Dodaj do ulubionych

fachowiec pruszkow

19.06.09, 17:39
nie bede wchodzil w szczegoly, ale obsluga w pruszkowskim fachowcu jest
ponizej krytyki. chyba, ze akurat ja trafiam na nieodpowiednich
sprzedawcow. zniecierpliwionych, zmeczonych. ach. szkoda gadac.
nie polecam
Obserwuj wątek
    • psmotorek Re: fachowiec pruszkow 03.07.09, 22:43
      Ty do sklepu chodzisz oglądać sprzedawców, czy kupować towar ? bo
      akurat asortyment jest tam lepszej jakości niż tani chłam marketowski
    • apurimac Re: fachowiec pruszkow 04.07.09, 19:30
      Moje doświadczenia z fachowca są jak najlepsze, a dużo ostatnio tam
      kupowałem. Tam są zawsze ci sami sprzedawcy więc prawdopodobnie
      musiałeś ich czymś wkurzyć. W końcu sprzedawca nie ma obowiązku
      włazić każdemu natrętnemu klientowi w d, nawet jeśli ten się potem
      wyżala na forum publicznym.
      Napisz chłopie o co chodzi. Co się konkretnie stało. A nie uprawiasz
      czarny PR jakbyś miał jakieś udziały u konkurencji naprzeciwko.

-----------------------------------------
      Nie daj się zwyciężyć złu, ale zło dobrem zwyciężaj! (Rz 12,21)
    • areksz35 Re: fachowiec pruszkow 01.07.14, 12:56
      Podbijam wątek: Fachowiec Pruszków polecam omijać z daleka - szczyt nie kompetencji i lenistwa. Doradztwo w dziale drzwi zakończyło się zakupieniem przeze mnie niepotrzebnej (sic!) ościeżnicy i wydatkiem ponad 500 PLN. Na prośbę o przyjęcie zwrotu, krótki komentarz: "zwrotów nie przyjmujemy" (bez względu na fakt że to my Pana władowaliśmy na minę).
      • wieczny.student0 Re: fachowiec pruszkow 04.07.14, 17:14
        Ważne, że klient zapłacił i zabrał towar.
    • lupota Re: fachowiec pruszkow 12.07.14, 16:08
      Ja miałem tam zamiar zakupić 4 drzwi i panele ale obsługa to jakieś zblazowane Panie zupełnie nie na miejscu. Nie rozumiem po co prowadzić taki wielki, piękny sklep i zatrudniać ludzi - nie wiem po znajomości czy co ... Generalnie kupiłem wszystko w Leroy M i moja noga w Fachowcu nie postanie.
      • arek.k1 Re: fachowiec pruszkow 29.07.14, 18:51
        stary,powiedz lepiej że nie miałeś kasy na zakupy w tym sklepie i kupiłeś paździeżowe drzwi za 99 zł w markecie. Ja wielokrotnie robiłem zakupy w tym sklepie i uważam że obsługa jest na wysokim poziomie,ludzie wiedzą po co tam są, potrafią doradzić maja dużą wiedzę na temat tego co sprzedają a nie jak w markecie, na każde zadane pytanie odpowiadają że nie są z tego działu.Kupowałem i drzwi i panele,naprawdę wysoka jakość, nie to co w markecie że rozpada się po kilku miesiącach.
        Naprawdę polecam Fachowca w Pruszkowie. Miła i fachowa obsługa.
        • luka80 Re: fachowiec pruszkow 05.08.14, 14:34
          nie bardzo rozumiem zachwalania wyższej jakości w Fachowcu, skoro te same panele są w marketach budowlanych w o wiele niższych cenach

• konrad.dza Re: fachowiec pruszkow 11.08.14, 21:18
            Nie powiedział bym ,że panele są tańsze. Te markowe są podobnych cenach, i jeszcze jak się ma minimalne zdolności negocjacyjne to można uzyskać naprawde dobrą cenę sporo lepszą niż w marketach
            Ja tam kupowałem z montażem i jestem zadowolony.
            • sylwiaro1 Re: fachowiec pruszkow 11.09.14, 21:38
              również nie jestem zadowolona z obsługi w tym sklepie poprosiłam o wycenę drzwi to Pani tak na mnie spojrzała jakbym nie wiem o co prosiła a potem bez zadawania pytań typu jakiej szerokości z jakiego materiału rzuciła mi kwotę i tyle już więcej tam nie pojadę
              • varsovinn Re: fachowiec pruszkow 12.09.14, 09:25
                Wykańczając mieszkanie robiłem rozeznanie lokalnych firm m.in. Fachowca, Akpena i innych oraz marketów budowlanych i zdecydowanie wybrałem Akpena. Po primo jakość obsługi na b. wysokim poziomie, po secundo ceny. Ja na całości zamówienia 4 drzwi z framugami oszczędziłem ponad 15 % względem Fachowca.
    • sylwiaro1 Re: fachowiec pruszkow 12.09.14, 15:38
      tego samego dnia też byłam w Akpen jakość obsługi na wysokim poziomie:)
      • nika_hus Re: fachowiec pruszkow 15.09.14, 19:14
        Ja też polecam firmę Akpen. Trafiłam tam z polecenia siostry. Kupowała drzwi do mieszkania ponad rok temu. Ja wyposażałam cały nowo budowany dom, od wewnętrznych, przez drzwi do kotłowni, po wejściowe. Ilość robi swoje, więc atrakcyjny rabat też dostałam. Nie mam zarzutów co do obsługi, przeciwnie mogę tylko pochwalić, bo cierpliwie wszystko wyjaśniała. Duża sala wystawowa, możliwych opcji aż za wiele ;), łatwo się pogubić. I tu podziękowania dla p. Żanety, bo pomogła trafnie wybrać i nie przepłacić. Mieszkamy od lutego i z drzwi jestem bardzo zadowolona :).
    • anjas358 Re: fachowiec pruszkow 14.07.15, 17:27
      Przychylam się do tej opinii w odniesieniu do działu drzwi:
      1. sytuacja - wzięliśmy drzwi konkretny model i do tego wybraliśmy ościeżnicę (prostą). Przyjechali monterzy wymierzyli futryny, musieliśmy poszerzyć ścianę w wc, by zamówiona ościeżnica się zmieściła. Przy zapłacie pozostałej kwoty (najpierw wpłacaliśmy zaliczkę i spotykaliśmy się kilka razy z Panią) Pani "fachowiec" od drzwi stwierdziła, że ta ościeżnica jednak nie pasuje do wybranych przez nas drzwi i musimy zamówić ościeżnice półokrągłe (które nam się nie podobały) - wtedy okazało się, że poszerzenie wc zrobiliśmy zupełnie bez sensu..spieszyło nam się, więc wzięliśmy te ościeżnice półokrągłe, ale gdybyśmy wiedzieli, że musimy zmienić ościeżnice to pewnie wybralibyśmy drzwi innej firmy z prostymi ościeżnicami..
      2. sytuacja - ościeżnica nam podmokła i napompowała wody, mąż pojechał do fachowca zamówić belkę do wymiany - Pani była zdezorientowana jakby pierwszy raz spotkała się z takim przypadkiem, nie wiedziała, jak ją zamówić, jak rozwiązać montaż. W końcu przyjęła zamówienie nie wiedząc jaka będzie ostateczna cena zamawianej belki, a co do montażu prosiła skontaktować się bezpośrednio z montażystą. Tak też zrobiliśmy, umówiliśmy już montaż jak tylko dowiedzieliśmy się, że belka już jest na magazynie (oczywiście nikt nie zadzwonił do nas, że już jest i czekaliśmy ze 2 miesiące...) a jak zapytaliśmy o 8% VAT na tą belkę skoro zamawiamy z usługą fachowca to powiedziano, że monter nie jest usługą od nich i że możemy zamówić u nich tą usługę (szkoda, że powiedziała to już po fakcie umówienia się z monterem bezpośrednio i nie chcieliśmy już zakręcać całej sprawy).
      Jednym słowem dział drzwi-nieporozumienie!

Natomiast co do działu panele - pan był kompetentny i nawet sprowadził nam panele, które chcieliśmy a wychodziły już ze sprzedaży i nie możemy złego słowa powiedzieć.
      • malinka555 Re: fachowiec pruszkow 16.07.15, 12:10
        Fachowiec za Tesco w Piastowe- moja opinia jest jak najbardziej na tak , przynajmniej jeżeli chodzi o panele .
        Bardzo kompetentny Pan ( Pan Kwi.....ski_) , miła i fachowa obsługa , pomoc przy załadowaniu do samochodu .
        Panele kupowałam po raz drugi , chociaż poprzednie były w bardzo dobrym stanie ...ale zmiana wystroju po kilku latach i stare już nie pasowały . Co do marketów budowlanych to tam trzeba chodzić za obsługą a tutaj jest na odwrót .
        Pozdrawiam
        Iwona
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka