Dodaj do ulubionych

Ruszamy z nowym rankingiem

19.09.02, 19:12
Mówicie,ze siedzicie w pracy i stąd Wasz brak czasu.Ale żołądek też człowiek
i od czasu do czasu coś na ząb musi wrzucić.Jakie zupki minutki są Waszymi
faworytkami???Ja wprawdzie z pracą do czynienia nie mam,ale dość często jadam
zalewajki w domu.Moje typy:
1).Barszczyk czerwony(najchętniej z grzankami)
2).Wszyskie możliwe owocowe z makaronem
3).Takie cudo w dużym kubku,które się nazywa tagliate-2 wersje-truskawki i
jagody,trochę sunie chemią,ale ogólnie pycha!mniam!!!mniam!!!
Pozdawiam
bla..bla
Obserwuj wątek
    • Gość: 79 Re: Ruszamy z nowym rankingiem IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 20.09.02, 13:53
      Wszystkie są wstrętne i po trzech próbach odrzuciłem je całkowicie.
    • vwdoka Re: Ruszamy z nowym rankingiem 20.09.02, 14:05
      Na szęście mam w pracy kantynę...
      vwdoka
    • bla_bla_bla Re: Ruszamy z nowym rankingiem 22.09.02, 14:54
      No to dobrze masz vwdoka,tez bym chciała mieć normalne jedzenie na miejscu...
      Tak sobie myślalam nt.tego barszczyku,ze jakaś postępowa firma mogłaby
      wykombinować jakieś uszka instant,hehe.Taki barszczyk nie miałby sobie
      równych;-)...
      To zalewajkowe danie z owocami nazywa się (oczywiście) taglitelle,ale z głodu
      zjadłam kilka ostatnich literek.
      A jeśli akurat mam czas i nie pędzę na pociąg nawiedzam chińskie knajpki(tylko
      broń Boże takie budy przy drodze-strach się takich bać!).Za 9-10 zł ma się...po
      uszka...
      • vwdoka Re: Ruszamy z nowym rankingiem 23.09.02, 13:39
        A obiadek kosztuje 5,60, bo resztę firma dopłaca....
        vwdoka
        • Gość: 79 Re: Ruszamy z nowym rankingiem IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 14:13
          Kiedyś pożygałem się po chiński, czy wietnamskim fastfudzioku. Najlepsze są
          domowe kanapki i kubek gorącej herbaty.
      • zeus Re: Ruszamy z nowym rankingiem 24.09.02, 12:28
        Najlepsza wientamska restauracja jest na Szpitalnej - pycha i niedrogo!!!
        POLECAM
        • zeus Re: Ruszamy z nowym rankingiem 24.09.02, 12:32
          Acha mowie tylko i wylacznie o jarskich potrawach - innych nie trawie ;)
          • Gość: 79 Re: Ruszamy z nowym rankingiem IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 25.09.02, 10:17
            Rzuca mnie na myśl wschodnich potraw.
        • servent Re: ChinaFood 25.09.02, 12:55
          Pewnie, że pycha.
          Tylko czy zauważyliście, że im więcej koreańców i wietnamów
          w Warszawie, tym mniej bezpańskich psów i kotów po ulicach gania.
          Odrazu odeprę argument i powiem, że schroniska dzałają jak działały wcześniej,
          a ludzie się nie zmienili. Ostatnio było głośno w sprawie jednej z takich bud,
          gdzie gotowano rosołek z gołebi warszawskich co w samo w sobie niczym dziwnym
          nie jest do póki one zdrowe są.
          Uważajcie mimo wszystko na to żarcie.
          Sam też to wcinam, choc coraz rzadziej.
          • Gość: 79 Re: ChinaFood IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 25.09.02, 13:25
            Coś w tym jest. Natomiast ja na Słowacji w Czechach nie ruszam kiełbasy. U nich
            to normalne rozkoszować się dogami, niekoniecznie w wersji hot.
          • Gość: 79 Re: ChinaFood IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 25.09.02, 13:26
            A lubi ktoś kiełbasę z konia? ii hahaha
            • zeus Re: ChinaFood 25.09.02, 14:30
              Kiedys, w czasach totalnej miesozernosci, delektowalem sie osla kielbasa -
              salami - ale tylko tym prawdziwym.
              • Gość: bla...bla...bla Re: ChinaFood IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.02, 21:10
                Ja mogę polecic 2 chińskie knajpy-jedna na Grójeckiej koło Empiku i druga na
                jednej z przecznic Chmielnej-obok Domu Chłopa i sklepu Wedla(gdzie swoją drogą
                też się można stołować,chociaż ja za Wedlem z jego chemiczną czekoladą nie
                przepadam)
                • Gość: ZeuS Re: ChinaFood IP: *.brpo.gov.pl 26.09.02, 15:22
                  Ta kolo domu Chlopa i Wedla - to wlasnie ta polecana przeze mnie restauracja na
                  Szpitalnej ;)) - jest naprawde suuuuper.
                  • Gość: 79 Re: ChinaFood IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 26.09.02, 15:29
                    wedel był pycha, dopóki milka się nie wpierdzieliła.
                    • bla_bla_bla Re: ChinaFood 26.09.02, 18:54
                      To 79 raczej nie milka,dlatego,ze udziały w Wedlu wykupiło Cadbury(które
                      produkuje fantastyczne czekolady)i Pepsi co(chyba-tu nie jestem pewna).Wedel
                      zmienił się tylko pod wzgledem graficznym(kolorystyka opakowań),ale czekolada w
                      dalszym ciągu przypomina bardziej wyrób czekoladopodobny,a nie to,co powinna.
                      Najgorsze moim zdaniem są te niby ekskluzywne czekoladki,czyli te z blaszanych
                      bombonierek-bllllllleeeeeeeee...straszliwy mają smak,a juz w ogóle jest
                      tragedia,jak są w sklepach źle przechowywane i po kolejnych roztopach nabierają
                      białego zabarwienia.
                      A co najbardziej lubisz(do Zeusa) ze Szpitalnej?Ja ZAWSZE biorę kurczaka z
                      kiełkami i papryką-FOMFASTYCZNE:-)!!!
                      • Gość: 79 Re: ChinaFood IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 10:37
                        Poszperaj dalej, a zaręczam Cię, że dojdzież aż do Marlboro, a wtedy dowiesz
                        się co ma wspólnego milka z papierosami.
                      • zeus Re: ChinaFood 27.09.02, 11:07
                        Warzywa smazone + surowka = suuuuuuper jedzonko
                      • zeus Re: ChinaFood 27.09.02, 11:15
                        Cadbery jest wylaczna wlasnoscia Pepsi CO. Wiec de fakto to Pepsi CO jest
                        wlascicielem Wedla (zobaczcie chocby jakie napoje sa tam serwowane).
                        Milka ma do Wedla tyle co piesc do oka - sa jedynie konkurentami na rynku
                        • bla_bla_bla Re: ChinaFood 27.09.02, 18:48
                          Poruszyłam wcześniej temat produktów Wedla jako wyrobu czekoladopodobnego,co
                          mogło miec wydźwięk negatywny,ale prawda jest inna.Od lat moimi faworytkami
                          wśród czekladek są wszystkie wyroby firmy Wawel opakowane w folię aluminiową i
                          w kształtach niezmieniającach się od lat.Do tej pory pamietam ,jak niosłam na
                          swoje urodziny do przedszkola torebkę cukierków Malaga i kasztanków
                          (eeech...kasztanki-niebo w gębie).
                          Gdy bylam jakiś czas temu w Katovicach znalazłam sklep tej firmy,a tam całe
                          szklane półeczki wypełnione tymi czekoladopodobnymi cudeńkami.Teraz moje
                          ulubione to Kuba i takie truflowe,których nazwy nie pamiętam,ale naprawdę
                          gorąco polecam-strrraszliwie dobre.
                        • bla_bla_bla Re: ChinaFood 27.09.02, 18:51
                          A!Zeusie-namawiam do spróbowania kurczaka w papryce i kiełkach-
                          rewelacja.Zjadłabym sobie teraz,ale juz jestem w domu,wiec moge tylko
                          pomarzyć,może w przyszłym tygodniu się wybiorę(mniam,mniam...:-))
                          • zeus Re: ChinaFood 03.10.02, 14:35
                            Pare lat temu chetnie bym sie skusil - teraz zajadam tylko bezmiesne potrawy...
                            • bla_bla_bla Re: ChinaFood 06.10.02, 09:37
                              A chodzisz w takim wypadku do Vegi na papu?Tam jest tylko bezmięsne,ale
                              b.lepsze.Teraz trochę ceny podskoczyły,ale jeśli się chce,można najeść się
                              dobrych rzeczy za mniej niz 10 zł.Bar jest blisko skrzyżowania Jana Pawła z
                              Solidarności,jakies 100 metrów od kina Femina wzdłuż Jana Pawła w stronę ronda
                              ONZ.Równiez polecam
                              • Gość: ZeuS Re: ChinaFood IP: *.brpo.gov.pl 07.10.02, 16:55
                                Tam jeszcze nie zagladalem, ale moze kiedys ;)
                                • Gość: 79 Re: ChinaFood IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 14.10.02, 08:55
                                  A najlepsze są polskie obiadki, np. żeberka z buraczkami.
                                  • Gość: bla..bla Re: ChinaFood IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.02, 20:41
                                    W Stanach widziałam najbardziej niesamowite żeberka świata.Miały długość 3/4
                                    ramienia-monstrualne!!!Do tego były już przygotowane do spożycia,wysmażone
                                    półkrwiście.Nie ukrywam,że zdziwiło mnie,ile to przeciętny Amerykanin jest w
                                    stanie w siebie wrzucić.A surówka-PFI!za zdrowa!Dodatki to zmażone na tłuszczu
                                    pyry,albo ociekające olejem fryty,do tego cola i już zawyżamy procent ludzi
                                    otyłych...
                                    • Gość: 79 Re: ChinaFood IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 16.10.02, 08:55
                                      Ale nasze żebarka są the best. Najlepsze w Sochaczewie w barze u Gzika, na
                                      rozdrożu dróg Płock - Łowicz. Miód w gębie.
                                      Ostatnio "w trasie " jadłem świetną golonkę. Pycha. Nie pamiętam jednak, gdzie
                                      to było.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka