Dodaj do ulubionych

Wieści z budowy

15.05.07, 10:01
W sobotę byłem z żoną na budowie. W moim skrzydle - piętra III, II już
wygipsowane, obecnie kończą gipsowanie na I piętrze. Instalacje wszystkie
oprócz gazowej w pełni rozprowadzone. W miejscach gdzie jest już gips
zaczynają kłaść rury gazowe. Troche brzydko to wyglada, bo puszczaja je po
suficie do kuchni i lazienki, ale to zgodnie z przepisami chyba, takie rury
nie moga zostac na stale zabudowane. Poza tym caly budynek juz ocieplony,
jest tynk. Wygląda to coraz ładniej smile
Obserwuj wątek
    • delinka1 Re: Wieści z budowy 16.05.07, 13:51
      jak to, po wiezrchu rury? sad(
      • mieszkaniec1233 Re: Wieści z budowy 16.05.07, 14:39
        no wprost pod sufitem w rogu miedzy sciana a sufitem wlasciwie. Wpadnij na
        budowe i zobacz sama. W obecnym mieszkaniu mialem tak samo, tylko zabudowalem
        to gipsem, tutaj bedzie trzeba pewnie zrobic tak samo - coż takie przepisy,
        inaczej pewnie by nam gazownicy mieszkan nie odebrali sad
        • superkitka20 Re: Wieści z budowy 16.05.07, 15:00
          Czy to znaczy że można już wejść do środka bloku i zobaczyć swoje mieszkanie i
          np wymierzyć już sciany w łazience żeby zakupić już płytki??? Umawiałeś się z
          kierownikiem budowy telefonicznie???

• mieszkaniec1233 Re: Wieści z budowy 16.05.07, 15:44
            Nie, wchodziłem na własną odpowiedzialność - najlepiej w niedzielę gdy nikt tam
            nie pracuje. Na szczęście nikt mnie nie przepędził, uprosiłem stróża który się
            tam kręcił. Myślę że problem z wchodzeniem zacznie się gdy założą tam już drzwi
            zewnętrzne oraz do lokali, wtedy pewnie jedyną opcją będzie się umówić.
          • sport.81 Re: Wieści z budowy 19.05.07, 14:39
            Wchodzisz jak do siebie, poprostu.
            Tylko nie wracaj windąsmile
            Ja przynajmniej raz na miesiąc odwiedzam swe włości i chodz to nic nie
            przyśpieszy, myśle już o wykończeniu.
            • delinka1 Re: Wieści z budowy 20.05.07, 10:27
              A pierwszy etap kiedy Wam oddaja? Czy pozwolicie zajrzec do siebie zeby ocenic
              jakosc wykonczenia? (my odbieramy w IIgim etapie)
              • keyb13 Re: Wieści z budowy 21.05.07, 23:01
                Nie ma sprawy, zrobimy brame i za flache możecie oglądać hehe, (joke). jesli
                chodzi o ogladanie mieszkań to widze ze tylko sport81 jest życiowy hehe,
                oczywiscie że można wejśc bez żadnego problemu i wszystko zobaczyć, jestem
                zazwyczaj co tydzień na budowie i osobiście ogladam postępy. Oczywiście
                oficjalnie nie wolno tam paradować ale nigdy nie pytałem nawet czy mogę, a
                jeśli ktos by chciał zabronić to trzeba po prostu powiedziec że jest się
                właścicielem mieszkania i zawsze można wtedy wejść i obejżeć. To przeciez nie
                jest poligon.
                • mieszkaniec1233 Re: Wieści z budowy 23.05.07, 11:22
                  Poligon moze i nie ale cegla na glowe zawsze moze Ci spasc smile
                  • keyb13 Re: Wieści z budowy 24.05.07, 14:33
                    Newsy z 23 maja, resztka rusztowania zostanie zapewne zdjęta w ciągu kilku dni,
                    wokół budynku zaczynają powstawać studzienki i różne odpływy. Pierwsza klatka,
                    czyli ta z lewej jest juz niemal cała wykończona wewnątrz. Tykni są nawet na
                    parterze, w niektórych lokalach zaczęli wstawiac już dżwi wejściowe, nie
                    powalają na kolana. Do pomieszczeń gospodarczych też już powstają powoli dżwi.
                    Zaczeła się też montować winda. Ale to jeszcze troche potrwa. Instalacja gazowa
                    (same rurki bez piecyków) są jużtez podłączone zdaje się w większości
                    mieszkań..Druga klatka jeszcze jest nieco z tyłu, parter na pewno nie jest
                    jeszcze cały wytynkowany, a co za tym idzie nie ma instalacji gazowej. Ale
                    wszystko idzie bardzo sprawnie...pod blokiem czeka też piasek prawdopodobnie
                    pod kostkę brukową. To tyle na dziś, pozdrawiam wszystkich
                    Konrad
                    • mieszkaniec1233 Re: Wieści z budowy 25.05.07, 12:38
                      Dzięki, trzeba sie bedzie jutro wybrac i samemu postepy ocenic. Mówisz ze te
                      dzwi wejsciowe do lokali to jakas lipa ? Miały byc antywłamaniowe..... Po cichu
                      liczyłem że nie dadza jakiegoś tatałajstwa przez ktore bedzie słychać muchę
                      brzeczaca po korytarzu.
                      • keyb13 Re: Wieści z budowy 25.05.07, 15:36
                        To znaczy one są raczej antywłamaniowe, widziałem je owinięte jeszcze w folie,
                        ale sprawiały wrażenie jakby były takie z surowego metalu, tyle że chyba białe
                        albo beżowe. Były dośc ciężkie i chyba dośc solidne ale konkursu miss drzwi by
                        nie wygrały wink
                        Pozdrawiam
                        Konrad
                        • delinka1 Re: Wieści z budowy 25.05.07, 18:49
                          heheheh smile bardziej mnie jakos okien ciekawi - czy to sa takie co maja w srodku
                          na calym przekroju metalowe profile czy tez zupełne plasticze ktore sie
                          pokrzywia po pierwszym miesiacu upałow... takie mam tutaj w wawie, ledwo sie
                          domykaja...
                          • evicka652 Re: Wieści z budowy 01.06.07, 00:24
                            czy byl moze ktos ostatnio na budowie??? jakies postepy???
                            • keyb13 Re: Wieści z budowy 04.06.07, 15:30
                              W zasadzie wizualnie nic wiecej sie nie zmienilo..wiekszosc mieszkan w
                              pierwszej klatce posiada juz drzwi (nie są najgorsze, antywłamaniowe i
                              antywyważeniowe, zamek ma zdaje się potrójny skobel), druga klatka na razie
                              stoi...to znaczy parter(reszta pieter nie wiem) nie jest jeszcze wytynkowana,
                              na zewnetrzej stronie bloku od frontu pojawila sie brzydka rura biegnaca metr
                              nad ziemia wzdluz calego budynku, to niestety rura gazowa wiec nie zostanie
                              niczym przykryta, ale przynajmnije jest brązowa a nie żółta wink. Montowane już
                              są rozdzielnie elektryczne w budynku etc., Od strony balkonów nadal powstają
                              dreny i odpływy wszelkiej maści oraz studzienki, etc.
                              To tyle co stwierdziły moje oczy...
                              Pozdrawiam
    • delinka1 ceny 14.06.07, 22:33
      To nie tyle wiesci z budowy, co w ogole "wiesci" - ceny II etapu znow w gore smile
      • superkitka20 co nowego? 25.06.07, 12:10
        czy ktoś był może ostatnio na naszym osiedlu?
        • delinka1 Re: co nowego? 25.06.07, 21:56
          Etap II: parter i pietro juz stoja smile
          • czarnawolga1 Re: co nowego? 28.06.07, 21:42
            Słuchajcie -czy można już wchodzić do budynku etap I. Jak chciałam wejść w
            czerwcu to powiedziano mi że teraz nie jest to możliwe -w lipcu będzie można
            zobaczyć. Czy wy też otrzymaliście takie info..?
            • monika412 Re: co nowego? 23.07.07, 15:29
              Ja byłam niedawno i niestety nie jestem zachwycona..nie wiem gdzie jest
              ten 'podwyższony standard' o którym jest wzmianka w umowie prz.,do tego białe
              drzwi wejściowe do mieszkań..no..średnio. Może jednak po wykończeniu klatek
              schodowych, dokładnym posprzątaniu będzie lepsze wrażenie, szczerze-liczę na to.
              Na pocieszenie dodam,że balkon jest ładny-choć wszystko wydaje się jakieś małe..
              może to z powodu niepomalowanych ścian..i zresztą takie maja zostać..Liczyłam
              na staranniejsze wykonanie..ale nie mamy już teraz na to wpływu..
              a i termin oddania przesuwa sie dość znacznie..
              Mimo wszystko zostaję dobrej myśli..
              • delinka1 Re: co nowego? 23.07.07, 16:29
                hej, ale gdzie w umowie jest mowa o podwyzszonym standardzie? i czy ktos mówił o
                co z tym dokładnie chodzi? W czym ten podwyzszony standard mialby sie
                przejawiac? ktos pytał developera?
                • monika412 Re: co nowego? 24.07.07, 12:58
                  teraz sama juz nie wiem gdzie była ta wzmianka, ale jeszcze wczoraj dałabym
                  sobie uciąć ręke,ze takowa była..jeszcze raz dokładnie przeglądnę umowę
                  Pozdrawiam
                  • krzycho2005 co nowego? 06.08.07, 00:30
                    wrócę do tematu

co na budowie ??

był ktoś może ??

jakieś opóźnienia , coś wiadomo ??
                    • delinka1 Re: co nowego? 06.08.07, 08:59
                      No, poza tym , ze dach juz jest na 2gim etapie to niewiele...
                      • stromus Re: co nowego? 06.08.07, 12:44
                        okna wstawione i walczą z ociepleniem smile
                        • stromus Re: co nowego? 06.08.07, 12:56
                          stromus napisał:

> okna wstawione i walczą z ociepleniem smile

fotka1

www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=c865107fb06d436d
                          images23.fotosik.pl/49/c865107fb06d436dmed.jpg
                          fotka2

www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=548c63938ed1312e
                          images23.fotosik.pl/49/548c63938ed1312emed.jpg
                          • golden13 Re: co nowego? 07.08.07, 09:17

Dzięki za fotki - no ładnie działają smile
                            Oby tak dalej Panowie - tylko niech szybkość idzie w parze z
                            dokładnością.

smile
                            • delinka1 Re: co nowego? 07.08.07, 15:00
                              czy mi sie zdaje czy nad 3cim pietrem bedzie troche przestrzeni - stryszku? czy
                              to tylko taka nadbudowa elewacji?
                              • mieszkaniec1233 Re: co nowego? 11.08.07, 09:28
                                Nadbudowa. W pierwszym etapie w tych nadbudowach były jeszcze
                                okienka od antresol. Mieszkania na 3 piętrze miały być dwupoziomowe
                                z ogrodami na dachu. Niestety zainteresowanie było żadne i deweloper
                                zmienil projekt likwidując antresole, ale kształt nadbudowy
                                pozostał. I dobrze bo jakoś to nasze bloki wyróznia, nie wyglądają
                                jak "pegeerowskie" klocki np. na Victorii. No ale tam to JW, więc
                                jadą po "taniości" smile Nawet z projektem.
                                • monika412 Re: co nowego? 17.08.07, 15:59
                                  A tu się nie zgodzę..dlaczego uważasz,że Willa Developer wyda
                                  więcej, czy zbuduje z lepszych materiałów bloki niż JW?Byłam
                                  wcześniej zainteresowana kupnem mieszkania na os. Victoria i
                                  oglądałam jedno z mieszkań.W środku super pomyślany rozkład, biało,
                                  równo i drzwi do mieszkań również antywłamaniowe w ładnym-
                                  ciemnobrązowym kolorze.Biały kolor drzwi wejściowych jest /jak dla
                                  mnie/ okropnysad Do niczego nie pasuje, chyba,że do ram okiennych winki
                                  kaloryferów..W JW nawet korytarze były super wykończone..
                                  Ale był jeden duży minus-daleko wszędzie.
                                  Szkoda,że nie ma tej antresoli/na Reymonta/-ja byłabym
                                  zainteresowana ale jak kupowałam mieszkanie-nie było już takiej
                                  możliwości..
                                  • mieszkaniec1233 Re: co nowego? 17.08.07, 22:39
                                    A tu się nie zgodzę..dlaczego uważasz,że Willa Developer wyda
                                    > więcej, czy zbuduje z lepszych materiałów bloki niż JW?Byłam
                                    > wcześniej zainteresowana kupnem mieszkania na os. Victoria i
                                    > oglądałam jedno z mieszkań.W środku super pomyślany rozkład,
                                    biało,
                                    > równo i drzwi do mieszkań również antywłamaniowe w ładnym-
                                    > ciemnobrązowym kolorze.

Kolor drzwi czy rozkład mieszkań to niestety detale. Tak jak białość
                                    i równość. Wiadomo że jak kładzie się tynki agregatem to jest równo.
                                    Poczytaj w sieci opinii użytkowników lokali wybudowanych przez J.W.
                                    To mówi samo za siebie. Tak się składa że widziałem z bliska jak
                                    ekipy J.W. wykańczały budynki na Victorii i obserwuję też postępy
                                    na Reymonta. Nie żebym popadał w jakiś zachwyt nad ekipami W.D. bo
                                    to też kwestia cieplej zimy że tak ładnie wszystko szło, ale na
                                    victorii byłem świadkiem kładzenia tynków gipsowych gdy mróz w nocy
                                    schodził poniżej -15. Przed blokami stały takie wielkie dymiące
                                    kotły z których tłoczono do środka gorące powietrze. Niezbyt to
                                    profesjonalne. Przecież nie zapeni to równomiernego grzania. Poza
                                    tym odwodnienie tamtego terenu - po deszczach w ogrodkach stoi woda.
                                    Nie za rok i nie za dwa ale na wilgoć w niższych lokalach murowana,
                                    uwierz mi. A tak poza tym - podobają Ci się tamte bloki ? Uważasz że
                                    wyglądają nowocześnie ?
                                    • monika412 Re: co nowego? 20.08.07, 12:38
                                      Podobało mi się to iż te kilka bloków tworzy jakby małe miasteczko z
                                      zielenią, ławeczkami, przestrzenią, ale wiem iz za to również trzeba
                                      więcej płacić..im większy obszar,tym wyższe opłaty za np ochronę,
                                      oświetlenie, utrzymanie terenu itp Ostatnie kilka lat mieszkałam na
                                      Żoliborzu, w bloku 7 piętrowym..to dopiero był 'meksyk'.180 mieszkań
                                      w blokuwink i tylko ze dwie znajome..wolę mniejsze z cegły-pewnie jak
                                      Ty..?
                                      • mieszkaniec1233 Re: co nowego? 20.08.07, 14:56
                                        Pewnie smile

Na szczęście, o ile się nie mylę to w Radzyminie zgodnie z planem
                                        zagospodarowania przestrzennego nie można budować wyższych budynków
                                        niż te w których zamieszkamy.

