haniul 16.02.09, 19:24 no właśnie - jak w temacie... w którym laboratorium w Pruszkowie można w miarę bezstresowo dla 9 miesięcznego dziecka zrobić morfologię. z góry dziękuję za pomocne odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justka73 Re: pytanie do mam - badanie krwi 16.02.09, 19:50 moje dziecko miało pobieraną krew na Drzymały przez p.Sylwię (pielęgniarka dziecięca).Zrobiła to szybko i fachowo, mała nie płakała. Wcześniej usiłowała to robić pani z laboratorium z 1 piętra, a ja jak zobaczyłam jak igłą szuka żyły w ręku mojego dziecka, to myślałam, że zejdę. Posłali po pomoc po p. Sylwię i się udało. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
haniul Re: pytanie do mam - badanie krwi 16.02.09, 20:12 dzięki justka73 to jest ta pielęgniarka od szczepień? aha! na Drzymały to pewnie trzeba mieć skierowanie żeby ta p. Sylwia pobrała krew, a ja chcę zrobić prywatnie to badanie - mogę tak po prostu do niej pójść i poprosić o pobranie krwi? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.c3 Re: pytanie do mam - badanie krwi 16.02.09, 21:46 najlepiej spytać u źródła. Ja na Drzymały miałam skierowanie (osoba dorosła) i o dodatkowe ponadskierowaniowe badania poprosiłam, zapłaciłam i mam. Niestety nie polecę bezstresowego pobierania krwi dla dzieci, bo moja córka ma takiego hyzia ( mimo że już dorastająca panna), że pobieranie musiałoby być w narkozie... i nie pomagają żadne tłumaczenia...a twierdzi, że na medycynę będzie się wybierała heheh Odpowiedz Link Zgłoś
lotek-1 Re: pytanie do mam - badanie krwi 27.02.09, 16:41 Skierowania nie trzeba miećn nie trzeba się też zapisywać. Byłem ostatnio z synem 8 miesiecznym, zwykła morfologia koszt 10 zł. Pielegniarka pobierała z palca, synek nic nie zapłakał. Może z dziesieć kropelek krwi pobrała. Nie polecam dla małych dzieci morfologi na Helenowskiej 3, pobierają tam z żyły i niewiadomo czemu za każdym razem aż dwie probówki krwi!!!. Czy to zwykła morfologia czy szersza nie schodzą poniżej dwóch. Czy oni tą krwią handlują? Odpowiedz Link Zgłoś
haniul Re: pytanie do mam - badanie krwi 17.02.09, 18:04 już zrobiłam tę morfologię - nie w Pruszkowie, ale w Warszawie w przychodni przyszpitalnej na Żelaznej. Bardzo super - mala nawet się nie zająknęła ;) w tej przychodni jest tak, że w określonych godzinach schodzi z oddziału noworodkowego doświadczona pielęgniarka i pobiera krew takim maluszkom. także polecam. dla zainteresowanych podaję nr tel do tej przychodni: 536 93 21. Odpowiedz Link Zgłoś
doska26 Re: pytanie do mam - badanie krwi 01.03.09, 01:09 Robiłam na Helenowskiej ,uprzedzono mnie ,że tu pobierają tylko z żyły i jeśli chcę z paluszka to muszę udac się na Drzymały.Pierwszy raz pobieraną miał z żyły i nie narzekam ,zero płaczu tylko ciekawość jaki kolor ma krew,bo wcześniej rozmawiałam z synkiem ,że pójdziemy zobaczyć jakiego koloru ma krew .Bardziej był ciekawy jaki kolor ,a nie co mu tam robią.Mój synek ma 4 latka i to też napewno ma znaczenie ,myślę ,że jak maluszek to lepiej z paluszka. Odpowiedz Link Zgłoś
apagnes Re: pytanie do mam - badanie krwi 01.03.09, 17:16 Witam. Ja ze swoją 6 miesięczna córeczką byłam w piątek na morfologii pełnej na Drzymały i super,oczywiecie szybko bez płaczu, pistoletem pani zrobiła dziurkę parę kropelek i po badaniu. Nie trzeba miec wcale skierowania,zapłaciłam tylko 12 zł,i po 3minutach wyniki miałam w ręku. Odpowiedz Link Zgłoś