leo48 12.01.09, 13:40 Musiało paść antyspamowe zabezpieczenie poczty bo masowo zaczęły się pojawiać w skrzynce rozmaite śmiecie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sqh Re: Poczta Gazety masowo "łyka" spam 12.01.09, 14:49 Wygląda na to, że mail, wysłany na adresy: ankieta@gazeta.pl i ankiety@gazeta.pl jest rozsyłany automatycznie dalej do wszystkich użytkowników. Jeżeli używa się tylko poczty gazetowej, to na razie chyba jedynym wyjściem jest zablokowanie sobie tych dwóch adresów. Należy kliknąć "Nowy Filtr", potem w okienku "Od:" wpisać te dwa adresy, kliknąć "Następny krok", zaznaczyć okienko "Usuń" i kliknąć "Nowy Filtr". A jeśli ma się przekierowanie na inne poczty, to może to nie być konieczne - ja od kilku lat mam przekierowanie na o2 i do chwili obecnej dostałem tylko jeden mail od "ankiet". Najchętniej to w ogóle zrezygnowałbym całkowicie z użytkowania poczty gazetowej, jako najbardziej awaryjnej, jaką kiedykolwiek widziałem, ale zawiadując forumami, muszę utrzymywać "naturalny" adres kontaktowy dla użytkowników. Odpowiedz Link Zgłoś
humptyangel Re: Poczta Gazety masowo "łyka" spam 12.01.09, 15:00 co do skrzynek to polecam Gmail w orginalnej postaci. Z poziomu jednej skrzynki obsługuje 6 rożnych adresów mailowych. I nigdy nigdy nikt z firmy lub urzedników nie dostał maila o piwnym spotkaniu z kolegami Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: Poczta Gazety masowo "łyka" spam 12.01.09, 16:16 To prawda, w gmail-u sporadycznie jakiś spam mrzemknię przez filtr, ale nawet wtedy załatwia się to jednym kliknięciem przycisku "zgłoś spam". Gazeta diząła niby na tej samej platformie, ale jednak "prawie" robi różnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Poczta Gazety masowo "łyka" spam 12.01.09, 16:27 Uff, dzięki sqh, chyba pomogło. Zatkałem dziurę tym sposobem i dotąd przynajmniej przez yeminione pół godzjny nic nie przeciekło. Przedtem przez 3 godziny dostałem ok 170 maili i usuwałem je "na piechotę". Odpowiedz Link Zgłoś
superiwona Re: Poczta Gazety masowo "łyka" spam 12.01.09, 16:57 dzieki dzieki dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Ankieta-gate 12.01.09, 17:16 to, co się dzisiaj dzieje, to jest tak zwana "Ankieta-gate". Okazuje się, że wysyłając maila na adres ankieta@gazeta.pl albo ankiety@gazeta.pl można trafić do ogromnej ilości właścicieli kont na gazeta.pl Wystarczy dodać sobie te dwa adresy do zablokowanych i maile przestaną przychodzić. Ale ta wtopa Gazety bedzie zapewnie długo pamiętana. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Jeszcze jeden adres sobie zablokujcie! 14.01.09, 23:10 Prawdopodobnie dostaliście wczoraj ładne przeprosiny od Administracji z adresu "uzytkownicy.poczty@gazeta.pl" Na forum admińskim zapewniali, że z tego adresu nie da się rozsyłać spamu. Tymczasem okazuje się, że są jednak na tym świecie rzeczy, o których się nie śniło filozofom, a większość z nich jest w Polsce. I już ktoś się zaczyna bawić. Nie wiem, jak szybko tym razem zareaguje "góra" - po pięciu, czy po pięciuset mailach spamu. Więc na wszelki wypadek proponuję Wam jak najszybciej zablokować, przynajmniej tymczasowo, adres: "uzytkownicy.poczty@gazeta.pl" Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Jeszcze jeden adres sobie zablokujcie! 16.01.09, 07:14 Chyba trzeba będzie na stałe ewakuować się z gazetowej poczty. Mimo założenia filtru na kolejny adres, dzisiejszej nocy przyszło 5 śmieciowych maili. Odpowiedz Link Zgłoś
mag_ Re: Jeszcze jeden adres sobie zablokujcie! 16.01.09, 13:51 Pisałam już do olsa wczoraj w tej sprawie, odpowiedzi nie mam... Dali ciała jednym słowem, bo w końcu można to było wysłać w polu odbiorcy używając hasła "undisclosed-recipients" bo w końcu, coś takiego istnieje..... Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Jeszcze jeden adres sobie zablokujcie! 16.01.09, 16:15 Chodzą słuchy, że to sami pocztowcy bawią się w ten sposób, wyszukując kolejnych dziur w systemie. Jeśli to prawda, to dziwne, że nie wysłali jakichś bardziej cywilizowanych informacji, tylko "białego króliczka". Odpowiedz Link Zgłoś
mag_ Re: Jeszcze jeden adres sobie zablokujcie! 16.01.09, 18:14 Jeżeli to prawda, to jest to trochę niepoważne... Odpowiedz Link Zgłoś