wfe416n 02.04.08, 16:41 na przeciwko starego CPN-u? Ruszyli z inwestycją. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sqz Re: Co będzie budowane 02.04.08, 20:27 Radze Ci formułowac dokładniej pytania. Bo mozesz nie dostac odpowiedzi bo mało kto wie gdzie jest stary CPN:) A tak serio dawno tamtedy nie jechałem wiec nie widzialem zadnych zaczynow budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: Co będzie budowane 02.04.08, 20:53 sqz napisał: > Radze Ci formułowac dokładniej pytania. Bo mozesz nie dostac > odpowiedzi bo mało kto wie gdzie jest stary CPN:) A tak serio dawno > tamtedy nie jechałem wiec nie widzialem zadnych zaczynow budowy. bo to jest pytanie na znajomość topografi miasta a co tam wybudują - pewnie "apartamentowiec nad jeziorem pruszkowskim obok stadionu narodowego". Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Co będzie budowane 02.04.08, 21:05 ja niestety nie wiem, ale uważam, że "Koło starego CPN-u" to świetna nazwa dla tej inwestycji. Brzmi na pewno lepiej niż "Nad modrym ruczajem Plaza" albo "Jodłowa Dolina Residence":-D Oj, pamiętam jeszcze jak tam stały kolejki po 20-30 aut:) Odpowiedz Link Zgłoś
szczupak72 Re: Co będzie budowane 04.04.08, 14:30 zwierz.alpuhary napisał: > ja niestety nie wiem, ale uważam, że "Koło starego CPN-u" to świetna nazwa dla > tej inwestycji. Brzmi na pewno lepiej niż "Nad modrym ruczajem Plaza" albo "Jod > łowa Dolina Residence":-D > Oj, pamiętam jeszcze jak tam stały kolejki po 20-30 aut:) To masz krótką pamięć ;-) Ja pamiętam kolejki aż do rogu Narutowicza i Partyzantów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Co będzie budowane 04.04.08, 15:46 > To masz krótką pamięć ;-) > Ja pamiętam kolejki aż do rogu Narutowicza i Partyzantów :-) no cóż, w czasach, kiedy to było, miałem już swój własny wózek, ale bynajmniej nie był on napędzany benzyną, więc mnie problemy paliwowe narodu nie interesowały:) Odpowiedz Link Zgłoś
sqz Re: Co będzie budowane 02.04.08, 22:50 Ja bym raczej powiedział ze nad naturalnymi rozlewiskami z przewaga roslinnosc bagiennej tuz obok pruszkowiskiej Maracany w niedalekiej odległości od królowej pruszkowiskich rzek :) A co do CPN pomyslec ze kiedys nastepny dopiero w wawce byl :) Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: Co będzie budowane 03.04.08, 11:12 Uprzejmie proszę o uprzedzanie, żeby odstawiać napoje podczas lektury.... A Wy tak z zaskoczenia z tymi ruczajami i rozlewiskami.... Teraz to mam pracowy monitor oraz biurko pochlapane kawusią :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jaculka08 Re: Co będzie budowane 03.04.08, 11:16 ...Oczywiście cicha i spokojna okolica...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: Co będzie budowane 03.04.08, 11:48 jaculka08 napisał: > ...Oczywiście cicha i spokojna okolica...:)) to sie wie i w bliskim sąsiedztwie trzech parków. Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: Co będzie budowane 03.04.08, 12:07 Nie, żebym się czepiała, ale co z dostępem do morza....? No i góry w okolicy byłyby nie do pogardzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
fush Re: Co będzie budowane 03.04.08, 12:28 ...znakomite połączenia komunikacyjne, renomowany szpital w pobliżu, kameralna zabudowa w okolicy, mili sąsiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: Co będzie budowane 03.04.08, 13:55 monika3411 napisała: > Nie, żebym się czepiała, ale co z dostępem do morza....? port na Utracie ( bardzo blisko ), Utratą do Bzury ( przy okazji Żelazowa Wola ), Bzurą do Wisły a Wisłą do Gdańska ( po drodze Toruń, Tczew ) i mamy dostęp do morza - prawie bezpośredni. > No i góry w okolicy > byłyby nie do pogardzenia... przecież jest, dzielnica Gąsin i górka widoczna z każdego punktu w Pruszkowie. Jednym słowem - Moniko czepiasz się. Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: Co będzie budowane 03.04.08, 14:22 A prosiłam... uprzedzajcie, że trzeba odstawić napoje ;-))) Fakt, czepnęłam się niepotrzebnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Co będzie budowane 03.04.08, 16:59 hehe, nie ma to jak "odpowiednie dać rzeczy słowo":-) Jak bym był deweloperem, to bym was wszystkich z miejsca zatrudnił:) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.jasinski Re: Co będzie budowane 03.04.08, 13:42 > A co do CPN pomyslec ze kiedys nastepny dopiero w wawce byl :) Ja wystawałem tam na Niedźwiadku lub w Jankach :) Lokalizacja <cut> szczególną uwagę należy zwrócić na kilkanascie przytulnych kafeterii oraz znakomicie wyposażone place zabaw dla dzieci i przyjazny deptak w centrum tego uroczego mazowieckiego miasteczka Odpowiedz Link Zgłoś
ztmpruszkow Re: Co będzie budowane 03.04.08, 16:17 jest tam tablica informacyjna z napisem obiekt handlowo-usługowy Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: Co będzie budowane 03.04.08, 19:10 ztmpruszkow napisał: > jest tam tablica informacyjna z napisem obiekt handlowo-usługowy pewnie następny "supermarket" - trzeba protestować, zaleją nas te "suprmakety" w Pruszkowie albo ...... obiekt handlowo-usłgowy to prawie jak apartamentowiec ze sklepem na parterze - czuje tu podstęp inwestora który chce nas oszukać - bądźmy czujni. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza63 Re: Co będzie budowane 03.04.08, 19:34 Moja mam w tej okolicy mieszka i kiedyś mówiło się, że tam ma Biedronka się budować ale skoro Biedronka zasiedliła Remę to już nie wiem co. Muszę się wybrać do Mamy na ploteczki może coś słyszała. Odpowiedz Link Zgłoś
sqz Re: Co będzie budowane 03.04.08, 22:44 Hmmm a moze nowatorstwo zagosci w Pruszkowie i na dole zrobią mieszkania a handel na górze z panoramą na rozlewiska, góry, rzeki, doliny i naszą Maracane:P Odpowiedz Link Zgłoś
ztmpruszkow Re: Co będzie budowane 04.04.08, 14:58 dowiedziałem sie tam zaczeli budować LIDL Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Co będzie budowane 04.04.08, 17:08 > i koniec marzeń :-( Dlaczego? A nuż to będzie supermegapokazowy Lidl budowany pod nadzorem najwyższej centrali, do którego zatrudnią Zahę Hadid albo Libeskinda? W końcu przecież miejsce jest wyjątkowo reprezentacyjne;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mag_ Re: Co będzie budowane 04.04.08, 17:21 A po co drugi Lidl w Pruszkowie? Przecież jeden już jest, nie za dużo jak na 50-tys. miasteczko? Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: Co będzie budowane 04.04.08, 18:21 mysza63 napisała: > i koniec marzeń :-( Słyszałem że na dachu ma być tars widokowy z drzewami a pośrodku basen kapielowy, pod sklepem będzie garaż podziemny na 1000 samochodów ( jak Znicz awansuje do OE będzie jak znalazł ). Odpowiedz Link Zgłoś
stary_pawian Re: Co będzie budowane 06.04.08, 06:58 Wczoraj tamtędy przejeżdżałem, ale zmieniło się światło i nie zdążyłem przeczytać tablicy. "Stary CPN" Po raz pierwszy brałem tam paliwo w 72 roku ubiegłego wieku do znakomitego motocykla pt. Jawa. Junak był tylko marzeniem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Co będzie budowane 06.04.08, 07:39 Na tamte lata Java to też było "cóś". Zwłaszcza 350-tka. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_pawian Re: Co będzie budowane 06.04.08, 09:26 Niiii To była 175. Ale moja dziewczyna (obecnie niestety żona) też ją lubiła. Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: Co będzie budowane 06.04.08, 10:26 stary_pawian napisał: > Po raz pierwszy brałem tam paliwo w 72 roku ubiegłego wieku do znakomitego > motocykla pt. Jawa. Junak był tylko marzeniem. :) Pawianie ( przez grzeczność nie piszę "stary" ) wielkiego wyboru nie było - następny CPN ( Centrala Produktów Naftowych - to tak dla młodszych wiekiem ) był w Piastowie lub Milanówku. W czasach kryzysu tankowałem CZ350 trzy razy w miesiącu do pełna, wychodziło lepiej niż tankowanie malucha. Tankowałem do pełna czyli 3x18 litrów a "maluch" 3x10 litrów. Odpowiedz Link Zgłoś
rybadigital Re: Co będzie budowane 06.04.08, 10:35 Jednak koniec marzeń !!! Jesteśmy minimalnym podwykonawcą , potwierdzam tzw.ploteczki .bedzie LIDL ,bez udziału sir Fostera ani Liebeskinda , wyglądem identyczny do swojego kolegi na mieście.Jedyną ciekawostką może być sposób budowy , bo teren podmokły , ale to nie oznacza ,że będzie później basen.W ostatecznym kształcie nie będzie żadnych różnic. No cóż ostatnie dzikie krzaki w centrum zostaną tylko pod wiaduktem , ale i tam pewnie zajęte i w oczekiwaniu na "mega inwestycje". pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx-99 Re: Co będzie budowane 06.04.08, 11:44 rybadigital napisał: > Jednak koniec marzeń !!! > Jesteśmy minimalnym podwykonawcą , potwierdzam tzw.ploteczki .bedzie > LIDL ,bez udziału sir Fostera ani Liebeskinda , wyglądem identyczny > do swojego kolegi na mieście.Jedyną ciekawostką może być sposób > budowy , bo teren podmokły , ale to nie oznacza ,że będzie później > basen.W ostatecznym kształcie nie będzie żadnych różnic. > No cóż ostatnie dzikie krzaki w centrum zostaną tylko pod > wiaduktem , ale i tam pewnie zajęte i w oczekiwaniu na "mega > inwestycje". > pozdrawiam. Z garażem podziemnym, czy bez? Odpowiedz Link Zgłoś
rybadigital Re: Co będzie budowane 07.04.08, 14:19 > Z garażem podziemnym, czy bez? To są bardzo podmokłe tereny , charakter budowy wymaga podniesienia w stosunku do istniejącej sytuacji , garaży nie będzie.Zresztą LIDL nie buduje centrów handlowych z garażami nigdzie , o ile sie nie mylę.Moze jak zacznie brakować miejsca , to budowy sie zmienią , ale to już nie w Pruszkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
sqz Re: Co będzie budowane 06.04.08, 14:49 W czasach kryzysu tankowałem CZ350 trzy razy w miesią > cu do pełna, wychodziło lepiej niż tankowanie malucha. Tankowałem do pełna czyl > i 3x18 litrów a "maluch" 3x10 litrów Moze sie myle bom krotko użytkował malucha ale wydaje mi sie ze tam do baku coś koło 20 lub 25 litrów wchodziło. Jeśli sie mylę to sypie głowę popiołem i pełen skruchy na kolanach w pielgrzymkę przed telewizor uderzę i nawet go włączę i obejrze mode na sukces w ramach pokuty :P Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Co będzie budowane 06.04.08, 15:19 Wedle instrukcji było to 21 litrów. Miałem kolejno 4 "wozy" tej marki i wbiło mi się w pamięć, że jeśli się go wyjeździło niemal do zdechnięcia (kartki), to wchodziła pod korek akurat pełna "walizka". Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: Co będzie budowane 06.04.08, 20:48 tylko że auta o pojemności ( chyba ) 1000 cm3 tankowały 3x10 litrów a powyżej 3x15 litrów, natomiast motorowery, motocykle 3xdo pełna. Pamiętacie, wtedy szanujacy kierowca miał w garażu motor a przynajmnie sam dowód rejestracyny, inwestycja żadna a korzyści ( paliwowe ) wielkie. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Co będzie budowane 06.04.08, 21:30 W moim przypadku przydział kartkowy to był margines, Miałem to szczęście, że chrzestny mojej latorośli jeździł bagażówką pod sklepami meblowymi i posiadał odpowiednio pojemniejsze kartki. A co było wtedy w sklepach meblowych ? Co niby miał wozić ? 200-litrowa metalowa beczka wkopana w ogródku, oczywiście cały czas pełna, była rzeczą normalną nie tylko u mnie. Polak potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Co będzie budowane 06.04.08, 21:34 Trochę szczegółów o kartkach tutaj : www.polskaludowa.com/dokumenty/dokumenty_kartki.htm Odpowiedz Link Zgłoś