Dodaj do ulubionych

Obieg informacji

07.03.06, 14:25
Witam:)
Zastanawiam sie czy ktos rozpoczynajacy działalnosc gospodarczą w Pruszkowie
również otzrymał ofertę otwarcia konta biznesowego z PKO BP.
Nadmienie że nie infomowałem tego banku o moich poczynaniacch a więc zrobił
to ktoś z urzędu a chyba nie powinien. Czy jest to przypadek odosobniony?:)
Obserwuj wątek
    • wfe416n Re: Obieg informacji 07.03.06, 15:31
      Mam pytanie czy oferta jest z oddziału PKO BP, czy ajenta PKO? Ostatnio ajenci PKO BP mocno się reklamują.
      • marcepan_77 Re: Obieg informacji 07.03.06, 16:41
        wfe416n napisał:

> Mam pytanie czy oferta jest z oddziału PKO BP, czy ajenta PKO? Ostatnio
        ajenci
        > PKO BP mocno się reklamują.
        >
        Z oddziału PKO BP-dobrze poinformowanego jak widac
    • an_s Re: Obieg informacji 07.03.06, 18:43
      ja otrzymałam coś takiego z ING w Pruszkowie. ciekawe co na to ustawa o
      ochronie danych.....
      • zwierz.alpuhary Re: Obieg informacji 07.03.06, 18:47
        wydaje mi się że każdy ma wglad do rejestru działalności gospodarczej i to chyba
        nie jest tajne
        mnie kiedyś napastowali agenci emerytalni, też za bardzo nie wiedziałem skąd
        mają moje dane, ale przypuszczam że bank im udostępnił (ta sama firma)
    • kalwa1 Re: Obieg informacji 07.03.06, 21:35
      mój kolega miał dokładnie to samo, rano otworzył działaność, a po południu miał
      telefon z banku z informacją o otwarciu konta
      • wfe416n Re: Obieg informacji 07.03.06, 22:17
        Przecież sami podpisujemy zgodę na "przetwarzanie danych osobowych" np.jak zakładamy rachunek, staramy się o kredyt itp. Jest jeszcze zapis ( przeważnie ) że nasze dane zostaną udostepnione "firmą współpracującym".
        • marcepan_77 Re: Obieg informacji 08.03.06, 16:31
          Trzeba przyznac że nie doczytałem tego ustepu o firmach współpracujacych.
          Uwazam jednak że zgoda na przetwazanie danych i to w urzedzie państwowym nie
          powinna być równoznaczna ze zgodą na ich wykorzystanie komercyjnie
          • wfe416n Re: Obieg informacji 08.03.06, 18:30
            marcepan_77 napisał:

> Trzeba przyznac że nie doczytałem tego ustepu o firmach współpracujacych.
            > Uwazam jednak że zgoda na przetwazanie danych i to w urzedzie państwowym nie
            > powinna być równoznaczna ze zgodą na ich wykorzystanie komercyjnie

Teoretycznie nikt Cię nie zmusza do podpisania zgody. Pomyśl, ile razy podpisywałeś taką zgodę np. internet ( telkab, tp sa ), kredyty ( banki ), telefon komórkowy ( plus, era, idea ), szukanie pracy ( cv ) itd., wszędzie podpisujesz taka zgodę nie myśląc co bedzie później
          • wfe416n Re: Obieg informacji 08.03.06, 18:31
            jeszcze jedno, zakładając konto gazeta.pl też podpisałeś zgodę.
            • zwierz.alpuhary Re: Obieg informacji 08.03.06, 21:29
              > jeszcze jedno, zakładając konto gazeta.pl też podpisałeś zgodę.

ale tutaj nikt nie weryfikuje prawdziwości danych:-) przez co zresztą różne
              firmy reklamowe wywalają kasę w błoto. Pomysl sobie, że oni biorą na poważnie
              dane które wpisujesz w rubryce wiek, wykształcenie, albo miejsce zamieszkania...;)
              • wfe416n Re: Obieg informacji 08.03.06, 21:45
                zwierz.alpuhary napisał:

> > jeszcze jedno, zakładając konto gazeta.pl też podpisałeś zgodę.
                >
                > ale tutaj nikt nie weryfikuje prawdziwości danych:-) przez co zresztą różne
                > firmy reklamowe wywalają kasę w błoto. Pomysl sobie, że oni biorą na poważnie
                > dane które wpisujesz w rubryce wiek, wykształcenie, albo miejsce zamieszkania..
                > .;)

Jedno jest prawdziwe na 100% - adres mailowy a to wystarczy.
                • zwierz.alpuhary Re: Obieg informacji 08.03.06, 22:07
                  > Jedno jest prawdziwe na 100% - adres mailowy a to wystarczy.

no tak, jeśli się korzysta z takiego adresu nie tylko na forum ale też z poczty,
                  to może być problem. Ale jeśli nie, to hulaj dusza:)
    • justimax Re: Obieg informacji 09.03.06, 23:46
      Witam,

Dane firmy są jawne - tak to wymyślono, jednakże ktoś ma wejścia w Urzędzie
      Mista ewentualnie Urzędzie Statystyczny, ja pismo o możliwości założenia konta
      firmowego dostałem 3 dni po założeniu działalności, a miesiąc później ze
      Sferii. Najgorsze jest to że nie dojdziemy kto co i jak...

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka