29.06.17, 09:29
Witam,
Proszę o podanie prawidłowego schematu leczenia ospy. Córka lat 7 ma od dziś pierwsze kropki (w przedszkolu są przypadki zachorowania). W domu mam jeszcze 4 latkę i 2,5 miesięczne dziecko. Izolować się nie da. I nie wiem czy próbować skoro wszyscy się wczoraj razem bawili.

Co podawać? Czym smarować? Czy syrop w stylu neosine lub groprinosin jest wskazany? Czy nurofen jest wskazany? Co podawać niemowlakowi w przypadku zachorowania? Czy niemowlak jest szczególnie zagrożony? Czy jest jeszcze sens zaszczepić córkę 4 letnią?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • pruszkowianka Re: ospa 29.06.17, 09:36
      Przepraszam, post został opublikowany na błędnym forum, zgłoszono do moderatora prośbę o usunięcie.
    • cinosan Re: ospa 02.07.17, 07:24
      A to lekarzy w Pruszkowie już nie ma????
    • kobalt_x Re: ospa 03.07.17, 17:18
      Miałam ospę w wieku 30 lat. Nie życzę tego dorosłym. Lepiej wcześniej przez to przejść. Inkubacja zarazka o ile pamiętam trwa ok. 3 tygodni. Dzieci mogą być już zarażone. Używa się jakiejś białej maści i lekow przeciwgorączkowych w razie potrzeby. Małe dzieci i niemowlaki mogą mieć b. lekki przebieg choroby więc nie panikuj ale lepiej zapytać lekarza.

Tu coś o szczepionkach: www.edziecko.pl/zdrowie_dziecka/1,80256,7876653,Ospa_wietrzna___jak_ulzyc_choremu_dziecku_.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka