sqh 28.02.05, 13:37 Ponoć w weekend ktoś, jadący od strony Komorowa, nie wyrobił na zakręcie za torami i z rozpędu przebił się na teren cmentarza, kosząc kawałek muru. Mam niedaleko, wybiorę się tam jeszcze dziś z aparatem... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sqh Re: Cmentarz żydowski - rozbity mur 28.02.05, 18:50 Byłem - mur jest faktycznie całkowicie zwalony na odcinku jakichś 6 metrów - musiała go chyba rozjechać ciężarówka i to z dobrą prędkością. Przy okazji skosiła znak "przejście dla pieszych". Zdjęcia będą, gdy tylko je zgram z aparatu na płytę. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Fotosuplement... 10.03.05, 23:14 stary.pruszkow.w.interia.pl/HPIM8271.JPG stary.pruszkow.w.interia.pl/HPIM8270.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Fotosuplement... 11.03.05, 00:14 Rzeczywiście, Tico raczej tego nie zrobiło... Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Fotosuplement... 11.03.05, 16:12 może by to jakoś nagłośnić, żeby się znalazły pieniądze na remont?Myślicie, że miasto się tym zajmie? ja jak na razie wrzuciłem temat na forum Judaica forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25695&w=21552676 Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Fotosuplement... 13.03.05, 21:57 stary.prochazka napisał: > może by to jakoś nagłośnić, żeby się znalazły pieniądze na remont? Interesujący (na smutny sposób) komentarz na Pruszków Story niejacy Nieskorumpowani zostawili... Nieskorumpowani kto ? Policjanci ? Ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Fotosuplement... 13.03.05, 23:42 nie wiem ale myślę że gdyby to zrobiła czarna bryka "chłopaka z miasta" to z rzeczonego chłopaka raczej nie byłoby co zbierać Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia_gw Re: Fotosuplement... 29.03.05, 12:30 Miałam okazję podjechać tam krótko po wypadku i o dziwo był to osobowy samochód, rzeczywiśce w stylu "czarnej bryki chłopaka z miasta", niestety przodu już nie miał. Podjechałam jak wciągali ją na lawetę, mieli duży problem, bo stała na felgach, a kierowcy nie było, chyba marnie skończył... Odpowiedz Link Zgłoś
michalwck Re: Fotosuplement... 05.04.05, 21:21 sadzac po resztkach atrapy chlodnicy lezacych przy dziurze bylo to alfa romeo... Odpowiedz Link Zgłoś
splart Re: Fotosuplement... 10.04.05, 12:53 trzeba rozroznic remont od naprawy :) jezeli chodzi o naprawe to kase wyplaci ubezpieczenie - to jest sprawka kierowcy wiec OC jak najbardziej ma zastosowanie, a jak rozumiem z identyfikacja winowajcy nie ma problemu :) Odpowiedz Link Zgłoś
tzyrkiel Re: Cmentarz żydowski - rozbity mur 06.04.05, 10:55 Tam jest ta klimatyczna lacznica PKP<->WKD. Juz chyba nie smigaja nia stonki z planowym bruttem z weglem, ktory pozniej wedrowal torami WKD. Do bylego Porcelitu tez juz nic nie pojedzie - o ile dobrze pamietam, to ktos wykupil grunt i zaoral kawalek torow. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Cmentarz żydowski - rozbity mur 06.04.05, 11:01 ano jest, kiedyś nawet nią chodziłem bo moja familia miała niegdyś działkę na Bazaltowej Odpowiedz Link Zgłoś
kemot8 Re: Cmentarz żydowski - rozbity mur 10.04.05, 11:59 wyglada na to, ze wszytsko zostalo juz ladnie naprawione Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: Cmentarz żydowski - rozbity mur 16.04.05, 16:35 Okazało się że samochód był kradziony. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Cmentarz żydowski - rozbity mur 16.04.05, 16:43 no no, coraz więcej informacji:) skąd takie wieści? Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: Cmentarz żydowski - rozbity mur 16.04.05, 21:23 Dziś przeczytałem w "Głosie Pruszkowa" (chyba) Odpowiedz Link Zgłoś
snake242 Re: Cmentarz żydowski - rozbity mur 07.05.05, 23:56 może ktoś zrobiłby nowe zdjęcia miejsca rozwalonego kradzonym tikusiem wielkosci samochodu cięzarowego z atrapą od alfy romeo.Naprawili ten mur? Odpowiedz Link Zgłoś
szczupak1972 Re: Cmentarz żydowski - rozbity mur 08.05.05, 00:01 mur juz jest od dawna naprawiony ale wyrażnie widać w którym miejscu był rozbity Odpowiedz Link Zgłoś
snake242 Re: Cmentarz żydowski - rozbity mur 08.05.05, 00:11 szczupak1972 napisał: > mur juz jest od dawna naprawiony ale wyrażnie widać w którym miejscu był rozbit > y Dziękuję za konkretną i szybką oraz zwięzłą odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Cmentarz żydowski - rozbity mur 08.05.05, 21:56 Niemniej jednak, mile zdziwiło mnie to, że przy rekonstrukcji zadano sobie trud odtworzenia go w pierwotnym kształcie, z całym detalem. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Cmentarz żydowski - rozbity mur 10.05.05, 12:13 Jeśli ktoś jeszcze nie zwiedzał cmentarza, a zwłaszcza stojącego na nim budynku, może to uczynić dzisiaj, bo przejeżdżając tamtędy rano zauważyłem, że budynek jest otwarty, a po cmentarzu kręci się jakaś ekipa - chyba sprzątająco- oczyszczająca. Czyżby "odpowiednie czynniki" oprócz naprawienia muru zechciały zająć się wycinką kłujących samosiejek, utrudniających zwiedzanie zwłaszcza północno- wschodniego narożnika cmentarza? Odpowiedz Link Zgłoś