Dodaj do ulubionych

PILNIE POSZUKUJĘ SALI WESELNEJ W PRUSZKOWIE LUB OK

04.04.05, 11:49
Witam seredecznie i bardzo proszę o pomoc!

Nie wypaliła mi sala, na którą się nastawiałam, mianowicie sala weselna w
Parzniewie, Dom Gościnny - Baza Cyrku Zalewskich w nowopowstałym pałacyku pod
Pruszkowem, którą miałam oglądać w kwietniu zostanie otwarta dopiero w
drugiej połowie maja.

Ja mam ślub w sierpniu i muszę pilnie znaleźć inną salę, to bardzo ważne, a
nie mogę czekać do maja-sami rozumiecie- zaproszenia, umowy, zaliczki, nie
mogę tego zostawić na ostatnią chwilę, a tego oczekują ode mnie właściciele
tej sali. A ja ją chciałam tylko obejrzeć, nie pozowlono mi nawet na to,
mimo, że nie przeszkadza mi, iż budynek nie ma w środku wykończeń!

Gorąco proszę o pomoc. Interesuje mnie sala do 70-ciu osób w Pruszkowie bądź
w okolicach.

Z góry Wam wszystkim dziękuję! Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • vandikia Re: PILNIE POSZUKUJĘ SALI WESELNEJ W PRUSZKOWIE L 04.04.05, 12:58
      jestem akurat w temacie ;)

jedna sala jest na Gąsinie , potocznie zwana sala u Kieliszka,
      ul. Krzywdy Rzewuskiego 47

Jest jeszcze sala w Komorowie na działkach

Pozdrawiam
      • mysza63 Re: PILNIE POSZUKUJĘ SALI WESELNEJ W PRUSZKOWIE L 04.04.05, 13:48
        Jest sala w Nowej Wsi - sala remizy OSP
        Kilku moich znajomych robiło też wesela w Pruszkowskich szkołach i
        przedszkolach ( w zależności od liczby zaproszonych gości)
    • wpr Re: PILNIE POSZUKUJĘ SALI WESELNEJ W PRUSZKOWIE L 04.04.05, 14:07
      Był już wątek na ten temat. Oto link:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=132&w=8665546&a=8665546
      Pozdr
      WPR
    • stary.prochazka Re: PILNIE POSZUKUJĘ SALI WESELNEJ W PRUSZKOWIE L 04.04.05, 14:09
      polecam zajrzeć tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=132&w=18348997
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=132&w=8665546
      Pozdrawiam:)
    • doska01 Re: PILNIE POSZUKUJĘ SALI WESELNEJ W PRUSZKOWIE L 05.04.05, 10:22
      Jest jeszce Zaborowek, Pecice (dosc drogie), sala w Pruszkowie na Obroncow
      pokoju (chyba).

Pozdr
    • ifeel PILNIE POSZUKUJĘ SALI WESELNEJ W PRUSZKOWIE L 05.04.05, 14:33
      Witam Was serdecznie i bardzo dziękuję za wszystkie posty.
      Już odpowiadam-co do wątków, te dwa mnie nie satysfakcjonują, mówią
      o czym innym, a zresztą odpowiedzi są mało konkretne, wesele w plenerze
      to nie to, o co mi chodzi, a w poście dotyczącym sali jest mowa o
      weselu do 150 osób. A to ogromna różnica, bo dużą salę łatwiej znaleźć,
      chociażby w Strzeniówce lub małą salę na 30-40 osób, t.j. biały Dworek
      w pobliżu Podkowy. A ja mam zamiar zrobić średnie wesele od 50 do 70 osób.
      I tu jest problem: Korona za duża, Dworek za mały, w Domu Weselnym w
      Parzniewie klient ich nie interesuje, a w Domu Bankietowym na Obrońców
      Pokoju 8, w Pęcicach, w Michałowicach, w Ursusie, na Regułach nie ma wolnego
      terminu...
      Jeśli znacie coś jeszcze, to dajcie znać. Pozostaje jeszcze hotel Ideal lub
      Capital. I na pewno zajrzę do Kieliszka i na Komorów (a propose, czy zna ktoś
      tam numery telefonów?)

W każdym razie DZIĘKI WAM SERDECZNE! I proszę, jeśli jeszcze coś znacie,
      napiszcie namiary (np. adres, czy telefon).

P.S. Gdzie jest ten Zaborówek?
      P.S. 2. A gdzie Ty Vindikia robisz weselicho? I wszyscy pruszkowiacy,
      którzy się niedługo hajtacie - pochwalcie się.
      Pozdrawiam:)
      • bbastek13 Re: PILNIE POSZUKUJĘ SALI WESELNEJ W PRUSZKOWIE L 05.04.05, 14:39
        ktoś ze znajomych robił wesele przy Al.Jerozolimskich przy markecie Emma - tam
        jest jakaś restauracja, było mniej niż 100 osób. Może zobacz tam ?
      • malutka156 Re: PILNIE POSZUKUJĘ SALI WESELNEJ W PRUSZKOWIE L 05.04.05, 15:46
        Numer telefony do Kieliszka....mmm...obiecuje że dziś sie przejde i zerkne
        mieszkam dosłownie obok wiec jak cios tio odezwe sie wieczorkiem...POZDRÓFFKI =)
        • ifeel Re: PILNIE POSZUKUJĘ SALI WESELNEJ W PRUSZKOWIE L 05.04.05, 15:58
          Dziękówki słodkie!!! Kochani jesteście.
          Co do Emmy-tak, śliczna sala, ale to jest właśnie ta w Ursusie, której
          właściciel ma jeszcze drugą w Michałowicach - obie: brak terminów. A ja
          muszę mieć salę na 6-ego sierpnia, ponieważ mam niedrogi i fantastyczny
          zespoł, który dla mnie i narzeczonego przejedzie ponad 120 km. A oni z kolei
          są rozchwytywani i nie mają innych terminów.... buuuuu.... Ale mnie załatwili
          ci z Parzniewa, teraz to dopiero mam problem..... :( Co prawda nie było
          umowy, ale ja tak się nastawiłam na tę salę, że teraz mi szkoda... Bo warunki
          bardzo mi odpowiadały, sympatyczni właścieciele, ale teraz to już zwątpiłam w
          ludzi... wierz tu komuś na słowo.... buuu.....

Mysza, a masz namiar na jakąś szkołę czy przedszkole, co wynajmują salę? Nawet
          by mi to odpowiadało, bo kucharki bym wynajęła i może nawet wyszło by taniej...
          • bbastek13 Re: PILNIE POSZUKUJĘ SALI WESELNEJ W PRUSZKOWIE L 05.04.05, 16:30
            ifeel napisała:

> Co do Emmy-tak, śliczna sala, ale to jest właśnie ta w Ursusie, której
            > właściciel ma jeszcze drugą w Michałowicach - obie: brak terminów. A ja
            > muszę mieć salę na 6-ego sierpnia, ponieważ mam niedrogi i fantastyczny
            > zespoł, który dla mnie i narzeczonego przejedzie ponad 120 km. A oni z kolei
            > są rozchwytywani i nie mają innych terminów.... buuuuu.... Ale mnie załatwili
            > ci z Parzniewa, teraz to dopiero mam problem..... :( Co prawda nie było
            > umowy, ale ja tak się nastawiłam na tę salę, że teraz mi szkoda... Bo warunki
            > bardzo mi odpowiadały, sympatyczni właścieciele, ale teraz to już zwątpiłam w
            > ludzi... wierz tu komuś na słowo.... buuu.....
            >
            > Mysza, a masz namiar na jakąś szkołę czy przedszkole, co wynajmują salę?
            Nawet
            > by mi to odpowiadało, bo kucharki bym wynajęła i może nawet wyszło by
            taniej...

nie zazdroszczę, z salami jest problem na rok przed terminem, a Tobie zostało
            dużo mniej :/

wiem że w SP2 były wesela kilka lat temu, jak mieszkałem na osiedlu Staszica -
            może tam uda się wynająć ?

powodzenia, musi się udać :)
            • ifeel Re: PILNIE POSZUKUJĘ SALI WESELNEJ W PRUSZKOWIE L 05.04.05, 16:51
              Dzięki za wsparcie, to dla mnie bardzo ważne. Dzwoniłam do "dwójki" na Jasną,
              niestety nie wynajmują sal... buuu....
              • stary.prochazka Re: PILNIE POSZUKUJĘ SALI WESELNEJ W PRUSZKOWIE L 05.04.05, 16:57
                może spróbuj w SDK albo w MOKu? Tam też chyba wynajmują sale, na Hubala czasem
                widywałem wesela
              • bbastek13 Re: PILNIE POSZUKUJĘ SALI WESELNEJ W PRUSZKOWIE L 05.04.05, 16:59
                spróbuj na forum Brwinowa, Piastow czy innych okolicznych miast. Może tam coś
                się uda znaleźć ?
      • vandikia Re: PILNIE POSZUKUJĘ SALI WESELNEJ W PRUSZKOWIE L 06.04.05, 08:51

dzięki za pzdr ;)

ja robię wesele u Kieliszka właśnie. Na 80-90 osób w czerwcu. Fakt, ze nie wiem
        czy sa jeszcze miejsca, ale na skrzynkę poślę Ci zaraz nr telefonu do faceta.
        Sala podobala mi się najbardziej z tych co ogladalam, bo zapomnialam dodac, ze
        na ok 70-80 osob jest jeszcze sala w Pecicach - trzeba skrecic obok baru Rybka
        i tam po lewej stronie jest dom jednorodzinny, a za nim sala, ale szczerze
        mowiac wybralabym ją jako ostatecznosc.

Pozdrawiam i coz... spiesz się ;)
    • olaola76 Re: PILNIE POSZUKUJĘ SALI WESELNEJ W PRUSZKOWIE L 05.04.05, 17:21
      czesc
      prosze sproboj w hotelu "pod bykiem " to prawie tak jakby na zapleczu sali
      ktora bylas zainteresowana. siostra kolezanki z pracy miala tam wesele na 70
      osob.
      • mysza63 Re: PILNIE POSZUKUJĘ SALI WESELNEJ W PRUSZKOWIE L 05.04.05, 18:31
        To powiem, że w Nowej Wsi też bedzie nie aktualne bo już zajęte (będę się tam
        bawić właśnie 6 sierpnia).

Co do szkoły to dziwne, bo jeszcze niedawno też tam byłam na weselu. W zeszłym
        roku koleżanka robiła wesele w przedszkolu na Hubala. Zadzwoń też do SP Nr 1 -
        mają ładną salę i niezłe zaplecze - ale nie wiem czy wynajmują.

Jest też jeszcze hotel na Ołówkowej i tam napewno robią wesela ale nie wiem
        jaka jest sala.
        • ifeel Re: PILNIE POSZUKUJĘ SALI WESELNEJ W PRUSZKOWIE L 05.04.05, 19:17
          Hej, hej, to znowu ja. Dziękówka... ja Was chyba zamęczę :)
          Forum-sprawdzałam, szukałam, także i w tych dalszych okolicach, Zaborów,
          Raszyn, Książenice, Kanie, Moszna itp. już wszystko przeszukałam. Czekam na
          odpowiedź z Nadarzyna, z Leśnej Perły.
          Szukałam też restauracji w Ursusie, ale są słabe, np. bez klimy.
          Jeśli chodzi o szkoły czy przedszkola, to jednak odpadają, gadałam z Rodzinką,
          strasznie dużo robótki i kasy, dekoracje itp. Muszę znaleźć coś gotowego.
          A co do Hotelu pod Bykiem, dzwoniłam tam na dwa znalezione w necie numery i
          nikt nie odbiera. On jeszcze w ogóle istnieje?
          • bbastek13 Re: PILNIE POSZUKUJĘ SALI WESELNEJ W PRUSZKOWIE L 05.04.05, 19:22
            a ten nowy hotel Ideal na terenie Znicza ?
            • doska01 Re: PILNIE POSZUKUJĘ SALI WESELNEJ W PRUSZKOWIE L 06.04.05, 10:27
              Jesli chodzi o moja wypowiedz co do Zaborowka, to jest to palacyk z kilkoma
              salami, wiec nie ma zwykle problemu z iloscia gosci. Jesli masz mniej to
              bierzesz jedna sale. Jest to jednak ok 20 min drogi od Pruszkowa, nieco za
              Zaborowem. Wada moze byc cena ok 180 PLN ( a nie okreslilas swojego limitu)
              Z innych sal przychodzi mi do glowy jeszcze sala prob Mazowsza (wiem ze robili
              tam zarowno mniejsze jak i wieksze wesela, cena dobra (nie wiem jak terminy).
              Restauracja Elita (chyba Otrebusy) nie sadze zeby byl termin jednak.
              Pecice jak juz wiesz (tez raczej bez terminow ceny od 150-220)
              Na razie nic mi nie przychodzi wiecej do glowy (przejrze swoje notatki)
              • ifeel Re: PILNIE POSZUKUJĘ SALI WESELNEJ W PRUSZKOWIE L 06.04.05, 20:18
                Dzięks Dośka, Zaborów sprawdzałam na mapie-daleko no i drogo, w Idealu jest 150
                zł, zastanawiam się właśnie nad tym. Karolin też jest niestety daleko, a w
                Pęcicach i Elicie nie ma terminów...:( Wierzcie mi, byłam już chyba prawie
                wszędzie...
                Ale proszę, jeśli macie coś jeszcze, napiszcie. Strokrotne d.z.i.ę.k.i.
                • ifeel PILNIE POSZUKUJĘ SALI WESELNEJ W PRUSZKOWIE L 07.04.05, 20:28
                  Hej Vindikia, niestety u Kieliszka sala na sierpnień jest też oczywiście
                  zajęta..............buuuu...........

Co robić, co robić? POMOCY!!!!
    • stary.prochazka Sao Long 10.04.05, 15:59
      wlasnie wypatrzylem ze w Sao Long przy kolejce tez robia wesela
      www.pruszkow.com.pl/saolong/saonewprzyjecie.html
    • ifeel Czy ktoś zna? "Capital" i "Dom Bankietowy"? 12.04.05, 19:39
      Hej, słuchajcie. Dzięki WASZEJ wspaniałej pomocy znalazłam dwie sale-kandydatki.
      Jedna z nich to "Dom Bankietowy" na tyłach fabryki ołówków przy ul. Obrońców
      Pokoju 8 i Hotel "Capital" na ul. Ołówkowej 21, czyli ulicę dalej. Byłam dziś w
      obu i bardzo mi się podobają. Terminy są na 6 i 13 sierpnia, czyli takie, które
      mi pasują. Kasa niewielka w porównaniu do np. hotelu Ideal, czy hotelu Leśna
      Perła i dość podobna w obu salach. Trzeba tylko zrobić swoje dekoracje...
      Propozycja menu bardzo zbliżona (nie wdając się w szczegóły).
      Ale w związku z tym pytanie, czy ktoś zna którąś z sal? Może byliście tam na
      weselu?
      "Dom" ma powodzenie, a z kolei w hotelu ruchu za dużego nie ma. Czym się
      kierować?
      • stary.prochazka Re: Czy ktoś zna? "Capital" i "Dom Bankietowy"? 12.04.05, 19:54
        Hotel Capital należy bodajże do żony byłego radnego, pana Rosłoniaka i jest
        częścią ich pruszkowskiego "imperium" hotelowego
        www.tadros.waw.pl
        na stronie można znaleźć info o obu hotelach
        A o tym jak pani Rosłoniak weszła w posiadanie tej kamienicy, sporo się kiedyś w
        Pruszkowie mówiło:)
        • ifeel Co wybrać? Hotel "Capital" czy "Dom Bankietowy"? 12.04.05, 20:07
          He, he... dobre... hmmm, no cóż, ręka rękę myje. Tak to już jest w tych
          czasach.
          Dzięki za info, ale chyba nie o takie rewelacje mi chodziło:) A właścicielką
          rzeczywiście jest Pani Dorota Rosłaniec. Ale nie znam. Mieszkam w Pruszkowie na
          obrzeżach, więc jestem troszkę zacofana jeśli chodzi o newsy pruszkowskie,
          urodziłam się w Wawce, ale i tu mieszkam kopę lat, przeszło 20-cia. Ale
          mieszkam bliżej "Piastówka" niż centrum mojego kochanegoo "Pruszkówka".

Ale bez dygresji-szukam subiektywnych opinii na temat poziomu obu lokali.
          Chociaż ten drugi to nie lokal sam w sobie a coś w rodzaju restauracyjki
          przyhotelowej. Mnie osobiście obie sale się podobają, ale może mi ktoś podpowie
          co wybrać? Bawiliście się tam kiedyś?
          Dziękuski-całuski, pozdróffka.
        • wfe416n Re: Czy ktoś zna? "Capital" i "Dom Bankietowy"? 12.04.05, 20:08
          A mi się wydawało że to Pan Rosłaniec, jeżeli tak to kiedyś miał rozlewnie wody gazowanej.
          • ifeel Sale w "Capitalu" i "Domu Bankietowym"-macie INFO? 12.04.05, 20:29
            Eeeeeeee...., nie wiem, co odpowiedzieć, właściciele nie są dla mnie tacy
            ważni, liczy się coś innego, proszę o opinie na temat sal./....
            • kaliaa Re: Sale w "Capitalu" i "Domu Bankietowym"-macie 12.04.05, 21:20
              Dobrze to ja sie wypowiem na temat Capitolu.
              Czuje sie wywołana do odpowiedzi :)
              24 sierpnia 2002 roku odbyło sie tam moje wesele.
              No i cóz niestety, ale nie polecam tego lokalu. Jedyny plus to to, ze sala była
              naprawdę ładna i to wszystko.
              Jedzenie - no cóz owszem menu było ustalone i niby wszystko było tak jak
              ustalilismy jesli chodzi o potrawy, niestety potrawy były niezbyt smaczne,
              półmiski były ubogie generalnie jedzenia było mało i było niezbyt ładnie
              podane, nie chce mi sie opowiadac o przeswitach miedzy wedlinami itp. Sałatki
              takie sobie,acha no i incydent z barszczem czerwonym z krokiecikami, który miał
              byc podany jako ostatna potrawa. Poniewaz było to juz nad ranem to zostało
              naprawde niewiele osób i gdy poszlam do kuchni prosic o dokładke dla meza to
              pani kucharka poiedziała ze mi nie da bo nie ma dokładek bo sie skonczył ów
              barszczyk na moje oburzenie ze przeciez wesele jest zapłacone za 70 osób a na
              sali znajduje sie obecnie około 30 i gdzie jest pozostałych 40 porcji
              odpowiedziała ze barszcz był przygotowany na dokłądnie taka ilosc osób jaka w
              danej chwili znajduje sie na sali(nie musze dodawac ze był z kartonu?!)
              Oprócz tego przedwstepnie rozmawialismy o weselu na około 90 osób ostatecznie
              staneło ku ich wyraźnemu niezadowoleniu na 70, poza tym wynajmowalismy pokoje
              dla gosci poczatkowo chcielismy wynajac 15 pokoji dla około 25 osób ale gdy
              doszło do konkretnych ustalen okazało sie ze bedziemy potrzebowali 7 pokoi na
              to panstwo Rosłancowie zrobili obrazona mine i powiedzieli ze wobec tego nie
              moga nam wynajac tych pokoi po nizszej cenie jaka by nam przysługiwała z racji
              tego ze robimy u nich wesele tylko za normalna cene z cennika- oczywiscie była
              dyskusja dosc burzliwa na ten temat i ostatecznie wynajeli nam za ta nizsza
              cene, ale moim zdanie wlasnie za to zemscili sie nas oszczedzajac na podanym na
              weselu jedzeniu. Pokoje ktore dostali goscie nie były tymi samymi pokojami,
              ktore nam pokazywali przed podpisaniem umowy. W trakcie przyjecia Pan Rosłaniec
              poprosił mojego meza na zewnatrz twierdzac ze gosci jest powyzej ustalonej
              liczby 70 i ze musimy wiecej pieniedzy dopłacic, na stweirdzenie meza ze jak
              ondo tego doszedł bo sami przyznacie ze ciezko jest policzyc gosci na weselu
              stwierdził ze policzył, oczywiscie gosci było ponizej 70 osób bo jak to wiadomo
              nigdy komplet gosci nie stawia sie na weselu. Co do dosc szybko znikajcego
              alkoholu z pomieszczenia do ktorego dostep mielismy rzekomo tylko my tez bym
              jakies watpliwosci miała, ano ale nie złapałam nikogo za reke, wiec...
              No i na sam koniec rzecz ktora jednak najbardziej nas zabolała i najdotkliwiej
              w nas uderzyła, jako para młodych przysługiwał nam apartament(nie pamietam, ale
              chyba nawet specjalnie za niego nie płacilismy tylko za darmo chyba był? ale
              musiałabym sie meza spytac bo naprawde nie jestem pewna), kiedy zmeczeni po
              calonocnych hulankach nad ranem udalismy sie do naszego pokoju okazało sie, ze"\
              -firanki są poobrywane, jednej zasłonki wcale nie było
              - na łozku znajywała sie podwójna posciel, kazda poszewka do kołdry i od
              poduszki była z innej parafii- wygladało to fatalnie
              - w łazience nie było papieru toaletowego, mydła, ani jednego recznika
              Powiem Wam ze stan pokoju w jakim go zastalismy estetycznie był fatalny i było
              to dla nas bardzo, bardzo przykre. Pamietam jak dzis jak usiadłam na srodku
              pokoju i sie poryczałam ze nie mam jak rak umyc i czym sie podetrzec
              (przepraszam za dosłownosc ale uwierzcie mi, ze naprawde tak było).
              No i cóz to koniec mojej opowiesci, jak tak potem na zimno analizowalismy
              przebieg wesela pod katem niemiłych niespodzianek zgotowanych nam przez panstwa
              Rosłańców to doszlismy do wniosku, ze oni specjalnie nas tak potraktowali za
              to, ze zarobili na nas mniej pieniazkow niz poczatkowo przedwstepnie było
              ustalone.
              Hm to chyba tyle...
              Takze z perspektywy moich doświadczeń ABSOLUTNIE NIE POLECAM!
              Nasza Dzidzia !!!
              • bbastek13 Re: Sale w "Capitalu" i "Domu Bankietowym"-macie 13.04.05, 08:14
                kaliaa napisała:

> Dobrze to ja sie wypowiem na temat Capitolu. (...)

no to ładnie Ci spi..rzyli jeden z najpiękniejszych dni w życiu :(
                • ifeel FATAL - "Capital" . 13.04.05, 12:56
                  Hej Kaliaa, DZIĘKUJĘ CI. To dla mnie bardzo ważne. Ja się zainteresowałam tą
                  salą z powodu niskiej ceny. Ogromnie jestem wdzięczna za informacje, wierzę Ci,
                  ponieważ widziałam wczoraj, że ten hotel ma chyba tylko jedną gwiazdkę, jest
                  naprawdę niskiej kategorii. Mi spodobała się tylko sala, jest naprawdę ładna.
                  Ale teraz poważnie się zastanowię. Co do tzw. "apartamentu" dla Młodej Pary to
                  jest wliczony w cenę, ale ja podziękuję za takie "luksusy". Przykro mi, że tak
                  przeżyłaś swój Największy Dzień. Ja znalazłam jeszcze jedną nowiutką salę, ale
                  jest to dość droga impreza, w Restauracji Baccara "Karczma na Piwnej" w
                  Jawczycach pod Piastowem.

W każdym razie, jeszcze proszę tylko o jakieś namiary na "Dom Bankietowy" na
                  ul. Obrońców Pokoju. Czy ktoś miał tam wesele?????????
                  • ifeel "DOM BAKIETOWY" na ul. OBROŃCÓW POKOJU 8. 14.04.05, 10:36
                    Hej, witam gorąco wszystkich, którzy zaangażowali się w mój wątek i bardzo mi
                    pomogli. Pragnę poinformować, że poszukiwania sali, dzięki Waszej pomocy i
                    wsparciu zbliżają się ku końcowi. Moją faworytką stała się sala w "Domu
                    Bankietowym" na tyłach fabryki ołówków. Cena przystępna, wybór menu duży, sala
                    jest bardzo ładna, z wentylacją, świeżo po remoncie, w słodkim morelowym
                    kolorze. Jedyny minus, to to, że na sali się nie pali i wydaje mi się, że
                    palący (a to większość gości) uciekną mi na dwór. No i otoczenie nie
                    najpiękniejsze. Ale to szczegóły.
                    Wciąż CZEKAM NA OPINIE OSÓB, KTÓRE SIĘ TAM BAWIŁY. Albo też osób, które będą
                    tam miały wesele. Najlepiej 6-ego sierpnia-chodzi mi o wspólne dekoracje.
                    Pozróffka dla mego "Pruszkówka"... I Pruszkowian. To FORUM jest THE BEST.
                    • mysza63 Re: "DOM BAKIETOWY" na ul. OBROŃCÓW POKOJU 8. 14.04.05, 10:57
                      Wszędzie na salach jest zakaz palenia... już od wielu lat goście wychodzą na
                      zewnątrz ale moim zdaniem to wcale nie jest złe bo na papiersku rodziny się
                      mocniej integrują niż na sali
                      • ifeel Re: "DOM BAKIETOWY" na ul. OBROŃCÓW POKOJU 8. 14.04.05, 11:41
                        Tak, mysza, ale jak zostanę sama z niepalącymi niedobitkami na sali? :)))

Ja nie palę, ani mój narzeczony też nie, no i świadkowa. A tak to: świadek,
                        Rodzice, Teściowie, brat....itp, itd. No, powiedzmy-nie pali chyba 1/3 z
                        rodzin. A reszta to poważni nałogowcy... cholera...
                  • olaola76 Re: FATAL - "Capital" . 14.04.05, 15:17
                    coz przykro mi ze tak bylo na Waszym weselu, my mielismy wesele wlasnie w
                    hotelu capital w czerwcu zeszlego roku i nie bylo zadnych przykrych
                    niespodzianek jedzenia duzo i napojow takze jesli chodzi o alkohol to tez nie
                    bylo zdanego problemu podobnie jak z mila obsluga a pokoj nowozencow moze nie
                    pierwszej urody ale bylo czysto i schludnie i byly reczniki o ktorych my
                    kompletnie zapomnielismy i czekoladki na poduszkach;-) , dodam ze goscie byli
                    rowniez zadowoleni ze swoich pokoi. wesele mialo byc na 120 osob ale
                    ostatecznie bylo na 102 i nie bylo zadnego problemu ze zmiana liczby gosci bo
                    podpisywalismy umowe jak juz zostala potwierdzona liczba gosci zeby uniknac
                    niespodzianek. mozliwe ze po kilku latach dopracowali swoja oferte i poziom
                    obslugi dlatego jedynym ale byl brak klimatyzacji ale i tak uwazam ze bylo tak
                    jak chcielismy i niczego nie zalujemy.
                    • ifeel Hotel "Capital" ...... 14.04.05, 16:33
                      Hej Olaola, aż miło usłyszeć, że ktoś ma pochlebne opinie na ten temat. Hm, no
                      cóż, bywa różnie. Teraz to ja już sama nie wiem, co robić...
                      Którą salę wybrać?
                      Jeśli chodzi o klimę, to już jest. Olaola, a czy mogłabyś mi przesłać na priva
                      fotki ze swojego wesela, jeśli masz możliwość? Mój adres, to ifeel@o2.pl. Nie
                      musi być tam nikogo konkretnie widać, ale może chociaż jak zobaczę salę w
                      dekoracji będzie mi łatwiej podjąć decyzję. Z góry dzięki!!!
                      • olaola76 Re: Hotel "Capital" ...... 14.04.05, 16:47
                        ;-) postaram sie ale nie obiecuje bo nie mam nic seskanowane i musze
                        pomolestowac mojego brata ;-) ale dekoracje robilismy sami nad nami serce z
                        balonow na drucie i cale mnostwo kolorowych balonow pod sufitem to tak w
                        skrocie ;-))
                        • ifeel Hotel "Capital" 14.04.05, 16:56
                          To nic... nie szkodzi, nie zawracaj sobie głowy, a swoją drogą, właściciele nie
                          mają albumu z poprzednimi weselami? Na Obrońców Pokoju mają...
                        • ifeel Dekoracje 14.04.05, 17:05
                          A ile zapłaciłaś za dekoracje i skąd je wzięłaś?
                          • olaola76 Re: Dekoracje 14.04.05, 17:15
                            tzw stelaz czyli drut byl od wlascicieli wypozyczony a balony kupilismy na
                            szyszkowej w opaczy sznurek we wlasnym zakresie no i przydal sie taki stary
                            podluzny odkurzacz do dmuchania ;-))
                            • olaola76 Re: Dekoracje 14.04.05, 17:16
                              kurcze a cena ??? 136 pln ale bylo ich bardzo duzo i jeszcze nam zostalo do tej
                              pory ;-))
                              • ifeel Dekoracje 14.04.05, 17:21
                                Hmmm, to rzeczywiście mało, a kwiaty, czy materiały, tiul itp? Tego nie miałaś?
                                W sumie ta akurat sala jest niska, więc za specjalnego wystroju jej nie trzeba,
                                w ogóle jest ładna. A co z oświetleniem? A ile płaciłaś za zespół? Może
                                przejdźmy na priva, masz adres gdzie często zaglądasz? Mój to ifeel@o2.pl.
                                • olaola76 Re: Dekoracje 14.04.05, 17:39
                                  agnieszka.ploska@db.com
                                  • ifeel ZNALAZŁAM SALĘ!!! HURRAAA!!! 16.04.05, 09:31
                                    Hej, drodzy moi, chciałam Wam podziękować za pomoc i pochwalić się, że
                                    znalazłam odpowiednią salę. Jest to "Dom Bankietowy" na ul. Obrońców Pokoju 8,
                                    tak więc w sierpniu będę się tam bawić:))) Pozdrawiam gorąco, całuski-dziękuski!
                                    • migoc Re: ZNALAZŁAM SALĘ!!! HURRAAA!!! 11.11.05, 11:41
                                      Hej, Ja właśnie tam mam zamiar wynająć salę na czerwiec. proszę Cię o opinię,
                                      jak było, czy wszystko się udało. Z góry dziękuję za odpowiedź!!! Swoją drogą
                                      dobrze, że nie wybrałaś tej ołówkowej.Byłam tam kiedyś i to była totalna
                                      porażka... trzy frytki na talerzach nie wiadomo ktory z jakiego kompletu, kotlet
                                      przetrzymany parę dni w panierce, palce kelnerów w salaterkach, koszmar. mam
                                      nadzieję, że wszystko się udało i jesteście zadowleni! Czekam na odpowiedź.
                                      Pozdrawiam.Aneta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka