ramirez71
10.10.07, 21:24
Witajcie,
Jestem od stycznia nowym obywatelem Pruszkowa. Trochę czasu upłynęło i zaczyna brakować mi jakiejś aktywności fizycznej.. Ćwiczenia w W-wie i powroty w gigantycznych korkach lekko mnie przerażają. W ostatni weekend z zazdrością patrzyłem w TV na tłumy biegnące w warszawskim maratonie. Nie jest to może mój ulubiony sport, no, uczciwie mówiąc jest daleki od biegania, jak.. Góry od morza. Pamiętam, że takie samotne dreptanie było po prostu nudne.. I jakieś mało motywujące. Samemu ciężej się zmusić, by ruszyć cztery litery po dniu pracy. Skoro jednak wyjścia nie ma, może zrobić to w towarzystwie?! Zmierzyłem, że trasa z rogu Armi Krajowej i Wojska Polskiego, wzdłuż szosy w kierunku Raszyna, po ścieżce rowerowej, a potem po dość szerokim, asfaltowym, pasie awaryjnym, do wysokości ronda, ma około 2,5 km. W tę i z powrotem to prawie 5 km! Nie dam rady tyle przebiec za pierwszym (pierwszymi?!) razem, ale w połączeniu z marszem powinno być do strawienia.. Godzina, jak sadzę koło 19-20..
Czy znajdę kogoś chętnego, do towaryszenia w chlubnym dziele wzmacniania kondycji/zdrowia/utraty zbędnych kilogramów??
A teraz nieco innej beczki.
Czy jest w Pruszkowie grupa grająca w siatkówkę?
Serdecznie pozdrawiam!