Dodaj do ulubionych

Czyja to siec?

11.02.06, 14:59
Witam
Poszukuje admina sieci bezprzewodowej, ktora z powodzeniem udaje mi sie wykryc
na Chopina 6. Siec nazywa sie 6ea28enmu i chetnie porozmawialbym o warunkach
podlaczenia sie. Prosze o e-mail jak znajdzie sie admin, tudziez wiesci na forum
kol
Obserwuj wątek
    • wfe416n Re: Czyja to siec? 11.02.06, 15:59

A ja wykrywam 6ea28eno2 i kilka innych na osiedlu.
      • wfe416n Re: Czyja to siec? 11.02.06, 16:48
        Jest jeszcze:
        nw_1
        WLAN-TECH8
        • kol Re: Czyja to siec? 12.02.06, 10:54
          No wlasnie. tylko znajdz admina. Mozna ogloszenia rozklejac ale to tylko
          smiecenie. A tak moze mamy w swym zasiegu tani i dobry net, tylko jeszcze o tym
          nie wiemy:)
        • park_anielin Re: Czyja to siec? 12.02.06, 11:32
          WLAN-TECH to firma, dzięki której mam internet w środku lasu w Otrębusach :) Podaje namiary na firmę: www.wlantech.pl/kontakt.htm
          • kol Re: Czyja to siec? 12.02.06, 12:34
            No tak, ale u mnie tylko 6ea28eno2 - wykrywa
            • leo48 Re: Czyja to siec? 12.02.06, 15:07
              Mimo mojego sceptycyzmu co do dostawców prywatnych, akurat znam miejsce, gdzie
              WLAN-TECH dobrze chodzi i nie jest to daleko od miejsca Twojego zamieszkania.
              Spróbuj zwrócić się do nich mailem o podanie zasięgu na terenie Pruszkowa albo
              zaproś do wykonania na miejscu pomiaru sygnału, którego nie widzi Twoja karta
              (prawdopodobnie w laptopie). Antena zewnętrzna może dać całkiem dobry efekt.
              Powodzenia.
              • derekpl Re: Czyja to siec? 12.02.06, 16:24
                Bez przesady nie robcie z tego wiedzy tajemnej, zarezerwowanej tylko dla jedynie slusznych ludzi, zwanych informatykami, albo administratorami sieci

www.wardriving.pl/new.php?nr=97
                to ptogramik ktory bardzo ladnie pokazuje sile sygnalu dostepnych sieci, czy to szyfrowanych, czy otwartych.
                Za jego pomoca, mozesz w bardzo prosty sposob zlokalizowac nadajnik.

Ps. Jesli masz zasieg na laptopie - to na antenie zewnetrznej, bedziesz mial napewno o wiele silnejszy.
                • leo48 Re: Czyja to siec? 12.02.06, 16:39
                  Kłopot w tym, że kol pisze, iż u siebie nie widzi WLAN-TECHa i dlatego radzę mu
                  pomiar dokonany na miejscu odpowiednim miernikiem sygnału. Chopina to teren
                  zabudowany i być może wystawienie anteny na większej wysokości rozwiąże problem.
                  • derekpl Re: Czyja to siec? 12.02.06, 17:10
                    Ale widzi inna siec i chcialby znalezc provider'a
                    • kol Re: Czyja to siec? 12.02.06, 17:28
                      o wlasnie. krocej bym tego nie ujal. JA CHCE TYLKO PROVIDERA!!!!!!:)
        • wfe416n Re: Czyja to siec? 12.02.06, 16:52
          wfe416n napisał:

> Jest jeszcze:
          > nw_1
          > WLAN-TECH8
          >
          Doszło jeszcze:
          Ela
          siec_domowa_wifi
          • z.bednarek Re: Czyja to siec? 18.02.06, 00:49
            siec_domowa_wifi to moj nadajnik, szyfrowanie WEP 128 bitow wiec raczej nikt
            sie nie wlamie, mam tu internet z kablowki i czy w pokoju czy w kuchni, czy
            nawet w wc, ze juz nie wspomne w samochodzie pod blokiem, mam na laptopie neta.
            • derekpl Re: Czyja to siec? 18.02.06, 13:48
              Nigdy nie mow nigdy :)
            • wfe416n Re: Czyja to siec? 19.02.06, 12:20
              z.bednarek napisał:

> siec_domowa_wifi to moj nadajnik, szyfrowanie WEP 128 bitow wiec raczej nikt
              > sie nie wlamie, mam tu internet z kablowki i czy w pokoju czy w kuchni, czy
              > nawet w wc, ze juz nie wspomne w samochodzie pod blokiem, mam na laptopie neta.

Ja nie mam zamiaru się włamywać, za "cienki" jestem w te klocki. Po prostu widzę taką sieć.
              • derekpl Re: Czyja to siec? 19.02.06, 22:46
                tak wiec moze dogadalibyscie sie w sprawie :)
    • lisek69 Re: Czyja to siec? 12.02.06, 17:35
      bardzo dobrą siecią jest WLAN TECH mam ją około sześciu miesięcy i działa bez problemowo
      • derekpl Re: Czyja to siec? 12.02.06, 17:43
        Jaka masz predkosc i ile placisz?
        • lisek69 Re: Czyja to siec? 12.02.06, 20:58
          mam 210 Mb i płacę 60 zł ale bez umowy jak bym podpisał umowę na 2 lata było by taniej
          • derekpl Re: Czyja to siec? 12.02.06, 21:10
            rozumiem ze 215 kbp/s
            WiFi ma to do siebie - ze im wiecej uzytkownikow tym gorszy transfer, wiec posczekamy zobaczymy
    • bbastek13 Re: Czyja to siec? 12.02.06, 19:01
      najprawdopodobniej Edox (PT INter Media) z rogu Prusa/Kraszewskiego, ich sieci
      mają podobne oznaczenia (np. moja ro e4n7). Wspomniana gdzieś sieć Ela to z
      kolei Wavenet
      • kol Re: Czyja to siec? 12.02.06, 20:50
        Dzieki. Juz szukam czegos o nich, znaczy Edoxie:)
        • bbastek13 Re: Czyja to siec? 13.02.06, 08:49
          to ich strona :

www.edox.com.pl/?page=Structure&id=1
    • jb1602 Re: Czyja to siec? 17.02.06, 16:28
      to sieć należąca do PWNet z ulicy ołówkowej
      ich strona to www.pwpnet.pl/niuk/
      sam korzystam z ich usług i jest OK
      • w3c-strict Re: Czyja to siec? 17.02.06, 22:38
        jb1602 napisał:

> to sieć należąca do PWNet z ulicy ołówkowej
        > ich strona to www.pwpnet.pl/niuk/
        > sam korzystam z ich usług i jest OK

LOL
        W takim razie musisz strzec się sam przed haXiorami ;]. Już znalazłem lukę na
        stronie, świadczy to o ich "profesjonalności"... Tutaj klik:
        www.pwpnet.pl/niuk/modules.php?name=Album&file=picture&picture='%3C/img%3E%3Ch1%3EHACKED%20BY%20W3C-STRICT%20xD%3C/h1%3E
        • w3c-strict Re: Czyja to siec? 17.02.06, 22:41
          Acha, już powiadomiłem ladminków ;p
        • jb1602 Re: Czyja to siec? 18.02.06, 14:27
          dzieki za uwage. Chociaz ja wyznaje zasade, ze samemu o siebie trzeba zadbac. I
          na razie funkcjonuje, ale życie niesie różne niespodzianki. Co
          do "profesjonalizmu" to faktycznie nie są "wysokiej jakości eksperci" ale
          wystarcza. (tak mi się przynajmniej wydaje). Nie moge napisać, że cos jest
          kiepskie jak tego nie doświadczyłem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka