Dodaj do ulubionych

Pruszkow Chopina

17.03.05, 19:52
Witam. Jestem tu po raz pierwszy wiec wybaczcie banalne pytanie. Niebawem
bede mieszkancem Pruszkowa i chcialem sie spytac o okolice ul. Chopina, gdzie
przyjdzie mi mieszkac. Ma ktos z was jakies dobre, a moze zle wspomnienia? Na
co uwazac, a co fajnego mozna znalezc?
Z gory dziekuje za kazda rade
kol
Obserwuj wątek
    • izaq Re: Pruszkow Chopina 18.03.05, 09:42
      generalnie ulica Chopina dzieli sie na dwie czesci - stara i nowa (czyli
      kamienice i bloki oraz kilka domkow).
      Mieszkam na tej ulicy i uwazam, ze to stosunkowo dobra lokalizacja (w zasadzie
      centrum, niedaleko stacji PKP, a jednoczesnie maly ruch i sporo zieleni).
    • jjerry2023 Re: Pruszkow Chopina 18.03.05, 10:37
      Chopina kiedyś reprezentacyjna ulica miasta teraz popada w ruine ale na tle
      innych ulic jeszcze nie jest taka zła atuty to bliskość parku, stacji PKP i
      przedszkola ale już nastepne ulice równoległe do Chopina czyli Daszyńskiego i
      szczególnie Obrońców Pokoju to tragedia. Krajobraz rodem z ziemi obiecanej.
      Całkiem niedawno zastanawiałem sie nad extra mieszkaniem przy Daszyńskiego ale
      zrezygnowałem z powodu lokalizacji właśnie
    • uasiczka Re: Pruszkow Chopina 18.03.05, 11:24
      jeśli budynek jest w dobrym stanie to chyba spoko
      park bliziutko - super
      • burza_gradowa Re: Pruszkow Chopina 18.03.05, 13:41
        Ja mieszkam na Chopina naprzeciw parku w zasadzie od urodzenia i bardzo sobie
        chwalę. Cisza, mały ruch samochodowy, blisko wszedzie -PKP, poczta, sklepy,
        biblioteka, w ogole dom kultury (jako dziecko uczęszczałam tam na
        najprzerożniejsze kółka i do szkoły muzycznej), no i park, gdyby nie ten park
        to nie zdecydowalabym sie na kupno psa. Ja w każdym razie polecam, uwazam,ze
        dobrze sie tu mieszka, a co do estetyki, to pjest sie do czego przyczepic, ale
        ta ulica ma potencjał :-)
        pozdrawiam
        • kol Re: Pruszkow Chopina 23.03.05, 10:29
          Dzieki bardzo za pomoc. Mowiac szczerze dlugo nad zakupem mieszkania na Chopina
          sie nie zastanawialem. A wszystko to wlasnie przez ten nieszczesny park, na
          ktory mam widok z okna. Gdyby nie to, to pewnie bym z tego mieszkania
          zrezygnowal. Tutaj przynajmniej nie musze ogladac okien sasiadow przed saoba i
          to jest super:) Moze kiedys zamienie ten widok na dom.. ehhh
          • smitte Re: Pruszkow Chopina 23.03.05, 11:59
            Skoro się spodobał, to chyba szczęsny tenże park, a nie nieszczęsny?
            Ulicą Chopina się idzie do LO Kościuszki z osiedla, cztery lata wte i wewte latałam.
            A wzdłuż parku płyty chodnikowe były (nie wiem, czy jeszcze są) ułożone w
            zygzak, nie ma dziecka, które by tamtędy prosto przeszło.
            • burza_gradowa Re: Pruszkow Chopina 23.03.05, 12:28
              hehe dzieciństwo mi się przypomnialo... wlasnie ten zygzag, fontanna, ktora sie
              juz rozwala..niestety zawsze byla szpetna, ale jednak wsponienia są... cale
              dnie spędzone na rowerze w tym parku albo na placu zabaw, górka, kiedys w
              amfiteatrze byly jeszce jakies imprezy..do niedawna w sumie...mam jeszcze z
              tego parku slajdy z czasów mojego dzieciństwa a nawet niemowlęctwa... ahhh ;-)
              moje przedszkole, mój palacyk.. i droga do Kościucha też a jakże! ;-)
              :-)
            • kol Re: Pruszkow Chopina 23.03.05, 15:50
              Masz racje szczesny. Tak z rozpedu i polskiego malkontenctwa napisalem chyba ze
              nie:) Ale powiem szczerze, ze ma cos w sobie, mimo ze jest tak zniszczony. A
              moze trzeba by front walki o park zalozyc? Chetnie sie wlacze:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka