Dodaj do ulubionych

2 nowe twory+bolerioza?+mix problemów

20.08.24, 09:32
Witam wszystkich bardzo serdecznie

Proszę o pomoc. Mix problemów
.
a )bolerioza? Elisa- IgG ujemny wynik <2, IgM dodatni wynik 32,9 (zakres<16) Blot IgG ujemny-dodatnie tylko P41 --wynik 59. Blot IgM dodatni w tym OspC Bsp wynik 40 dodatni, OspC Bb wynik 36 dodatni ,Ospc Bg wynik 23 graniczny, P39 wynik 24 graniczny. Reszta ujemna.
Nie było kleszcza ani rumienia.
Biorę Doxycycline 2 x100. Lekarz kazał odstawić czystek. Jak się leczyć ?

b) usg tarczycy, guzek 8 mm Birads 5-czekam na wynik biopsji. Raczej będzie wycięcie tarczycy bo inne guzki też są. Dużo się pisze ostatnio o suplementacji jodem?. Wyniki Tsh 0,312 (zakres 0,27-4,20), Ft4 17,80 (zakres 12-22) Ft3 4,19 (zakres 3,10-6,80) P-ciała p/peroksydazie tarcz. 13,9 zakres <34,P-ciała p/tyreoglobulinie 13,4 zakres <115

c)guzek w piersi jeszcze nie zbadany- do biopsjii

Oprócz tego: menopauza (nie biorę hormonów)zlewne poty non stop, bóle głowy, przykurcz Dupuytrena, bóle kręgosłupa , mięśni, ostrogi (rozgoniłam ból ale są), chyba pięta Haglunda, mgła mózgowa i poważne problemy z pamięcią( w rezonansie trochę powiększona przysadka i torbiel Rosenmullera), fatalne samopoczucie, depresja itp. W morfologii nieznacznie podwyższone :hemoglobina, hematokryt, bazocyty i krwinki czerwone. Reszta w normie. Witamina 25-OH D3 wynik 35 optymalnie
Wszystko było ok do momentu menopauzy(od roku)...i się posypało...a może to tylko zbieg okoliczności i wiek zrobił swoje.Zaczęłam się źle czuć i rozpoczęłam diagnostykę a wyszło co wyżej. Rok temu wszystkie wyniki były ok
Bardzo proszę o pomoc.Co się dzieje w moim organiźmie ? Będę wdzięczna za sugestie.
pozdrawiam
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka