tux54 29.09.06, 00:19 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=36750&w=49452262 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jersey.girl Re: Warszawa tyłem do WKD 29.09.06, 00:46 Dzizas, dzieki temu linkowi dowiedzilam sie, ze mieszkam w "podwarszawskiej dzielnicy Pruszkow"... bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Warszawa tyłem do WKD 29.09.06, 08:26 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3651274.html chciałoby się powiedzieć: "a nie mówiłem?". Tak to jest, jak się wierzy urzędnikom i politykom, na wszystko trzeba mieć papier, żeby potem było co pokazać w sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Warszawa tyłem do WKD 29.09.06, 08:29 "Ja nie rozumiem, po co Warszawa się angażuje w to przedsięwzięcie, bo przecież kolejka WKD nie jest potrzebna Warszawie" (Ryszard Syroka, warszawski radny z SLD, mniej więcej rok temu) Odpowiedz Link Zgłoś
cceezzaarr Re: Warszawa tyłem do WKD 29.09.06, 08:41 ... i chyba ma rację. Gdybym był warszawskim podatnikiem, nie chciałbym dokładać się do podróży obywateli Grodziska, Podkowy, Pruszkowa, Malich etc. do stolicy. Przecież, używając trochę na wyrost słownictwa fachowego, tacy podróżni "transferują" wypracowane zyski poza Warszawę (podatki, usługi, handel - po części oczywiście). Więc: albo jesteśmy dumnymi mieszkańcami prawie wiekowe miasta i ponosimy konsekwencję tej niezależności i nie narzekamy na to, że W-wa nas nie lubi, albo... Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Warszawa tyłem do WKD 29.09.06, 09:32 poza Warszawę? To już chyba raczej ci, których można poznać po tablicach rejestracyjnych pod nowymi blokami: Szczecin, Radom, Rzeszów i inne. Pruszków należy do aglomeracji warszawskiej, ludzie nie tylko zarabiają ale i wydają pieniądze w Warszawie (bo przecież na zakupy jeździ się do Janek, Reduty, Blue City albo Wola Parku), więc ten transfer jest tylko "formalny". Sytuacja jest tragiczna; samorządy przez kilkanaście lat nie mogły się dogadać w sprawie komunalizacji kolejki, kiedy pojawił się zagraniczny inwestor pragnący przejąć kolejkę (angielski Bombardier, jakaś firma francuska), to przepędził go LPR w trosce o polski kapitał. "Polski Express" został popisowo wysiudany z przetargu przez Tramwaje Warszawskie podlegające jednemu z konkurencyjnych uczestników przetargu a teraz mamy to co mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
cceezzaarr Re: Warszawa tyłem do WKD 29.09.06, 11:29 Zwierzu (przepraszam, że tak familiarnie) wychodzi z Ciebie imperialista warszawski. Przyłączyłeś Janki do Warszawy, przecież ............. (tu proszę wpisać te wszystkie argumenty przeciwko przyłączaniu się do W-wy). Oprócz handlu i usług (po części masz rację oczywiście) są jeszcze mocium panie, podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Warszawa tyłem do WKD 29.09.06, 12:50 Nic nie szkodzi:-) A Janki przyłączyłem na zasadzie uznaniowej, co zresztą jest jeszcze jednym potwierdzeniem mojej tezy - trudno jest ustalić, gdzie właściwie kończy się Warszawa;) Odpowiedz Link Zgłoś
deptaczek Re: Warszawa tyłem do WKD 29.09.06, 15:16 mocium Panie ja płacę podatki osobiste w Pruszkowie. Ale już firmowe w Warszawie. I takich firm, które płacą duże podatki w Wawie, dzięki temu że dojeżdżają do nich pracownicy spod, jest całe mnóstwo.Już nie mówiąc o tym, że lepsze połączenia z Warszawą przekładają się na więcej kasy w niej wydawanej. No ale jeśli radnym zależy na tym, żeby w stolicy pracowali i kupowali tylko jej mieszkańcy... Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 SERUM!!!!!!!!!!!!!!!! 29.09.06, 10:21 Osoba bezpośrednio odpowiedzialna za ten stan rzeczy: Stanisław Szweycner (lub Szweyner) Biuro Drogownictwa i Komunikacji Adres: ul. Górskiego 7,00-033 Warszawa Telefon: 022 828 82 79 Fax: 022 828 82 84 e-mail: drogownictwo@warszawa.um.gov.pl Internet: www.bip.warszawa.pl/informacja.asp?mn_id=169 WIECIE, CO MACIE TERAZ ROBIĆ, PRUSZKOWIANIE?!!!!??????????! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
terina Re: SERUM!!!!!!!!!!!!!!!! 29.09.06, 12:28 magister11 napisał: > Osoba bezpośrednio odpowiedzialna za ten stan rzeczy: > > Stanisław Szweycner (lub Szweyner) > > > Biuro Drogownictwa i Komunikacji > Adres: ul. Górskiego 7,00-033 Warszawa > Telefon: 022 828 82 79 > Fax: 022 828 82 84 > e-mail: drogownictwo@warszawa.um.gov.pl > Internet: www.bip.warszawa.pl/informacja.asp?mn_id=169 > > > WIECIE, CO MACIE TERAZ ROBIĆ, PRUSZKOWIANIE?!!!!??????????! :-) aktualizacja www.bip.warszawa.pl/um_www/informacja.asp?mn_id=169 Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 Re: SERUM!!!!!!!!!!!!!!!! 29.09.06, 12:32 Dzięki wielkie :-) Mam nadzieję, ze też działacie w tej sprawie. Niech się teraz tłumaczą olewusy....Pruszków razem!!! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wpr2006 Re: SERUM!!!!!!!!!!!!!!!! 29.09.06, 21:32 magister11 napisał: > Dzięki wielkie :-) > > > Mam nadzieję, ze też działacie w tej sprawie. Niech się teraz tłumaczą > olewusy....Pruszków razem!!! ;-)) Przed chwilą wysłałem do p.o. prezydenta m.st. Warszawy zapytanie w sprawach jakie zostały poruszone we wspomnianym wyżej artykule dot. WKD. Odpowiedz Link Zgłoś