• delinka1 Re: co nowego? 20.08.07, 15:11
                                          No nie moze byc, bo to tereny bagienne / pobagienne... Ale Victoria rzeczywiscie
                                          wyglada jak postpegeerowskie bloki...

Co do jakosci..nie bede sie wypowiadac, dopoki nie pomiszkam w swoim mieszkanku
                                          przez conajmniej miesiac..

Wiem jednak ze JW Construction odmawiaja wspolpracy coraz czesciej
                                          podwykonawcy, w tym architekci, zeby sobie nie zszargac nazwiska...wiec o czyms
                                          to swiadczy..
                      • krzycho2005 Re: co nowego? 06.08.07, 12:54

delinka1 napisała:
                        >>No, poza tym , ze dach juz jest na 2gim etapie to niewiele...

coś strasznie dużo pesymizmu
                        powinno być chyba np:
                        supeeer !!! już jest dach w drugim erapie !! Hura !!

smilewink

pozdrawiam
                        • czarnawolga1 Re: co nowego? 06.08.07, 18:46
                          Patrzę na fotki i naprawdę jestem pod wrażeniem - mam nadzieję że
                          mieszkańcy etapu I nie będą się wprowadzali razem z mieszkańcami
                          etapu II ;P Macie chyba oddanie na kwiecień, tak? Choć niewiele juz
                          w sumie zostało by dogonić etap I.. Chciałam spędzić święta już w
                          nowym mieszkanku- ale nie ma się co nastawiać... - zresztą
                          zobaczymy -widzę że ekipa na naszej budowie dzielnie walczy -
                          zobaczymy jak szybko uda się załatwić kwestię przyłączy -bądźmy
                          dobrej myśli winkczy ktoś ma może na ten temat jakieś wieści?
                          • krzycho2005 Re: co nowego? 07.08.07, 20:17
                            czarnawolga1 a kiedy będzie oddany planowo etap pierwszy ??
                            • delinka1 Re: co nowego? 08.08.07, 11:30
                              Grudzien chyba?
                              • krzycho2005 Re: co nowego? 08.08.07, 20:52
                                delinka1 napisała:

> Grudzien chyba?

oby było w terminie
                              • czarnawolga1 Re: co nowego? 08.08.07, 20:59
                                Termin oddania w umowie jest do końca grudnia- troszke nas złudzono
                                tempem budowy -i kierownik budowy mówił ze w październiku to
                                spokojnie..możemy się wprowadzać- ale cóż- warto brać poprawkę na to
                                co słyszymy od developera ;P teraz słysząc że oddanie będzie jak
                                będzie przygotowana infrastruktura dla etapu I i II- myślę sobie że
                                jest to ściśle powiązane -i będziemy się wprowadzać z etapem II.
                                Najfajniej byłoby gdybyśmy my -etap I- mieli małe-najwyżej
                                miesięczne opóźnienie a wy- etap II- wcześniejsze oddanie. Na taki
                                kompromis mogłabym pójść winkMożna by było zorganizować więcej
                                parapetówek w krótszym czasie wink
                              • golden13 Re: co nowego? 10.08.07, 14:09
                                Byliśmy wczoraj na Osiedlu Reymonta i akurat spotkaliśmy jednego z
                                Panów Prezesów; miło bo oprowadził nas po pierwszym etapie (część
                                mieszkań już pod kluczem! część klatki już ma płytki na ścianach!),
                                no i również po II etapie (co jeszcze milej nas zaskoczyło!).
                                Byliśmy w swoim mieszkaniu - wiadomo ściany=cegła jeszcze i wyjść
                                typu TV jeszcze też nie ma ale już mieszkanie powierzchniowo można
                                obejrzeć jak i komórke lokatorksą smile super wrażenia, nawet większe
                                (zwłaszcza mniejszy pokój) niż wyśleliśmy! smile już byśmy się
                                wprowadzili!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! smile))
                                • czarnawolga1 Re: co nowego? 10.08.07, 19:34
                                  Dzisiejsze wrażenia : w mieszkaniu niewiele się zmieniło- przybyło
                                  kaloryferów - parapetów i widziałam piecyk gazowy w łazience- wydał
                                  mi się spory-zastanawiamy się teraz czy da rade go jakoś zamaskować -
                                  ściany takie jak były- myślałam że będą jeszcze pomalowane na biało-
                                  ale usłyszałam że nie -ale jak sama je umaluję to dopiero wtedy
                                  wyjdą nierówności i będzie widać gdzie wyszpachlować..tylko pytanie
                                  czy ja sama mam to szpachlować -czy to w ramach usterek developer
                                  koryguje ;/ poza tym ładnie klatki schodowe się prezentują -wygląda
                                  coraz ładniej smile kierownik podał termin oddania początek grudnia -
                                  pożyjemy- zobaczymy ;P
                                  • ciacho20 Re: co nowego? 28.08.07, 13:20
                                    Czy ktos z Was był ostatnio na budowie ???
                                    Może jakieś zdjęcia ktoś umieści, żeby Ci co nie mogą podjechać
                                    wiedzieli że coś się tam w ogle dzieje?
                                    • delinka1 Re: co nowego? 28.08.07, 16:00
                                      hej, no własnie nic sie nie dzieje - mówie patrzac na swoje mieszkanie. Byłam
                                      tam miesiac temu i stoi na razie tak samo rozgrzebane, nieocieplone, bez jednego
                                      okna. Zdaje sie jednak ze zaczeli z drugiej strony elewacje na IIgim etapie, no
                                      i wylali betonem gół pod 3ci etap. Ale generalnie jakis zastój...
                                      • mid4s Re: co nowego? 29.08.07, 07:37
                                        Tydzień temu na budowię zaczeli robić infrastrukturę na osiedlu a wiec coś na
                                        brak czego narzekali mieszkancy I etapu. Zaczeli rownac teren i robic droge
                                        biegnaca przez osiedle oraz III etapie.
                                        II etap robia bardzo efektywnie. Zamiast ciagle rozbierac, przenosic i skaldac
                                        rusztowanie dookola bloku aby najpierw caly ocieplic, otynkowac elewacje i
                                        malowac, robia blok fragmentami. Na odcinku gdzie stoi rusztowanie robia
                                        wszystkie prace: ocieplaja, tynkuja, i nawet juz maluja (fajnie to wyglada)po
                                        czym przenosza rusztowanie na kolejny odcinek bloku i znow to samo. Uwazam ze
                                        dzieki temu zyskuja bardzo duzo czasu (dzieki czemu szybciej sie wprowadzimy
                                        delinko big_grin)

Pozdrawiam
                                        • delinka1 Re: co nowego? 29.08.07, 10:06
                                          Mid4s to jest optymista wink Tak 3maj w sumie..

ja tylko sie zastanawiam czy to nie powienno najpierw wyschnac, w sensie -
                                          tynkowanie, przerwa, malowanie...itp...chyba dlatego raczej sie robi po warstwie
                                          na całym bloku...ale to opinia moja czyli laika, wiec..
                                          • keyb13 Re: co nowego? 30.08.07, 07:21
                                            Co do nowości to nie powiedziałbym że sie nic nie dzieje, drugi etam
                                            ma już jedną ściane nawet pomalowaną a kilkanaście tygodni temu
                                            stały tylko kikuty pierwszego piętra, pierwszy etap ciągu
                                            ostatniego tygodnia dorobił się wyrwania krzaków oddzialających
                                            nasze osiedle od ulisy Ami Krajowej i od tej strony jest juz też
                                            nasypana pierwsza partia piasku i wyrównana od brzegu działki do
                                            bloku. Okolice parkingu między I i II etapem sa sprzątane z
                                            betnowych płyt które były wyłożone jako droga dla ciężkiego sprzętu.
                                            Myślę że w ciągu dwóch może trzech tygodni mozna sie spodziewać
                                            widoku koski brukowej lub podobnych tematów wokół bloków. Pozdrawiam
                                            wszystkich niecierpliwych.
                                            • golden13 Re: co nowego? 30.08.07, 07:59
                                              Witam. Wczoraj wraz z narzeczoną byliśmy na O.R.
                                              Pierwszy etap to już chyba tylko ogródki zostały do ogarnięcia
                                              jeżeli chodzi o sam blok. Między I etapem, a II wyrównują ziemie i
                                              stoi kostka brukowa na paletach (z tego co usłyszałem już na dniach
                                              chcą zacząć akcje "PARKING" smile). II etap jest częściami tynkowany i
                                              malowany (nasza część już zrobiona! smile) W swoim mieszkaniu również
                                              byliśmy - ściany zaciągnięte, przyłącza wystają, balkon kompletny -
                                              wygląda to zajebiście!

Pozdrawiam i zachęcam każdego do wycieczki na O.R.
                                              • delinka1 Re: co nowego? 16.09.07, 16:58
                                                No my sie w koncu dzisiaj zakradlismy do naszego 2go etapu (znudziło mi sie
                                                słuchac kierownika, który za kazdym razem obiecywał ze w przyszłym miesiacu
                                                wpusci, z wielką łaska, bo tak naprawde na teren budowy wstep wzbroniony).

W kazdym razie - bardzo mile przezycie wink Fakt "wyburzenia" kilku scian z planu
                                                naprawde sparwil ze mieszkanie jest super przestrzenne smile Jest jasno (choc od
                                                pln-wsch), i choc sypialnie wydały mi sie malenkie, to salon i balkon ogromny smile.

Elektryka juz wszedzie rozciągnieta, budynek prawie cały ocieplony, od wschodu
                                                juz do polowy elewacja zrobiona. Fajnie, fajnie smile
    • stromus Nowa fotka 18.09.07, 11:42
      A oto kolejny link do fotki z osiedla - etap 2 z 14/09/2007

images29.fotosik.pl/83/81682b9d0b0bc35dmed.jpg
      PS. Kierownik budowy bardzo profesjonalnie nas potraktował kiedy
      byliśmy obejżeć mieszkanie. Oprowadził nas po naszym mieszkaniu
      opowiadając jak zaawansowane są prace a potem zaprosił nas do bloku
      etap I abyśmy sobie obejżeli standard wykończenia klatek,
      mieszkania, jak będą wyglądały ogródki. Przyznam szczerze, że opinie
      na temat problemów z oglądnięciem mieszkań bardzo mnie dziwią. Ja
      zostałem obsłużony bardzo profesjonalnie. Pozdrawiam.
      • delinka1 Re: Nowa fotka 18.09.07, 12:28
        a to miał jakis dobry humor smile Albo kiepski wtedy kiedy my bylismy smile

No ja z palca tego nie wyssałam. Nam powiedział ze w listopadzie bedzie mozna
        przyjsc. ale nie powiem, bardzo profesjonalnie i grzecznie nas spławił smile
      • monika412 Re: Nowa fotka 20.09.07, 15:53
        Witaj.
        Ja mam/?/ mieszkanie w 1 etapie i nie byłam tam juz długi
        czas.Możesz napisac jakie wrażenie sprawia widok wykonczonych klatek
        schodowych w 1 etapie?Jak byłam ostatnio nie było najlepiej..nie
        wyglada na fuszerkę?Wszystko na biało/myślę o ścianach/.A jak
        wejście do bloku? Czy miejsca parkingowe juz są?
        Prosze o kilka zdań..
        Pozdrawiam
        Monika
        • delinka1 Re: Nowa fotka 20.09.07, 16:00
          Nie pomoge, bo zwiedzałam swój II etap...
          • keyb13 Re: Nowa fotka 20.09.07, 18:36
            Od wtorku 18-09 weszli już brukarze i robią okolice I etapu i
            parkingi miedzy pierwszym a drugim, co do jakosci wykonczenia to nie
            jest to na pewno hilton ale na pewno tez nie fuszerka, przynajmniej
            na tyle ile widzialem a wszystkiego nie widzialem smile, bedzie dobrze..
            Pozdrawiam
            • delinka1 nowiny 23.09.07, 20:12
              Byłam dzis, w IIgim zaczynaja tynki wewnętzrne robic, a i elewacja juz ku
              koncowi zmierza tez..
              • monika412 Re: nowiny 24.09.07, 09:21
                Ja wczoraj byłam również i faktycznie II etap częściowo wygląda na
                ukończony..ale trzymam kciuki aby chociaz przy I etapie była szybko
                połozona kostka..no i ta droga do ul.Armii Krajowej..Liczę,że w
                listopadzie dostaniemy kluczewink
                • mieszkaniec1233 Re: nowiny 25.09.07, 16:12
                  Moja żona wczoraj uzyskała w biurze WD informację że za około 3
                  tygodni planowany jest odbiór techniczny budynku. Czyli potem można
                  będzie już chyba robić indywidualne odbiory mieszkań.
                  • mieszkaniec1233 Re: nowiny 25.09.07, 16:13
                    Chodzi oczywiście o I etap. A z ulicy zauważyłem w niedzielę że
                    wybudowano już na podwórkach przyszłe śmietniki.
                    • superkitka20 Re: nowiny 01.10.07, 08:41
                      Byłam w niedziele na naszym osiedlu, a raczej obok bo błoto nie pozwoliło na
                      wejście choćby na plac a "gumiaków" nie zabrałam smile
                      Myślałam że zobaczę już jakieś chodniki a tu tylko błotko.. ale nie denerwuję
                      się, na wszystko przyjdzie czas. Za za to etap II wygląda już na prawie gotowy.
                      Etap III już się rozpoczął, już jest odgrodzony metalowym ogrodzeniem, więc
                      pewnie przez kilka miesięcy będę miała widok z okna na jego budowę.
                      • krzycho2005 Re: nowiny 01.10.07, 11:10
                        witam,

ja wpadłem tam na chwilkę w sobotę,

w miejscu fundamentów III etapu było duże jeziorko, mam nadzieję że taka duża
                        woda nie będzie się pojawiać jak już postawią
                        • delinka1 Re: nowiny 01.10.07, 15:45
                          No co Ty, dla 3ciego etapu jest własnie planowany basen podziemny smile
                          • krzycho2005 Re: nowiny 01.10.07, 22:43
                            basen podniesie standard mieszkań, widzę że już II etap zazdrości
                            smile smile
    • monika412 Re: Wieści z budowy 01.10.07, 09:44
      Chciałabym aby 1 etap był juz niedługo oddany.W harmonogranie
      prac,który dostałam w lutym są podane daty ukończenia pewnych etapów
      i np droga osiedlowa, oswietlenie, parkingi, pełne ogrodzenie,
      miejsce dla wartownika powinno byc ukończone noe później niż do 30
      wrzesnia!!A tu wieści,ze jeszcze błotkosad
      • sport.81 Re: Wieści z budowy 05.10.07, 15:58
        Może nie dla każdego będzie to odkrywcze ale wiele można zobaczyć kierując się
        na osiedle od strony wawy. Właśnie budowany jest dojazd do osiedla od strony tej
        alejki między drzewami(nie pamiętam nazwy ulicy), wycięto krzaki i częściowo
        ogrodzono etap pierwszy. Wreszcie zaczyna mieć to ręce i nogismile
        Osiedle prezentuje się coraz lepiej a ja już nie mogę się doczekać odbioru
        mieszkanka. pzdr!
        • delinka1 Re: Wieści z budowy 07.10.07, 18:45
          Bylismy dzis. Elewacja na 2gim etapie zrobiona...no i własnie.... nad naszymi
          oknami wielki ch....owy napis WILLA DEVELOPER, heheh...poki co mi jakos
          specjalnie nie przeszkadza, ale zastanawiam sie czy jak juz przejmiemy wlasnosc
          jako wspolnota to nie beda nam musieli przez to placic za reklame smile))

ps. 3cie pietro w srodku wytynkowane, wyglada coraz lepiej smile
          • czarnawolga1 Re: Wieści z budowy 07.10.07, 21:05
            Napis mi się też nie podoba- ale wieści z budowy są naprawdę
            cieszące smileMam nadzieję że "będzie dobrze" i faktycznie święta
            spędzimy na nowym mieszkanku smile
            • delinka1 Re: Wieści z budowy 24.11.07, 17:48
              Hej, dzis byłam obejrzec postepy w etapie 2, razem z kumplami zeby zweryfikowali
              smile fajnie qrde, naprawdę. Zaskoczyło mnie ze w tych komorkach lokatorskich mamy
              plytki polozone, i takie same jak wejsciowe - porzadne drzwi wstawione. Dookola
              pieknie -posadzone krzaczki, oswietlenie fajnie zrobione, ziemia nawieziona,
              osypane gdzie trzeba tzw prochnica (?). bardzo pozytywne wrazenie.
              • stromus Re: Wieści z budowy 26.11.07, 13:19
                Jak robiliście jakieś fotki to możesz upublicznić!
                • delinka1 Re: Wieści z budowy 26.11.07, 23:23
                  niestety, tym razem bez aparatu pojechalismy
                  • bziancol Re: Wieści z budowy 27.11.07, 14:58
                    hej, dostałem dziś informacje, że musze podpisac umowę z
                    elektrownią, czy wy też macie takie sygnały?
                    podobno układają terakotę na klatkach. panienka w biurze powiedziała
                    że prace są na etapie 95%, i na pewno bedą odbiory wcześniej, ale
                    nic nie obiecuje....
                    btw. ani razu nie udało mi się nakłonić kogokolwiek z willa
                    developer do oglądania lokalu przed odbiorem technicznym, albo ja
                    nie mam farta, albo nie wiem co...... zawsze jakis problem, albo
                    ruru kładą lub płytki robią......

pzdr
                    bziancol
                    • delinka1 Re: Wieści z budowy 27.11.07, 22:02
                      Nom my tez dostalismy info zeby wpasc podpisac swistek.

co do postepu - na to wyglada qrde... Plytki klada na klatkach -zgadza sie. Mnie
                      zaskoczylo ze nawet w komorkach powykladali podlogi. Drzwi sa.

Jesli chodzi o umawianie sie na obejrzenie mieszkania - daj sobie z tym spokoj.
                      bo to graniczy z cudem. ja tez sie kiedys czailam, az w koncu sami wlezlismy,
                      obeszlismy sobie wtko. kilka razy tak samopas wlazilismy, nawet w ostatnia
                      sobote. czasem ktos jest - ciec albo robotnicy w srodku ale oni nigdy nie maja
                      nic przeciwko temu.
                      • stromus Re: Wieści z budowy 28.11.07, 09:51
                        Z informacji uzyskanych od kierownika budowy wynika, że umowy z
                        dostawcąenergii musimy podpisać najpóźniej do 21 grudnia. Ale
                        najciekawsza wiadomość jaką otrzymałem to, że mieszkania będą nam
                        oddawane do wykańczania prawdopodobnie na przełomie luty/marzec
                        2008.
                        • bziancol Re: Wieści z budowy 28.11.07, 18:24
                          jak podpisywałem umowę, to kiero chyba w dobrym nastroju wspomniał,
                          że I i II etap oddadzą razemwink) nie wyszło, ale i tak będzie OK
                          jeżeli oddadzą w marcu...
                          pzdr
                          bzian
                          • keyb13 Re: Wieści z budowy 28.11.07, 21:50
                            Witam wszystkich, co do nowości z budowy to może niektórzy już
                            wiedza ale I i II etap ma juz bramy wjazdowe które będa na pilota co
                            bardzo cieszy że nie sa to nędzne szlabaniki, do tego przed blokiem
                            I etapu powstała ..piaskownica, na razie bez piasku ale jest bardzo
                            ładna, moim skromnym zdaniem.Jeśli ktos cchiałby zdjęcia to proszę o
                            kontakt bo zdjecia są dośc duze i nei bardzo mam gdzie wstawic je na
                            strone, pozdrawiam
                            kontakt: keyb@interia.pl
                      • ekati Re: Wieści z budowy 29.11.07, 10:57
                        witam Darek II etap lok 47
                        byłem wczoraj podpisać umowę z energetyką i rozmawiałem z kierownikiem jak
                        zwykle mało uprzejmy ale twierdzi iż oddadzą najprawdopodobniej pod koniec
                        lutego z oglądaniem jest problem bo terakotę kładą. Tylko jedno mnie zastanawia
                        że nie ogrzewają tego budynku a mrozy zaczynają się coraz większe, co za tym
                        idzie wilgoć w budynku będzie narastać więc i tak jak oddadzą to trzeba będzie
                        dłuuugo ogrzewać (suszyć) i jestem ciekawy czy oni będą malować ściany np. na
                        klatkach schodowych jak jest taka wilgoć i ujemna temp.
                        • delinka1 Re: Wieści z budowy 29.11.07, 15:51
                          Dokładnie Ekati! Nie chciałam o tym wspominac, bo znowu by bylo ze narzekam, ale
                          skoro ktos poruszyl. my tez zastanawialismy sie czy to beda ogrzewac. W srodku
                          jak sie jest to widac jaka wilgoc - okna zaparowane, no a poza tym czuc. jeszcze
                          niedawno to balkony byly pootwierane, a ttteraz wszystko sie kisi w srodku...I
                          wlasnie jak mroz scisnie to kiepsko moze byc...
                          • monika412 Re: Wieści z budowy 29.11.07, 16:04
                            Ja myśle,że faktycznie dobrze byłoby ogrzewac jak najszybciej ale
                            znam ludzi, którzy kupili dom ,który stał kilka lat w surowym stanie
                            i nic sie nie działo, a nie był ogrzewany..chociaz wietrzenie jak
                            najbardziej wskazane..
                            Ja ostatnio zastanawiam sie nad zamontowaniem kominka, aby oprócz
                            ogrzewania gazem była jakaś alternatywa..takie kominki i ładnie
                            wygladają i długo trzymaja ciepło..tylko drzewo musiałabym trzymać w
                            komórcewink
                            Ps Ciekawe jak szybko wyschną sciany(1 etap) abyśmy mogli je
                            pomalować
                            • mieszkaniec1233 Re: Wieści z budowy 29.11.07, 16:58
                              W bloku raczej kominka nie zainstalujesz - wydaje mi się że
                              musiałyby do tego być specjalnie przygotowane przewody kominowe. Nie
                              wiem czy projekt budynku przewiduje taką możliwość.
                              • keyb13 Re: Wieści z budowy 29.11.07, 18:51
                                Co do ścian w I etapie to są one suche jak pieprz i mozna by je było
                                malowac chodzby dzisiaj.Tynki były kładzione w środku lata wiec
                                wszystko mialo sporo czasu na wyschniecie. A na kominek w bloku bez
                                odpowiedniej instalacji kominowej (o czym wspomniał przedmówca)
                                zgodziłby sie chyba tylko samobójca.
                                Pozdrawiam
                                • monika412 Re: Wieści z budowy 30.11.07, 10:31
                                  ok, czyli kominek odpada..ale ściany -przynajmniej w moim mieszkaniu
                                  mokre!Teraz się zastanawiam dlaczego własnie u mnie?Nawet pan ,który
                                  był z nami szybko to zauważył-były wilgotne.
                                • monika412 Re: Wieści z budowy 30.11.07, 11:16
                                  www.matplast.prv.pl/
                                  a co powiesz na ekokominek? może być w każdym mieszkaniu(nawet w
                                  bloku)Podałam link do strony producenta, zobacz opis..
                                  • ekati Re: Wieści z budowy 01.12.07, 18:25
                                    co do kominków jet możliwe pod warunkiem że:
                                    najpierw musisz odłączyć kocioł gazowy, bo jest tylko jeden komin
                                    spalinowy i jest on w łazience, albo wybijesz sobie dodatkową dziure
                                    w ścianie aby odprowdzić spaliny, pozatym muysi być ktoś co będzie
                                    podkładał drzewo lub brykiet drzewny, wiec pewnie najlepiej
                                    oczywiście nie najtaniej będzie gaz, (albo poczekać do lata)
                                    • monika412 Re: Wieści z budowy 03.12.07, 08:51
                                      W poprzednim poście napisałam iz zastanawiam sie nad eko-kominkiem-
                                      link wyzej.Tu nie trzeba wyciągu, spalane specjalne ekologiczne
                                      PALIWO! Nie potrzebuje wtedy żadnych dodatk. otworów..
                                      Ponoc to nowośc i nie mogą nadążyć z produkcjąwink
                                      • ekati Re: Wieści z budowy 03.12.07, 09:08
                                        nie chce mi się wierzyć że nie trzeba komina spalinowego,nie spotkałem się z
                                        paliwem typu drewno które nie dymi więc nie wiem jak są tam odprowadzane
                                        spaliny, z tego co tam widać na stronie to paliwem jest drewno brykiet drzewny a
                                        to paliwo na pewno wydziela dym. więc radze tobie dopytaj sie dobrze.
                                        • monika412 Re: Wieści z budowy 03.12.07, 13:30
                                          to nie jest drzewo-to atrapa, do tego wlewa sie specjalny płyn,
                                          który daje odrobine wilgoci ale przede wszystkim ciepło.Ten płyn
                                          jest na spirytusie-w żelu.
    • stromus Aktualne fotki II etapu 03.12.07, 09:48
      Dla zainteresowanych smile

www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=3b16aed39de582df
      www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=5aabf45a1df0ea64
      www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fe8c22ab19a07489
      www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=c7ff2407fbbaf70d
    • ekati Re: Wieści z budowy 06.12.07, 08:44
      mam pytanie do ludzi z I etapu: czy wy już odebraliście klucze do swoich
      M..........ewentualnie kiedy jest to przewidziane
      • keyb13 Re: Wieści z budowy 06.12.07, 09:40
        Jet to przewidziane na połowę grudnia (mniej więcej). Ale podobno
        przed świętami.
        • ekati Re: Wieści z budowy 06.12.07, 09:56
          dzięki.. Bo czasami przejeżdżam i nie widziałem aby ktoś remontował w środku i
          byłem zdziwiony, a na pierwszy rzut oka wygląda jakby było już z kończone. A
          czym jest spowodowane zwlekanie z odbiorem?
        • ekati Re: Wieści z budowy 06.12.07, 09:57
          dzięki keyb13 .. Bo czasami przejeżdżam i nie widziałem aby ktoś remontował w
          środku i byłem zdziwiony, a na pierwszy rzut oka wygląda jakby było już z
          kończone. A czym jest spowodowane zwlekanie z odbiorem?
          • monika412 Re: Wieści z budowy 06.12.07, 11:29
            podsumowując, jesli dostaniemy klucze w poł. grudnia, to faktycznie
            wszystko będzie ok.Nie może byc mowy o opóźnieniach, raczej wszystko
            wg umowy(chociaz były wcześniejsze obiecywanki iz zamieszkamy na
            Świetawink)Gaz juz jest, prąd chyba będzie 'działał' na dniach, a to
            wszystko jest przeciez niezbedne przy wykańczaniu mieszkania.
            Chociazby działajaca windasmile
            • ekati Re: Wieści z budowy 06.12.07, 18:53
              byłem w sobotę na budowie II etapu i nie wiem czy dobrze dojrzałem bo nie mogłem
              wejść do środka ponieważ na klatce coś robili fachowcy ale dojrzałem drzwi
              wejściowe do mieszkań, nie wiem czy dobrze widziałem czy one są B I A Ł
              E!!!!!. Może ktoś był w środku........?
              Acha wind jeszcze nie zamontowano
              pozdrawiam
              • keyb13 Re: Wieści z budowy 06.12.07, 20:35
                Nie bylem w II etapie ale sądze że skoro mówisz białe to sa pewnie
                takie jak w I etapie, faktycznie sa białę, taka niby imitacja drewna
                troszeczke z wierzchu (tak mi sie wydawało) nie sa zbyt ladne ale za
                to dosc solidne...
                • delinka1 Re: Wieści z budowy 07.12.07, 09:26
                  Tak białe są. Ale wyglądają solidnie. takie tez przeciwwłamaniowe dali nam do
                  komórek smile
    • monika412 Re: Wieści z budowy 11.12.07, 10:12
      Czy ktos ma aktualne wiadomości o terminie odbioru kluczy(1 etap)?
      Ja słyszałam iz czekają na podłaczenie prądu i nie wiadomo czy
      klucze bedą na ŚwiętasadJednak trzymam kciuki,że nie zawiodą nas..
      Developer przy odb techn. powiedział iz stanie na głowie, a klucze
      na Świeta będą!
      • monika412 Re: Wieści z budowy 12.12.07, 11:57
        W środę będę miała piękny prezent na Święta..ale ciii żeby nie
        zapeszyć..
        • mieszkaniec1233 Re: Wieści z budowy 12.12.07, 14:21
          Klucze ???????? smile)))))
          • monika412 Re: Wieści z budowy 12.12.07, 15:38
            smile
            • superkitka20 Re: Wieści z budowy 13.12.07, 22:30
              we wtorek odwiedzi nas mikołaj.... smile))
              • keyb13 Re: Wieści z budowy 14.12.07, 15:03
                Nas w środę a właściwie to my odwiedzimy Jego na budowie wink
                • ekati Re: Wieści z budowy 11.01.08, 09:08
                  witajcie
                  mam pytanie dot. II etap. czy ktoś może wie czy można umówić się i wejść
                  zobaczyć swoje mieszkanie???. Pozdrawiam
                  • delinka1 Re: Wieści z budowy 11.01.08, 12:29
                    w iesz co, nie widzeec czemu kiero jest jakis anty takim odwiedzinom, nawet nasz
                    bank mial trudnosci zeby wejsc i dokonac kontroli inwestycji. jak dotad bylam na
                    tej budowie chyba z 5 razy, za kazdym sie wkradalam, ale teraz to chyba nie
                    mozliwe juz bo drzwi pozakladane sa...
                    • ekati Re: Wieści z budowy 11.01.08, 14:43
                      no właśnie ponieważ wybieram się w przyszłym tyg. aby wstępnie porozmawiać ale
                      nie wiem czy się uda z tego co rozmawiam ze znajomymi to nigdzie nie protestują
                      tylko trzeba się umówić na konkretny dzień i godzinę, myślałem że coś się
                      zmieniło bo ze 2 m-ce temu była wymówka iż są kładzione terakoty. jak mi się uda
                      to napiszę.......
                      • mary_be Re: Wieści z budowy 12.01.08, 20:40
                        my byliśmy 6.01 i w sumie nie było żadnych problemów.Dziewczyna z biura dała nam
                        numer telefonu do kierownika i niemalze na następny dzień się z nim umówiliśmy
                        na wizytację... nie był co prawda za miły ale w sumie to już jego sprawa.. u nas
                        panowie nie popatrzyli na zmiany na planie więc je teraz będą wprowadzać...
                        • ekati Re: Wieści z budowy 17.01.08, 10:51
                          witam Byłem wczoraj u naszego developera i dowiedziałem się iż wszystko już jest
                          wykończone tylko czekają na postawienie przez energetykę transformatora i
                          zrobienia przyłącza, gdyby to było zrobione to mogliby już oddawać. Planowane
                          jest oddanie pod koniec lutego jak energetyka się wywiąże!
                          • delinka1 Re: Wieści z budowy 17.01.08, 13:37
                            wwa wa wee wa, mi sie nie spieszy co prawda, ale qrde niezle!

Co do odwiedzin na budowie, to nam zalezy zeby wejsc i pomierzyc dokladnie, bo
                            juz kupujemy rzeczy po woli do niektorych wymiary by sie przydaly. Wiec kiero
                            rzekł (dzwonilismy do niego) ze on nie ma czasu latac i asystowac w mierzeniu
                            lazienek, bo takie telefony co chwila dostaje, ale moze dac plan z pomiarami co
                            do milimetra do skserowania, bo juz takowe istnieja podobno - pomierzone - dawal
                            glowe swoja ze sa ok. Wierzyc mu? smile
                            • dandd69 Re: Wieści z budowy 17.01.08, 14:48
                              w moim przypadku zgadzało się co do ... centymetra.
                            • ekati Re: Wieści z budowy 17.01.08, 16:08
                              no właśnie rozmawiałem z kier. też powiedział że jutro będą gotowe pomiary
                              inwentaryzacyjne,można od poniedziałku sobie odbierać, jak to chce
                              • ekati Re: Wieści z budowy 18.02.08, 09:52
                                witajcie
                                zajechałem przypadkowo do dewelopera był tylko kier. był tak miły w rozmowie że
                                sam zaproponował nam obejrzenie naszego lokalu. Co do legalizacji liczników już
                                problem został zażegnany teraz czekają na postawienie transformatora, malują
                                klatki schodowe, montują windy, (gdzie jeszcze miesiąc temu podobno było
                                wszystko zrobione. W mieszkaniach rzeczywiście już wszystko wykończone tylko
                                jeszcze jakieś zaprawki gipsowe. Pan Marek stwierdził iż na początku kwietnia na
                                100% oddadzą Trzymam za słowo!!
                                • delinka1 Re: Wieści z budowy 18.02.08, 13:14
                                  Nom to fajnie smile
                                • stromus Re: Wieści z budowy 19.02.08, 08:56
                                  A to niespodzianka smile))

ekati napisał:

> witajcie
                                  > zajechałem przypadkowo do dewelopera był tylko kier. był tak miły
                                  w rozmowie że
                                  > sam zaproponował nam obejrzenie naszego lokalu. Co do legalizacji
                                  liczników już
                                  > problem został zażegnany teraz czekają na postawienie
                                  transformatora, malują
                                  > klatki schodowe, montują windy, (gdzie jeszcze miesiąc temu
                                  podobno było
                                  > wszystko zrobione. W mieszkaniach rzeczywiście już wszystko
                                  wykończone tylko
                                  > jeszcze jakieś zaprawki gipsowe. Pan Marek stwierdził iż na
                                  początku kwietnia n
                                  > a
                                  > 100% oddadzą Trzymam za słowo!!

Re: Oficjalne pozwolenie na zamieszkanie
                                  Autor: ekati 31.01.08, 11:50 Dodaj do ulubionych
                                  Odpowiedz cytując Odpowiedz

witajcie rzeczywiście z samym faktycznym zamieszkaniem nie ma
                                  problemu przed
                                  uzyskaniem dokumentów, nikt nie chodzi sprawdzać więc jak ktoś
                                  urządzi się przed
                                  uzyskaniem pozwolenia nikt jemu nie zabroni mieszkać!!!
                                  Co do informacji rzeczywiście są ja przed dwoma tygodniami byłem
                                  osobiście w
                                  biurze rozmawiałem z prezesem i z panią która tam siedzi i
                                  dowiedziałem się że
                                  wszystko jest zakończone na 100% ale czekają na energetykę aby
                                  zrobili przyłącze
                                  i postawili transformator, potwierdził to później kierownik, a tu
                                  ktoś pisze że
                                  windy jeszcze nie zamontowane że klatki schodowe nie pomalowane-więc
                                  jaka jest
                                  rzeczywistość????? domniemam iż prawda leży gdzieś po środku
                                  pozdrawiam.

• ekati Re: Wieści z budowy 19.02.08, 09:29
                                    Prawda jest taka mim zdaniem budynek w środku nie jest jeszcze skończony więc i
                                    tak nie można było by go oddać!!! A co to przyłącza i transformatora to
                                    energetyka ma 24 m-ce na postawienie, teraz powstaje pytanie kiedy zostały
                                    złożone dok. na przyłącze. więc bzdurą było mówienie w grudniu że odbiór będzie
                                    w lutym-nie wiem czy to celowo? czy brak wiedzy ze strony dewelopera!
                                    więc musimy uzbroić się w cierpliwość i czekać maj już nie długo!!!
                                    POZDRAWIAM
                                    • mary_be Re: Wieści z budowy 29.02.08, 14:18
                                      Witam!
                                      Ostatnio mój mąż dzwonił do WD i pani potwierdziła że w kwietniu będą odbiory.
                                      Kurcze nie wiem czy w to wierzyć czy nie a nie ukrywam że trochę nam się
                                      spieszy. Macie jakieś dokładniejsze informacje może?
                                      Mam też dodatkowe pytanie - ludzie z pierwszego etapu narzekali na
                                      nieodpowiednie podłączenie gazu i problemach z jego szczelnością nie wiecie jak
                                      jest w etapie II czy uwagi ludzi z pierwszego etapu zostały uwzględnione i
                                      poprawione u nas( II etap)?
                                      I jeszcze pytanie z innej beczki - co prawda mamy mieszkanie z widokiem na
                                      drzewka i tereny szkoły ale może ktoś z Was się orientuje czy nie będą one
                                      wykupione i nie powstanie malownicza droga lub równie malownicze osiedle? Tak
                                      kiedyś było na Kabatach - mieszkania z widokiem na las powstawały każdego roku i
                                      wychodziło na to że całe osiedle bloków miało widok na blok sąsiedni?
                                      • bziancol Re: Wieści z budowy 29.02.08, 20:18
                                        pomiędzy I i II etapem a szkołą mają powstać dwa podobne bloki,
                                        jakiś dojazd musi do nich być, z tego co widziałem na planie całego
                                        osiedla to były chyba ostatnie etapy budowy o numerach chyba
                                        większych niż X, więc nie prędko
                                        • delinka1 Re: Wieści z budowy 03.03.08, 13:27
                                          Hej, jesli chodzi o WD, to w planach oglądowych osiedla ma powstac jeszcze 9
                                          bloków, tzn dokładnie za 3cim etapem w kierunku ul M. Konopnickiej (czyli
                                          szkoły). Ile z tych planów zostanie wykonane nie wiem, bo to co trzymam w reku
                                          to tylko plan koncepcyjny, wykradziony podstępem developerowi smile

ale zdaje mi sie ze Mary pyta o teremy które są od strony wschodniej, tj o te
                                          miedzy etapem drugim a ul. Jana Pawła, bo tam tez zdaje sie jakas szkoła jest...
                                          • bziancol Re: Wieści z budowy 03.03.08, 14:03
                                            z tego ci wiem to nasz developer wykupił tereny do samej ulicy JPII
                                            wraz ze szkołą, szkoła i najbliższe jej tereny została już chyba
                                            odsprzedana powiatowi.
                                            plan który "wykradłaś" nie zawiera dalszych etapów, czyli właśnie w
                                            stronę wschodnią, ta część była doklejona do tego co trzymasz w ręku
                                            a którą widziałem na stole developera
                                            tak więc pomiędzy I i II etapem bedą w przyszłości dwa bloki, o ile
                                            developer dotrwa, o numerach inwestycji najwyższych.
                                            • delinka1 Re: Wieści z budowy 03.03.08, 19:02
                                              Hm... ato ciekawe..no ale skoro numery najwyzsze to w planach pewnie
                                              az po tych blokach o ktorych ja mowilam, wiec cos czuje ze malo
                                              realne...

skoro mowisz ze na stronie jest to zaraz zczekałtuję..

ps. od strony tej ulicy Strzelcow grodzienskich, ktora teraz jest
                                              blotem niz droga wychodzaca na pks prosto, jest tylko pasek gruntu
                                              waski i chyba prywatne podworka wiec tam nic nie bedzie mi sie
                                              wygaje..a gdzie jakies inne tereny na wschod od etapow 1 i 2 to
                                              niebardzo wiem w sumie..
                                              • bziancol Re: Wieści z budowy 03.03.08, 21:34
                                                odpowiem na gronie
                                                • ekati Re: Wieści z budowy 05.03.08, 09:41
                                                  witajcie sąsiedzi (przyszli)może ktoś wie co tam się dzieje z naszym etapem tzn
                                                  II etap bo już mi przeszła chęć dzwonienia do DW pozdrawiam
                                                • mary_be Re: Wieści z budowy 05.03.08, 10:09

Co prawda nie jestem z Radzymina ale z tego co słyszałam to tereny szkoły o
                                                  które pytałam ( te od strony wschodniej właśniewink) podobno zostały przekazane
                                                  przez Dolorystów szkole - technikóm ogrodniczym?- nie wiem czy czegoś nie
                                                  pokręciłam ale od osób z Radzymina właśnie takie informacje mnie doszły. W sumie
                                                  szkoła też może sprzedawać...
                                                  • bziancol Re: Wieści z budowy 05.03.08, 18:15
                                                    nie jestem tego pewien, ale ja zrozumiałem to tak:
                                                    doloryści sprzedali tereny (łącznie z tymi na których stoi szkoła)
                                                    prywatnej spółce, i był to chyba nasz developer. potem był straszny
                                                    szum wokół tej sprawy, więc wyszło że sprzedali teren ale buynki
                                                    szkoły nie, potem chyba była jakas ugoda między developeram a
                                                    starostwem i szkoła pozostała, ale podobno nie cały teren.
                                                    wszystko można sprawdzić, przecież to są sprawy jawne, jak ktoś ma
                                                    zacięcie i czas to może to zrobić.
    • delinka1 Re: Wieści z budowy 13.03.08, 12:02
      hej, dziś dzwonił do nas kiero z informacja ze nalezy z gazownia podpisac umowe.
      Zastanawiam sei czy nie jest tak ze od momentu podpisania trzeba juz bedzie
      placic - w sensie oplaty przesyłowej, bo wiadomo, ze zuzycia nie ebdzie
      jeszcze... A o dacie odbioru kluczy nic nie wiadomo, nie da sie od goscia
      wydusic info.
      • stromus Re: Wieści z budowy 14.03.08, 08:47
        Opłaty abonamentowe są liczone dopiero od momentu montażu licznika
        gazowego do mieszkania i jego odbioru przez właściciela, a
        przesyłowe to chyba dopiero jak jakiś gaz zaczniesz pobierać... tak
        to jakoś bylo smile
        Myślę, że skoro mamy podpisać umowy na dostawę gazu to oznacza, że
        odbiory są tuz tuż... smile)
        • mary_be Re: Wieści z budowy 14.03.08, 15:02
          Witam!
          Mi powiedział, że będzie nam oddawał mieszkania na początku kwietnia a przekaże
          klucze w połowie kwietnia. Z czego to wynika wiecie może? Jak odbieram to
          dostaję klucze, to chyba tak ogólnie funkcjonuje? Czy zostawia sobie czas na
          ewentualne poprawki?
    • lokatorzy2 Re: Wieści z budowy 18.03.08, 13:35
      Witam wszystkich. Tydzień temu odwiedziłem Reymonta i zobaczyłem że
      klatki schodowe I etapu ogrzewane są grzejnikami elektrycznymi
      (pomijam że kiepskiej jakości bo druciane a nie na grzałce). Czy
      ktoś wie jaka sytuacja jest w II etapie?? czy sposób ogrzewania
      klatek będzie taki sam czyli grzejniki elektryczne??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka