Dodaj do ulubionych

Dzień doberek!!!

• altu Re: Dzień doberek!!! 27.10.04, 13:18
      hehe
      cisza jak makiem zasiał..
      i znowu wyjde na gadułę..
      ale fajnie jest być tutaj..

i zadanie na dziś: pod nieobecnosc wszystkich pozostałych dorobic sie w tym
      watku 200:)
      • altu Re: Dzień doberek!!! 27.10.04, 13:30
        no to plan wykonany
        witaj 200 poście :)

a nagroda
        kiedy?
        • erleusortok Re: Dzień doberek!!! 27.10.04, 13:57
          altu napisała:

> no to plan wykonany
          > witaj 200 poście :)
          A niedługo założymy wątek 'dobry wieczór', bo ten się będzie za długo otwierał.

> a nagroda
          > kiedy?
          Niestety, na razie na stanie mamy tylko Polonezy:
          www.wielkarzeczpospolita.net/info.php?wiadomosc=493
          • altu Re: Dzień doberek!!! 27.10.04, 14:24
            hehe..
            jest maly problem: ja wieczorami nie mam dostepu ani do kompa, a tym bardziej
            do netu.. wiec mozecie sami pogaduszki wieczorne uskuteczniac..

a polonez mi sie podoba..
            nawet bardzo:)

(ciemno i buro sie juz na dworze robi.. brrrrr)
          • sqh Re: Dzień doberek!!! 27.10.04, 16:24
            Z mojej strony mogę zaś dorzucić szopenowskiego poloneza As-dur nr 6, opus 53:

www.zwoje-scrolls.com/zwoje19/text02.htm
            • erleusortok Re: Dzień doberek!!! 27.10.04, 16:26
              sqh napisał:

> Z mojej strony mogę zaś dorzucić szopenowskiego poloneza As-dur nr 6, opus 53:
              Przebiłeś mnie poziomem abstrakcji.
              • sqh Re: Dzień doberek!!! 27.10.04, 16:31
                Nie poddawaj się, tylko wrzuć odpowiedni cytat z "Pana T." :-)
                • erleusortok Re: Dzień doberek!!! 27.10.04, 17:23
                  sqh napisał:

> Nie poddawaj się, tylko wrzuć odpowiedni cytat z "Pana T." :-)
                  Nie jestem taki poetycki. Ale mogę zaproponować coś innego:
                  www.lancutdistillery.polishvodka.com.pl/nowa/polon.htm
                  • sqh Re: Dzień doberek!!! 27.10.04, 17:30
                    Altu - tylko pamiętaj o kolejności: piłaś - nie jedź!

Za to muzyki możesz słuchać i za kółkiem, i do kieliszka :-)
    • sqh Re: Dzień doberek!!! 28.10.04, 08:18
      Dzień dobry :-)

Za pięć minut wyjeżdżam i mnie nie ma do środy. A tu jak na złość Tlen się
      sypie i nie mogę ustawić automatycznej odpowiedzi w poczcie... :-(((
    • erleusortok Dobry wieczór 28.10.04, 10:40
      Bo jakoś ponuro na dworku dzisiaj. I spać mi się chce, bo długo siedzialem nad tym:
      tomografia.website.pl/panorama_edynburga.html
      nieee, ten post to w żadnym wypadku nie jest autoreklama.
      • altu Re: Dobry wieczór 28.10.04, 12:10
        hello
        ja juz czuje atmosfere tego weekendu, a tu mi jakies bzdurne telefony sie
        rozdzwoniły..
        kurcze..
        i po atmosferze..

pozdrawiam,
        altu z czarno - czerwonymi piórami na głowie:)
        • stary.prochazka Re: Dobry wieczór 28.10.04, 19:26
          Dobry wieczór
          co za cisza na forum, nawet altu gdzieś zniknęła:)
          "Fajny film wczoraj widziałem" chciałoby się powiedzieć, choć do lekkich
          łatwych i przyjemnych na pewno on nie należał.W każdym razie potrzeba trochę
          czasu żeby się po nim otrząsnąć po wyjściu z kina a to już o czymś świadczy.
          • erleusortok Re: Dobry wieczór 28.10.04, 20:00
            stary.prochazka napisał:

> Dobry wieczór
            > co za cisza na forum, nawet altu gdzieś zniknęła:)
            Nie mów hop przed zachodem słońca. A Altu chyba się opowiadała, że pod wieczór słabiej jest okablowana.

> "Fajny film wczoraj widziałem"
            I co ? Momenty były ? Jakąś recenzję na Pruszków Story umieścisz ?
            • stary.prochazka Re: Dobry wieczór 28.10.04, 20:22
              Momenty były, ale recenzji raczej nie umieszczę bo to trochę z innej bajki;ja
              go obejrzalem na pokazie Fundacji Schumana ale od 5 listopada wchodzi do kin i
              bardzo polecam wszystkim, ktorzy lubią żeby czasem trochę nimi wstrząsnąć
              • erleusortok Re: Dobry wieczór 28.10.04, 20:47
                Aaa, to tym się wstrząsnąłeś. Filmu nie widziałem, ale sama historyczna hitoria jest wystarczająco wstrząsająca i niepokojąca. Przerażające, że czasem całe narody dają się na różne koszmarki namówić. Żeby jeszcze człowiek rozglądał się dookoła i z zadowoleniem konstatował, że świat z dnia na dzień jest coraz lepszy - a tu d.... Technologia się rozwija, z resztą gorzej.
                • stary.prochazka Re: Dobry wieczór 28.10.04, 21:19
                  Filmu nie widziałem, ale sama historyczna hitoria
                  > jest wystarczająco wstrząsająca i niepokojąca

a jak się tą historię zobaczy w szczegółach, podaną na paradokumentalnej tacy
                  to dopiero wtedy czlowiek zaczyna pojmować niektóre sprawy. Czytałem o tym że
                  Magda Goebbels otruła swoje 5 dzieci ale kiedy zobaczylem na filmie, jak to
                  zrobiła, dopiero do mnie dotarło o co chodzi.

Przerażające, że czasem całe na
                  > rody dają się na różne koszmarki namówić.

Przerażające jest to że dla nich to była wizja raju i że byli gotowi za to
                  oddawać swoje życie.Przerażające było, że oni w to naprawdę wierzyli i uważali
                  to za drogę do szczęścia.

Żeby jeszcze człowiek rozglądał się d
                  > ookoła i z zadowoleniem konstatował, że świat z dnia na dzień jest coraz
                  lepszy
                  > - a tu d.... Technologia się rozwija, z resztą gorzej.

powiedziałbym inaczej: "technologia się rozwija, ludzie są cały czas ci sami":)
                  • erleusortok Re: Dobry wieczór 28.10.04, 21:27
                    stary.prochazka napisał:

> Przerażające jest to że dla nich to była wizja raju i że byli gotowi za to
                    > oddawać swoje życie.Przerażające było, że oni w to naprawdę wierzyli i uważali
                    > to za drogę do szczęścia.
                    Zapewne nie wszyscy. Ale tu się kryje kolejne 'przerażające' - że większość ludzi, nawet jak im się coś niezbyt podoba, macha na to ręką i nie przejmuje się tym zbytnio (poza narzekaniem) dopóki nie jest już za późno.

> powiedziałbym inaczej: "technologia się rozwija, ludzie są cały czas ci sami":)
                    Ano tak. Jeszcze była wersja w założeniu zabawna - suma inteligencji na Ziemi pozostaje stała. A ludzi przybywa.. Ale to tylko tak na marginesie :)
                    • erleusortok Re: Dobry wieczór 28.10.04, 21:53
                      > stary.prochazka napisał:

> > oddawać swoje życie.Przerażające było, że oni w to naprawdę wierzyli
                      [...]
                      > > "technologia się rozwija, ludzie są cały czas ci sami"

No właśnie. Bo zobacz, nawet taki Tuwim ciągle pozostaje boleśnie aktualny:
                      I byle drab, i byle szczeniak
                      W odwieczne kłamstwo ich uwierzy,
                      Że trzeba iść i z armat walić
                      Mordować, grabić, truć i palić;
                      [..]
                      Wiedz, że to bujda, granda zwykła,
                      Gdy ci wołają: "Broń na ramię!",
                      Że im gdzieś nafta z ziemi sikła
                      I obrodziła dolarami;
                      free.polbox.pl/t/tuwim/prosty.html
                      Do tego stopnia, że nawet go współcześni śpiewają:
                      www.akurat.pl/akurat/mp3.php
                      Pasuje jakby dziś napisał. Przygnębiające.
                      • stary.prochazka Re: Dobry wieczór 28.10.04, 22:03
                        > Pasuje jakby dziś napisał. Przygnębiające.

klasę twórcy rozpoznaje się po tym że jego utwory nie przemijają.
                        • erleusortok Re: Dobry wieczór 28.10.04, 23:48
                          stary.prochazka napisał:

> > Pasuje jakby dziś napisał. Przygnębiające.
                          >
                          > klasę twórcy rozpoznaje się po tym że jego utwory nie przemijają.
                          Jasne, jak pisze o miłości. Ale jak publicystykę uprawia ? To _powinno_ się dezaktualizować...
                          • stary.prochazka Julian Tuwim o Pruszkowie 01.11.04, 16:08
                            a tak przy okazji dla odmiany nastroju, coś takiego znalazłem:

free.polbox.pl/t/tuwim/1925.html
                            Przegląd przedwieczorny 1 IV 1925

ODKRYCIE POKŁADU ZŁOTA POD WARSZAWĄ

Polska ma własne kopalnie złota
                            Informacje rządowe
                            Wojsko i władze policyjne na miejscu
                            Mieszkańcy Brwinowa miliarderami

BRWINÓW. 11 rano. (Telefon od umyślnego wysłannika) Dziś rano o dziewiątej
                            chłop z gminy Brwinów, trzydziestoletni Jan Kania, kopiąc grunta należące do
                            Meycrów i Stanisława Lilpopa natknął się na grudę wielkości głowy ludzkiej,
                            mieniącą się i dźwięczącą jak złoto. Po przyniesieniu bryty do chaty zawezwany
                            kupiec Michaił Skropatkow ocenił bryłę na sześćdziesiąt tysięcy złotych.
                            Michaił wręczył Kani trzydzieści złotych zaliczki, wziął złoto i ulotnił się
                            obiecując resztę przystać z zagranicy.
                            PODKOWA. (Tel. Własna) Wieść o złocie rozeszła się po wsi i wieś rozeszła się
                            po polach kopiąc dołki. Wszędzie odkryto mnóstwo złota bądź w grudach, czyli
                            rudach, bądź też w starożytnych monetach.
                            PRUSZKÓW. (Tel wariata) Żyly nabrzmiale zlotem dochodzą aż tutaj. Obawiamy się
                            sklerozy. Mieszkaniec tutejszy Ignacy Börnesterne wyszedł rano w podartym
                            ubraniu na łąkę, a wrócił po paru godzinach własnym autem, ubrany w płaszcz z
                            koroną i kochanką. Facet zbogacił się w parę minut. Wszyscy faceci z Warszawy
                            jadą tu dorożkami, aby kopać.
                            PODKOWA. (Telegram Havasa) Kordon utworzony z policji znikł. Wiadomo, w którym
                            miejscu mieli stać policjanci, ale nie ma ich nawet śladu. Natomiast na ich
                            miejsce stoją rzędy samochodów i ludzi ubranych w karakułowe futra, czyli tak
                            zwany karauł. Wille i domy wyrastają jak grzyby po barszczu. Kina, dansingi,
                            musie-halle i operety rozbiły tu swoje namioty.

Podział złota, wiele wypadnie na każdego?

SEJM. (tel. Sejm) Wiele wypadnie na każdego, nie można obliczyć. Proponują,
                            żeby się wszyscy zebrali pod oknami Sejmu i wiele wypadnie z okien na każdego,
                            tyle mu wolno wziąć.
                    • stary.prochazka Re: Dobry wieczór 28.10.04, 22:00
                      pewnie to znasz ale warto w tym miejscu przytoczyć:
                      "Najpierw przyszli po socjalistów, ale się nie odezwałem, bo nie byłem
                      socjalistą. Potem przyszli po związkowców, i znowu się nie odezwałem - bo nie
                      należałem do związków zawodowych. Potem przyszła kolej na Żydów, i znowu się
                      nie odezwałem, bo nie byłem Żydem. Wreszcie przyszli po mnie - i nie było już
                      nikogo, kto wstawiłby się za mną".
                      Pastor Martin Niemoller
          • altu Re: Dobry wieczór 02.11.04, 14:20
            Altu wypoczywała była na łonie rodziny..
            ale.. juz wróciła..
    • sqh Re: Dzień doberek!!! 30.10.04, 22:39
      Pozdrawiam Was serdecznie z Tarnowa. O dziwo, jest tu trochę internetu :-)))
      • stary.prochazka Re: Dzień doberek!!! 31.10.04, 00:19
        No proszę, a jakie wiatry ci tam zagnały?
        Mamy jedną znajomą z Tarnowa,która u nas pomieszkuje będąc w Warszawie.
        • sqh Re: Dzień doberek!!! 03.11.04, 17:33
          Rodzinne. Na groby i do żyjących.

Przeżyłem prawdopodobnie dwie próby wyswatania i niezliczone pytania ciotek i
          wujków, o to, kiedy się żenię :-)))
          • erleusortok Re: Dzień doberek!!! 03.11.04, 19:24
            sqh napisał:

> Przeżyłem prawdopodobnie dwie próby wyswatania i niezliczone pytania ciotek i
            > wujków, o to, kiedy się żenię :-)))
            Mów wszystkim, że postanowiłeś pójść do zakonu. Tak jak kiedyś mój braciszek rodzony: "fajnie by było pójść do zakonu; nie wiem tylko, czy mnie przyjmą do żeńskiego..." :)
    • altu Re: Dzień doberek!!! 02.11.04, 14:26
      hello
      wielkie dzien dobry wam wszystkim:)
      wrocilam..
      zdazylam sie letko za necikiem stesknic..
      ale nie az tak bardzo.

bylo w miare fajnie. katar mam dalej.
      wiec jestem pociagajaca.
      ale juz jestem

buziaki to all :)
      • stary.prochazka Re: Dzień doberek!!! 06.11.04, 12:21
        dzień doberek
        nigdy nie wiadomo co komu pisane. Poszedłem wczoraj na wf, zeby jakoś skończyć
        te studia (jako osoba pozbawiona ambicji sportowych chodzę na siłownię gdzie
        najłatwiej można markować wysiłek fizyczny:). Okazało się że pan trener się
        spóźnia i z tego powodu przygarnie nas do swojej grupy na kilkanaście minut
        pani od... aerobiku.Skończyło się na tym że siedzieliśmy na stepperach i
        patrzyliśmy z cichą satysfakcją jak inni się katują:)
        Jak to skwitował kolega "żyj tak abyś każdego dnia uczył się czegoś nowego":-)
        • sqh Re: Dzień doberek!!! 06.11.04, 14:40
          Ja miałem kolegę, co na czwartym roku, na którym u nas zaczynała się
          specjalizacja i wykładowcy sypali piątkami jak z rękawa, nie mógł mieć
          stypendium naukowego z powodu warunku z WF... A WF mieliśmy tylko przez dwa
          semestry pierwszego roku... W końcu więc zapisał się na ten WF, a potem zaraz
          przyniósł zwolnienie lekarskie że jest "chory" i chyba w końcu na to stypendium
          się załapał.

A po dyplomie wyjechał do Francji i siedzi tam do dziś.
          • erleusortok Re: Dzień doberek!!! 08.11.04, 10:38
            Widzicie, a na moich studiach było obowiązkowo 6 semestrów WF ! Wiekszość z tego czasu spędziłem na basenie, nauczyłem się jako-tako pływać i teraz nikt nie może mi zarzucić, że się niczego na studiach nie nauczyłem :)
            No, ale mogłem się spodziewać że na fizyce będzie spory nacisk właśnie na wychowanie fizyczne, nie ?
            • sqh Re: Dzień doberek!!! 08.11.04, 10:54
              Witam wszystkich w najkrótszym tygodniu nowoczesnej Europy :-)

No ja akurat z całej oferty AZS-u nie miałem nic jedynie przeciwko pływaniu i
              taki też rodzaj WF zamierzałem początkowo sobie wybrać, choć rozważałem też
              załatwienie sobie jakiegoś lewego zwolnienia i zupełne olanie WF.

Ale okazało się, że pan prowadzący przedmiot jest również przewodnikiem
              turystycznym i do WF-owej oferty dorzucił wycieczki! Więc niewiele myśląc
              zapisałem się na nie właśnie. I bardzo mi się podobały, zwłaszcza w semestrze
              zimowym - w śniegu po kolana po Puszczy Kampinoskiej na przykład :-)))
              • erleusortok Re: Dzień doberek!!! 08.11.04, 11:31
                sqh napisał:

> Witam wszystkich w najkrótszym tygodniu nowoczesnej Europy :-)
                Wiecie co, to nie fair. Mam brata w Kanadzie i okazuje się, że nawet tam jedenastego jest jakieś święto i nikt nie pracuje. Tylko Szkoci się nie dostosowują...
                • sqh Re: Dzień doberek!!! 08.11.04, 13:58
                  Widać, ci ostatni nie walczyli w latach 1914-1918 ;-)
    • altu Re: Dzień doberek!!! 09.11.04, 09:50
      hello
      już mniej połamana i prawie przygotowana do dlugiego weekendu witam Pruszków i
      przyległości;)
      hehe

ale pewnie znając życie jutro wieczorem jakies przeziębienie, względnie katar
      mnie złapie i czynnego wypoczynku będą nici. na rzecz książek w łóżku:)
      co i tak nie będzie takie zle..
      • stary.prochazka Re: Dzień doberek!!! 15.11.04, 12:19
        Witam Forum Pruszków po dłuuugim weekendzie
        od soboty jestem szczęśliwym człowiekiem, który ma mnóstwo czasu i nie traci go
        na siedzenie w internecie - spaliły się kondensatory a prawdopodobnie także
        płyta główna w naszym komputerze i stoi on teraz na biurku uroczo rozbebeszony
        przez pana fachowca, który szuka doń części na Allegro:-)
        • sqh Re: Dzień doberek!!! 15.11.04, 12:37
          Witam wszystkich :-)

No, dziś to sobie pospałem... Trzeba by jakieś śniadanie wtrząchnąć... A
          wyglądam przez okno i nie wierzę oczom - jakiż nieprzyzwoicie słoneczny
          poniedziałek! :-)

Weekend spędziłem na Kurpiach, nad Narwią i trochę żałuję, że taka ładna pogoda
          zrobiła się dopiero wczoraj. Trochę, bo właściwie ani nie wiało ze specjalnie,
          ani deszcz nie padał - pogoda była w sam raz na zwiedzanie.
          • sqh Re: Dzień doberek!!! 16.11.04, 08:32
            Za to dziś - znacznie wcześniejsze dzień dobry :-)
            • erleusortok Re: Dzień doberek!!! 16.11.04, 10:07
              Ach, szczęśliwy Prochazka. Mnie za to powoli zaczyna się w oczach monitor taki kwadratowy wypalać, a jak w niedzielę mi się sieć zacięła na trzy godziny to byłem gotów mordować.

Sqh, nie wstawaj za wcześnie. Kto rano wstaje ten leje jak z cebra.. na pochyłe drzewo.. czy jakoś tak.
              • sqh Re: Dzień doberek!!! 16.11.04, 22:43
                Nie, nie, to nie tak - temu baba z wozu.
                • erleusortok Re: Dzień doberek!!! 17.11.04, 13:17
                  sqh napisał:

> Nie, nie, to nie tak - temu baba z wozu.
                  Mówisz ? Hmmm, to w sumie może nie być aż takie złe..
                  • stary.prochazka Re: Dzień doberek!!! 17.11.04, 13:22
                    a mi to zawsze mówili, że kto rano wstaje ten się nie wyśpi.O:)
              • stary.prochazka Re: Dzień doberek!!! 17.11.04, 12:46
                > Ach, szczęśliwy Prochazka. Mnie za to powoli zaczyna się w oczach monitor
                taki
                > kwadratowy wypalać, a jak w niedzielę mi się sieć zacięła na trzy godziny to
                by
                > łem gotów mordować.

koniec tego błogostanu, pan specjalista wczoraj "postawił" komputer na nowo
                (zostało "tylko" przystosować go do normalnego uźytku bo jest jak nowo
                wyprodukowany:) a od firmy dorzucił parę bonusów oraz dwa filmy i Linuxa "na
                zachęte" , który działa z płyty, więc jak mi się znudzi ucisk monopolisty Billa
                G., mogę się przerzucić na Open Source:) Bardzo fajne rozwiązanie na wypadek
                większej awarii - taki przenośny system operacyjny, który może działac na
                kazdym komputerze:)
                • erleusortok Re: Dzień doberek!!! 17.11.04, 13:25
                  stary.prochazka napisał:

> G., mogę się przerzucić na Open Source:) Bardzo fajne rozwiązanie na wypadek
                  > większej awarii - taki przenośny system operacyjny, który może działac na
                  > kazdym komputerze:)
                  A który, jaki ? Polski chociaż ? Bo wiesz, ich kilka jest:
                  www.frozentech.com/content/livecd.php
                  Ech, specjalista-propagandzista ;)
                  • stary.prochazka Re: Dzień doberek!!! 17.11.04, 13:38
                    nazywa się to Knoppix, jest miemieckie ale ma polską wersję
                    erleusortoku - słowo "propaganda" wyszło dziś z użycia jako za długie, w ramach
                    ogólnej minimalizacji wszystkiego zastąpiono je dwoma pierwszymi literkami -
                    PR:-)
    • sqh Re: Dzień doberek!!! 19.11.04, 11:18
      Witam wszystkich śnieżnie :-)

Z meteorologiczno-kronikarskiego obowiązku notuję zaś: dziś spadł w Pruszkowie
      pierwszy śnieg zimy 2004/2005.
      • stary.prochazka Re: Dzień doberek!!! 19.11.04, 11:39
        > Z meteorologiczno-kronikarskiego obowiązku notuję zaś: dziś spadł w
        Pruszkowie
        > pierwszy śnieg zimy 2004/2005.

nadeszła więc chyba stosowna chwila aby rozpocząć dyskusję w kwestii budowy
        długo oczekiwaneych przez społeczność Pruszkowa toru bobslejowego i skoczni
        narciarskiej. Pruszków czeka na swego Małysza:-)
        Jako rezerwowy temat zastępczy proponuję rozważyć stosunek drogowców do zimy;-)
        • sqh Re: Dzień doberek!!! 19.11.04, 12:10
          Pewno zaskoczyła ich...
          • stary.prochazka Re: Dzień doberek!!! 19.11.04, 12:36
            swoją droga ciekawe jak to wygląda, czy ci panowie w momencie przewidywanego
            nadejścia pierwszych opadów siedzą w domu czy czekają w firmie jak strażacy w
            remizie?
            W nadziei na odnalezienie strony warszawskiego MZO wpisałem do wyszukiwarki
            www.mzo.pl
            i byłem szczerze zaskoczony tym, co zobaczyłem:)
            • erleusortok Re: Dzień doberek!!! 19.11.04, 12:49
              stary.prochazka napisał:

Drogowcy to faktycznie fajny temat zastępczy, zawsze działa - wszyscy będą na nich psioczyć dopóki nie wynajdą sposobu na usuwanie całego śniegu _zanim_ spadnie, albo najpóźniej w momencie zetknięcia płatków z ziemią.

> W nadziei na odnalezienie strony warszawskiego MZO wpisałem do wyszukiwarki
              > www.mzo.pl
              > i byłem szczerze zaskoczony tym, co zobaczyłem:)
              A czemu ? Pruszków to potęga przecież pod każdym względem i centrum świata, a kraju przynajmniej, nie wiesz ? Popatrz, jesteśmy na ten przykład potegą motoryzacyjną:
              "Clic Car Corporation rozstał się z PFS-em, a zakład został przeniesiony z Nysy do Pruszkowa. I właśnie tam na początku listopada rozpoczęła się seryjna produkcja Clika w wersji Pick-up!"
              motoryzacja.interia.pl/news?inf=563749
              • erleusortok Clic 19.11.04, 12:53
                O, właśnie:
                www.clic.pl/
                Na Pruszków Story z tym !
                • stary.prochazka Re: Clic 19.11.04, 13:43
                  erleusortoku, niestety mam podejrzenia że pan redaktor z Interii nie odróżnia
                  Pruszkowa od Prószkowa na Opolszczyźnie; gdzieś tam znajduje się także Nysa. Na
                  Prószków Story to się nadaje ale na nasze story chyba nie.
                  • erleusortok Re: Clic 19.11.04, 13:55
                    Prochazko, rozumiem że nie masz zaufania do panienek z Interii. Zważ jednak, ze ja nie jestem dziennikarzem, tylko prawdziwym, dyplomowanym erleusortokiem, i tak całkiem bezpodstawnie głowy bym Ci nie zawracał. Na www.clic.pl była swego czasu taka informacja:
                    ------
                    10.02.2004 CLIC CAR CORPORATION W PRUSZKOWIE
                    Firma Clic Car Corporation dziala w nowej siedzibie pod adresem: ul. Sienkiewicza 19, 05-800 Pruszków. Wlasnie tu, w Pruszkowie trwaja ostateczne przygotowania do produkcji seryjnej samochodow Clic Mini Pick Up jak tez intensywne jazdy testowe prototypow.
                    ------
                    Teraz jakoś nie mogłem się tego doszukać, na szczescie ciagle tkwi w cache'u Googli:
                    66.102.9.104/search?q=cache:jEFFC6wDSKIJ:www.clic.pl/+Pruszk%C3%B3w+Clic&hl=en
                    I co ? Dlaczego nic nie wiemy o rewolucji motoryzactjnej w Pruszkowie ???
                    • sqh Re: Clic 19.11.04, 14:34
                      Na Allegro jest właśnie ładna pocztówka z tego śląskoopolskiego Prószkowa,
                      tyle, że opisana przez sprzedającego jako "Pruszków"...
                      • erleusortok Re: Clic 19.11.04, 14:52
                        sqh napisał:

> Na Allegro jest właśnie ładna pocztówka z tego śląskoopolskiego Prószkowa,
                        > tyle, że opisana przez sprzedającego jako "Pruszków"...
                        No dobra. Fajnie. Zdarza się. Ale ten PrUszków od Clica tu chyba jednak nasz PrUszków, co ? Bo mała szansa żeby PrÓszków miał kod 05-800...
                        • sqh Re: Clic 19.11.04, 15:00
                          Ależ oczywiście; ja tylko tak, w celu informacyjnym, bynajmniej nie z myślą o
                          odpruszkowieniu Twojego postu :-)
                    • stary.prochazka Re: Clic 19.11.04, 14:59
                      litery mogą się nie zgadzać ale kod pocztowy musi.
                      Naprawdę robią takie samochody w Pruszkowie? Az się wierzyć nie chce,
                      Sienkiewicza 19 - czy ktoś wie co się tam znajduje lub znajdowało (mam na mysli
                      jakąś fabrykę bo chyba w szczerym polu tego nie produkują:-)?
                      • stary.prochazka Re: Clic 19.11.04, 15:03
                        widzę że produkcja się rozwija, jak pisza na stronie clic.pl, 1 listopada
                        ruszyła produkcja modelu Pick-up
                        a tak szczerze - jak wam się ten samochód podoba?Mam na myśli ten oryginalny
                        dizajn;)
                        • erleusortok Re: Clic 19.11.04, 15:12
                          stary.prochazka napisał:

> a tak szczerze - jak wam się ten samochód podoba?
                          A u was biją Murzynów.
                          • stary.prochazka Re: Clic 19.11.04, 15:29
                            > > a tak szczerze - jak wam się ten samochód podoba?
                            > A u was biją Murzynów.

nie wiem jak jest z ceną bo nigdzie nie ma informacji, dział "Sklep" jest w
                            przygotowaniu ale traktowalbym go raczej jako 4 albo 5 samochód w rodzinie.
                            Mógłby to też być tani sposób na praktyczną nauke jazdy dla starających się o
                            prawo jazdy.
                            Samochód jest bardzo oryginalny,powiedziałbym że to nawet taki concept car, ale
                            być może zbyt oryginalny jak na polskie (i nie tylko) warunki. Takie projekty
                            nie mają łatwego życia (patrz:fiat mutipla albo smart) chyba ze jest się jednym
                            z największych swiatowych koncernów, powiedzmy - francuskim, który jest znany z
                            wprowadzania takich nowinek, wysokiego poczucia estetyki i niskiego pojęcia o
                            bezawaryjności, co jest chyba typowe dla kazdej francuskiej technologii;-)
                      • sqh Re: Clic 19.11.04, 16:14
                        Sienkiewicza 19 to ani chybi Ś. P. "Mechanicy".
                        • stary.prochazka Re: Clic 19.11.04, 19:33
                          z forum Clica:

Cześć! Niedawno na stronie www.clic.pl przeczytałem, że firma Clic Car
                          Corporation przeniosła się do Pruszkowa i tam trwają przygotowania do produkcji
                          tego samochodu. Pewnego dnia wróciłem do domu okrężną drogą i udałem się pod
                          wskazany na stronie internetowej adres (Sienkiewicza 19). Okazało się, że
                          znajduje się tam hala z szybami zaklejonymi papierem, także niestety nie można
                          za nimi nic zobaczyć. Jednak ku mojej uciesze okazało się, że na podwórku stoi
                          sobie grzecznie prototyp tego samochodu (wersja Pick Up). Po zachlapanych
                          błotnikach oraz mapie leżącej na desce widać, że ktoś czasem go używa.
    • sqh Re: Dzień doberek!!! 22.11.04, 15:30
      No, dziś to sobie pospałem...

Witam w nowym tygodniu :-)
      • stary.prochazka Re: Dzień doberek!!! 22.11.04, 15:53
        Pracujesz na trzeciej zmianie?:-)
        Również witam serdecznie wszystkich w nowym tygodniu.Mam coś w sam raz na
        początek tygodnia:

"ukazały się drukiem dotąd tajne dzienniki Jolanty
        Kwaśniewskiej mające definitywnie wyjaśnić, czy Olek
        jest/był Pierwszym.... otóż Pierwsza Dama stanowczo
        dementuje: Olek nie jest i nigdy nie był pierwszym...."
        • sqh Re: Dzień doberek!!! 22.11.04, 16:54
          Jakbyś zgadł... Dziś/wczoraj na trzeciej zmianie robiłem galeryjki na Stary
          Pruszków :-) Już za chwilę wrzucam link do wycieczki rowerowej z Joląjolą1 do
          źródeł Utraty, a potem z naszej forumowej wycieczki pieszej - muszę jeszcze
          tylko parę rzeczy na planie miasta sprawdzić.
      • altu Re: Dzień doberek!!! 23.11.04, 10:07
        dzien dobry
        znow mamy piękną jesień
        zima została tylko na fotkach Skuszaka i Palkera ;)
        • stary.prochazka Re: Dzień doberek!!! 24.11.04, 09:36
          dzień doberek
          okazuje się że jest ciąg dalszy zabawy z hasłem "Kretyn" wrzucanym do Google
          ale ja nic więcej nie powiem, sprawdźcie sami:-)
        • sqh Re: Dzień doberek!!! 24.11.04, 23:03
          Śniegu ni ma, ale za to jakby zimno się zrobiło... :-(
          • stary.prochazka Bardzo gorący listopad;-) 24.11.04, 23:13
            Zimno? Jak dla mnie to jest bardzo gorący listopad, choćby ze względu na to co
            się dzieje u sąsiadów.Pierwszy raz w życiu chodzę na demonstracje, śledzę
            informacje, rozsyłam informacje o manifach, siedzę jak na szpilkach i bardzo
            mam nadzieję że będzie happy end:-)
            a tutaj można
            mnie ostatnio najłatwiej spotkać
    • altu Re: Dzień doberek!!! 29.11.04, 11:29
      dzien doberek :)
      zimno, buro, nieciekawie..
      hm.. byle do wiosny;)

jestem niepocieszona..
      wlasnie dostalam super cynk o super mieszkaniu. co prawda na Woli. podobno w
      czasie tego weekendu pan sie zdecydowal, ze chce sprzedac. i ze bedzie sie
      rozgladal za nabywcami. wiec.. poczta pantoflowa dostalam cynk.
      dzwonie do pana, godz. 11.15. (przypominam: pan sie zdecydowal w ten weekend!),
      a on mowi: nieaktualne.
      hm..
      i jak tu wierzyc w wolny rynek?
      • sqh Re: Dzień doberek!!! 29.11.04, 15:05
        A ostatnio mówiłaś, że zawieszasz poszukiwania. Znaczy, już odwieszone i jak
        coś się trafi, to Ci podsyłać?
        • altu Re: Dzień doberek!!! 29.11.04, 16:18
          poszukiwania sa zawieszone jezeli idzie o Piastow i Pruszkow (sorry,
          Pruszkowiaki)
          Ursus, Włochy, Ochota, Wola..
          jak cos sie trafia, to dzwonie.
          ale wszystko na miękko ;)
          mam znowu kryzys dołowo - mieszkaniowy..
          i tak mnie jakaś ogólna apatia dopada..
          • altu Re: Dzień doberek!!! 29.11.04, 16:20
            no i jeszcze Saska Kępa.. ale tam, to już marzenia..
            :)
            • stary.prochazka Re: Dzień doberek!!! 29.11.04, 16:33
              > no i jeszcze Saska Kępa.. ale tam, to już marzenia..

zależy gdzie bo np. na Francuskiej, którą dzisiaj zwiedziłem w całej
              rozciągłości w celach handlowych są też takie niezbyt ekskluzywne miejsca.A tak
              przy okazji:kiedy zlikwidowano kino Sawa?Bo zauważyłem że na przystanku ZTM
              Meksykańska jest w nawiasie dopisane (d. kino Sawa)
              altu, jakbyś miała jakieś niedrogie oferty, podrzuć mailem - kumpel sprowadził
              się z Wrocławia szuka sobie u nas lokum, może coś będzie w jego typie;-)
              • erleusortok Re: Dzień doberek!!! 30.11.04, 10:40
                stary.prochazka napisał:

> przy okazji:kiedy zlikwidowano kino Sawa?Bo zauważyłem że na przystanku ZTM
                > Meksykańska jest w nawiasie dopisane (d. kino Sawa)
                Prochazko, dokładnie nie pamiętam, ale chyba kilka lat temu, strzelając - około roku 2000 lub chwilę przed. Powoli sobie ginęło w konkurencji z multipleksami, przez pewien czas jeszcze szkoły przychodziły lektury oglądać czy inne bajki, ale jego los był z góry przesądzony ze względu na cenę działek budowlanych na Saskiej Kępie.
                Ech, Bolka i Lolka na Dzikim Zachodzie tam oglądałem (chociaż wieść familijna niesie, że rozczarowany poziomem widowiska w połowie zażądałem wyjścia..) I Powrót Jedi..
                • stary.prochazka Re: Dzień doberek!!! 30.11.04, 11:07
                  niestety los nierentownego kina nie ominął także Prahy ale słyszałem że w nowym
                  kinie inwestor chce pokazywać wiele czeskich filmów i ma tam także być czeska
                  restauracja (chyba pierwsza w Warszawie:) co trochę mi rekompensuje żal;-)
            • sqh Re: Dzień doberek!!! 29.11.04, 20:39
              O, zwłaszcza w jakiejś przedwojennej willi... Też chciałbym :-) Choć jeszcze
              chętniej chyba na Żoliborzu Oficerskim...
              • stary.prochazka Stary Mokotów - to jest to! 29.11.04, 21:45
                u mnie na Sadybie tez nie jest brzydko choć ja akurat mieszkam w blokowisku na
                pomiędzy Czerniakowem, Sadybą a Siekierkami.
                • altu Re: Stary Mokotów - to jest to! 30.11.04, 11:48
                  dla miłośników kina Sawa:
                  saturator.net/sawa/index.html

poza tym w miejscu kina Sawa, w Sawa Parku mieli reaktywować kino.
                  na razie w tym temacie cisza..

wiadomo, ze chcialabym w jakiejs malenkiej, przytulnej willi mieszkac.
                  pewnie mieszkanie bedzie w bloku.
                  chociaz, w chwili obecnej mam taki metlik mieszkaniowy, ze az strach..

a moja kolezanka kupila mieszkanie na .. Inzynierskiej:)
    • altu Re: Dzień doberek!!! 13.12.04, 13:59
      dzien dobry.
      dzisiaj 13. co prawda poniedzialek, ale zawsze.
      w zwiazku z tym, ze mam dolka lekkiego, i chwilowo jestem na zakrecie, to moge
      sie przez pewien czas nie pojawiac.
      mozliwe, ze niedlugo (miesiac, dwa) znikne prawie zupelnie. z netu i z Warszawy.
      ale nie znikne ze swiata;) pwenie bede pod @ od czasu do czasu.. :)

tak.. nie ma nic gorszego niz dac babie (czyli mnie) troche czasu, ta zacznie
      myslec i wlasnie takie rzeczy wymysli..
      • stary.prochazka Re: Dzień doberek!!! 13.12.04, 16:54
        a kto z nas nie jest na zakręcie...
        Człowiek chciałby sobie spokojnie żyć, pracować a cały czas musi w życiu
        manerwować jak wariat;/
      • sqh Re: Dzień doberek!!! 13.12.04, 20:51
        Hej :-)

Skoro tak trzeba, to trudno... Ale postaraj się chociaż wykorzystać intensywnie
        ten miesiąc-dwa...
      • erleusortok Re: Dzień doberek!!! 14.12.04, 10:36
        altu napisała:

> w zwiazku z tym, ze mam dolka lekkiego, i chwilowo jestem na zakrecie,
        Dodaj lekko gazu i panuj nad kierownicą, to ów zakręt ładnie przejdziesz. Nie próbuj tylko hamować, bo wtedy poślizg murowany. Powodzenia !
        • altu Re: Dzień doberek!!! 15.12.04, 09:19
          hm..
          zakręt pokonuję.. idzie mi nieźle..
          póki co, w ramach poprawy humoru strzelę sobie poczwórną 6 !
    • altu Re: Dzień doberek!!! 18.01.05, 12:12
      witam bardzo serdecznie.
      dlugo mnie nie bylo.
      ale ciagle jestem w poblizu.
      :)
      pozdrawiam wszystkich Pruszkowiakow:)
      • stary.prochazka Re: Dzień doberek!!! 18.01.05, 12:43
        aż zapomniałem że ten wątek istnieje:-)
        Również pozdrawiam, mam nadzieję że cię kiedyś ujrzę na jakimś spotkaniu
        forumowym;)
        • altu Re: Dzień doberek!!! 18.01.05, 13:10
          a kiedy takowe będzie?
          czy już było??
          ja nic nie wiem..
          • stary.prochazka Re: Dzień doberek!!! 18.01.05, 17:45
            > a kiedy takowe będzie?

Pomyślimy.Ja też na razie nic nie wiem;)
            • sqh Re: Dzień doberek!!! 18.01.05, 21:11
              Może na przykład z okazji 7500...? Czy czekamy raczej do 10000? :-)
              • dorota_snooker Re: Dzień doberek!!! 18.01.05, 21:15
                Tylko dajcie znać wcześniej.
                Z Krakowa długa droga :)))))))))
                • stary.prochazka ze Starego Krakowa droga jeszcze dłuższa:) 18.01.05, 22:08
                  z Krakowa jeszcze nie jest tak źle, ze Starego Krakowa to dopiero jest kawał
                  drogi:
                  www.gminaslawno.republika.pl/starykrak.html
                  Kościół mają ładny, choć tylko 267 mieszkańców:-)
                  www.mapapolski.pl/index.php3?z_city_id=40973&form_t=1
              • stary.prochazka Re: Dzień doberek!!! 18.01.05, 21:42
                ja bym tak raczej po sesji optował, bo teraz będę biegał za podpisami różnych
                uczonych osób. Ale do 10 chyba jeszcze nie dojdzie więc możliwe że się przy 7,5
                spotkamy:-)
                • sqh Swoją drogą... 18.01.05, 21:56
                  ...ponieważ cenię (nie tylko ja zresztą) absurdy i inne bareizmy, niemniej
                  chętnie zorganizowałbym zlot z okazji okrągłego 7629 postu :-)
                  • altu Re: Swoją drogą... 19.01.05, 09:54
                    to moze przy poscie 7890?
                    zresztą... ja się dopasuję ;)

milego dnia z 300 postem ;)
                    • sqh Re: Swoją drogą... 19.01.05, 18:55
                      E-e, numer 7890 wykazuje jak dla mnie zbytnią regularność. Powinien to być
                      jakiś bardziej chaotyczny, o możliwie wysokiej entropii... :-)))
    • stary.prochazka ciekawostka na dobranoc 21.01.05, 23:43
      dobry wieczór:)))
      ciekawostka na dobranoc - wiedzieliście że część strony www.pruszkow.com.pl ma
      wersję wietnamskojęzyczną?
      Nie pytajcie mnie po co, nie znam wietnamskiego:)
      • altu Re: ciekawostka na dobranoc 24.01.05, 13:23
        dzien doberek
        moze to dlatego, ze jakis % obywateli Pruszkowa stanowią emigranci z Wietnamu?
        to takie rozumowanie na chlopski rozum...

a jak u was z zimą?
        wczoraj zaskoczyla co niektorych drogowców i kierowców ;)
        • sqh Re: ciekawostka na dobranoc 24.01.05, 17:39
          Dzień dobry. No ładnie sypnęło, nie powiem...

Pies bardzo lubi skakać po śniegu, więc miał wczoraj wieczorem radochę.
          • altu Re: ciekawostka na dobranoc 10.02.05, 11:48
            hm.. po sniegu zostaly tylko resztki, a ja myslalam, ze Skuszak jakies fotki
            rzuci sniegowe..
            nie ma? trudno..

ale pozdrawiam przelotem caly Pruszkow :)
            • sqh Re: ciekawostka na dobranoc 11.02.05, 13:38
              Wiesz, pierwszy dzień zimy uchwyciłem, bo był dość oczywisty, natomiast z tym
              ostatnim to trochę jest kłopot - trzeba śledzić pogodę w telewizorze i dobrze
              się wcelować... :-)
        • stary.prochazka Re: ciekawostka na dobranoc 24.01.05, 19:49
          Wietnamczycy bardziej kojarzą mi się z Nadarzynem (centrum handlowe) niż z
          Pruszkowem, u nas ich chyba raczej nie ma a przynajmniej ja ich na ulicach nie
          widywałem.A na wietnamski jest przetłumaczona oferta dotycząca tworzenia przez
          firmę Sao Net sklepów internetowych i chyba nic więcej. Ot, dziwność taka;)
          • altu Re: ciekawostka na dobranoc 10.02.05, 11:50
            hm. no coz. moze maja oferte dla tych co na Stadionie ciuchami handlują?
            slyszalam, ze szykuje sie projekt, zeby Stadion byl Stadionem, a handlarzy
            gdzies przeniesc. na razie nie wiadomo gdzie.
            wiec ja proponuje: do sklepu internetowego;)
            • stary.prochazka Re: ciekawostka na dobranoc 10.02.05, 12:24
              Wietnamczycy raczej zostaną tam gdzie byli bo Stadion jednak nie będzie
              Stadionem (Narodowym).Wygrała druga lokalizacja na mocno zapuszczonych terenach
              Legii przy Łazienkowskiej. Codziennie jeżdżąc autobusem oglądam postepy
              porządków; wywalili już komis samochodowy, został po nim tylko barak a teraz
              biorą sie za niepiłkarskie obiekty przy Czerniakowskiej(jest tam m.in strzelnica
              Kaliber i inne które moim niewprawnym okiem wyglądają na przedwojenne, obecnie
              opuszczone i wypatroszone od środka).
              W czasie meczów cały ten teren (dosłownie!) jest zajęty przez policję, która
              potem wraca późno w nocy wielkimi kolumnami po kilkadziesiąt samochodów na
              sygnale (co czasem oglądam z okna:); ciekawe gdzie będą stali, jak powstanie ten
              stadion?
              Jeszcze take autobusowe spostrzeżenie: na Elei wisi taka tablica z promocjami.
              Dziś wyczytałem na niej napis:
              ĆWIARTKA Z KURCZAKA
              i trochę mną to wstrząsnęło bo ja rozumiem że można z żyta, z ziemniaczków albo
              z owoców sobie coś pędzić na domowy użytek ale to już jest chyba lekkie
              przegięcie;-)
              • altu Re: ciekawostka na dobranoc 14.02.05, 13:00
                heheh
                niestety, cwiartka z zyta (250) zostala zastąpiona "europejką" (200) [celowo
                nie podaje jednostek, bo nie wiem, jakie; w kazdym razie w przypadku pierwszym
                chodzi o 1/4 litra, a w drugim o 1/5 litra]
                tak więc - cwiartka z kurczaka to udko i podudzie. liczone na kilogramy.
                • josip_broz_tito Re: ciekawostka na dobranoc 14.02.05, 13:15
                  Myślę że wietnamska wersja może mieć związek z tzw. Sao-netem i tak dalej.
                  • josip_broz_tito Re: ciekawostka na dobranoc 14.02.05, 13:16
                    a centrum handlowe jest nie w Nadarzynie ale w Wolce Kossowskiej i nie
                    wietnamskie ale chinskie niestety...
                    • stary.prochazka Re: ciekawostka na dobranoc 14.02.05, 14:01
                      tych centrów mody i handlu hurtowego ostatnio sie namnożyło pod Nadarzynem więc
                      ja już nie wiem które jest które.A z tego co żem czytał w Stołecznej to centrum
                      jest chińskie z nazwy bo jego właścicielami są Chińczycy ale Chińczycy tam nie
                      pracują bo zatrudniają albo wynajmują miejsce Wietnamczykom.
                      Ano "niestety", ja jak widzę gdzieś metkę "Made in China" to trzymam się od tego
                      z daleka ale się skurczybyki wszędzie wciskają i coraz trudniej się przed tym
                      ichnim badziewiem ustrzec:-/
                      • josip_broz_tito Re: ciekawostka na dobranoc 14.02.05, 14:09
                        nie zapominaj jednak ze dzieki temu ichniemu taniemu badziewiu
                        a) zarabia nasz powiat
                        b) caly swiat idzie obecnie do przodu

Nie bede rozwijal, polecam periodyki o charakterze ekonomicznym czy tez zolte
                        strony Rzepy lub gospodarcze Wyborczej albo cos.
                        • stary.prochazka Re: ciekawostka na dobranoc 14.02.05, 14:30
                          świat może idzie do przodu, tylko że my przy okazji dostajemy po d... bo u nas
                          ludzie nie pracują za dwa dolary dziennie a poza tym u nas nie ma obozów pracy,
                          stanowiących istotny filar chińskiej gospodarki (a szczególnie branży nowych
                          technologii) w których praca więźniów jest za darmo. Zobaczymy jak długo
                          pociągną, jak na razie muszą schładzać gospodarkę bo infrastruktura (energetyka,
                          drogi) nie nadąża za rozwojem innych branż.
                          Masz chyba na myśli zielone strony "Rz" (bo żółte to prawo), nie trzeba mnie
                          zachęcać, czytam codziennie.
                          • josip_broz_tito Re: ciekawostka na dobranoc 15.02.05, 11:31
                            dostajemy, bo wiekszosc ludzi u nas w ogole nie pracuje, bo uwazaja, poniekad
                            slusznie ze lepiej brac zasilek 500 zl albo rentke babki o tejze wysokosci niz
                            tyrac za 700 zl. Gdyby nie "wrazliwosc spoleczna" (= socjal i budżetowka)
                            tobysmy do przodu szli.
                            • stary.prochazka Re: ciekawostka na dobranoc 15.02.05, 22:49
                              khy, khy, "nie pracuje". Dobre:))) Część może i nie pracuje, reszta oficjalnie
                              na pewno nie pracuje ale z czegoś żyje. Zapomniałeś josipie o szarej strefie,
                              która według Banku Światowego

www.radio.com.pl/spoleczenstwo/dyskusje.asp?id=145
                              stanowi w Polsce 27,6 % PKB (w USA tylko 8,8 %).

Wrażliwość wrażliwością ale gdyby nie koszty pracy = podatki, ZUSy czy składka
                              zdrowotna to ci ludzie mogliby być legalnie zatrudnieni, państwo miałoby większy
                              dochód i pewnie poszlibyśmy do przodu jeszcze szybciej nie rekrutując sobie przy
                              okazji armii bezrobotnych i sfrustrowanych wyborców Andrzeja L.
                              • sqh Re: ciekawostka na dobranoc 16.02.05, 00:20
                                No ja właśnie niedawno wróciłem do domu po dzisiejszym pobycie w szarej
                                strefie :-)
                                • altu Re: ciekawostka na dobranoc 24.02.05, 10:14
                                  tak a propos Szarej Strefy (czemu ona już nie działa? kamienice cala
                                  wyremontowali, a knajpka zamknieta na 4 spusty)
                                  to mialo byc piffo forumowe
                                  tutaj co niektorych sernikami kuszą, a towarzyskosc odlogiem lezy i ja sie
                                  musze o nia upominac..
                                  ech..

ale mimo wszystko witam serdecznie nowe twarze (moze loginy) na forum ;)
                                  • sqh Re: ciekawostka na dobranoc 24.02.05, 21:38
                                    altu napisała:

> tutaj co niektorych sernikami kuszą, a towarzyskosc odlogiem lezy i ja sie
                                    > musze o nia upominac..

Bądź prawdziwą mężczyzną i załóż nowy wątek - data, godzina, miejsce - i
                                    spotkanie forumowe gotowe! No, prawie gotowe... :-)
                                    • altu Re: ciekawostka na dobranoc 25.02.05, 16:27
                                      hmm..
                                      kusząca propozycja.
                                      niestety, lokali w Pruszkowie nie znam.
                                      ale w Wawie to i owszem.
                                      dzisiaj ide probować lokal o nazwie "Melodia" i oglądać cuda lodowe pod Pałacem
                                      Branickich..
                                      • stary.prochazka Re: ciekawostka na dobranoc 25.02.05, 16:44
                                        nie wiem czy zdążysz bo pogoda nie bardzo na takie lodowe imprezy. Mnie jakoś
                                        nie urzekły ale może niewrażliwy na sztukę po prostu jestem;-)
                                        a wrażeń z Melodii chętnie posłucham; w zamian mogę się podzielić wrażeniami z
                                        leżącego nieopodal lokalu o nazwie "Szwajcarski" gdzie często wpadam na
                                        "klabbing":-) Jakbyś jeszcze zahaczyła o Republicę Latinę to już w ogóle byłoby
                                        super.
                                        • altu Re: ciekawostka na dobranoc 28.02.05, 09:40
                                          lodowe cuda były jeszcze w piatek wieczorem. też liczyłam na coś więcej. ale
                                          cóż.. hm.. dobre i tyle, bo przeciez rzadko kiedy mozna na taką atrakcje
                                          trafic. wazne, ze cos sie dzieje.

klub Melodia - u mnie na 4,5 (w skali do 5; pol punkta odjelam za labirynt w
                                          kierunku ubikacji). jestem pozytywnie zaskoczona. szybciej spodziewalam sie
                                          czegos w stylu szpulek, szparek. mlody i swiezy zespol. drinki i napoje -
                                          idealne. co prawda brak piffa zywiec;) ale trudno. w sumie.. piffo mam w domu;)
                                          muzyka tez fajniusia.
                                          taki lokali - i reprezentacyjny i do pogadania.
                                          polecam
                                          • stary.prochazka Re: ciekawostka na dobranoc 28.02.05, 09:50
                                            a kefir mają?
                                            bo ja sobie schabowego z marchewką i groszkiem bez kefiru nie wyobrażam
                                            jakie ceny, ile np. za taką kaszę gryczaną wołają?
                                            albo za piuree z dżemem?
                                            jak nie mają kefiru, to nie ma po co przychodzić;-)
                                      • sqh Re: ciekawostka na dobranoc 26.02.05, 14:01
                                        altu napisała:

> dzisiaj ide probować lokal o nazwie "Melodia"

To jest to przy Nowym Świecie 3? Też zabytkowy budynek...

www.warszawa1939.pl/index.php?r1=nowy_3.htm&r3=0
                                        • altu Re: ciekawostka na dobranoc 12.04.05, 09:24
                                          tak, to ten budynek...
                                          a Melodia podoba mi sie coraz bardziej..
                                          dzisiaj tez ide.. na "taniec w sloncu" - wykorzystam fakt ze nie jade
                                          samochodem.. i sprobuje drinka, o ktorym juz legendy krążą...
    • baboon7 Re: Dzień doberek!!! 25.02.05, 16:12
      Witaj ALTU
      Dzięki za pozdrowienia.
      Uaktywniam się (przynajmniej próbuję).
      • altu Re: Dzień doberek!!! 25.02.05, 16:27
        Witam!!
        Brawa za uaktywnienia:)
        Pozdrowienia, uściski i buziaki, też:)
        i oby częściej takie wizyty :)
        • altu Re: Dzień doberek!!! 12.04.05, 09:22
          hej. dzien doberek..
          proba klawiatury..

a wiecie, ze gdzies w miedzyszasie stuknelo 9 tysiecy i nikt nie zauwazyl?
          gdzie byl admin??
          • altu Re: Dzień doberek!!! 12.04.05, 09:31
            oops
            to ja nie zauwazylam.. a admin owszem..

jeszcze raz gratulacje dla nowego nicka (tylko chwilowy??)

z 330 postem w tym watku:)
            altu
            • stary.prochazka Re: Dzień doberek!!! 12.04.05, 09:52
              admin był na posterunku a drugi admin również, tylko że w Wiecznym Mieście:)
              zastanawiam się, kiedy wróci i co powie po nadrobieniu wszystkich zaległości. W
              końcu był na miejscu i widział z bliska to o czym my czytaliśmy w gazetach
              no chyba że nas w tej chwili podczytuje z Italii:-)
              • sqh Re: Dzień doberek!!! 14.04.05, 00:25
                stary.prochazka napisał:

> no chyba że nas w tej chwili podczytuje z Italii:-)

Nie, nie podczytywałem, bo na dobrą sprawę to w ogóle nie widziałem tam za
                wiele kafejek internetowych. Choć z drugiej strony, nie rozglądałem się
                specjalnie za nimi.

Jedynie znajomi w Padwie mieli stałe łącze, ale tam z kolei było o czym
                rozmawiać na żywo. Zatem, będąc we Włoszech, do netu nie zaglądałem w ogóle.
                Teraz za to mam do nadrobienia kupę zaległości :-)
    • zwierz.alpuhary Re: Dzień doberek!!! 22.08.05, 16:56
      za wątek "Witam" postanowiłem się zrewanżować wątkiem "Dzień doberek". Gwałt
      niech się gwałtem odciska, jak mówi poeta:-)
      • sqh Re: Dzień doberek!!! 22.08.05, 17:09
        A ze słabością łamać uczmy się za młodu! :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka