Dodaj do ulubionych

internet telkab

01.01.12, 11:24
Witam! Dzis rano zauwazylem ze nie mam dostepu do internetu z Telkab. Mieszkam w Pruszkowie na osiedlu Staszica. Czy Wy macie internet z Telkab
Obserwuj wątek
    • prussac Re: internet telkab 01.01.12, 11:47
      Od 1,5 godz. dlubie przy routerze,ale widze,ze to chyba nie indywidualny problem.Tez nie mam neta od Telkab.
    • alabama8 Re: internet telkab 01.01.12, 12:28
      Przed 12:00 rano faktycznie nie było ... teraz ruszył.
      • anna-w Re: internet telkab 01.01.12, 12:34
        ja nie miałam przez 12 godzin.
        • prussac Re: internet telkab 01.01.12, 12:53
          U mnie dalej kicha,pojawia sie i znika polaczenie, strona zadna sie nie wyswetlila, wrr.
    • czyzyk1854 Re: internet telkab 01.01.12, 12:55
      niestety dalej nie ma internetu, przynajmniej na zbikowie, chyba że czegoś nie wiem
    • mwirek Re: internet telkab 01.01.12, 13:35
      Nie ma od około 1 w nocy. Teraz piszę z komórki, tak więc nie wiem jak w tej chwili to wygląda. Ale raczej nie ma. Bo nawet nie działa www.telkab.pl Chyba jest poważna awaria.
      • czyzyk1854 Re: internet telkab 01.01.12, 13:38
        Ma ktoś może numer do jakiegoś serwisu całodobowego czy coś żeby zgłosić awarię?
        • mwirek Re: internet telkab 01.01.12, 14:06
          Jak chcesz się dodzwonić to zmien dostawcę. Tel.227282592 Życzę powodzenia.
          • kejt1991 Re: internet telkab 01.01.12, 14:26
            U mnie właśnie włączyli internet.
            • maariusz01 Re: internet telkab 01.01.12, 14:31
              Hurra wreszcie włączyli internet. Jest dokładnie 14:30
              • cinosan Re: internet telkab 01.01.12, 14:50
                Kurna,że też człowiek pół dnia stracił na modyfikacjach przy ruterach a oni sobie kpiny robia z ludzi!.Jak po północy "siadała" telewizja to juz mi w głowie zawitało:a może cos bedzie nie tak z internetem? Rano do 10-tej było ok a potem to samo co u Was czyli dłubanina i zwalanie na rutery, kabelki itp rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!
                • prussac Re: internet telkab 05.01.12, 07:12
                  Czy tylko ja mam znow problem z netem z Telkabu?Od wczorajszego wieczora strony sie nie wyswietlaja,nie wiem czy mam grzebac w sprzecie ...
                  • michart Re: internet telkab 05.01.12, 09:29
                    U mnie śmiga. Może problem lokalny? Poresetuj wszystko, a jak to nic nie da, to zadzwoń do nich.
                    • jakub5g Re: internet telkab 05.01.12, 19:07
                      ostatnio telkab ma pod górkę. Co jakiś czas internet niknie i pojawia się komunikat o nierozpoznanym DNS. Z reguły przechodzi samoistnie po kilku minutach i reset modemu pomaga, ale dzieje się to z zadziwiającą regularnością.
                      • prussac Re: internet telkab 05.01.12, 19:40
                        Wróciłem z pracy i jest ok. Dzięki za odpowiedź :)
                        • zibi-pruszkow Re: internet telkab 06.01.12, 21:29
                          właśnie sprawdziłem numion.com podaje zawrotna prędkość 45 Mbps, przy pakiecie 79
                          coś się świeci, coś się błysko, chyba we wsi będzie disco :)
                          • karambaaa Re: internet telkab 06.01.12, 23:01
                            Akurat....
                            Sprawdziłem przed chwilą na speedtest.pl. Download 2,04 Mb/s; Upload 0,79 Mb/s; ping 44ms przy pakiecie 79. To żenujące co wyprawia telkab.
                            • karambaaa Re: internet telkab 06.01.12, 23:11
                              kolejne pomiary:
                              - download 1,14 Mb/s; upload 0,25 Mb/s; Ping 24ms
                              - download 4,20 Mb/s; upload 0,34 Mb/s; Ping 20ms
                              - download 4,41 Mb/s; upload 0,52 Mb/s; Ping 15ms
                              - download 3,13 Mb/s; upload 0,75 Mb/s; Ping 15ms

Teraz zrozumiały jest zapis w ofercie teklabu "do 8 Mb/s"....
                            • anubis76x Re: internet telkab 07.01.12, 20:05
                              U mnie to samo... od dziś.
                              Może coś zmieniają.. w sumie tak w informatyce się dzieję nigdy nie masz gwarancji że zmiany spowodują że będzie chodziło jak należy dla tego to zawód dla myślących.
                              • czyzyk1854 Re: internet telkab 07.01.12, 20:43
                                Po raz kolejny w tym tygodniu awaria. Można nerwy stracic, raptem pół roku temu umowę kolejna podpisałem a po takich numerach mam
                                ochotę zrezygnować z ich usług.
                                • mwirek Re: internet telkab 07.01.12, 21:20
                                  Awaria może się zdarzyć. Ale najbardziej wkurza sposób traktowania klientów przez Telkab. Brak jekiejkolwiek informacji. Proszę zobaczyć na telkab.pl czy jast tam coś o awariach. Kiedy dzieją się przerwy jak dziś, dawno już powinno być to opisane. Co się stało, kiedy będzie normalna praca sieci. Podobnie z dodzwonieniem się. To niepoważne traktowanie kilentów mam nadzieję poskutkuje ich utratą. Wtedy może pójdą po rozum do głowy i zobaczą że nie są monopolistą i nie zarobią na olewaniu klientów.
    • mwirek Re: internet telkab 07.01.12, 18:00
      Dziś znowu internet się rwie. Praktycznie to nie działa. Czasami tylko przypadkowo uda się że jakaś strona wskoczy. Obserwuję od nowego roku duże pogorszenie jakiości sieci w Telkab. Przy tym brak jakiejkolwiek informacji. Chyba trzeba pomysleć nad zmianą operatora. A szkoda, bo jestem klientem niemal od początku.
      Zastanawiam się nad stałym łączem bezprzewodowym. Czy ktoś się orientuje, co to są za anteny na starym kominie na terenie fabryki ołówków?
      • mwirek Re: internet telkab 07.01.12, 18:10
        Teraz znowu pracuje z prędkością przekraczającą 4Mb/s, ale taka zabawa denerwuje i to nie jest jakość zarówno pracy sieci jak i obsługi klienta na dzisiejsze czasy.
        Dla obecnych forumowiczów napiszę, że kiedyś za podłączenie internetu zapłaciłem 1200zł. Transmisja 56kB kosztowała, dobrze nie pamiętam (może ktoś przypomni) albo 100zł, albo 120. Bez limitu transferu.
      • mwirek Re: internet telkab 07.01.12, 18:16
        Teraz znowu pracuje z prędkością przekraczającą 4Mb/s, ale taka zabawa denerwuje i to nie jest jakość zarówno pracy sieci jak i obsługi klienta na dzisiejsze czasy.
        Dla obecnych forumowiczów napiszę, że kiedyś za podłączenie internetu zapłaciłem 1200zł. Transmisja 56kB kosztowała, dobrze nie pamiętam (może ktoś przypomni) albo 100zł, albo 120. Bez limitu transferu.
        O, a teraz znowu nie działa. Kiedy wyślę tą wiadomość będzie znaczyć, że na chwilę zadziałał.
        • zibi-pruszkow Re: internet telkab 07.01.12, 22:32
          sobota, 22:30, internetu nie ma, korzystam z połączenia GSM, rozumiem, że to weekendowe prace serwisowe.
          • miki.77 Re: internet telkab 07.01.12, 22:58
            Przed chwilą Telkab zaliczył pół godzinny pad w centrum, na Ceramicznej, na szczęście już działa.
            Pierwszy brak neta w tej okolicy od kiedy zgłaszacie problemy.
            • karambaaa Re: internet telkab 07.01.12, 23:06
              Na Żbikowie też padło na pół godz. Teraz już działa.
              • kemot8 Re: internet telkab 07.01.12, 23:11
                Na stronie telkabu pojawiło się info:
                "Informujemy, ze w dniu dzisiejszym (07.01.2012 r.) wystąpiły problemy techniczne po stronie naszego dostawcy.
                Cały czas trwają prace nad usunięciem awarii.
                Przewidywany czas usunięcia problemu to godz. 23.00."
                • perek82 Re: internet telkab 08.01.12, 07:57
                  u mnie nie było problemów z netem - wszystko śmiga jak zawsze (tzn jak na mały pakiet jaki mam) - Ołówkowa.
                • ilekobietamalat Re: internet telkab 08.01.12, 09:44
                  no to im sie chyba planowany czas usuniecia awarii przesunal, wczoraj kolo 22 internet padl mi na amen, dzis wstal,ale ledwo.. samo wejscie na forum zajelo mi jakies 5min;/
                  • anubis76x Re: internet telkab 08.01.12, 11:04
                    Na Wróblewskiego dalej źle działa
                    • kemot8 Re: internet telkab 08.01.12, 14:24
                      I znów to samo:
                      "Informujemy, ze w dniu dzisiejszym (08.01.2012 r.) również występują problemy techniczne po stronie naszego dostawcy.
                      Został zdiagnozowany problem i trwają prace nad usunięciem usterki przez naszego dostawcę. "
                      • mwirek Re: internet telkab 08.01.12, 14:43
                        Na Kościuszki w nocy działał. Od paru godzin wogóle nie działa. Ale widzę że i strona telkab też nie chodzi. Coś za często ostatnio te awarie. Czy zakładane są wybrakowane urządzenia? Skoro to wina dostawcy czemu telkab nie zmieni dostawcy. W takim razie trzeba zmienić telkab.
                        • 1bzz Re: internet telkab 08.01.12, 19:29
                          ja tez mialam chwilowe zawirowania z netem ale jest ok. Nie narzekam tez na obsluge telkab. Zawsze jak pójdę w jakiejś sprawie to wszystko mi wytłumaczą jak co się robi i pomogą :)
                          dla mnie ok
                          • gertowen Re: internet telkab 13.01.12, 20:18
                            Znowu to samo. Pruszków -centrum. Z deklarowanych 8 Mbit/s jest ledwo 1,5. Ciekawe czy co weekend czekają nas takie niespodzianki? Najwidoczniej telkab wychodzi za założenia że dobrze że w ogule jest dostęp do sieci. Więc cieszmy się...
                            • maariusz01 Re: internet telkab 13.01.12, 20:32
                              Na osiedlu Staszica zamiast 8Mb/s za które płacę mam tylko 0,5Mb/s.
                              Zaczyna się psuć dostawca. Może jakiś zbiorowy pozew rozwiązałby nasze problemy z tym pruszkowskim monopolistą. Myślę że nie byłoby tego tematu jeśli mielibyśmy większy wybór. Aster,UPC, czy inny dostawca chętnie przejąłby rynek pruszkowski oferując konkurencyjne produkty.
                              • prussac Re: internet telkab 13.01.12, 20:47
                                Os. Prusa,slabe polaczenie jest,ale strony sie nie wyswietlaja. Super ...
                                • zibi-pruszkow Re: internet telkab 13.01.12, 22:35
                                  marudzicie, u mnie 7,3/0,75 Mbps, jak już narzekacie to podajcie lokalizację, bo jak się mieszka na 7 pietrze w 11 piętrowym bloku, gdzie kablówka była zakładana 20 lat temu i są pordzewiałe łącza to sorry, ale inaczej być nie może, trza zgłosić, przyjdą i wymienią co trzeba.
                                  • prussac Re: internet telkab 14.01.12, 00:54
                                    Ciagle bryndza.
                                    Widziales gdzies na os.Prusa 7 pietro?
                                    • kachar76 Re: internet telkab 15.01.12, 10:29
                                      Czkawki z internetem ciąg dalszy. Na os.Prusa rwie co kilka minut
                                      • prussac Re: internet telkab 15.01.12, 11:34
                                        Ja od piatku nie moge przegladac stron,polaczenie pojawia sie i znika.Nawet gdy jest i tak strony sie nie laduja.
                                        • zibi-pruszkow Re: internet telkab 15.01.12, 11:57
                                          możliwe, że podłączają nowy blok i stąd problemy, zgłoście to do operatora.
                                          • radoslawwpr Re: internet telkab 22.03.19, 07:14
                                            A ja od 3 dni nie mam netu i mieszkam na ul.Prusa przy Pałacu. Irytuje mnie juz Telkab
    • mika.1976 Re: internet telkab 29.04.14, 23:24
      Na TELKAB PRUSZKÓW trzeba uważać bo potrafią wyłączyć neta po czym po zapłaceniu rachunku włączyć np.po 6 m-cach.... nie informując zupełnie o tym, a f-rka przychodzi za coś z czego nie korzysta... zmieniło się od kiedy rządzi w księgowości P.K.
      Dobrze że istnieje konkurencja ale do UOKiKu się z tym udam.
      • soloviev Re: internet telkab 01.05.14, 09:11
        Jeśli rozwiązałem umowę w styczniu, to mogą mi włączyć spowrotem w lipcu i wystawić fakturę...?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka