Dodaj do ulubionych

straszna rzecz (plotkowanie)

09.11.04, 16:47
dowiedzialam sie "strasznej rzeczy"
ze josip broz tito.. nie zyje..

"Jasir Arafat jest sztucznie podtrzymywany przy zyciu, tak jak Jospi Broz,
zwany Tito paręnaście lat temu. Nie wiem, czy coś czuje, bo jego mózg już
pewno obumarł, ale jeśli cośkolwiek jeszcze "kontaktuje", to takie sztuczne
podtrzymywanie przy życiu bez szans na godną śmierć musi być straszne."

to cytata z innego foruma..
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11207&w=17487477

się przeraziłam.. nie wiedzialam, ze taka jest historia (a z historii zawsze
byłam do tyłu)
Obserwuj wątek
    • erleusortok Re: straszna rzecz (plotkowanie) 09.11.04, 17:30
      altu napisała:

> dowiedzialam sie "strasznej rzeczy"
      > ze josip broz tito.. nie zyje..
      Ale za to Elvis żyje !
      • sqh Re: straszna rzecz (plotkowanie) 09.11.04, 23:59
        Oprócz Elvisa żyje jeszcze kilku Napoleonów.

I to niedaleko. Przystanek dalej w stronę Warszawy ;-)

A o Breżniewie chyba pisano, że "nie odzykawszy przytomności powrócił do
        sprawowania obowiązków państwowych"...
        • erleusortok Re: straszna rzecz (plotkowanie) 10.11.04, 10:25
          sqh napisał:

> Oprócz Elvisa żyje jeszcze kilku Napoleonów.
          > I to niedaleko. Przystanek dalej w stronę Warszawy ;-)
          E, żeby to było takie proste. Podobno akurat Napoleonów i innych wielkich postaci nie jest wcale tak dużo jak się nam postronnym wydaje. Tylko na przyklad gościu rozmawia z muchą siedzącą na barierce łóżka, bo to jego kolega przyleciał pogadać pod taką właśnie postacią. Albo ktoś co i rusz widzi żółte szczury (zamiast stereotypowych białych myszek) - chociaż z drugiej strony szczury w szpitalu mogą być prawdziwe :)

A Elvisa to przecież kosmici zabrali, bo Ziemianie na niego nie zasługiwali.

> A o Breżniewie chyba pisano, że "nie odzykawszy przytomności powrócił do
          > sprawowania obowiązków państwowych"...
          Taaak, i potem w rokowaniach z USA padały takie argumenty: jak towarzysze nie zrezygnujecie z budowy tych rakiet międzykontynentalnych to wam wstrzymamy dostawę części zamiennych do Breżniewa...
          • stary.prochazka analitycznie 10.11.04, 11:12
            Krótka analiza ilościowo-demograficzna watku p.t.: "Straszna rzecz plotkowanie"
            1 post (20%) - panie (altu)
            4 posty (80%)- panowie (erleusortok i sqh)
            społeczny wizerunek kobiety i mężczyzny zmienia się na naszych oczach;-)
            • stary.prochazka Re: analitycznie 10.11.04, 11:28
              te 80% to chyba razem ze mną, nie policzyłem dokładnie:)
              • erleusortok Re: analitycznie 10.11.04, 12:02
                Altu plotkuje, ja i Sqh prowadzimy dyskusję. A to zupelnie co innego :)
                • altu Re: analitycznie 10.11.04, 12:29
                  o nie.
                  ja sobie wypraszam.
                  ja tylko chcialam wiedziec, jak to z tym Josipem Broz Tito bylo
                  bo przecież Skuszak jest wybitnym (nawet w gazecie o tym pisali) znawcą
                  historii..
                  a ze na forum Pruszkow niejaki Broz Tito, zresztą Josip, się udziela, to mnie
                  to zastanowiło..

phi.. i od plotkary mi sie dostało;)
                  • erleusortok Re: analitycznie 10.11.04, 13:36
                    altu napisała:

> phi.. i od plotkary mi sie dostało;)
                    Sama to tak nazwałaś :) A ja się musiałem jakoś bronić przed Prochazką. Myśli sobie taki że jak jest Stary to mu wszystko wolno..
                    • stary.prochazka Re: analitycznie 10.11.04, 13:40
                      Myśli sobie taki że jak jest Stary to mu wszystko wolno..

czuję że jako badacz, człowiek oddany nauce jestem atakowany za głoszenie
                      prawdy niewygodnej, niezgodnej z "wyższymi" założeniami;-)
                  • sqh Re: analitycznie 10.11.04, 21:20
                    Ale, znaczy... Ekhm... Myślałaś że Josip Broz Tito jeszcze żyje...?

Gdyby żył, to może jeszcze Jugosławia by się trzymała w całości do kupy...
                    • stary.prochazka Re: analitycznie 10.11.04, 23:27
                      > Ale, znaczy... Ekhm... Myślałaś że Josip Broz Tito jeszcze żyje...?
                      >

ja też w zasadzie się temu dziwię, skoro Castro się trzyma i nawet taki Kadafi?
                      A jakby nawet i kipnął: nie mógł wyznaczyć jakiegoś Tity Juniora jak Kim Dzong
                      Il?
                      • josip_broz_tito Re: analitycznie 10.11.04, 23:41
                        widziales kiedys titową Jovanke? To sie nie dziw, ze zadnego juniora nie bylo:)
                        • stary.prochazka Re: analitycznie 10.11.04, 23:56
                          a masz-li pod ręką jakieś zdjęcie tej białogłowy?
                          • josip_broz_tito Re: analitycznie 11.11.04, 00:22
                            www.google.pl->grafika->wpisac fraze <<"Jovanka"+"Tito">>
                            • stary.prochazka Re: analitycznie 11.11.04, 13:45
                              Tutaj wygląda niczego sobie ale z kolei tutaj

www.politika.co.yu/ilustro/2246/2.htm
                              już trochę mniej:)
          • altu Re: straszna rzecz (plotkowanie) 10.11.04, 12:28
            a propos muchy..
            jest zimno na dworze. a w biurze ciepło..
            i pojawila sie u mnie w biurze mucha.
            taka mala, zwyczajna mucha..
            chodzi sobie po biurku, ogląda sprzęty, na chwilę odleci, potem znowu
            przyleci. posiedzi na nożyczkach, na korektorze, na "panu szczękosiu"
            popatrzy na mnie.. szkoda mi jej zabić.. (moze to tydzien dobroci nad
            zwierzetami?)
            • josip_broz_tito Re: straszna rzecz (plotkowanie) 10.11.04, 18:48
              Chcialem zdementowac, nie jestem sztucznie podtrzymywany przy zyciu, zyje,
              nawet sam tego posta napisalem, a nie ruszal ktos moja bezwladna reka.

Swoja droga, mauzoleum Tity w Belgradzie jest bardzo fajne, prawie tak jest jak
              u Lenina, tylko nieboszczyk jest w betonowym sarkofagu i nie mozna go ogladac
              (nic dziwnego, bo np. 5 dni przed smiercia ucieli mu noge, a do tego mial juz
              ponad 80 lat i nie byl zbyt piekny, nawet nie tak jak Lenin). I sa nawet wpisy
              z Polski w ksiedze pamiatkowej :) A na przeciwko jest stadion Partizana :P
            • stary.prochazka Re: straszna rzecz (plotkowanie) 10.11.04, 23:25
              > "panu szczękosiu"

Altu, oświeć mnie - co to jest "pan szczękoś"? Bo ja różne rzecz na biurku
              miewam ale pana szczękosia to chyba jeszcze nie, czy to może jest takie
              niewymawialne (czyt. ineksmprymable) "cóś" do usuwania zszywaczów?
              • altu Re: straszna rzecz (plotkowanie) 12.11.04, 10:57
                o to to..
                to jest własne to..
                u mnie ochrzczone jako "pan szczękoś"
                niektórzy mówią "szczęki teściowej" - a że wszystkie dotychczasowe moje
                przyszłe-niedoszłe-teściowe miały uzębienie pełne, to nie używam tej nazwy;)

Josip BT - jakże miło Cię widzieć:)
                • stary.prochazka Re: straszna rzecz (plotkowanie) 12.11.04, 11:20
                  obecność (bądź co bądź pośmiertna) Josipa Broz Tito świadczy o tym że i
                  nowoczesnej technice jaką bez wątpienia jest internet, nieobce są metafizyka i
                  pewna doza różnie rozumianego "spirityzmu":)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka