jerzy-j 17.05.04, 20:31 Nie, nie z siedliskiem zła, stowarzyszeniem Ordynacka, tylko przystankiem :P Dlaczego u licha na tabliczkach z numerkami linii tam się zatrzymujących wysmarowano "OKRESOWY" ?????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thomasch Re: O co chodzi z Ordynacką ? 17.05.04, 20:51 jerzy-j napisał: > Nie, nie z siedliskiem zła, stowarzyszeniem Ordynacka, tylko przystankiem :P > > Dlaczego u licha na tabliczkach z numerkami linii tam się zatrzymujących > wysmarowano "OKRESOWY" ?????? Ponieważ obowiązuje od poniedziałku do piątku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy-j Re: O co chodzi z Ordynacką ? 18.05.04, 00:02 thomasch napisał: > Ponieważ obowiązuje od poniedziałku do piątku :-) Dlaczego ? Na stronie internetowej ZTM nic o tym nie ma :O:O Odpowiedz Link Zgłoś
e-tam Re: O co chodzi z Ordynacką ? 18.05.04, 01:04 jerzy-j napisał: > Dlaczego ? Na stronie internetowej ZTM nic o tym nie ma :O:O O tym, że zmieniają oznaczenie przystku? Że inna nalepka? A rozkłady objazdowe, o ile dobrze zrozumiałem mają się niedługo pojawić. Chyba jeszcze w tym tygodniu. Pewnie kombinują jakby tu zachować równe takty 10-cio i 15-to minutowe bez dodawania brygad. Odpowiedz Link Zgłoś
zaciszanin Re: O co chodzi z Ordynacką ? 18.05.04, 09:50 Zapewne skrócą postoje linii na krańcach bez-ekspedycyjnych... Odpowiedz Link Zgłoś
thomasch Re: O co chodzi z Ordynacką ? 18.05.04, 11:36 Na przystanku DH Smyk już w sobotę były rozkłady okresowe, czyli świąteczne linii kursujących tamtędy objazdem oraz nalepki z numerkami. Odpowiedz Link Zgłoś
pawciod Re: O co chodzi z Ordynacką ? 18.05.04, 13:35 A rozkłady na pozostałych przystanakch nie ul;egły zmianie. Czyli czas przejazdu DH SMYK<-> Nowy Świat powinien wynosić jakiąś minutę. Ciekawe, któremu kierowcy uda się to osiągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy-j Re: O co chodzi z Ordynacką ? 18.05.04, 14:58 Kuźwa jego makaron !!!!!! A może mi ktoś wreszcie powie z jakiej okazji te zmiany, o jakich objazdach Wy w ogóle mówicie ??? Jakiś remont będzie czy coś ??? :O Piszecie rozkłady objazdowe ale dlaczego mają być w ogóle objazdy ??? Gazety lokalne czytam prawie codziennie ale jakoś mi umknęło... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
thomasch Re: O co chodzi z Ordynacką ? 18.05.04, 15:28 jerzy-j napisał: > Kuźwa jego makaron !!!!!! > > A może mi ktoś wreszcie powie z jakiej okazji te zmiany, o jakich objazdach Wy > w ogóle mówicie ??? Jakiś remont będzie czy coś ??? :O Piszecie rozkłady > objazdowe ale dlaczego mają być w ogóle objazdy ??? > Gazety lokalne czytam prawie codziennie ale jakoś mi umknęło... :/ Chodzi o weekendowe wyłączenia z ruchu ul. Nowy Świat i związane z tym banalne objazdy przez Aleje, Marszałkowską i Świętokrzyską. Odpowiedz Link Zgłoś
zaciszanin Re: O co chodzi z Ordynacką ? 18.05.04, 16:08 A całe zamieszanie przez "widzi mi się" władz Warszawy, które chcą Trakt Królewski "bardziej udostępnić" warszawiakom. Tylko co komu po udostepnianiu, skoro nie sposób dojechać? Odpowiedz Link Zgłoś
thomasch Re: O co chodzi z Ordynacką ? 18.05.04, 16:20 zaciszanin napisał: > A całe zamieszanie przez "widzi mi się" władz Warszawy, które chcą Trakt > Królewski "bardziej udostępnić" warszawiakom. Tylko co komu po udostepnianiu, > skoro nie sposób dojechać? I co komu po udostępnianiu, skoro na wyłączonym odcinku dominują butiki, a nie pizzerie, kafejki i knajpy. Nie piszcie, ze jest Cafe Nowy Świat na rogu Świętokrzyskiej, bo miejsce może i dobre, ale dla osób z bardzo grubym portfelem i po 50-ce, a poza tym oni i tak nie wystawiają ogódka. Piotrkowskiej z Nowego Światu i tak nie uda się zrobić - nie ta klasa, nie ten styl, nie ten klimat... Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy-j Re: O co chodzi z Ordynacką ? 18.05.04, 18:41 Dzięki :) Słyszałem o takim pomyśle ale... w najczarniejszych snach nie wyobrażałem sobie, że coś takiego ma prawo zaistnieć... No cóż po raz kolejny można tylko powiedzieć "bo tu jest inaczej..." Dziś jadąc E-2 (pozdro dla kierowcy, ikaruska zarzynał jak trzeba :>) Nowym Światem doszedłem do jeszcze smutniejszej refleksji - obserwując żebraków i syfiaste stragany z "niewiadomoczym" myślałem sobie tylko, że ta "najbardziej reprezentacyjna" ulica Wawy w tej chwili zasługuje tylko na to, żeby zabić ją blachą falistą i nikomu nie pokazywać... Więc może i lepiej, że chociaż w weekend nie będzie można tam po ludzku dojechać, oszczędzi sie pasażerom "taaaakich" widoków :/ Odpowiedz Link Zgłoś
zaciszanin Re: O co chodzi z Ordynacką ? 18.05.04, 22:29 Ja miałem inny pomysł, nie dotyczący dokładnie Nowego Światu. By zrekompensować mieszkańcom Targówka wycofane z pod Ratusza 406 oraz zmniejszyć zawartość powietrza w powietrzu w przegubach, 403 możnaby na stałe skierować Trasą W-Z, Marszałkowską, Jerozolimskimi do Placu Trzech Krzyży. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy-j Re: O co chodzi z Ordynacką ? 18.05.04, 23:39 zaciszanin napisał: > Ja miałem inny pomysł, nie dotyczący dokładnie Nowego Światu. By zrekompensować > > mieszkańcom Targówka wycofane z pod Ratusza 406 oraz zmniejszyć zawartość > powietrza w powietrzu w przegubach, 403 możnaby na stałe skierować Trasą W-Z, > Marszałkowską, Jerozolimskimi do Placu Trzech Krzyży. > LOL :) Ciekawe jakby się ludzie do 503 wciskali na Trakcie :P Trza by upychaczy zatrudnić, choć to może i dobre by było, bo bezrobocie się zmniejszy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pawciod Re: O co chodzi z Ordynacką ? 19.05.04, 09:19 Jerozsolimskie to przesada, zwłaszcza, że korków mnóstwo. Ale przez Królewską można by było 403 przeciągnąć. 403 po stronie praskiej na pewno by wyszło na dobre, a przy Miodowej (tylko tam znkinie 403) jeszcze 503 nie jest zatłoczone. Odpowiedz Link Zgłoś
pawciod Re: O co chodzi z Ordynacką ? 19.05.04, 09:21 I jeszcze jedno. W ramach promocji miast 100 bym z Nowego Światu nie wyciągał. A jeden krs na 2,5 godziny nikomu by nie przeszkodził, a nawet mógłby być atkrakcją (piętrus). Odpowiedz Link Zgłoś
zaciszanin Re: O co chodzi z Ordynacką ? 19.05.04, 15:36 pawciod napisał: > Jerozsolimskie to przesada, zwłaszcza, że korków mnóstwo. Ale przez Królewską > można by było 403 przeciągnąć. 403 po stronie praskiej na pewno by wyszło na > dobre, a przy Miodowej (tylko tam znkinie 403) jeszcze 503 nie jest zatłoczone. Chodzi o to by zahaczał o przystanek Metro Ratusz/Plac Bankowy. Myślałem tez nad innym rozwiązaniem, jednak wydaje mi się chybionym... skierować 160 przez Trasę W-Z i Marszałkowską do Królewskiej, na Trakcie uruchamiając 360... Odpowiedz Link Zgłoś
pawciod Re: O co chodzi z Ordynacką ? 19.05.04, 17:32 To już zdecydowanie lepiej byłoby wygiąć 403 przez Królewską. Ale bez dodatkowej brygady raczej to nie przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy-j Re: O co chodzi z Ordynacką ? 20.05.04, 20:14 Najlepiej to połączyć 403 z 503 [Konwiktorska - Natolin], a na Targówek wysłać 310 od Bankowego.................. Odpowiedz Link Zgłoś
zaciszanin Re: O co chodzi z Ordynacką ? 22.05.04, 14:18 310 jeśli do tej pory nie pojechało na Targówek, to już nie pojedzie. A gdyby tradycji stało się za dość i 119 by pojechał na Targówek, a 310 przekształcone na linię zwykłą na Kierbedzia? Odpowiedz Link Zgłoś
pawciod Re: O co chodzi z Ordynacką? (22-23.05.2004) 22.05.04, 21:38 A dziś bagno na wszystkich liniach nowoświatowych jest jeszcze większy niż normalnie. Wszystkie zostały wrzucone w Szpitalną (w stronę północną) i Jasną (w stronę południową). Dodano im też dwa przystanki przy Cmielnej i przy Świętokrzyskiej (tylko dla czarnuchów). Bałagan jest paskudny. 111 na ręcznym sterowaniu z Gocławia jeszcze nie wróciło do normy. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy-j Re: O co chodzi z Ordynacką? (22-23.05.2004) 23.05.04, 00:40 Stracili wszyscy - mieszkańcy, pasażerowie szukający szybkiego przejazdu liniami skierowanymi na objazdy, przedsiębiorcy prowadzący działalność usługową - brak dojazdu = mniej klientów. Kto zyskał ? My... tropiciele absurdu :) W końcu mamy o czym pisać i... to byłoby na tyle po stronie zysków. Jak dla mnie dużo za mało :[ Odpowiedz Link Zgłoś
thomasch Re: O co chodzi z Ordynacką? (29-30.05.2004) 30.05.04, 18:05 Są już słupki przystankowe (stałe) z nazwami (Chmielna, Jasna, pl. Powstańców Warszawy), na stronie ZTM 180 i 518 otrzymały świąteczny wariant trasy, pozostałe linie dalej mają starą wersję. Odpowiedz Link Zgłoś