Dodaj do ulubionych

Jak, według Was, powinien wyglądać deptak?

04.05.05, 13:26
No właśnie? W przypadku Warszawy (np.: pasaż Wiecha) są jakieś wizualizać,
toczy sie dyskusja na wyglądem, itd. W przypadku Pruszkowa wydaje się, że
najważniejsza kwaetia to taka, czy powinien iść tamtędy ruch samochodowy, czy
nie. Ponieważ nic mi nie wiadomo o konkretnych planach, chcciałem spytać, czy
może Wy coś o takich wiecie, a jeśli nie to jak możnaby zmienić
Kraszewskiego, zeby uzyskała uznanie w Waszych oczach?

Mnie osobiście najbardziej przypadł do gustu taki oto deptak zlokalizowany w
Kowarach:

pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Kowary_deptak.jpg
zwróćcie uwagę na fajowe latarnie, które są podstawą jeśli chodzi o tworzenie
wieczornego klimatu. Również bardzo ciekawie zaaranżowana roślinność i ławki.
W ogóle to taki mój cichy faworyt...kameralny i stylowy... :-p

Poniżej fajne zdjęcie deptaka w Chełmie - by night ;-). Pruszków by
night....to brzmi nieźle ;-p

www.chci.7net.pl/chci/grafika/deptak_zablocki.jpg
A to Szczecinek - również fajne latarnie:

images.google.pl/imgres?
imgurl=www.szczecinek.net.pl/pic/deptak2pow.jpg&imgrefurl=http://www.sz
czecinek.net.pl/modules.php%3Fname%3DContent%26pa%3Dshowpage%26pid%
3D16&h=274&w=400&sz=15&tbnid=uSiqVcfe08EJ:&tbnh=82&tbnw=120&hl=pl&start=88&pre
v=/images%3Fq%3Ddeptak%26start%3D80%26hl%3Dpl%26lr%3D%26sa%3DN

Dla przykładu inne rozwiązanie z Ostrowa:

www.aeroklub.osw.pl/new/ostrow.htm
jednak taka "nowoczesność" nie do końca do mnie przemawia....

Macie jakieś swoje typy?? chętnie bym zerknął ....
Obserwuj wątek
    • magister11 Re: Jak, według Was, powinien wyglądać deptak? 04.05.05, 13:31
      Sorki, Szczecinek nie wypalił ;-)

www.szczecinek.net.pl/pic/deptak2pow.jpg
      • uasiczka Re: Jak, według Was, powinien wyglądać deptak? 04.05.05, 14:28
        chyba bez ruchu samochodowego - myślę że pasowała by ulica B.Prusa - inne
        miejsce mi do głowy nie przychodzi
        • mysza63 Re: Jak, według Was, powinien wyglądać deptak? 04.05.05, 16:01
          Mówiąc szczerze, to ja nie widzę takiego miejsca w Pruszkowie. Ewentualnie taki
          deptak w kształcie litery L - Bolka Prusa od Kościuszki i przechodziłby ów
          deptak w Kraszewskiego do Kościoła. I to tyle. W innych miejscach niezbędny
          jest dobry dojazd i mowy nie ma żeby tam ruch wstrzymywać.

Zresztą tak naprawdę to po co nam deptak. Mamy piękny zadbany park do spacerów.
    • stary.prochazka Re: Jak, według Was, powinien wyglądać deptak? 04.05.05, 18:14
      Moim zdaniem deptak powinien być przede wszystkim płaski. A poza tym mógłby być
      wyłożony jakąś porządna kostką (tylko nie baumą!)
      w połowie deptaka wypada ul. Hr. Potulickiego, łącząca Kraszewskiego z
      Kościelna. Myślę, że przed deptakiem powinni się zabrać za uporzadkowanie tej
      ulicy, bo nie wygląda zbyt ciekawie.
      Można by wyłączyć z ruchu Prusa tylko że wtedy powstałby deptak od Kościelnej aż
      do Kościuszki a sama Kościuszki na odcinku do Wojska Polskiego też by wymarła
      samochodowo. W ten sposób deptak znacząco by się powiększył ale jaki byłby wpływ
      takiego rozwiązania na układ komunikacyjny miasta?
      • magister11 Re: Jak, według Was, powinien wyglądać deptak? 04.05.05, 20:34
        Ul. Prusa jest z jednej strony bardzo ruchliwa, a z drugiej zupełnie
        nieprzystosowana do takiego ruchu (co chwila skądś wyskakują przechodnie), a do
        tego jest umiejscowiona niejako "na drodze" piszych. Tamtędy niejako w sposób
        naturalny nie da sięszybko przejechać - za dużo pieszych.

Ponieważ, jednak, deptak ma być kończony w latach 2006 -07, to może do tego
        czasu pójdą już dwie nowe szosy (autostrada A-2 i ta druga droga ekspresowa),
        dzięki tego może zostaną odciążone nasze "Aleje Jerozolimskie", a zatem bez
        żalu możnaby wtedy puścić tam ruch z Prusa, a Prusa zamknąć. Na razie jednak to
        chyba byłóby zbyt trudne, bo Wojska Polskiego od razu by się zablokowała
        na "amen".

A propos samego deptaka, to jeszcze bardzo bym się cieszył, jakby tam
        otworzyli (chciaż jednego ;-) ...SFINX-a.
        • erleusortok Re: Jak, według Was, powinien wyglądać deptak? 04.05.05, 20:38
          A wiesz, masz rację, deptak dałoby się spokojnie wygospodarować jakby wywalić z centrum ruch tranzytowy. Wtedy wszystko miałoby ręce i nogi.
          • magister11 Re: Jak, według Was, powinien wyglądać deptak? 04.05.05, 20:42
            Oj....

miałoby, miało..... 8-)
            • magister11 Re: Jak, według Was, powinien wyglądać deptak? 04.05.05, 20:44
              Takie pruszkowskie "stare miasto" (tylko rudery wyburzyć lub
              odnowić....ŁADNIE)...
              • erleusortok Re: Jak, według Was, powinien wyglądać deptak? 04.05.05, 20:46
                Ładnie odnowić.. zobacz, jakie to proste: trzeba tylko zdecydowanej woli i konsekwencji władz miasta i bardzo dużej ilości pieniędzy ;-)
    • pawel_forum Pruszków by night ;-) 04.05.05, 23:32
      haha - fajne sformułowanie ;-) na razie ludziom z innych miast kojarzy się to
      trochę inaczej - bynajmniej nie z deptakiem ;-)
      • magister11 Re: Pruszków by night ;-) 04.05.05, 23:52
        No właśnie :-) Na_razie - jak słusznie zauważyłeś.
        • mysza63 Re: Pruszków by night ;-) 05.05.05, 08:33
          A tak właściwie to powiedzcie mi po diabła nam ten deptak? Co nie ma gdzie
          sobie pospacerować w naszym mieście?
          Irytuje mnie to, że czasami robi się coś tylko dlatego bo w innych miastach to
          jest. Nie ma w tym ani odrobiny indywidualności, takie głupie naśladownictwo,
          nawet jeśli nie ma do tego warunków. Takie polskie zastaw się a postaw się.
          Wolałabym np. więcej kawiarenek w parku, przystań z prawdziwego zdarzenia,
          kajaczki, małe wdzięczne łódeczki typu kadet. Nie wiem czy to pamiętacie ale
          było to bardzo fajne. A deptak zostawmy innym miastom, które nie mają takiego
          ślicznego parku ze stawem, kaczuszkami i łabądkami, na które juz się nie mogę
          doczekać. Mam nadzieję, że do nas wrócą.
          • magister11 Re: Pruszków by night ;-) 05.05.05, 10:08
            A mi się wydaje, że to dobrze. Po pierwsze mamy większy wybór, co zrobić z
            wolnym czasem. Nie każdy przecież musi mieć zawsze ochotę, aby pójść do parku.
            Poza tym Pruszków nie ma rynku z prawdziwego zdarzenia, miejsca gdzie toczy się
            życie miasta. Trudno chyba oczekiwać , że takim miejscem będzie park. Trzeba
            jednak przyznać, że rzeczywiście kawiarenek jak na lekarstwo i wybór prawie
            żaden. A jesli chodzi o naśladownictwo, to wszystko w rękach władz i
            architektów. Przecież można storzyć coś oryginalnego i stylowego...i na pewno
            ten pomysł w odpowiednim, oryginalnym kształcie zyskałby jeszcze więcej
            zwolenników. (Ps. do Sfinxa dodaję letnie ogródki piwne, a w zimie
            reprezentacyjnę choinkę...i zegar pod którym możnaby świętować nowy rok itp).
            • erleusortok Re: Pruszków by night ;-) 05.05.05, 10:31
              magister11 napisał:

> A mi się wydaje, że to dobrze. Po pierwsze mamy większy wybór, co zrobić z
              > wolnym czasem. Nie każdy przecież musi mieć zawsze ochotę, aby pójść do parku.
              Ale fakt, że rowerki wodne i kajaki w parku można zrobić szybko i tanio - w przeciwieństwie do dreptaka. Ja oczywiście chciałbym i jedno i drugie ;)

Jeszcze o deptaku.. wiecie, samo fakt że padają/padały różne propozycje umiejscowienia tegoż świadczy o tym, że sprawa nie jest oczywista. Nie mamy takiego jednego, oczywistego, naturalnego miejsca, nie mamy rynku - i to wynika z historii naszego miasta zapewne, jedną administracyjną decyzją zmienić tego się nie da. Może faktycznie trzeba się rozejrzeć za rzeczami prostszymi, bardziej naturalnymi i.. tańszymi?

A wiecie co by się stało, gdyby władze miasta wyszły naprzeciw oczekiwaniom społeczeństwa i zrobiły kajaczki albo co gorsza deptak? Społeczeństwo by zakrzyknęło, że to marnowanie pieniędzy, że drogi niepołatane i rury zardzewiałe. Tak samo, jak z Dniami Pruszkowa czy dekoracją świątęczną.
            • mr.jedi Re: Pruszków by night ;-) 05.05.05, 18:40
              magister11 napisał:

> Poza tym Pruszków nie ma rynku z prawdziwego zdarzenia, miejsca gdzie toczy
              się życie miasta. Trudno chyba oczekiwać , że takim miejscem będzie park.

magister.. tobie jak zwykle nic nie pasuje.. odrobina dobrej woli, i moze byc i
              park.. poza tym.. jak mamy rozumiec w/g ciebie pojęcie "rynek z prawdziwego
              zdarzenia"? 'Manhattan' ci sie nie podoba,czy jak? co ci to przeszkadza? i gdzie
              ów "rynek z prawdziwego zdarzenia" (bo jak rozumiem z twojej wypowiedzi, ma to
              byc wielki plac targowy, z pomnikiem i fontanną w srodku, zastawiony schludnymi
              stoiskami w karnym porządku, i bez śmieci).. ? bo ja nie widze takiego miejsca..
              gdzie to chcesz wsadzic.. na polach parzniewskich..?? bo tam sie takie "coś"
              tylko zmieści.. i kto tam bedzie chodził..?
              jak CI sie tu nic nigdy nie podoba, to najwyższa pora sie wyprowadzić..
              ghrrrrrrr.....
            • stary.prochazka Re: Pruszków by night ;-) 05.05.05, 23:18
              > Poza tym Pruszków nie ma rynku z prawdziwego zdarzenia, miejsca gdzie toczy się
              >
              > życie miasta.

To jest myśl! Zbudujmy sobie Starówkę! I wały obronne, i jeszcze Barbakan i
              zamek jakiś, np. zamek książąt pruszkowskich!:-)

Trzeba
              > jednak przyznać, że rzeczywiście kawiarenek jak na lekarstwo i wybór prawie
              > żaden

to prawie tak jak na Nowym Świecie. Tylko że tam knajp jest w bród ale wszystkie
              zawsze wydają mi się jakieś szmirowate.Rybitwa rulez!:)))

Przecież można storzyć coś oryginalnego i stylowego...i na pewno
              > ten pomysł w odpowiednim, oryginalnym kształcie zyskałby jeszcze więcej
              > zwolenników

jeśli chodzi o mnie to ja bym oddał cały taki deptak do dyspozycji Fundacji Bęc
              Zmiana, strasznie mi się podobają ich projekty, te jelonki kolo BUW-u i inne co
              je można na płocie Elektrociepłowni Powiśle oglądać. A Pruszków nareszcie by się
              ożywił.

o Sfinxa dodaję letnie ogródki piwne, a w zimie
              > reprezentacyjnę choinkę

rany, co to jest ten Sfinks? Bo mi się kojarzy z jakimiś takimi kiepawymi
              knajpami w Warszawie, gdzieś koło Rotundy i na Świętokrzyskiej, to o tym jest
              mowa? Jak tak, to w życiu bym tego do Pruszkowa nie puścił.
          • pawel_forum Re: Pruszków by night ;-) 05.05.05, 10:20
            Ja myślę, że to bardzo dobry pomysł. Deptaki tworzy się zwykle tam, gdzie chodzi
            dużo ludzi, a droga od WKD wydaje się byc bardzo dobrym miejscem. Przyjemniej by
            się wracało ze szkoły lub pracy. Gdyby na takim deptaku w okolicy zaczęło się
            kręcić więcej osób, pewnie szybciej by się pojawiły w parku kawiarenki, łódki itd.

PS: coś oryginalnego? Może muzeum mafii? Byłby to obiekt unikalny na polską
            skalę, no i nietrudno by było innym zapamiętać w jakim mieści się mieście ;-)
      • erleusortok Re: Pruszków by night ;-) 05.05.05, 10:32
        A Pruszków by night potrafi wyglądać bardzo ładnie. Zresztą, każde miasto by night bywa ładne..
        • magister11 Re: Pruszków by night ;-) 05.05.05, 10:51
          Ja też uważam, że lokalizacja Kraszewskiego (no moze jeszcze z przedłużeniem na
          Prusa, czy Kościuszki) jest najlepszą z możliwych. A park (jeden i drugi 0 tuż,
          tuż).
    • radek-wojciak Re: Jak, według Was, powinien wyglądać deptak? 05.05.05, 18:26
      ja widze go na ulicy Niecalej wraz z parkiem! Mozna by to ciekawie zaadoptowac
      i koszty bylyby mniejsze!
      • stary.prochazka Re: Jak, według Was, powinien wyglądać deptak? 05.05.05, 20:24
        a może by tak wszystko razem? Co sobie będziem żałować?
        "Deptak mój widzę ogromny":-)
        • szczupak1972 Re: Jak, według Was, powinien wyglądać deptak? 05.05.05, 21:07
          no i to jest myśl ;-)
          Na deptak pruszkowski powinno się przerobić Al. Wojska Polskiego na odcinku od
          partyzantów do Działkowej ;)
        • cat_s Re: Jak, według Was, powinien wyglądać deptak? 05.05.05, 21:17
          Witam,
          Się odezwę w zasadzie 'platonicznie', bom zatwardziały domator a deptak
          wydeptuję w ogródku;-)
          Ale gybym nim nie był, to z kilku powodów widziałbym Deptak Pruszkowski, tak
          jak radek-wojciak na Niecałej.
          Uliczka urokliwa i parkliwa, czyli z klimatem odpowiednim. Położona stosunkowo
          blisko dworca, więc i znajomych spoza Pruszkowa łatwiej do przyjazdu skusić.
          W okolicy jakiś pub się kiedyś usadowił (ciekawe, czy jeszcze istnieje?) - więc
          początki infrastruktury 'deptaczkowej' już są;-)
          No i - last but not least - blisko ze Żbikowa (to przecież także Pruszków, choć
          niektórzy nie dowierzają;-)). A na Żbikowie, jak to na Żbikowie - sami wiecie,
          jedyny dostępny lokal to murek pod sklepem spożywczym. Zatem w
          imię 'wyrównywania szans' dla Żbikowiaków Niecała 'lokalizacyjnie' jest OK.

Taa. Fajnie pomarzyć.
          Ale szczerze mówiąc, nieco sceptyczny jestem. Nie mam co prawda żadnych
          powiązań z UM (czy inną instytucją, która planowaniem się zajmuje) ale coś mi
          się wydaje, że deptaki, turystyka i rozrywka nie są kwestiami priorytetowymi
          dla lokalnych decydentów.
          Ale może się mylę.

Pozdrawiam
          cat_s
          • stary.prochazka Re: Jak, według Was, powinien wyglądać deptak? 05.05.05, 21:22
            deptak jest dla władz inwestycją o najwyższym priorytecie bo w Grodzisku się z
            nas śmieją, że tacy duzi a deptaka nie mamy;)
            • magister11 Re: Jak, według Was, powinien wyglądać deptak? 05.05.05, 22:28
              Zgadza się, i wierzcie, albo nie, ale deptak już ..powstaje na Kraszewskiego.
              Największe zmiany przejdzie jednak w latach 2005-2007. Prowdę mówiąc, to przy
              zakłądaniu tego wątku miałem cichą nadzieję, że porozmawiamy bardziej o tym JAK
              powinien wyglądać deptak, a nie gdzie powinien być zlokalizowany. Tak kwestia
              jest już rozstrzygnięta...
              • erleusortok Re: Jak, według Was, powinien wyglądać deptak? 05.05.05, 22:33
                Wiesz magister, straszny z Ciebie czajnik..
                • magister11 Re: Jak, według Was, powinien wyglądać deptak? 06.05.05, 11:21
                  > Wiesz magister, straszny z Ciebie czajnik..
                  >

...nie_kumam.....
                  • erleusortok Re: Jak, według Was, powinien wyglądać deptak? 06.05.05, 11:27
                    Re-re-kum-kum ;)
                    Czajnik = ktoś, kto się czai
                    No bo wiesz, takie wyjasnienie że oczekiwałeś dyskusji na inny temat z jednoczesną sugestią że wiesz więcej niż przeciętny forumowicz.. Napisałbyś co wiesz, skąd, i o co Ci tak naprawdę chodzi.
                    • magister11 Re: Jak, według Was, powinien wyglądać deptak? 06.05.05, 11:46
                      Sorki, no myślałem, że to już jest wiadome, ale w sumie mój błąd - przyznaję.
                      Ale co zatem szkodzi, naprawić to teraz? No to jak byście chcięli, żeby
                      wyglądał deptak??? (na razie tylko chyba prochazka (stary) coś więcej w tym
                      temacie napisał)....
                      • stary.prochazka Re: Jak, według Was, powinien wyglądać deptak? 06.05.05, 12:12
                        ?
                        co jest wiadome, bo ja dalej nic nie wiem i nie rozumiem?
                        Gdzie ty właściwie pracujesz magistrze i czym się zajmujesz?
                        • magister11 Re: Jak, według Was, powinien wyglądać deptak? 06.05.05, 12:16
                          No..że deptak to na Kraszewskiego będzie...to jest już przesądzone (nawet już
                          pierwsze prace były rozpoczęte)...
                          • stary.prochazka Re: Jak, według Was, powinien wyglądać deptak? 06.05.05, 12:23
                            i na pewno nie jesteś osobą, która ma z tym coś wspólnego?
                            Bo dwa poprzednie posty zabrzmiały dla mnie intrygująco:

• Re: Jak, według Was, powinien wyglądać deptak?
                            erleusortok 06.05.2005 11:27 + odpowiedz

Re-re-kum-kum ;)
                            Czajnik = ktoś, kto się czai
                            No bo wiesz, takie wyjasnienie że oczekiwałeś dyskusji na inny temat z
                            jednoczesną sugestią że wiesz więcej niż
                            przeciętny forumowicz.. Napisałbyś co wiesz, skąd, i o co Ci tak naprawdę chodzi.
                          • erleusortok Re: Jak, według Was, powinien wyglądać deptak? 06.05.05, 12:24
                            magister11 napisał:

> No..że deptak to na Kraszewskiego będzie...to jest już przesądzone (nawet już
                            > pierwsze prace były rozpoczęte)...
                            A jakież jest źródło tej informacji? Bo jeśli jakieś ogólnodostępne, to wypadałoby się podzielić (być może było np. w miejskim informatorze, który przekartkowałem tym razem dość niedbale - jeśli tak, moja kulpa za nieuwagę i zbędne dopytywanie). A jeśli nieogólnodostępne, jeśli coś skrywasz pod swą czarną peleryną magisterską - to to byłoby właśnie czajnikowanie się ;)
                            • erleusortok A więc? Magistrze? 06.05.05, 12:55
                              Czemu w tym wątku zamilkłeś? Napisz coś.. chociażby, że ze względów zawodowych lub ze względu na czyjeśtam zaufanie do Ciebie nie możesz powiedzieć co i skąd wiesz.. Bo tak to nawet dla nie szukających dziury w całym wygląda na ucieczkę i zmianę tematu.
                              • magister11 WYLUZUJ 06.05.05, 13:08
                                To, że mamy rózne zdania na różne tematy nie oznacza, że się oszukujemy i
                                podpuszczamy (ja - dodatkowo - nawet jeszcze nikogo nie zwyzywałem, bo mi na to
                                kultura osobista nie pozwala ;-). Trochę więcej zaufania! Czy napisałem dotąd
                                jakąś nieprawdę? Źródłem jest budżet miasta i plany inwestycyjne. Mam nadzieję,
                                że to zamyka temat...wystarczy UWAŻNIE przeczytać. Ufff...czasem to na prawdę
                                ciężko idzie ;-)
                                • magister11 Re: WYLUZUJ 06.05.05, 13:23
                                  ...I nie dziękujcie za tą informację. Na prawdę, nie trzeba... :-I
                                • erleusortok Acha 06.05.05, 13:35
                                  Wyluzowałem. Jeszcze zrobiłem sobie herbatkę z cytryną do tego. Zwyzywać chyba nikogo mi się jeszcze nie udało? Przynajmniej mam taką nadzieję. O zaufanie i spokojną atmosferę chwilowo nam trudniej się zrobiło.. Budżetu i planów inwestycyjnych nie czytam, stosowną informację na forum (o ile była) widocznie pominąłem. Dla uważnego czytelnika ogólnodostępnych dokumentów wszelakich na pewno wiele spraw, planów, zamierzeń jest oczywistych i znanych; dla przeciętnego zjadacza chleba, który nie ma na to czasu ani ochoty - nie.
                                  Przesądzona lokalizacja deptaka nie powinna tkwić aż tak głęboko..
                                • erleusortok Acha 06.05.05, 13:35
                                  Wyluzowałem. Jeszcze zrobiłem sobie herbatkę z cytryną do tego. Zwyzywać chyba nikogo mi się jeszcze nie udało? Przynajmniej mam taką nadzieję. O zaufanie i spokojną atmosferę chwilowo nam trudniej się zrobiło.. Budżetu i planów inwestycyjnych nie czytam, stosowną informację na forum (o ile była) widocznie pominąłem. Dla uważnego czytelnika ogólnodostępnych dokumentów wszelakich na pewno wiele spraw, planów, zamierzeń jest oczywistych i znanych; dla przeciętnego zjadacza chleba, który nie ma na to czasu ani ochoty - nie.
                                  Przesądzona lokalizacja deptaka nie powinna tkwić aż tak głęboko..
                                  • magister11 Re: Acha 06.05.05, 13:43
                                    Od poczatku tak uwazałem. Władze miasta ewidentnie bagatelizują funkcjię
                                    informowania mieszkańcach i dialogu. Staram się je w tym "wspierać" ..na miarę
                                    moich skromnych możliwości ;-)...choć wcale mi to nie odpowiada za bardzo, że
                                    to JA robię..
                                    • erleusortok Re: Acha 06.05.05, 13:49
                                      Jest to działalność cenna, pożyteczna społecznie, wymagająca czasu i cierpliwości.. Ale za to z jakim uznaniem i wdzięcznością ze strony społeczności się spotykasz, prawda? ;)
                                      Hmmm.. czy jeżeli coś jest przesądzone w oficjalnych planach, to na pewno jest też przesądzone w rzeczywistości?
                                      • magister11 Re: Acha 06.05.05, 13:59
                                        Sądzę, że tak. A kasa na to idzie juz od zeszłego roku. Nie przerwą w trakcie
                                        i...chyba ..dobrze :-) Ja tam jestem ZA. Ważne tylko JAK to zrobią. Szkoda, że
                                        sami o tym nic nie informują...
            • stary.prochazka Re: Jak, według Was, powinien wyglądać deptak? 05.05.05, 23:21
              aha, słyszałem, że zaraz po deptaku władze biorą się za stworzenie w Pruszkowie
              lokalnego radia z prawdziwego zdarzenia. Według pierwszych projektów ma się ono
              nazywać Radio Goboria.
              • mr.jedi Re: Jak, według Was, powinien wyglądać deptak? 06.05.05, 10:44
                stary.prochazka napisał:

> aha, słyszałem, że zaraz po deptaku władze biorą się za stworzenie w
                Pruszkowie
                > lokalnego radia z prawdziwego zdarzenia. Według pierwszych projektów ma się
                ono
                > nazywać Radio Goboria.

uchowaj nas Panie od tego.. jestem tylko ciekaw, za jakie pieniądze zostanie
                wykupiona koncesja..
                a nazwa "Goboria"? no toz to już szczyt wszystkiego.. nic, tylko sobie palnąc w
                łeb.. kolejne radio samorządowe, jakie z założenia miało być to w grodzisku..?
                to juz lepiej nazwać to radio.. hmm.. nie wiem.. a dajcie mi spokój :P
                i skąd wogóle sie ta "Goboria" wzieła? co to właściwie jest? czy to tylko Twój
                wymysł, prochazko, czy ktoś faktycznie wpadł na taki pomysł?
                • stary.prochazka Re: Jak, według Was, powinien wyglądać deptak? 06.05.05, 10:54
                  mr.jedi, ja bym przecież czegoś takiego nie wymyślił, to jest najprawdziwsza
                  prawda, jak babcię drypcię. Nigdy nie mówiłem bardziej poważnie;)
                  słyszałem jeszcze że to radio ma mieć takie hasło reklamowe: "Radio Goboria - Ty
                  słuchasz a ja?":)
                  a jakby kiedyś miasto chciało założyć takie radio, to ja im mogę napisać wniosek
                  do KRRiT, już raz to robiłem więc mam doświadczenie, w końcu jest się na tej
                  specjalizacji radiowej:)
                  • erleusortok Re: Jak, według Was, powinien wyglądać deptak? 06.05.05, 11:09
                    Prochazko, nie stresuj Sir Dżedaja!!! Bo zawału dostanie i na oddziale intensywnej terapii będziesz mu się tłumaczył ze swojego poczucia humoru...

Bo wiesz, jeśli ktoś z nas mówi o budowie w Pruszkowie lotniska - to wiadomo, że sobie żarcimy. Ale jeśli powiemy że decyzję o budowie tegoż podjął zarząd miasta - to już się każdy zaczyna zastanawiać: absurdalne, tak, ale władzom wszystko mogło przyjść do głowy, więc może to i prawda?
                • pawel_forum radio 06.05.05, 11:00
                  a może im chodziło o internetowe?
                  • mr.jedi Re: radio 06.05.05, 11:18
                    no w tak daleki postęp techniczny władz miasta to ja nie wierze :)
                    bo kto tam bedzie siedział? pani Krysia? przeciez ona sie zabije próbując
                    obsłużyć taki (cyt) "szatański i skomplikowany program, który wygrywa takie
                    jazgoty piekielne" - (to sąsiadka,jak zobaczyła Winampa z grającym Rammsteinem)
                    ale "Goboria".. nie wiem, co za debil to wymyślił, ale chyba trzeba sie bedzie
                    uśmiechnąc do serwisu <a href="www.petycje.pl">www.petycje.pl</a>, i napisać
                    coś przeciw, boż to przecież sami siebie ośmieszą,jak powstanie radio o takiej
                    nazwie.. i raczej grodzisk sie wkurzy,i bedą sie po sądach ciągać..
                    • mr.jedi Re: radio 06.05.05, 11:25
                      coś mi sie źle link wstawił.. a wlasnie, prochazko albo sqszaku.. co jest, ze
                      czasem link wejdzie prawidlowo, a czasem powstaje takie coś jak w poprzednim
                      moim poscie..? pokaze tylko,co było wpisywane.. :/
                      • erleusortok Re: radio 06.05.05, 11:29
                        To ustrojstwo chyba jest wyczulone na
                        I nawet jak się bez <A HREF=""></A> wstawi sam adres z odpowiednim początkiem, to łapie. A jak się od razu od www. zacznie, to nie.
                        • erleusortok poprawka 06.05.05, 11:30
                          Eerrgh.. no właśnie.
                          Jest wyczulone za bardzo - do tego stopnia że nie wuidać na co. Chodziło o początek "h t t p : / /" - może tym razem będzie widoczne ?
                          • mr.jedi Re: poprawka 06.05.05, 11:31
                            mowisz ze na: www.petycje.pl powinien chwycić?
                            albo: www.petycje.pl
                            obaczymy po kliknięciu :P
                            • mr.jedi Re: poprawka 06.05.05, 11:32
                              hmm.. w a hrefie chwycił z h_t_t_p, i bez a hrefa tez..
                              dziwoląg ;)
                              dzięki w każdym razie za radę :)
                      • stary.prochazka Re: radio 06.05.05, 11:39
                        ja zauważyłem, że linki się kopią jak długo coś wpisuję albo jak mam w
                        sygnaturce inny link. Poza tym linki kopią się tylko na Mozilli, na IE nie ma
                        takich problemów a przynajmniej jeszcze mi się nie zdarzyły (co oczywiście nie
                        przesądza o tym, że IE jest lepszy;)
                        • mr.jedi magistrowy deptak 06.05.05, 11:57
                          a mi sie właśnie na IE skopał.. ;/
                          szlag by to :)

a jesli juz ten deptak umieścili, to moim zdaniem, powinni go wyrównać, a jeśli
                          ma być wyłączona kraszewskiego z ruchu, to i ta następna tez musi byc wyrównana
                          i poszerzona, bo sie nie pomieszczą.. ale zrobić taki deptaczek byłoby całkiem
                          nieźle od sądu dopiero, w kierunku WKD.
                          ale miejsc rozrywkowych (kawiarnie,puby) to nie bardzo jest gdzie tam zrobic..
                          no chyba zeby wywalić ten blaszak gdzie sie Qbera z komputerami gnieździ :)
                          • pawel_forum Re: magistrowy deptak 06.05.05, 13:49
                            Tam gdzie teraz jest przystanek z pętlą autobusową, postój taksówek... może by
                            się dało to jakoś wykorzystać... ale pytanie co z policją? wyjazd prosto w
                            deptak? ;-) Ciężko będzie to wszystko zrobić...
    • vandikia Re: Jak, według Was, powinien wyglądać deptak? 06.05.05, 13:48
      nie chce mi się czytać całości, ale zamiast deptaka to wolałabym chyba coś
      innego.

Wolałabym, żeby najpierw zadbano o parki, które juz mamy, bo tam jest
      przyjemnie, tylko jakoś tak bez ładu i składu. A potem dopiero deptak.

pozdrawiam
      van

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka