Dodaj do ulubionych

Ocena firmy Budner

20.05.06, 12:29
Jestem bardzo niezadowolona z jakości usług firmy Budner oraz z bardzo
wysokiego czynszu. Wystarczy spojrzeć jak wygląda nasze podwórko oraz
zobaczyć ile piachu jest na klatkach schodowych. Zastanawiam się za co my
właściwie płacimy firmie Budner ??? Podobno płacimy również za utrzymanie
zieleni...tylko jest pytanie: jakiej zieleni?? tej u proboszcza ?? :-)
Zresztą stawka jaką narzuciła nam firma Budner jest dwukrotnie wyższa od
stawek przyjętych w Pruszkowie.
Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Czy ktoś z was ma kontakt do jakiegoś
sprawdzonego administratora z Pruszkowa, aby można było go zaprosić na
spotkanie wspólnoty.
Obserwuj wątek
    • iiva Re: Ocena firmy Budner 21.05.06, 12:07
      Też mam zastrzeżenia co do wykonywania obowiązków przez firmę Budner. Z tego,
      co się orientuję, to Wspólnota podpisała z Budnerem umowę na 3 miesiące, więc
      niedługo będzie okazja, by to zmienić. Nie wiem tylko, czy ten cały bałagan nie
      wynika z tego, że od dwóch miesięcy nie płacimy zaliczek, bo czekamy na
      założenie rachunku przez Wspólnotę. A jak nie płacimy Wspólnocie, to Wspólnota
      nie płaci Budnerowi. Powinniśmy to wyjaśnić, bo jak tak dalej pójdzie, to
      odetną nam wodę ;-)
      W mojej poprzedniej wspólnocie był bardzo dobry zarządca (klatki i teren wokół
      bloku były sprzątane codziennie, zimą już z samego rana uprzątany śnieg i
      chodniki posypane solą), ale stawki były porównywalne, więc nie wiem, czy
      jesteście zainteresowani.
      Pozdrawiam
      • groszek292 Re: Ocena firmy Budner 21.05.06, 14:11
        rzeczywiście na klatkach jest brudno to chyba największa porażka tej firmy
        wstyd jest zapraszać gości niby nowy budynek a ściany na klatkach wygladają
        okropnie. Jeżeli chodzi o stawki za czynsz ja od początku uważałam że są
        wysokie prównywałam je ze stawkami na Ursynowie i w Ursusie i są one niższe od
        naszych.Ale podobno im mniejsza wspólnota to koszty rozkładają się troszkę
        inaczej i te stawki mogą być wyższe zwłaszcza że nasza elektrociepłownia jest
        troche droga Ale rzeczywiście coś powinno być widać że jest robione bo narazie
        oprócz roznoszenia kolejnych faktur do zapłacenia to niewiele.
        Jest wyjście rzeby obnizyć koszty, zrezygnować wogóle z firmy zarządzającej i
        wziąć zarządzanie we własne ręce.Myśle że znalazły by się osoby które mogłyby
        wiele rzeczy dopilnować( np sprzątaczke) problem tylko widze po stronie
        roliczeń finasowych ale może jest wsród nas jakiś ekonomista ksiegowy? I
        wówczas odpadło by każdemu z nas z czynszu ok 2zł z metra. Może warto się
        zastanowić Bardzo dużo wspólnot w Pruszkowie właśnie tak działa
        • karol7979 Re: Ocena firmy Budner 22.05.06, 20:48
          Moim zdaniem lepiej najpierw ponegocjować z Budnerem. Powiedzieć co nas boli i
          zaproponować niższą stawkę. Jeśli się nic zmieni, to poszukać nowego
          administratora. Druga sprawa, że warto poczekać, aż budynek będzie wreszcie
          wykończony w całości i wtedy zobaczyć jak wygląda sytuacja.
          • kaa22 Re: Ocena firmy Budner 23.05.06, 08:08
            Tej firmie wielokrotnie było mówione co nas boli. Efekt jest taki, że od 2
            tygodni nie sa posprzątane klatki schodowe, od 2-3 tygodni nie sa powymieniane
            zarówki. Za co my właściwie im płacimy ? Za roznoszenie kolejnych faktur? Czy
            ktos z Was wie dokładnie co kryje sie pod tajemniczym hasłem zaliczka
            eksploatacyjna (2,70 zl za metr) ?
            • jose_arcadio_buendia trawa.. 24.05.06, 22:13
              Jestem za tym, aby najpierw rozmawiać, a potem ewentualnie zmieniać.

Jeżeli stawka jest rzeczywiście dość wysoka( w porównaniu z innymi Wspólnotami)
              to byłbym za tym, aby ustalić odpowiednio wysokie wymogi i ich egzekwowanie,
              (np. wymiana spalonych żarówek nie później niż w ciągu "x" dni/godzin).

I ostatnia, "tytułowa" sprawa: fajnie by było, gdyby oprócz "trawy" pojwiły się
              może jednak jakieś krzewy i inna roślinność?
              • berry64 Re: trawa..i jakies ławki 26.05.06, 07:36
                widze jak kobiety bawiące sie z dziećmi siedzą na betonowym murku. Z tym tez
                powinno byc coś zrobione. Dziwi mnie, ze to wszystko tak długo trwa. Na trawe
                czekamy juz od miesiąca, na ławki będziemy czekać pewnie do końca wakacji.
                Moim zdaniem to ta firma nasza wspolnotę ..."olewa".
                Myśle również,że czas rozliczyć firmę Budner z zaliczki eksploatacyjnej.
                Powinni nam udowodnić na co są wydawane te pieniądze.
                • dj101 Re: trawa..i jakies ławki 08.06.06, 01:00
                  1. Ja jestem za krzewami (jak sądzę muszą być w donicach).
                  2. No właśnie, co z ławkami?

3. Po ostatniej rozmowie z zarządem i administratorem na tablicy ogłoszeń miał
                  się także pojawić zakres obowiązków firmy sprzątającej.
                  • jose_arcadio_buendia Re: trawa..i jakies ławki 08.06.06, 10:13
                    Z krzewami będzie problem niezależny od firmy. Po prostu nie mogą być sadzone
                    na garażu podziemnym bezpośrednio do ziemii, a gdzie indziej nie ma zbyt wiele
                    miejsca. Taką informację otrzymałem.

Natomiast pomysł z odpowiednio dużymi donicami nie przyszedł mi do głowy i może
                    to mogłoby być rozwiązanie..
                    • dj101 Re: trawa..i jakies ławki 08.06.06, 20:46
                      Takie donice mieliśmy w poprzednim miejscu zamieszkania. Sprawdzały się. Iglaki
                      rosły całkiem nieźle. Tamte donice zostały zrobione z bali, pomalowanych na
                      brązowo. Myślę, że moglibyśmy mieć podobne - pasowałyby do piaskownicy.
                      • znj2 administrator 11.06.06, 12:41
                        Witam
                        Szanowni Państwo,
                        Prowadze firme zajmującą się pełną obsługą nieruchomości
                        (administrowanie,sprzątanie/konserwacje zieleni), z tego co przeczytałem to
                        macie problem z firmą administrującą i jednocześnie jak mniemam developerem o
                        nazwie BUDNER. Firma znana i o dość lichej reputacji jeśli chodzi o
                        administrowanie. Od 1 lipca przejmuje jedną wspólnote w pruszkowie i kieruje do
                        Państwa pytanie - czy nie bylibyście zainteresowani współpracą?
                        • berry64 Re: administrator 13.06.06, 08:35
                          prosze przyslac jakis namiar na siebie, to sie skontaktujemy
                          • znj2 Re: administrator 13.06.06, 21:27
                            wysłałem namiar na e-maila gazetowego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka