Dodaj do ulubionych

KOMITETY WYBORCZE -i ich programy

26.09.06, 16:58
Wczoraj był ostatni dzień zarejestrowania Komitetów Wyborczych. Czy komuś
jest wiadome jakie Komitety Wyborcze zostały zarejestrowane z terenu naszej
gminy . A może odezwą się one same ? Czy się wstydzą ?

Obserwuj wątek
    • student6 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.09.06, 17:15
      Jutro będe w Krajowym Biurze Wyborczym i jeżeli uzyskam takie informacje -
      zamieszczę taką informację.
      • student6 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 27.09.06, 09:27
        Dzwoniłem do Krajowego Biura Wyborczego i powiedziano mi, że jest pzygotowywana
        baza, która wkrótce bedzie gotowa. Baza znajdzie się na stronie www.pkw.gov.pl
        • student6 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 29.09.06, 18:12
          Oto lista zarejestrowanych w gminie Radzymin Komitetów Wyborczych Wyborców:

Z prawem zgłaszani kandydatów TYLKO NA RADNYCH DO RADY GMINY:

1. KWW Wsi Nadma
          2. KWW Krzysztofa Chacińskiego
          3. KWW Ziemia Radzymińska
          4. KWW Elżbiety Wołynko
          5. KWW Kowalski
          6. KWW Marii Gruzd
          7. KWW Barbary Kobylarz

Jedyny komitet wyborczy wyborców mogący zgłaszać kanydatów na radnych do rady
          gminy, powiatu i na burmistrza to:

1. KWW Hanny Karpińskiej

Oprócz w/w w wyborach będą brały udział partie polityczne. Informacji o
          partiach, które wystawią swoje listy w Radzyminie, jeszcze nie posiadam. Ale
          jak tylko taką wiedzę posiądę zamieszczę tą informację.
          • met_aa Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 29.09.06, 19:44
            dla ciekawskich
            www.pkw.gov.pl/pkw2/index.jsp?place=Menu01&news_cat_id=2455&layout=1
            www.pkw.gov.pl/pkw2/index.jsp?place=Lead07&news_cat_id=2455&news_id=17729&layout=1&page=text

• student6 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 29.09.06, 19:53
              Właśnie stąd czerpałem inspirację smile
              • 159357nn Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 00:11
                przeanalizowałem listy i tak
                mamy 73 kandydatów prawie
                w przedziale wiekowym :
                20-29 lat 9 osób
                30-39 lat 12 osób
                40-49 lat 22 osoby
                50-59 lat 24 osoby
                60-69 lat 6 osób
                w tym
                31 kobiet
                42 mężczyzn

• 159357nn Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 00:19
                  ja dopiero pzyjechałem z pracy , ale
                  moze ktoś był dziś na spotkaniu z ministrm ochrony środowiska
                  i podzieli się wiadomościami
                  • student6 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 08:29
                    Ja niestety tez byłem w pracy sad
                  • wyborca131 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 10:32
                    Spotkanie udało się, ponieważ m.in. przybyło na nie wielu mieszkańców, którzy
                    są zatroskani tym, co się dzieje w naszej gminie Radzymine.
                    Ponad to pan minister prof. Jan Szyszko zagwarantował pomoc w ulepszaniu naszej
                    małej ojczyzny (np. budowa kanalizacji w całej gminie) pani mgr Elżbiecie
                    Żmijewskiej - bezpartyjnej kandydatce na burmistrza.
                    • student6 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 10:40
                      Dla mnie jak ktoś firmuje swoje plakaty logiem partii, nawet jeśli sam do tej
                      partii nie należy nie jest tak do końca bezpartyjny.
                      • wyborca131 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 10:46
                        Jest. Student mylisz pojęcia, bo mieć popracie to co innego niż należeć do
                        ugrupowania.
                        • student6 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 11:02
                          Nie mylę pojęć. Powiedziałem, że dla MNIE jeżeli ktoś nie należy do partii ale
                          firmuje swoje plakaty logiem jakiejś partii, to przecież nie robi tego tylko
                          dla tego, że mają wspólne ideały. Taki kandydat liczy również na to że część
                          elektoratru partii poprze go w nadchodzących wyborach. Taki kandydat korzysta z
                          protekcji partii udzielającej poparcia (mam nam myśli protekcję w pozytywnym
                          tego słowa znaczeniu) nie można więc powiedzieć że jest bezpartyjny.
                          Przezydenci RP obejmująć urząd zrzekają się cżłonkostwa w partii, a jak jest
                          wszyscy wiemy.
                          • student6 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 11:03
                            To jest oczywiście moje zdanie i mam prawo je mieć.
                          • wyborca131 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 11:09
                            Studencie nie było Cię na spotkaniu, więc masz prawo nie wiedzieć, że tak nie
                            jest. Nie głoś herezji, zachowaj swoje zdanie dla siebie. Lepiej powiedz
                            dlaczego twoja strona jest nieaktywna, z chęcią zapoznam się z Twoim programem.
                            • student6 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 11:13
                              Ubolewam nad tym, że nie byłem na spotkaniu, ale skoro ty na nim byłeś to mam
                              nadzieję że zdasz nam relację.
                              • 159357nn Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 11:16
                                szanowny wyborco zamiast droczyć się ze studentem , napisz choć krótka relację
                                ze spotkania ,
                                • 159357nn Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 11:20
                                  a może zaprosisz kandydata na forum i przedstawicie program
                                  • orleando Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 11:26
                                    Trzeba było zwolnić się z pracy, w końcu nie co dzień przyjeżdża minister.
                                    • student6 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 11:30
                                      Zamiast pouczać powiedzcie co działo się podczas tego spotkania. Odnoszę
                                      wrażenie że nic merytorycznego skoro nikt nie chce nic powiedzieć. Udowodnijcie
                                      mi że się mylę.
                                      • radzyminianka1 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 11:59
                                        Drogi wyborco
                                        Jeżeli dla ciebie 20 osób, które przyszły na spotkanie jest wielką ilością
                                        mieszkańców to gratuluję frekwencji. Ja byłam na spotkaniu i wiem ilu było
                                        mieszkańców. Chciałam głosować na Panią Żmijewską, ale jeżeli się tak kłamie to
                                        ja nie oddam głosu na tą panią. Myślę, że bardzo dobrze ocenił tą panią jeden z
                                        uczestników tego spotkania mówiąc, że będąc Burmistrzem zrobiła tylko bałagan w
                                        gminie. W tak świętym miejscu jakim jest dom parafialny nie powinno się
                                        kłamać!!!!!!
                                        Z tego co sobie przypominam to ta pani 4 lata temu startowała z Platformy
                                        Obywatelskiej. Jak będą wybory następne za 4 lata to być może wystartuje z SLD
                                        albo jeszcze z innej partii aby tylko dostać się do żłoba.
                                        • student6 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 12:05
                                          4 lata temu p. Zmijewska startowała z komitetu "Wspólnie dla miasta i gminy
                                          Radzymin". Ponawiam prośbę o relację ze spotkania.
                                          • radzyminianka1 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 12:09
                                            Ale napewno była popierana przez Platformę Obywatelską
                                        • orleando Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 12:15
                                          Radzyminianka powstrzymaj swoje emocje i nie siej nieprawdy, jesli chodzi o
                                          ścisłość to osób na spotkaniu było dwa razy wiecej niż podajesz. Prawdopodobnie
                                          masz jakiś interes finansowy z tego, że tak piszesz. A jednyną osobą, która tu
                                          kłamie jesteś ty. Wsyd!
                                          Pani Żmijewska nigdy nie startowała z Platformy Obywatelskiej.
                                          Bałagan w naszej gminie narobili obecni rządzący razem z p. Piotrowskim na
                                          czele, wydając pieniądze gminne i zadłużając ją w ten sposób, aż na 12
                                          milionów, eliminując inwestorów i okłamując przy tym mieszkańców.
                                          • edka10001 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 13:32
                                            Nie wiesz o czym mówisz. Dopiero przy tych obecnie rządzących nie ma bałganu,
                                            poprowadzono wiele inwestycji, w mieście widać, że coś się dzieje i to na
                                            lepsze. Jeśli piszesz o eliminowaniu inwestorow i oklamywaniu mieszkańców
                                            przez obecne władze to podawaj konkretne przyłady, a nie takie puste gadanie.
                                            Mam nadzieję , że Pani Żmijewska dostanie "aż" tyle głosów ile było
                                            mieszkańcow na spotkaniu
                                            • robaczek441 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 13:41
                                              z pewnością p. Piotrowski nawet tyle nie dostanie głosów
                                              • edka10001 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 13:55
                                                dostanie, ja sama mam więcej rodziny, niż było na spotkaniu z Pania Żmijewską i
                                                wszyscy zagłosują na Pana Piotrowskiego.
                                      • edka103 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 12:15
                                        Sam sobie odpowiedziałeś, nie ma co komentować. Ksiądz Proboszcz, który w
                                        niedzielę na wszystkich mszach tak promował Panią Żmijewską chyba wreszcie sie
                                        zawstydził, bo szybko uciekł.Słyszałam, że członkowie radzyminskiego PiS-u
                                        wystąpili z pretensjami do powiatowego pełnomocnika PiS-u, dlaczego wprowadza
                                        zwyczaje z czasów komuny i przywozi w " teczce" kandydata na Burmistrza
                                        popieranego przez PiS, skoro koło w Radzyminie tej Pani nie popiera, a mocno
                                        się o to starała. Jak nie udało się u nas - to poszła do władz powiatowych PiS-
                                        u, coś mi to za bardzo ptrzypomina komunę.
                                        • orleando Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 12:22
                                          Wsyd!!Wstyd!! żeby tak nagadywać na samego proboszcza, który poszedł do
                                          kościoła odmawiać różaniec o mądrość dla rządzących!!Ponad to proboszcz był
                                          obecny podczas wizyty ministra.
                                          A skarga BYŁYCH członków radzymińskiego Pis-u była wręcz żałosna, no niestety
                                          jeżeli nie dotrzymalli umowy z p. Jackiem Domańskim to nie mogli dalej
                                          sprawować swoich funkcji.
                                          • orleando Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 12:40
                                            Koło PiS z przewodniczącym p. Lenartem nie istnieje!!!!!!!!!
                                            • radzyminianka1 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 12:59
                                              Kogoś ponoszą nerwy jak mówi się prawdę. Wiem teraz że nie będę głosować na tą
                                              panią.
                                              Byłam na spotkaniu więc wiem o czym mówię a wzrok jeszcze mam dobry. Wiem też
                                              na pewno, że Pani Żmijewska sympatyzowała z Platformą Obywatelską. Żadnego
                                              bałaganu w gminie nie widzę a tak profesjonalnych i miłych pracowników rzadko
                                              się spotyka. (załatwiałam wiele spraw). Burmistrza Piotrowskiego nie znam za
                                              dobrze, ale sprawił na mnie wrażenie osoby kompetentnej i dbającej o gminę.
                                              Wystarczy tylko wyjść na miasto i zobaczyć efekty gminnych inwestycji. Już na
                                              początku kampania pani Żmijewskiej zawiodła mnie, bo po prostu nie znoszę
                                              kłamstwa a już nie dopuszczalne jest dla mnie wtrącanie kościoła w politykę.
                                              • orleando Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 13:23
                                                Pani Żmijewska nigdy nie symaptyzowała z Platformą Obywatelską.
                                                Ja będę głosował na p. Żmijewską bo jest to kompetentna osoba,z wykształceniem,
                                                doświadczeniem i zasadami moralnymi, nie tak jak p. Piotrowski, który chyba
                                                zapomniał, że ma służyć mieszkańców, czerpie z tego korzyści, głosi homilie i
                                                nic z tego nie wynika, jego postawa przypomina postawę Stefka Burczymuchy.
                                                • radzyminianka1 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 13:39
                                                  Drogi orleando
                                                  Bardzo ponoszą cię nerwy. Rozumię że prawda boli, ale nie musisz się tak
                                                  denerwować. Już nawet nie wiesz co pisać. Napij się kawy i policz do 10. To
                                                  bardzo pomaga. Nie rób złej kampanii dla pani Żmijewskiej. Bo twoje zachowanie
                                                  jest poniżej krytyki. Ja tylko zareagowałam na nieprawdę dotyczącą ilości
                                                  mieszkańców biorących udział we wczorajszym spotkaniu.
                                                  A wyborca131 który to napisał już się nie odzywa - co jednoznacznie przyznaje
                                                  się do kłamstwa.
                                                  • robaczek441 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 13:50
                                                    Widzisz radzyminianka niektórzy ludzie pracują, a nie się obijają i piszą
                                                    kłamstwa (tak jak ty) na forum. Zapewne nie jest Ci obce powiedzenie "Czy się
                                                    stoi czy się leży 500 złotych się należy".
                                                    Wyobraź sobie, że ja też byłem na tym spotkaniu i nie podzielam twojego zdania,
                                                    co więcej jestem zażenowany poziomem twoich wypowiedzi z rodzaju: "nie oddamy
                                                    wam naszego stołka, naszych zabawek" Pozdro dla tatusia.
                                                    Na pewno boli Cię, prawda, że mieszkańcy mają tez rozum i nie godzą się na to
                                                    co wyrabiali rządzący w naszej gminie przez ostatnie cztery lata.
                                                  • radzyminianka1 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 13:58
                                                    edka10001 26.10.06, 13:32 + odpowiedz
                                                    Nie wiesz o czym mówisz. Dopiero przy tych obecnie rządzących nie ma bałganu,
                                                    poprowadzono wiele inwestycji, w mieście widać, że coś się dzieje i to na
                                                    lepsze. Jeśli piszesz o eliminowaniu inwestorow i oklamywaniu mieszkańców
                                                    przez obecne władze to podawaj konkretne przyłady, a nie takie puste gadanie.
                                                    Mam nadzieję , że Pani Żmijewska dostanie "aż" tyle głosów ile było
                                                    mieszkańcow na spotkaniu

• Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy
                                                    robaczek441 26.10.06, 13:41 + odpowiedz
                                                    z pewnością p. Piotrowski nawet tyle nie dostanie głosów

Robaczku tą odpowiedzią sam przyznajesz rację że było 20 osób. Gratuluję odwagi
                                                    do przyznania mi prawdy
                                                  • radzyminianka1 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 14:10
                                                    Chciałabym cię uświadomić, że jestem na rencie. Jestem osobą niepelnosprawną i
                                                    wyśmiewanie się z mojego kalectwa jest nie na miejscu. Czy cały komiet pani
                                                    Żmijewskiej ma zamiar ludzi niepełnosprawnych w ten sposób traktować? Żeby
                                                    pozdrowić tatę będę musiała udać się na cmentarz.
                                                    Robaczek się przyznał, że było mało osób odpowiedzią wcześniejszą.
                                                    Pozdrawiam
                                                • edka10001 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 13:44
                                                  Moja sąsiadka w wyborach rok temu była w Komisji Wyborczej z ramienia
                                                  Platformy i zgłosiła ją tam Pani Żmijewska, która też była w Komisji zgłoszona
                                                  przez Platformę, więc chyba miała z nimi kontakt-gdy sondaze mowiły, że
                                                  Platforma wygra wybory do Sejmu - gdy przegrała, to "Pani" zmieniła sympatie.
                                                  Nigdy nie widziałam,zeby jako Burmistrz slużyła ludziom, za to uwaza się za
                                                  alfę i omegę- właśnie to przypomina Stefka Burczymuchę. W Ząbkach , gdzie
                                                  obecnie pracuje Rada sie na niej poznała - Burmistrz proponował Radzie
                                                  powołanie Pani Żmijewskiej na Skarbnika - i Rada się nie zgodziła, więc chyba
                                                  nie jest ona aż tak wspaniala, jak się przedstawia.
                                            • edka10001 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 13:14
                                              Jeśli po takim potraktowaniu P.Lenart wypisze się z PiSu to wcale się nie
                                              zdziwię A swoją drogą, co znaczą znajomości - Pan od powiatowego PiSu pracuje w
                                              Powiecie, Pani Żmijewska też pracowała, więc się dobrze znają, miała ułatwiony
                                              dostęp.
                                              • orleando Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 13:24
                                                P. Lenart został usunięty dyscyplinarnie.
                                                • orleando Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 13:28
                                                  .. W trybie natychmiastowym, żeby dobre imię PiS-u nie zostało skalane przez
                                                  ludzi, dla którch jedynym priorytetem jest własna korzyść.
                                                  • 159357nn Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 13:47
                                                    Pisząc takie stwierdzenia - OSKARŻENIA TRZEBA MIEĆ dowody !!!!!!
                                                  • 159357nn Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 13:50
                                                    a więc poprzyj swoje stwierdzenia , bo inaczej pewnie niektóre osoby pomówione
                                                    ci nie darują
                                                  • 159357nn Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 26.10.06, 15:32
                                                    i wnet nie wiemy co było przedmiotem spotkania i jaki był przebieg , tak więc
                                                    apeluje do ludzi co byli na spotkaniu , napiszcie kilka słów
                                                  • wars27 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 27.10.06, 07:57
                                                    witam,

a o jakim spotkaniu mowa??

zaś co do wyborów to P. Żmijewska nie ma najmniejszych szans! tyle wam powiem!!a
                                                    przekonacie się że mówiłem prawdę po wyborach! słyszałem że gdzie się nie uda to
                                                    wszędzie ją gonią za te bzdury co chodzi i opowiada!!smile) z kim bym nie rozmawiał
                                                    to każdy na nią narzeka, mimo tego że już nie jest wiele lat Burmistrzem!
                                                    straszna paniusia się z niej podobno zrobiła! słyszałem też że z Ząbek też ją
                                                    pogonili!smile

o co chodzi z tym Lenartem??? przecież ani Żmijewska ani Piotrowski nie
                                                    startują z PISu z tego co wiem, więc nie wiem w czym problem??!!
                                                    Lenart wyleciał??!! a to i bardzo dobrze bo zawsze uważałem go za...!!

pozdrawiam,
                                                    wars27
                                                  • elizabeth40 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 27.10.06, 14:49
                                                    Witam !!! Szanowny Wyborco 131 co się tak obnosisz z mgr Pani Żmijewskiej
                                                    zaptyaj lepiej ile dołżyła do tych studiów, czt też może dokładał do tego UMiGR
                                                    z naszych podatków. Teraz magistrów jak przysłowiowych "psów". Ja też do nich
                                                    należe i nie podkreślam tego na każdym kroku, a Pani Ż ciągle, mało tego obnosi
                                                    sie ze swoim profesjonalizmem wszędzie gdzie się tylko da. Wszyscy jesteśmy
                                                    profesjonalistami w swojej dziedzinie. Miałam okazje widziec szanowną Panią jak
                                                    podchodzi do swojej prywaty dysponując nie swoimi środkami kiedy nie była
                                                    jeszcze burmistrzem.
                                                  • wyborca131 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 27.10.06, 17:27
                                                    Kochani Radzyminiacy!

Pozwolę sobie zabrać głos w dyskusji na temat PiSu radzymińskiego.
                                                    4-lata temu obecny burmistrz Radzymina p.Piotrowski startował z list PiSu,
                                                    jednak nie wszyscy wiedzą, że kilka miesięcy wcześniej przed wyborami był w
                                                    grupie inicjatywnej powołującej do życia partię Platformę Obywatelską (źródło
                                                    WIEŚCI PODWARSZAWSKIE wiosna 2002).
                                                    Po wyborach burmistrz zapomniał o Prawie i Sprawiedliwości.

Przez te 4 lata do partii Prawo i Sprawiedliwość w Radzyminie wstąpiły 4 osoby,
                                                    to było miesiąc temu, wychodzi średnio jedna osoba rocznie(zarzut pełnomocnika
                                                    powiatowego PiS). Jest to rekord świata w tej materii.
                                                    Zadziwiliśmy Francuzów, Amerykanów, Hiszpanów, Włochów, Portugalczyków etc.
                                                    Poza tym te cztery osoby były nielojalne wobec twórcy PiS pana Jacka.
                                                    Była to jedna z wielu przyczyn rozwiązania koła PiS w Radzyminie.
                                                    To chyba coś znaczy..
                                                    Dlaczego o tym piszę?
                                                    Bowiem ta czwórka przybyła na spotkanie z ministrem pożalić się na to, że ich
                                                    koło zostało rozwiązane i ich kandydat na burmistrza nie dostał poparcia PiSu w
                                                    wyborach samorządowych.
                                                    To chyba o czymś świadczy..Dlatego są to ludzie sfrustrowani, pałający
                                                    nienawiścią... podejrzewam m.in., że niektórzy z nich piszą na łamach forum,
                                                    dlatego nie dziwią mnie wcześniejsze teksty...

Jako Radzyminiak z krwi i kości wstydzę się za nich..
                                                  • aa9612 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 27.10.06, 17:42
                                                    "Proszę nie kłamać i zachować choć resztki godności".
                                                    Obecny Burmistrz nie startował 4 lata temu z Prawa i Sprawiedliwości.
                                                    Brak tej podstawowej wiedzy w zestawieniu ze - zdawałoby się - znakomitą
                                                    znajomością szcegółów działalności PiS w Radzyminie przekresla tych szcegółów
                                                    wiarygodność.
                                                    Stąd pozwolę sobie na porzypuszczenie w Twoim stylu:"jesteś człowiekiem
                                                    sfrustrowanym i pałającym nienawiścią".

• wars27 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 27.10.06, 18:03
                                                    wyborco131,

po pierwsze primo: nie z PISu(Prawo i Sprawiedliwość) tylko z PISu (Prawo i
                                                    Samorządność) a to znacząca różnica! przynajmniej tak było na plakatach. a jesli
                                                    to dla Ciebie to samo to już inna sprawa.

po drugie: pierwszy raz słyszę żeby obecnie urzędujący powoływał do życia PO, a
                                                    tym bardziej jeśli by się tym zajmował to prawdopodobnie startował by z jej
                                                    listy! a z tego co wiem jest bezpartyjny i bardzo dobrze!!

po trzecie natomiast odnośnie tego spotkania- to są rozgrywki polityczne i
                                                    zawsze ktoś będzie miał swojego faworyta, takiego czy innego! gminny miał
                                                    swojego a powiatowy innego! więc pojawił się problem i wcale się nie dziwię że
                                                    poszli się pożalić! innymi słowy poszli bronić swojego honoru i mieli rację! bo
                                                    to by był powrót do PRLu jakby dali powiatowemu wejść sobie na głowę!!
                                                    skandalem natomiast jest to że gminny nie dostał pełnomocnictwa do wystawienia
                                                    swojego kandydata bo P. Żmijewska i inni z powiatu uknuli spisek i chcieli
                                                    załatwić obecnego! tak przynajmniej wskazuje logika z tego całego bałaganu!

a jestem nawet dumny z tego że się nie dali zastraszyć i się postawili!! tak
                                                    właśnie powinno być! to są ludzie z charakterem a nie jakieś śmiecie którzy się
                                                    dają zastraszyć i zdradzają przyjaciół!!! a kolega jak się wstydzi to niech
                                                    wsadzi głowę w piasek jak struś i siedzi cichutko!!

regards,
                                                    wars27

• przyjacielbyly Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 27.10.06, 19:26
                                                    Studencie
                                                    Informacje ze spotkania będą w prasie bo na spotkaniu był pan z prasy. Z
                                                    komitetu p.Ż nik nic nie chce mówić. Bo nic chyba tam nie było ciekawego. Twoje
                                                    jak i radzyminianki wypowiedzi na tym forum są na poziomie.
                                                    Ja slyszalam od jej znajomych ze rok temu byla w komisji z PO.
                                                  • radek44 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 27.10.06, 19:58
                                                    TV poinformowała
                                                    w następnym roku z unni możemy dostać 67+13 na rolnicywo 20 bedzie szło
                                                    bezpośrednio a reszte będzie dzieliła Warszawa , a zatem pytanie do kandydatów
                                                    ile i na jakie cele i w jaki sposób będą w stanie "wyciągnąć " kasę dla
                                                    miasta ?
                                                  • przypominacz1 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 27.10.06, 21:12
                                                    >>Pani Żmijewska nigdy nie symaptyzowała z Platformą Obywatelską.
                                                    Ja będę głosował na p. Żmijewską bo jest to kompetentna osoba,z wykształceniem,
                                                    doświadczeniem i zasadami moralnymi, nie tak jak p. Piotrowski, który chyba
                                                    zapomniał, że ma służyć mieszkańców, czerpie z tego korzyści, głosi homilie i
                                                    nic z tego nie wynika, jego postawa przypomina postawę Stefka Burczymuchy<<

Orleando
                                                    Orlando! Chyba zazdrościsz, że tak mądrze przemawia Burmistrz i to z pamięci.
                                                    Chcę poinformować, że jak Burmistrzem była p. Żmijewska to przemówienia dla
                                                    niej właśnie pisał obecny Burmistrz Piotrowski bo sama nie potrafiła. Po
                                                    spotkaniu z ministrem nic nie wskazuje na to, aby przybyło jej elokwencji.
                                                    Będzie musiała chyba powtórzyć naukę i to od podstawówki. Oj kamienie będzie
                                                    się jadło jak się mówiło do męża.
                                                    Pozdrowienia od przypominacza!!!!
                                                  • radzyminianka1 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 28.10.06, 14:12
                                                    Piszę w sprawie jutrzejszej Debaty.
                                                    Zastanawiam się czy będzie ona obiektywna. Jak pamiętam 4 lata temu twoja mama
                                                    startowała do rady z listy p. Żmijewskiej. Czyli z nią symatyzowała. Czy
                                                    pytania będą przez was układane czy też mieszkańcy będą zadawać pytania. Pytam
                                                    się bo 4 lata temu pani Żmijewska nie była na debacie bo po prostu się bała -
                                                    cykora miała. Nie jest krasomówczynią więc nie wiedziałaby jak odpowiadać na
                                                    pytania. No chyba że wcześniej poznałaby pytania, nauczyłaby się na pamięć i
                                                    być może bez kartki recytowała jak wiersz. Moim zdaniem taką debatę powinny
                                                    przeprowadzić jakieś media nie związane z żadnym kandydatem - tylko nie Radio
                                                    MAryja, Telewizja TRWAM i Nasz Dziennik. Jeżeli tym pytaniem cię zraziłam to
                                                    bardzo przepraszam.
                                                  • przypominacz1 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 28.10.06, 14:27
                                                    Dzisiaj w furtce znalazłem ulotkę p. Marty Rajchert z PiS która kandyduje do
                                                    Rady Powiatu. Przeczytałem program i włosy mi dęba stają. Ta Pani chyba nie wie
                                                    gdzie startuje czy do Rady gminy czy też do Rady powiatu. Chce przywrócić
                                                    funkcjonalność szpitala, dążyć do zwiększenia patroli straży miejskiej i
                                                    policji, chce aby targowisko służyło wszystkim a nie wie że szpital, straż
                                                    miesjka i targowisko nie podlega radzie powiatu. Jedyną prawdą w tym programie
                                                    są chodniki i drogi i to tylko powiatowe. TAK WIĘC PROSZĘ NIE WPROWADZAĆ
                                                    WYBORCÓW W BŁĄD!!!
                                                    A i jeszcze jedno W ulotce jest napisane Jarosław Kaczyński, premier i prezes
                                                    PiS. Prezesem to on może jest ale napewno nie premierem PiSu. Jest premierem
                                                    Rządu. JEST TO KARYGODNY BŁĄD.
                                                  • picooz Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 28.10.06, 16:32
                                                    Jako prowadzący debatę przedwyborczą moge zapewnić iż dołożę wszelkich starań
                                                    aby ta debata była obiektywna.............mam nadzieje że regulamin stworzony na
                                                    tą okazje, a z którym zapoznali sie kandydaci umozliwi mi profesjonalne
                                                    przeprowadzenie tego spotkania

pozdrawiam i zapraszam na debatę
                                                    Krzysztof Dobrzyniecki
                                                  • szifox Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 28.10.06, 16:50
                                                    Dokumenty dotyczące jutrzejszej debaty, czyli Regulamin i Scenariusz znajdują
                                                    się na poniższych stronach internetowych:

forum.radzymin.net/media/files/regulamin_debaty
                                                    forum.radzymin.net/media/files/scenariusz_debaty
                                                    Informacje ogólne o akcji "Masz głos, masz wybór" znajdują się na stronie
                                                    internetowej:

forum.radzymin.net/inicjatywy/masz_glos
                                                  • radzyminianka1 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 28.10.06, 19:06
                                                    Dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam
                                                  • przypominacz1 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 28.10.06, 20:13
                                                    Zapraszam na tą stronę
                                                    wybory2002.pkw.gov.pl/wojt/t1/dk1/w14/p1434/g143409.html
                                                    Teraz już napewno z jakiego komitetu startował pan Piotrowski.
                                                    Wyborco131 wstyd i jeszcze raz wstyd.
                                                    Ja podaję konkretną stronę gdzie można sprawdzić informacje a ty? Wiosna 2002.
                                                    Sprawdziłem cały rok 2002 i nic takiego nie znalazłem.
                                                    Same kłamstwa. Kłamstwami nie zajdzie się daleko.
                                                    Miej honor i przeproś. No ale ty jak i kandydatka nie mają honoru. Po trupach
                                                    do celu. Tylko szkoda mi proboszcza, że dał się w to wciągnąć.
                                                  • radek44 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 28.10.06, 20:45
                                                    Co będziemy wracac do przeszłości , czy to warto ?
                                                    Jestem osobą bezpartyjną i obojętnie mi kto z której parti , czy osoba
                                                    bezpartyjna , ważny jest człowiek , co sobą reprezentuje , co jest w stanie nam
                                                    stworzyć oby nam żyło się lepiej i co ważne w zgodzie z prawem , własnym
                                                    sumieniem jednym słowem człowiek uczciwy ,sumienny ,umiejący nie jednokrotnie
                                                    pogodzić 15 osób WIELKIEJ RADY .
                                                    Dziś jest inna Polska i my inni i inne wymogi ludzi , a zatem potrzebny jest
                                                    człowiek , który zatrudni fachowców ,albo wysłać na szkolenia obecnych
                                                    pracowników co będą siedzieć i śledzić przepisy unijne ,umiejętnie pisać
                                                    wnioski i doprzodu kochani doprzodu , a do przeszłości nie wracajmy , bo to nic
                                                    dobrego nie wróży
                                                    przypominacz1 napisała:
                                                    >>Tylko szkoda mi proboszcza, że dał się w to wciągnąć
                                                    Ja to odczytałem w ten sposób : ksiądz ma równe prawa i obowiązki jak każdy z
                                                    nas , jest naszym przywódcą religijnym na naszym terenie , nie może odmówić
                                                    pomocy nikomu kto się zgłosi do niego , a ma również święte prawo jak każy z
                                                    nas do własnego zdania , słuchając ogłoszenia nie odczułem w głosie księdza
                                                    stonniczości , ani złych intencji względem kogo-kolwiek
                                                  • przypominacz1 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 28.10.06, 20:55
                                                    Jest tylko jedno pytanie.Czy gdyby inny kandydat poprosił aby przekazać
                                                    mieszkańcom aby na niego głosować czy by to zrobił? Jeżeli tak to rzeczywiście
                                                    nie byłby stronniczy. I w takim przypadku mogę proboszca przeprosić.
                                                    Pewnie że najlepiej nie wracać do przeszłości. Ja tylko chciałem udowodnić że
                                                    wyborca131 na tym forum wprowadz wszystkich w błąd.
                                                    Dziękuję za wypowiedz i pozdrawiam
                                                  • robaczek441 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 28.10.06, 21:16
                                                    "..Nie wiem na co liczą próbując siać zamęt w tej
                                                    kwestii ... może na naiwność czytelników forum ... "
                                                  • radek44 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 28.10.06, 22:04
                                                    może byliśmy na 2 różnych mszach dlatego nasze odczucia są różne ,
                                                    ja w zaden sposób nie widzę nic złego w ogłoszeniach proboszcza , a wręcz
                                                    przeciwnie jest obywatelam mieszkańcem naszej gminy i ma pełne prawo do
                                                    wyrażania swoich poglądów jak każdy z nas .

przypominacz1
                                                    a jak chciałeś się przekonąć czy ksiądz poprze innych , powinieneś się
                                                    pospieszyć , bo i tam jak i wszędzie kto pierwszy to .....

a sam wiesz czym jest PIS dla kościoła i kościół dla PIS-u

ps. dla wielu z nas liczy się ......

pozdrawiam
                                                  • robaczek441 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 28.10.06, 20:51
                                                    w roku 2002 Prawo i Sprawiedliwości oraz Prawo i Samorządność to jedno i to
                                                    samo..
                                                  • radek44 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 28.10.06, 21:16
                                                    Zostawcie w spokoju rok 2002 , dziś jest rok 2004 .
                                                    Tak lubicie rozgrzebywać przeszłość to moze zaraz ktoś wyciągnie czarną teczkę .
                                                    Śmiech na sali !
                                                    Jeżeli jesteście z komitetów rzuczcie programy - to jast ważne dla nas >
                                                    pozdrawiam
                                                  • kama061 Re: KOMITETY WYBORCZE -i ich programy 29.10.06, 13:26
                                                    Myślę, że informacja na stronie PIS kto jest pełnomocnikiem PIS w Radzyminie,
                                                    wyjaśnia dlaczego i kogo popiera PIS w wyborach na burmistrza w Radzyminie.
                                                    www.pis.org.pl/ludzie.php?p=info&id=1168
                                                    Polityka prorodzinna zawsze jest najważniejsza!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka