Dodaj do ulubionych

zacieki na ścianach

02.01.06, 19:16
Obserwuj wątek
    • kulka1974 Re: zacieki na ścianach 02.01.06, 19:19
      CZY MACIE Problemy z plamami na ścianach? Ja po kolejnych deszczach, śniegach i
      roztopach mam mokrą całą ścianę, a panowie budowlańcy tłumaczą mi, że problem
      żle uszczelnionego tarasu nad moim mieszkaniem rozstrzygną na wiosnę bo teraz
      jest za mokro. (?)
      • groszek292 Re: zacieki na ścianach 02.01.06, 21:21
        Ja naszczęście nie mam ale chciałam zauważyć i zwrócić uwage bo nie wiem
        kto tam będzie mieszkać ale odemnie doskonale widać że jedna z rynien
        przecieka na balkonie i w sobote jak był mróz doskonale widać było ponieważ
        ta woda zamarzała
      • iiva Re: zacieki na ścianach 03.01.06, 11:39
        Szczerze współczuję takiej wady w mieszkaniu. W swoim poprzednim mieszkaniu też
        miałam takie przygody i mogę pocieszyć, że jeśli to rzeczywiście tylko
        nieszczelny taras, to wszystko jest do naprawienia. Szkoda, że nie udało się
        tego zauważyć wcześniej. Ja po wcześniejszych doświadczeniach obserwowałam
        ściany po każdej większej ulewie, zanim jeszcze cokolwiek zrobiłam w
        mieszkaniu.
        Powodzenia! I myślę, że warto się zapytać jakiegoś speca, czy rzeczywiście
        trzeba czekać aż do wiosny.
        • grinti Re: zacieki na ścianach 04.01.06, 13:39
          kulka1974 - czy mieszkasz w środkowej klatce?
          mam wrażenie, że ten taras to mój już dawno zgłaszałam p. kierownikowi, że w
          rynnie idącej wzdłuż mojego balkonu stoi woda, do tego mój mąż jest niemal
          pewien w którym miejscu może być uszkodzona izolacja płyty i woda może dostawać
          się do mieszkania niżej
          ja też nie mam ochoty na kolejny remont na wiosnę, kiedy ktoś przyjdzie rozkuje
          mi balkon i będę miała znowu ekipę w mieszkaniu i znowu kurz i sprzątanie itd.
          wydaje mi się, że jednak trzeba zaczekać, bo jeżeli teraz wymienią rynnę to
          raczej nie wyleją nowej płyty ze względu na temperaturę

i to też jest sprawa na dzisiejsze zebranie
          • kaa22 Re: zacieki na ścianach 05.01.06, 23:11
            Jeżeli chodzi o zacieki w mieszkaniach to najgorzej maja mieszkańcy lokali 6, 8
            i 16, gdyz woda z dachu jest odprowadzana rynnami bezpośrednio na ich
            zabudowane tarasy. Wyobrazcie sobie sytuacje, ze beda obfite opady sniegu i
            duzy mroz, ktore to spowoduja, ze jedyny (dosyć mały) odplyw wody z tych
            tarasów stanie sie niedrożny. Przy gwałtownym ociepleniu, woda zacznie cieknąć
            z dachu na tarasy....i nie mając dalej ujścia, dostanie im się do mieszkań.
            Myślę, że inwestor powinnien coś z tym zrobić. Rynny z dachu powinny zostać
            wypuszczone poza tarasy....
            • berry64 Re: zacieki na elewacji 07.02.06, 21:07
              Teraz pojawily sie duże, brudne zacieki na elewacji od strony ul. Koscielnej.
              Dziwne to troche, bo woda zamiast spływać rynną, płynie po elewacji. Ciekawe
              jak nasza elewacja będzie wyglądać na wiosnę ????... i do kogo tu zgłosić
              reklamację, do inwestora, wykonawcy ..czy może projektanta ?
              • karol7979 Re: zacieki na elewacji 07.02.06, 22:56
                Ja bym zgłosił do adminstratora. Konkretnie p. Czuchryty.
                • kaa22 Re: zacieki na elewacji 08.02.06, 10:54
                  Już zgłosiłam zacieki na elewacji do administratora i wysłałam zdjęcia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka