monwil29 27.02.05, 11:44 Witam wszystkich jaki jest najlepszy dojazd do Pruszkowa z W-wy lub Janek? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sqh Re: Dojazd do Pruszkowa?Jak najlepiej? 27.02.05, 11:54 Witam :-) Z Warszawy: 1. pociągiem PKP w stronę Grodziska, Żyrardowa, Skierniewic, na przykład ze stacji PKP Śródmieście; 2. jakimkolwiek pociągiem WKD ze stacji WKD Śródmieście; 3. jakimkolwiek autobusem "L. Wnuk" na przykład z przystanku nad stacją WKD Śródmieście; Z Janek: 1. darmowym autobusem, jadącym do Piastowa. A konkretnie do którego miejsca w Pruszkowie chcesz dojechać? Odpowiedz Link Zgłoś
monwil29 Re: Dojazd do Pruszkowa?Jak najlepiej? 27.02.05, 11:55 Do ulicy Prusa, a czy autobusami jest jakies polaczenia gdzie mozna znalezc rozklad? Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Dojazd do Pruszkowa?Jak najlepiej? 27.02.05, 12:00 Na przykład darmowy autobus z Janek odjeżdża (spod Geanta) o: 9:50, 11:10, 12:00, 12:50, 13:40, 14:30, 15:20, 16:10, 17:00, 17:50, 18:30, 19:20, 20:20, 21:15, 21:40 i 22:30, jedzie ok. 18 min. i zatrzymuje się na Prusa u wylotu Kościuszki (przy Pałacu Potulickich). Rozkładu i przystanków "Wnuka" nie znam, ale zaraz poszukam w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Dojazd do Pruszkowa?Jak najlepiej? 27.02.05, 12:04 Jest tutaj: www.lwnuk.com.pl/warsz_pruszk.htm I wynika z niego, że autobusy zatrzymują się pod Remą 1000 na Tworkach, a potem dopiero na Os. Staszica. Czyli raczej daleko od Prusa. To trochę dziwne, by omijały przystanki w centrum, ale nie wiem - nie jeździłem nigdy tą linią. Odpowiedz Link Zgłoś
monwil29 Re: Dojazd do Pruszkowa?Jak najlepiej? 27.02.05, 12:10 Dziekuje a czy stacja WKD czy PKP jest daleko od ulicy Prusa?Czy sa jakies miesieczne na pociagi?I czy nie wiesz gdzie ten autobus z janek ma przystanek w pruszkowie?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Dojazd do Pruszkowa?Jak najlepiej? 27.02.05, 12:18 monwil29 napisała: > Dziekuje a czy stacja WKD czy PKP jest daleko od ulicy Prusa? Nie - w pierwszym przypadku trzeba przejść jakieś pięć minut pieszo ul. Kraszewskiego, w drugim jakieś dziesięć minut ul. Kościuszki. Choć oczywiście zależy jeszcze jaki numer przy Prusa, bo jest to ulica z tych dłuższych. > Czy sa jakies miesieczne na pociagi? Są. Zarówno na WKD, jak i na PKP. I na autobusy Wnuka też. > I czy nie wiesz gdzie ten autobus z janek ma przystanek w pruszkowie? Napisałem powyżej - na Prusa u wylotu Kościuszki, a poza tym jeszcze na Kraszewskiego przy Urzędzie Miasta. Zachęcam także do przestudiowania planu miasta (w listwie po lewej stronie trzeci od góry): www.pruszkow.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
monwil29 Re: Dojazd do Pruszkowa?Jak najlepiej? 27.02.05, 12:31 Dziekuje za informacje jakos bede musiala sobie poradzic mam do Pruszkowa dojezdzac do pracy no osiedle Park Anielin ktore zaczyna sie budowac:)Chyba ta WKD bedzie mi najblizej.Czy mozesz mi jeszcze powiedziec jesli wiesz ile miesieczny na WKD kosztuje?Wielkie dzieki za pomoc:-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Dojazd do Pruszkowa?Jak najlepiej? 27.02.05, 12:42 Chyba minimalnie bliżej jednak z PKP będzie... Jeśli nie przysługują Ci żadne ulgi, to miesięczny na WKD ze Śródmieścia do Pruszkowa kosztuje 92 zł, a kwartalny 230 zł. Jeśli możesz zaś wsiąść na przykład na Zachodniej, to wyniosą Cię one odpowiednio taniej. Tu jest cennik Wukadki: www.wkd.com.pl/?module=section&action=content§ionid=96 Odpowiedz Link Zgłoś
monwil29 Re: Dojazd do Pruszkowa?Jak najlepiej? 27.02.05, 13:01 dziekuje bardzo za pomoc.pozdrawiam i zycze milego dnia :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Dojazd do Pruszkowa?Jak najlepiej? 27.02.05, 13:09 Proszę bardzo, pozdrawiam i zapraszam jeszcze kiedyś na nasze Forum :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: Dojazd do Pruszkowa?Jak najlepiej? 27.02.05, 13:43 Do twojej pracy najlepszym środkiem komunikacji ( bardzo blisko ok 100m ) będzie linia komunikacyjna "Wnuka-a", następnie PKP i na końcu WKD ( najdalej ). Autobus z Janek zatrzymuje się również 100 m od twojej pracy na tym samym przystanku co "Wnuk" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monwil29 Re: Dojazd do Pruszkowa?Jak najlepiej? 27.02.05, 14:12 a ile ten autobus z Janek mniej wiecej jedzie do pruszkowa? Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Dojazd do Pruszkowa?Jak najlepiej? 27.02.05, 14:55 około 20 minut, które trzeba czasem wytrzymać w niemożebnym ścisku Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka off topic 27.02.05, 15:02 a tak w ogóle to niedawno zauważyłem że do CH Maximus w Nadarzynie też jeździ darmowy autobus i to chyba nawet przez Janki, co wydatnie zwiększa możliwość darmowych połaczeń:) Odpowiedz Link Zgłoś