18.11.06, 21:10
Witam, wkrótce się wprowadzam do Pruszkowa (za niecały tydzień)i w związku z
tym mam kilka pytań:
1. Czy w godzinach porannych (7.30-8.30) są korki w stronę Ożarowa (mówię o
wiadukcie przy ulicy bodajże Wojska Polskiego) i dalej?
2. Czy w okolicach Tworek jest bezpiecznie (czy przejście po ciemku piechotą
z WKD Tworki prosto Partyzantów nie grozi spotkaniem z ew. napadawczym?)
3. A jeśli mi ktoś jeszcze poleci dobrego szklarza, to będę wniebowzięta :)

Pozdrawiam mieszkańców Pruszkowa

K
niedługo też Pruszkowianka
Obserwuj wątek
    • zwierz.alpuhary Re: Witam :) 18.11.06, 21:50
      > 2. Czy w okolicach Tworek jest bezpiecznie (czy przejście po ciemku piechotą
      > z WKD Tworki prosto Partyzantów nie grozi spotkaniem z ew. napadawczym?)

dla "tutejszych" pewnie nie, ale np. ja bym się jednak zastanawiał
    • mandy20 Re: Witam :) 18.11.06, 22:44
      Nie wiem jak z korkami,ale jeśli chodzi o przejście z Tworek do Pruszkowa to w
      życiu bym się nie odważyła, mimo tego, że mieszkam w Pruszkowie od urodzenia.
      Co do szkalarza to polecam tego przy ulicy Andrzeja:)
    • leo48 Re: Witam :) 18.11.06, 23:28
      Jeśli chodzi o korki, to mam wrażenie że w godzinach. o których piszesz czyli
      7.30-8.30 one dopiero zaczynają się tworzyć. Masz jednak układ o tyle dobry
      (piszesz bowiem o Tworkach i ul Partyzantów), że po paru eksperymentach możesz
      dojść do wniosku, że wygodniej Ci będzie pojechać ul Tuwima przy torach PKP i
      przez tory na stronę ożarowską przeprawiać się wiaduktem w Piastowie. Do trasy
      Pznańskiej w Ożarowie można dojechać w paru miejscach, zależnie od tego, jaka
      jest docelowa lokalizacja w Ożarowie.

Na marginesie oba wiadukty są związane z Al Wojska Polskiego bo w Pruszkowie
      ulicą o tej nazwie wjeżdżasz pod wiadukt a w Piastowie tak się nazywa ulica,
      która jest przedłużeniem wiaduktu.
      • humptyangel Re: Witam :) 19.11.06, 12:25
        No z tymi Tworkami to bez przesady-to że jest tam ciemno i blisko jest szpital
        to o niczym nie świadczy. Jedynie z godzinach wczesnych rannych i poznych
        nocnych wracają tam ludzie z imperez (przy WKD jest sala). Kilka razy w roku tam
        jestem i żyję, nie doznałem żadnego uszczerbku na zdrowiu.
        • zwierz.alpuhary Nie chodzi o to że jest ciemno i że szpital 19.11.06, 14:02
          Tworki to jest taka dzielnica miejsko-wiejska, ja przez pewien czas łaziłem
          tamtędy parę razy w m-cu wracając z Malich albo z Piastowa, poza tym mieszkają
          tam moi krewni, których też się czasem odwiedza. Znam dobrze tamte okolice, nie
          tylko Partyzantów i jednak byłbym ostrożny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka