kaczor332 15.04.06, 16:40 Po 15 samochod z nieustalonych jeszcze przyczyn wpadl na filar wiaduktu na ul.Wojska polskiego Zdjęcia: kaczor332.freehost.pl/IMG_2870.jpg kaczor332.freehost.pl/IMG_2871_male.JPG Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wfe416n Re: Wypadek pod wiaduktem 15.04.06, 18:28 Osobiście stawiam na przekroczenie prędkości, ten łuk jest wredny, wyrzuca na filar. Odpowiedz Link Zgłoś
sqz Re: Wypadek pod wiaduktem 16.04.06, 20:24 wina filara ze tam stoi :) tak trudno go dostrzec :) fakt wredny jest luk ale wystarczy zwolnic i da sie spokojnie przejechac Odpowiedz Link Zgłoś
viking03 Re: Wypadek pod wiaduktem 19.04.06, 06:34 hmmmmm... wredny łuk? Parę lat już pokonuję ten łuk i ani razu mnie nie zniosło. Może wystarczy jeździć z głową? Odpowiedz Link Zgłoś
milenkaj Re: Wypadek pod wiaduktem 18.04.06, 12:10 do dowch powyzszych wypowiedzi moge dodac gdzieniegdzie pojawiajace sie dziury ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rafix10 Re: Wypadek pod wiaduktem 19.04.06, 10:26 ha dziury to w całym mieście są weź Kraszewskiego czy Bolesława Prusa Odpowiedz Link Zgłoś
milenkaj Re: Wypadek pod wiaduktem 19.04.06, 11:47 w miescie miejscowi sa na nie wyczuleni :) i jezdza z zolwia predkoscia albo slalomem Odpowiedz Link Zgłoś
deptaczek Re: Wypadek pod wiaduktem 19.04.06, 12:19 szczescie wspolmieszkancow, ze tak wczesnie. o 17 bylby nizely korek. Swoja droga tez mnie tam jeszcze nie znioslo, a pokonuje codziennie, czasem dosc szybko Odpowiedz Link Zgłoś
ken35wawa Re: Wypadek pod wiaduktem 21.04.06, 10:23 Witam Prowadzę akcję zbierania podpisów pod petycją do Prezydenta Pruszkowa w sprawie zabezpieczenia filaru barierką pochłaniającą energię kinetyczną... Przez tydzień będzie można złożyć podpis pod petycją lub wziąć druk do podpisów, jeśli się ma znajomych. Podpisy można składać w godzinach 10-18 w KOMISIE DZIECIĘCYM przy ul. Chopina 2 w Pruszkowie Tu jest link – na gronie, do dziś jest ponad 100 wpisów a temat założyłem w poniedziałek : w8.grono.net/forum/topic/901683/0/ (trzeba się zalogować) Cytat z pierwszego posta z Pruszkowskiego Grona (...) To już któryś wypadek z tej serii. Scenariusz jest zawsze taki sam ,różni się jedynie „wykonaniem” , kierowcą, oraz marką auta.... Samochód wypada z trasy prosto na niczym nie osłonięty żelbetonowy filar wiaduktu. W zimie sytuacja ma się 5 razy gorzej. Samochody jadące w kierunku Warszawy często wpadają w poślizg na zlodowaciałej nawierzchni mostka na utratą i mają szczęście, jeśli nie trafią w feralny filar. Mi samemu przydarzyło się to ze dwa razy tyle, że obeszło się strachem i drobnym poślizgiem. Nawet nie chce myśleć co by było gdybym spotkał się z podporą wiaduktu. Tym razem kierowca miał bardzo dużo szczęścia , bo trafił w ciężkim stanie do szpitala. Szczęście było podwójne, bo jechał samotnie. Nie ma mowy o przeżyciu pasażerów, siedzących po prawej stronie pojazdu(patrz na zdjęcia). Na szczęście nie było nikogo poza kierowcą. Jednak zginęło tam już kilka osób a bardzo wiele doznało stałego uszczerbku na zdrowiu. Mój kolega tam zginął... Trzy lata temu w zimę, wracał samotnie do domu, wpadł w poślizg na mostku i „zawinął” na tym filarze (też, od strony pasażera) swoim Seatem. Co ciekawe mieszkał w bloku ze swoim bratem Andrzejem, po drugiej stronie torów -jakieś 70 m od filaru ( bloki widać na zdjęciach) . Andrzej usłyszał huk i wyjrzał przez okno...Widział stertę metalu sklejoną z betonem z okna , lecz nie miał pojęcia, że to Jego brat.... – pewnie wielu z Was znało Krzyśka... Po co wybrałem się tam, zrobiłem fotki i po co w ogóle piszę o tym miejscu? Może dzięki temu tematowi ktoś się nie połamie ,lub nie zginie, jadąc ostrożniej niż zwykle w tym miejscu Poza tym, bardzo łatwo by było zrobić to miejsce „bezpiecznym” dla wypadających z trasy kierowców ... WYSTARCZY ZAMONTOWAĆ ZWYKŁĄ BARIERKĘ( widać taką na krańcu drogi), zabezpieczającą przed wpadnięciem na filar. Koszt takiej inwestycji nie przekroczyłby pewnie 5 tysięcy złotych !!! W najgorszym wypadku doszłoby do poobijania samochodu... Może wreszcie któryś z urzędników nadzoru ruchu zrobi coś z tym miejscem??? To od nas zależy czy postawią tam zabezpieczenie. Czy jest ktoś chętny do pomocy ? Napiszę pismo do Prezydenta Miasta – wystarczy że złożymy swoje podpisy ... Proszę , jeśli ktoś jest chętny podpisać nie się zadeklaruje ... Poziżej linki do zdjęć filaru i wraku auta: tinyurl.com/fgm6y auto na lawecie z odległości tinyurl.com/jn8se widok ogólny tinyurl.com/hgals laweta I tinyurl.com/jjkgz laweta II tinyurl.com/ky6v2 widok z boku tinyurl.com/kucr3 wrak na lawecie z bliska tinyurl.com/zuob9 nie osłonięty filar tinyurl.com/gnq4n moja schematyczna propozycja zabezpieczenia Odpowiedz Link Zgłoś