje czy do Rady gminy czy też do Rady powiatu. Chce przywrócić funkcjonalność szpitala, dążyć do zwiększenia patroli straży miejskiej i policji, chce aby targowisko służyło wszystkim a nie wie że szpital, straż miesjka i targowisko nie podlega radzie powiatu. Jedyną prawdą w tym programie są chodniki i drogi i to tylko powiatowe. TAK WIĘC PROSZĘ NIE WPROWADZAĆ WYBORCÓW W BŁĄD!!! A i jeszcze jedno W ulotce jest napisane Jarosław Kaczyński, premier i prezes PiS. Prezesem to on może jest ale napewno nie premierem PiSu. Jest premierem Rządu. JEST TO KARYGODNY BŁĄD. Odpowiedz Link
picooz Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 28.10.06, 16:32 Jako prowadzący debatę przedwyborczą moge zapewnić iż dołożę wszelkich starań aby ta debata była obiektywna.............mam nadzieje że regulamin stworzony na tą okazje, a z którym zapoznali sie kandydaci umozliwi mi profesjonalne przeprowadzenie tego spotkania pozdrawiam i zapraszam na debatę Krzysztof Dobrzyniecki Odpowiedz Link
szifox Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 28.10.06, 16:50 Dokumenty dotyczące jutrzejszej debaty, czyli Regulamin i Scenariusz znajdują się na poniższych stronach internetowych: forum.radzymin.net/media/files/regulamin_debaty forum.radzymin.net/media/files/scenariusz_debaty Informacje ogólne o akcji "Masz głos, masz wybór" znajdują się na stronie internetowej: forum.radzymin.net/inicjatywy/masz_glos Odpowiedz Link
radzyminianka1 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 28.10.06, 19:06 Dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam Odpowiedz Link
przypominacz1 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 28.10.06, 20:13 Zapraszam na tą stronę wybory2002.pkw.gov.pl/wojt/t1/dk1/w14/p1434/g143409.html Teraz już napewno z jakiego komitetu startował pan Piotrowski. Wyborco131 wstyd i jeszcze raz wstyd. Ja podaję konkretną stronę gdzie można sprawdzić informacje a ty? Wiosna 2002. Sprawdziłem cały rok 2002 i nic takiego nie znalazłem. Same kłamstwa. Kłamstwami nie zajdzie się daleko. Miej honor i przeproś. No ale ty jak i kandydatka nie mają honoru. Po trupach do celu. Tylko szkoda mi proboszcza, że dał się w to wciągnąć. Odpowiedz Link
radek44 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 28.10.06, 20:45 Co będziemy wracac do przeszłości , czy to warto ? Jestem osobą bezpartyjną i obojętnie mi kto z której parti , czy osoba bezpartyjna , ważny jest człowiek , co sobą reprezentuje , co jest w stanie nam stworzyć oby nam żyło się lepiej i co ważne w zgodzie z prawem , własnym sumieniem jednym słowem człowiek uczciwy ,sumienny ,umiejący nie jednokrotnie pogodzić 15 osób WIELKIEJ RADY . Dziś jest inna Polska i my inni i inne wymogi ludzi , a zatem potrzebny jest człowiek , który zatrudni fachowców ,albo wysłać na szkolenia obecnych pracowników co będą siedzieć i śledzić przepisy unijne ,umiejętnie pisać wnioski i doprzodu kochani doprzodu , a do przeszłości nie wracajmy , bo to nic dobrego nie wróży przypominacz1 napisała: >>Tylko szkoda mi proboszcza, że dał się w to wciągnąć Ja to odczytałem w ten sposób : ksiądz ma równe prawa i obowiązki jak każdy z nas , jest naszym przywódcą religijnym na naszym terenie , nie może odmówić pomocy nikomu kto się zgłosi do niego , a ma również święte prawo jak każy z nas do własnego zdania , słuchając ogłoszenia nie odczułem w głosie księdza stonniczości , ani złych intencji względem kogo-kolwiek Odpowiedz Link
przypominacz1 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 28.10.06, 20:55 Jest tylko jedno pytanie.Czy gdyby inny kandydat poprosił aby przekazać mieszkańcom aby na niego głosować czy by to zrobił? Jeżeli tak to rzeczywiście nie byłby stronniczy. I w takim przypadku mogę proboszca przeprosić. Pewnie że najlepiej nie wracać do przeszłości. Ja tylko chciałem udowodnić że wyborca131 na tym forum wprowadz wszystkich w błąd. Dziękuję za wypowiedz i pozdrawiam Odpowiedz Link
robaczek441 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 28.10.06, 21:16 "..Nie wiem na co liczą próbując siać zamęt w tej kwestii ... może na naiwność czytelników forum ... " Odpowiedz Link
radek44 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 28.10.06, 22:04 może byliśmy na 2 różnych mszach dlatego nasze odczucia są różne , ja w zaden sposób nie widzę nic złego w ogłoszeniach proboszcza , a wręcz przeciwnie jest obywatelam mieszkańcem naszej gminy i ma pełne prawo do wyrażania swoich poglądów jak każdy z nas . przypominacz1 a jak chciałeś się przekonąć czy ksiądz poprze innych , powinieneś się pospieszyć , bo i tam jak i wszędzie kto pierwszy to ..... a sam wiesz czym jest PIS dla kościoła i kościół dla PIS-u ps. dla wielu z nas liczy się ...... pozdrawiam Odpowiedz Link
robaczek441 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 28.10.06, 20:51 w roku 2002 Prawo i Sprawiedliwości oraz Prawo i Samorządność to jedno i to samo.. Odpowiedz Link
radek44 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 28.10.06, 21:16 Zostawcie w spokoju rok 2002 , dziś jest rok 2004 . Tak lubicie rozgrzebywać przeszłość to moze zaraz ktoś wyciągnie czarną teczkę . Śmiech na sali ! Jeżeli jesteście z komitetów rzuczcie programy - to jast ważne dla nas > pozdrawiam Odpowiedz Link
kama061 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 29.10.06, 13:26 Myślę, że informacja na stronie PIS kto jest pełnomocnikiem PIS w Radzyminie, wyjaśnia dlaczego i kogo popiera PIS w wyborach na burmistrza w Radzyminie. www.pis.org.pl/ludzie.php?p=info&id=1168 Polityka prorodzinna zawsze jest najważniejsza! Odpowiedz Link