Dodaj do ulubionych

Zamknięta brama :-((

27.01.06, 23:12
Z ogromnym zdziwieniem odkyłam dziś, że brama na podwórko jest już zamykana
na kłódkę. Jutro przyjeżdża część moich mebli i sprzętów i przyznam, że
będzie to dla mnie i dla panów duże utrudnienie. Uważam, że to przedwczesna
decyzja, tym bardziej, że jeszcze sporo osób ma przeprowadzkę przed sobą.

Czy brama jest otwierana w ciągu dnia? Kto dysponuje kluczami?- czy jest choć
jedna osoba na miejscu, która może otworzyć bramę? I dlaczego klucze do bramy
otrzymali tylko Ci, którzy mają miejsce postojowe na podwórku? A jak należy
postępować w nagłych wypadkach (karetka pogotowia, straż pożarna- oczywiście
te przypadki należy odpukać, ale nigdy nie wiadomo)?

Myślę, że nad tą sprawą trzeba się jeszcze zastanowić.
Pozdrawiam (szczególnie tych, których czeka przeprowadzka :-)
Obserwuj wątek
    • aqua.gsj Re: Zamknięta brama :-(( 30.01.06, 15:12
      Tu nie ma, nad czym zastanawiać, każdy lokal musi mieć klucz do bramy. Nie mam
      zamiaru biegać po klatkach i szukać klucza i liczyć, że akurat teraz będzie
      sąsiad w domu. A umawiać się z administratorem na dzień wcześniej żeby
      przyjechał i otworzył bramę to farsa. Może mam jeszcze pisać podanie? Jeszcze
      przez kilka miesięcy będę się urządzać i na pewno będę potrzebować klucza.

Pozdrawiam sąsiadów.

• kulka1974 Re: Zamknięta brama :-(( 30.01.06, 19:26
        istotnie rozwiązanie nie jest najlepsze i należy zastanowić się nad
        satysfakcjonującym dla większości ( bo dla wszystkich to chyba niemożliwe)
        wyjściem. Nie jest problemem chwilowy postój samochodu firmy przeprowadzkowej
        ale całodniowy lub całonocny postój samochodów firm remontowych ( glazurników,
        parkieciarzy i innych fachowców) na miejscu parkingowym, które jak sądzę
        kupiliśmy to już chyba przesada. Zdarzało się, że przez otwartą bramę wjeżdżały
        samochody ludzi, którzy szli załatwiać sprawy w okolicy i z pewnością nie byli
        mieszkańcami bloku. Chciałabym spokojnie korzystać ze swojego miejsca, bez
        obaw, że rano lub wieczorem jest to niewykonalne, bo na przykład ktoś
        zaparkował przez całą szerokość parkingu. Mam nadzieję, że uda się znaleźć
        sensowne rozwiązanie. Pozdrawiam.
        • aqua.gsj Re: Zamknięta brama :-(( 31.01.06, 11:24
          Współczuję wam, że nie możecie parkować na swoim miejscu. Ja mam miejsce
          garażowe na dole i wcale nie mam lepiej. Po zaparkowaniu ledwo przeciskam się
          żeby wysiąść (jest tak wąsko), a z większymi zakupami przejść swobodnie przez
          podwójne drzwi od garażu w środkowej klatce graniczy z cudem. A miało być tak
          pięknie. Ja w każdym razie występuję o dodatkowy klucz, a na miejscach
          parkingowych radzę umieścić zakaz parkowania z wyjątkiem właścicieli i zakaz
          wjazdu przed bramą z wyjątkiem mieszkańców (to akurat tyczy administratora).

Pozdrawiam sąsiadów ze środkowej klatki
          • iiva Re: Zamknięta brama :-(( 31.01.06, 16:39
            Moim zdaniem klucze do bramy powinni mieć wszyscy mieszkańcy. Miejsca postojowe
            stanowią tylko część podwórka i nie widzę powodu, dla którego z pozostałej
            części nie mogliby korzystać wszyscy lokatorzy w razie zaistniałej potrzeby.
            Myślę, że pozostali mieszkańcy, czyli ci nie posiadający miejsc postojowych
            uszanują fakt, że miejsca te służą do wyłącznego użytku określonych osób i nie
            będzie na tym tle żadnych konfliktów, a osoby z zewnątrz nie będą miały
            dostępu, bo brama będzie zamykana.
          • jerry2023 Re: Zamknięta brama :-(( 01.02.06, 13:03
            Nie dość że jest ciasno to jeszcze niektórzy parkują swoje samochody na
            miejscach do tego niewyznaczonych przez to jest jeszcze trudniej zaparkować.
            Nie mówię juz o przypadkach zostawiania otwartej bramy wjazdowej.
            A co do podwójnych drzwi od garażu w środkowej klatce to ktoś musiał nad tym
            rozwiązaniem długo myśleć :)
            • grinti Re: Zamknięta brama :-(( 06.02.06, 23:03
              według mnie kluczyk mogliby mieć wszyscy
              pod warunkiem, że każdy będzie respektował prawo właścicieli miejsc za bramą do
              wyłącznego korzystania z tych miejsc
              jeśli ktoś nie zastosuje się do tego może liczyć się z odholowaniem samochodu
              na koszt własciciela
              wydaje mi się, że to prosta zasada

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka