uasiczka 22.11.06, 13:23 już kiedyś pisałam o stanie zdrowia "starego" i przez jednych byłam opieprzona a inni byli bardzo mili więc to info do tych drugich wziął i se złamał więc jakby kto się chciał na gipsie podpisać... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
burza_gradowa Re: pawian nogę złamał 22.11.06, 14:05 no nieeeno, jak to się stało? ja się chętnie podpiszę na gipsie, mogę nawet cos narysować ;-) Rozumiem, ze w związku z nogą jest przynajmniej jakies zwolnienie i mozna sie troche pobyczyć? Pawianie, szybko wracaj do zdrowia! .. bo powiedzcie szczerze..widział kto kiedy pawiana z nogą w gipsie?;) Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: pawian nogę złamał 22.11.06, 14:39 Zrastaj się jak najszybciej i bez komplikacji. A skoro Pawian Stary a więc już to zrastanie nie takie jak u młodzieniaszka, więc chyba wskazane byłoby zaordynować osobolin tj taki wyciąg z kości cielęcych, bardzo w zrastaniu pomocny. Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: pawian nogę złamał 22.11.06, 15:21 no prosze.. i teraz zamiast do mnie na herbatke, to pewnie trzeba do niego będzie jechać? [ale placki mogą wystygnąć..] Pawianie, szybkiego powrotu do zdrowia :) cierpliwości .. duuużo :) wreszcie odpoczniesz i wybyczysz się troszeczkę :) buziaki :) Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: pawian nogę złamał 22.11.06, 15:32 zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia. Szkoda, a już myślałem że może na kawie się spotkamy, ostatnie spotkanie było z rok temu. Odpowiedz Link Zgłoś
nagulu Re: pawian nogę złamał 22.11.06, 18:43 Pawianie szybkiego powrotu do zdrowia. cała ferma piastów na ciebie czeka Odpowiedz Link Zgłoś
sofanes Re: pawian nogę złamał 22.11.06, 21:31 Niech noga sie zrasta, a koty herbate donosza... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jb1602 Re: pawian nogę złamał 22.11.06, 22:32 oj Pawianie, chyba "nicka" musisz zmienić na bardziej "stateczny" - może być koala lub .... ;). A tak poważniej NIECH SIĘ SZYBKO I DOBRZE ZRASTA pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: pawian nogę złamał 23.11.06, 10:25 wędkarzom to sie zyczy polamania kija, ale czego sie zyczy tym w gipsie:) Pozostane przy - duzo zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: pawian nogę złamał 24.11.06, 19:52 Ech, Pawianie... Jeśli masz dostęp do kompka - daj znać jak się czujesz. Jeśli nie - poproś Uasiczkę, żeby dać znała... Jeśli pożądać będziesz towarzystwa - daj znać a zalejmy Twoją skrzynkę pocztową mnóstwem różności albo też nawiedzimy Cię osobiście. I trzymaj się mocno i ciepło. Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: pawian nogę złamał 24.11.06, 20:22 zamiast tak gadać lepiej byście się napili za zdrowie pawiana:-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: pawian nogę złamał 25.11.06, 16:48 no ba.. mówisz tak, jakbym od paru dni wieczorkiem małego piwka za jego zdrowie i zrastającą się kończynę nie piła.. toż to grzech by był;) Odpowiedz Link Zgłoś
uasiczka Re: pawian nogę złamał 27.11.06, 07:53 nie wiem czemu pawian się nie odzywa - pewnie się wstydzi ;) w sumie jest ok - siedzi, czyta, telewizję ogląda i opędza się od mamusi, która go pielęgnuje (czyt. "znęca się") podając różne dziwne "lecznicze" (np. mleko z miodem i mikroelementami i takie tam) rzeczy do jedzenia po których tylko kilo smażonej kiełbasy może człowieka uratować... Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: pawian nogę złamał 27.11.06, 12:06 no to Pawian niech sie nie wstydzi, tylko pisze.. bo tutaj co niektórzy w alkoholizm mogą wpaść od nieustającego picia za jego zdrowie.. cóż.. z tymi mikroelementami nie należy przesadzać. na zrost kości - najlepiej jeść dużo galaretki i golonki ;) pozdrowienia i uściski dla Pawiana:) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: pawian nogę złamał 06.12.06, 15:20 i jak idzie rekonwalescencja? buziaki :) dla Pawiana :) Odpowiedz Link Zgłoś
uasiczka Re: pawian nogę złamał 07.12.06, 09:28 wszystko w sumie idzie ku dobremu burza_gradowa, leo48, sgz, altu, wfe416n, nagulu, sofanes, jb1602, kol i "last but not least" cat_s - sprawdzcie pocztę Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: pawian nogę złamał 07.12.06, 13:10 widziałam. pawianowi odpisałam.. z nieustającymi życzeniami szybkiego zrostu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sqz Re: pawian nogę złamał 07.12.06, 13:21 sprawdzona :) dziekuje :) reszta w poczcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
jb1602 Re: pawian nogę złamał 09.12.06, 16:48 dziękuję, reszta na poczcie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 do Pawiana 09.12.06, 19:46 Sofanes we wczorajszej poczcie zapomniał dodać, że efekt placebo uzyskasz ordynując sobie wszelkie dostępne środki, które sprawiają człowiekowi przyjemność. Tak więc nie żałuj sobie uciech doczesnych i wracaj do zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: do Pawiana 09.12.06, 20:52 leo48 napisał: > Tak więc nie żałuj sobie uciech doczesnych i wracaj do zdrowia. z tym leczeniem to ostrożnie, teraz łykasz witaminę C a tam nie ma witaminy tylko gorzała bo się w fabryce pomylili ( obyś w nałóg nie wpadł z tymi witaminami ). Najlepsze na kości ( stare i złamane ) są sproszkowane skorupki jajek. Zdrowia nie życzę bo masz, tylko szybkiego zrośnięcia kości. Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: do Pawiana 09.12.06, 21:13 > Najlepsze na kości ( stare i złamane ) są sproszkowane skorupki jajek. hm.. zaciekawiłeś mnie.. to się je? łyka? wciera? okłada?? Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s O jajkach i ich skorupkach :-) 09.12.06, 21:34 Witam :-) "Jajka i ich magiczna moc Ludzie od wieków przypisywali im magiczną moc i przeróżne znaczenia i symbole. Powszechnie jaja uważane są za symbol życia, płodności, miłości i siły. W Polskich wsiach jajko traktowane było w szczególny sposób, ludzie nadawali mu magiczną i uzdrawiającą moc. Wierzono w jego życiodajne i oczyszczające właściwości. Szczególne znaczenie miało jajko święcone i malowane na czerwono lub pokrywane różnego rodzaju wzorkami i symbolami. Takimi jajami chętnie się obdarowywano, wróżyły one dostatek i pomyślność. W Polsce od dawien dawna jajka były nieodłącznym elementem magicznych obrzędów. Na uwagę zasługuje kilka z nich: Jajka zakopywane w sadach i na polach miały przyczynić się do obfitych plonów. Rzucane były na dachy chat w celu poprawienia dostatku domownikom i zapewnienia zdrowia. Dotykano nimi zwierzęta domowe, ludzi, drzewa - miało to zapewnić zdrowie, płodność i obfite plony. Skorupki święconych jaj rozsypywano wokół domu, co zapewniało dostatek domostwu. Kładzione pod pierwszym snopem w stodole lub pod podwaliny domu chroniły przed myszami. Szczególną uwagę poświęcano skorupkom jaj: Rozrzucane po wszystkich kątach domu odstraszały robactwo. Przed czarami i urokami czarownic chroniły skorupki święconych jaj - sproszkowanymi należało posypać próg domostwa. Leczniczo na ból zęba stosowane były sproszkowane skorupki jaj pite z wodą. Natomiast gdy krowa zapadła na zapalenie wymion odymiano ją dymem ze skorupek pisanek wielkanocnych. Bardzo cenna była również woda, w której gotowały się jaja na wielkanocny stół. Młode panny na wydaniu myły się w wodzie, w której gotowały się jaja na święcone. Zabieg ten zapewniał urodę i powodzenie u kawalerów" Więcej tu: www.wodr-bratoszewice.agro.pl/rada/2004/RADA4_2004/wdomu.htm Pawianie... wniosek z tego jasny - jak najwięcej jaj! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: do Pawiana 09.12.06, 22:04 altu napisała: > > > Najlepsze na kości ( stare i złamane ) są sproszkowane skorupki jajek. > > hm.. > zaciekawiłeś mnie.. > to się je? łyka? > wciera? okłada?? > ja - jadłem. a było to w czasach, gdy lekarstw było jak na lekarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: pawian nogę złamał 22.12.06, 21:47 wiem, że gips mu zdjęli :) a jak reszta? samopoczucie? rehabilitacjia? i jak herbata forumowa?? Odpowiedz Link Zgłoś
kubek Ja sobie dziś czytam, że noga w gipsie 28.12.06, 23:22 i dziś doczytałem, że już po gipsie. Ale mnie ciekawi nie sprawa zrastania, wcale ból mnie nie interesuje, a już na pewno ból rozchodzenia. I wiem, że pewnie w Sylwka nie potańczysz. To wszystko jest po prostu przykre i uciążliwe, ale ja sprawiając sobie przykrość Twoim stanem zdrowia młody Stary Pawianie w niczym Ci nie pomogę. Zdrowia w Nowym Roku. Acha bym zapomniał pytania jaki to był rodzaj pęknięcia, złamania, może miałeś otwarte to już jest o czym opowiadać!? bezczelny kubek PS>powrotu do zdrowia Ale pytanie zasadnicze ile przytyłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
kubek Uważam, że Pawian powinien się jednak, 30.12.06, 02:45 w tym wątku wypowiedzieć! Bo tak sobie tu wszyscy życzą ! I ja w ogóle nie jestem wstanie zrozumieć twego milczenia w sprawach które poruszyłem. Jeśli by tak wszyscy zaczęli milczeć, forum by przepadło. A My tu wszyscy chcemy Ci tylko pomóc, i to jak. Ja zawsze mogę jakąś dietę podesłać, ostatnio modna jest South Beach to ta dieta, którą z pewnością wielcy aktorzy z serialu Słoneczny Patrol, stosują. Nie trzeba się wstydzić, służę radą, jeśli tylko poprosisz, więc ile przytyłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: pawian nogę złamał 02.04.07, 21:47 co sie dzieje z Pawianem? Noga chyba już sie zrosła? Odpowiedz Link Zgłoś