dc22 05.07.04, 13:02 W Pruszkowie powstaje nowa inwestycja Park Anielin - spodobala nam sie lokalizacja i rozklad mieszkan. Chetnie dowiemy sie czegos wiecej, moze sa tu rowniez osoby zainteresowane mieszkaniami w tym budynku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stary.prochazka Re: Dor Group i Anielin park 05.07.04, 13:11 czy to tam gdzie znajdował się Dom Kultury Kolejarza i Kino Oświata? Odpowiedz Link Zgłoś
dc22 Re: Dor Group i Anielin park 05.07.04, 14:28 chyba tak, bo bedac tam w sobote widzialam tablice informujaca o rozbiorce domu kultury.. Rozumiem ze pewnie zbyt zadowoleninie jestescie likwidacja takiego miejsca?? Podobno w tej inwestycji ma powstac czterosalowe kino rowniez Czy ta lokaliacja Waszym zdanie jest dobrym pomyslem? Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Dor Group i Anielin park 05.07.04, 17:57 to jest sprawa inwestora i ZNTK, ktore sprzedalo teren.Tuz obok jest mnostwo miejsca ale kino bylo blizej parku i ogolnie miejsce jest ciekawsze. Nie wiem jak inni ale ja raczej nie chodze do takich czterosalowych kin,bo tam smierdzi popcornem i nie graja tego co lubie. Bylem za to ostatnio w Iluzjonie na filmie Akiry Kurosawy i nawet przez moment pomyslalem sobie z zalem o naszej pruszowskiej Oswiacie... Lokalizacja w takim miejscu jest swietnym pomyslem tylko niestety dla tego celu trzeba bylo zniszczyc przedwojenny zabytek, z ktorym wiaza sie wspomnienia wielu Pruszkowiakow(moje rowniez), studniowki, osiemnastki i inne imprezy...Nowe miejsce nie bedzie mi sie dobrze kojarzylo. Pozdrawiam i witam na forum zarazem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
dc22 Re: Dor Group i Anielin park 05.07.04, 20:47 coz..wlasnie takiej odpowiedzi sie spodziewalam:) wiem ze pytanie zabrzmi naiwnie i troche trudno bedzie na nie odpowiedziec ale jak sie mieszka w pruszkowie? ja objechalam tylko kilka najblizszych ulic i wrazenia mam takie - troche smutno, za to zielono. zupelnie nie podoba mi sie droga dojazdowa do pruszkowa - natlok bilbordow, przypadkowosc wszystkiego sprawia wrazenie totalnego balaganu jaki jest dojazd (z wylaczeniem samochodu)? ile czasu zajmuje dotarcie do centrum? jaki jest "status" parkow obok lokalizacji ktora wskazalam? chodzi mi o "szemrane towarzystwo", stosy butelek (takowe widzialam obok prestizowej miejscowki w wawie), czy moze tamtedy spacerowac samotna matka z malym dzieckiem? bede wdzieczna za krotki opis:)) i dziekuje za powitanie na forum, bede zagladala:) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Dor Group i Anielin park 05.07.04, 21:25 bardzo trafnie to ujęłaś, smutno ale zielono:)Ogólnie mówiąc Pruszków ma sporo wspólnego z Pragą ale też z innymi podwarszawskimi miejscowościami.Centrum jest nieciekawe (a okolica o której mówimy zalicza się do ścisłego centrum) ale poza tym jest całkiem spokojnie, na pewno lepiej niż w Warszawie. Rozumiem że chodzi o dojazd do Warszawy.Przede wszystkim kolejka WKD i PKP (Park Anielin jest trochę bliżej kolejki choć prawie w połowie).Kolejka WKD jest najwygodniejsza, lepsza niż samochód, pół godziny do centrum Warszawy.PKP też nie jest złe ale polecam jednak kolejkę. Autobusem - Rapid (obecnie L.Wnuk) i PKS; trochę gorzej niż PKP i WKD ale zatrzymuje się w różnych dobrych punktach w Warszawie. Park Potulickich to największy i w zasadzie najlepszy park w Pruszkowie, Park Anielin też jest niezły(to ten obok).Odradzałbym tylko Park Kościuszki. To tyle w wielkim skrócie, inni też pewnie coś powiedzą a zaglądając do nas na pewno dowiesz się więcej, ja mieszkałem w Pruszkowie 22 lata ale bardzo dużo dowiedziałem się z Forum właśnie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
dc22 Re: Dor Group i Anielin park 06.07.04, 08:37 dziekuje za informacje:) bede zagladala - nie wim czy sie zdecyduje, mam dziwny uraz do kupowania ziemi gdzie jeszcze szpadel nie zostal wbity pod budowe mieszkan... pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś