Dodaj do ulubionych

Dor Group i Anielin park

05.07.04, 13:02
W Pruszkowie powstaje nowa inwestycja Park Anielin - spodobala nam sie
lokalizacja i rozklad mieszkan. Chetnie dowiemy sie czegos wiecej, moze sa tu
rowniez osoby zainteresowane mieszkaniami w tym budynku?
Obserwuj wątek
    • stary.prochazka Re: Dor Group i Anielin park 05.07.04, 13:11
      czy to tam gdzie znajdował się Dom Kultury Kolejarza i Kino Oświata?
      • dc22 Re: Dor Group i Anielin park 05.07.04, 14:28
        chyba tak, bo bedac tam w sobote widzialam tablice informujaca o rozbiorce domu
        kultury..
        Rozumiem ze pewnie zbyt zadowoleninie jestescie likwidacja takiego miejsca??
        Podobno w tej inwestycji ma powstac czterosalowe kino rowniez

Czy ta lokaliacja Waszym zdanie jest dobrym pomyslem?
        • stary.prochazka Re: Dor Group i Anielin park 05.07.04, 17:57
          to jest sprawa inwestora i ZNTK, ktore sprzedalo teren.Tuz obok jest mnostwo
          miejsca ale kino bylo blizej parku i ogolnie miejsce jest ciekawsze.
          Nie wiem jak inni ale ja raczej nie chodze do takich czterosalowych kin,bo tam
          smierdzi popcornem i nie graja tego co lubie. Bylem za to ostatnio w Iluzjonie
          na filmie Akiry Kurosawy i nawet przez moment pomyslalem sobie z zalem o naszej
          pruszowskiej Oswiacie...
          Lokalizacja w takim miejscu jest swietnym pomyslem tylko niestety dla tego celu
          trzeba bylo zniszczyc przedwojenny zabytek, z ktorym wiaza sie wspomnienia wielu
          Pruszkowiakow(moje rowniez), studniowki, osiemnastki i inne imprezy...Nowe
          miejsce nie bedzie mi sie dobrze kojarzylo.
          Pozdrawiam i witam na forum zarazem:-)
          • dc22 Re: Dor Group i Anielin park 05.07.04, 20:47
            coz..wlasnie takiej odpowiedzi sie spodziewalam:)

wiem ze pytanie zabrzmi naiwnie i troche trudno bedzie na nie odpowiedziec ale
            jak sie mieszka w pruszkowie? ja objechalam tylko kilka najblizszych ulic i
            wrazenia mam takie - troche smutno, za to zielono. zupelnie nie podoba mi sie
            droga dojazdowa do pruszkowa - natlok bilbordow, przypadkowosc wszystkiego
            sprawia wrazenie totalnego balaganu

jaki jest dojazd (z wylaczeniem samochodu)? ile czasu zajmuje dotarcie do
            centrum? jaki jest "status" parkow obok lokalizacji ktora wskazalam? chodzi mi
            o "szemrane towarzystwo", stosy butelek (takowe widzialam obok prestizowej
            miejscowki w wawie), czy moze tamtedy spacerowac samotna matka z malym
            dzieckiem?
            bede wdzieczna za krotki opis:)) i dziekuje za powitanie na forum, bede
            zagladala:)

pozdrawiam serdecznie
            • stary.prochazka Re: Dor Group i Anielin park 05.07.04, 21:25
              bardzo trafnie to ujęłaś, smutno ale zielono:)Ogólnie mówiąc Pruszków ma sporo
              wspólnego z Pragą ale też z innymi podwarszawskimi miejscowościami.Centrum jest
              nieciekawe (a okolica o której mówimy zalicza się do ścisłego centrum) ale poza
              tym jest całkiem spokojnie, na pewno lepiej niż w Warszawie.
              Rozumiem że chodzi o dojazd do Warszawy.Przede wszystkim kolejka WKD i PKP
              (Park Anielin jest trochę bliżej kolejki choć prawie w połowie).Kolejka WKD
              jest najwygodniejsza, lepsza niż samochód, pół godziny do centrum Warszawy.PKP
              też nie jest złe ale polecam jednak kolejkę.
              Autobusem - Rapid (obecnie L.Wnuk) i PKS; trochę gorzej niż PKP i WKD ale
              zatrzymuje się w różnych dobrych punktach w Warszawie.
              Park Potulickich to największy i w zasadzie najlepszy park w Pruszkowie, Park
              Anielin też jest niezły(to ten obok).Odradzałbym tylko Park Kościuszki.
              To tyle w wielkim skrócie, inni też pewnie coś powiedzą a zaglądając do nas na
              pewno dowiesz się więcej, ja mieszkałem w Pruszkowie 22 lata ale bardzo dużo
              dowiedziałem się z Forum właśnie:-)
              • dc22 Re: Dor Group i Anielin park 06.07.04, 08:37
                dziekuje za informacje:) bede zagladala - nie wim czy sie zdecyduje, mam dziwny
                uraz do kupowania ziemi gdzie jeszcze szpadel nie zostal wbity pod budowe
                mieszkan...

pozdrawiam serdecznie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka